Lukijoilta: TEKSTATEN

Mitä tehdä kun naapurit ei hoida liian suureksi kasvaneita puita tontin rajalla, reilusti oksat naapurin puolella, roskaavatkin älyttömästi. Istutettu, annettu kasvaa, ei leikata eikä millään lailla hoideta.

Viitaten Tapio Ollikaisen haastatteluun. Ei asukkailta kannata kysellä mitään Mansikkasaaren jatkokäytöstä ja kaavoituksesta, sillä vastaus tiedetään: alueelle ei saa tehdä ja rakentaa yhtään mitään. Se pitää säilyttää puistona ja virkistysalueena! Näihin kyselyihin ja keskusteluihin osallistuvat pääasiassa asukasyhdistykset ja muut kaikkea rakentamista ja uudistamista vastustavat tahot.

Kovasti hehkutetaan ”geopark-asemaa”. Mutta voisko joku kertoa mikä se oikein on?

Kyllä mulla oli niin hyvä mielipidekirjoitus, mutta kun sitä ei koskaan julkaistu vaikka sen viisi kertaa lähetin. Arvostelin siinä lehden vinkkipuhelinta. 50 vuotta lehden tilaajana koen, että voin myös arvostella lehteä ilman että asiallinen sanomani vaiennetaan.

3000 vuotta sitten ollut Israel on menneen talven lumia. Sillä ei ole geopoliittisesti mitään tekemistä nykyisen vastineen kanssa. Historia tuntee monia, isompiakin, maita pääkaupunkeineen, jopa kulttuureita, joista aika on valitettavasti ajanut ohi. Ei Mesopotamiallekaan kukaan vaadi uutta tonttia. Näin se menee. Nyky-Israel on poliittisten lehmänkauppojen lapsi.

Valtakunnansyyttäjä Toiviaisen touhut vaikuttavat jo Päivi Räsäsen vainoamiselta. Miksi?

Pythagoraksen oppilas Demokritos sanoi Kreikan kansalle pitämässään puheessa 450 vuotta ennen ajanlaskumme alkua, vielä nykyäänkin täysin paikkansa pitävän totuuden: ”Pohjaton ahneus on satakertaisesti paljon pahempaa, kuin suurin köyhyys”.

Taas on tullut kuunneltua aamuisin Pohjanmaan maatalous- ja pesäpalloradiota. Taitaa Antti Haavisto olla lomalla, olisi edes joku kiinnostava juttu.

Lännen lokarit. Surullista, olemme onnistuneet hyvin suojaamaan vanhukset koronalta, nyt saapui sukulaiset Ruotsista. Ei tajuta karanteenia, hygieniaa, eikä mitään varovaisuutta, on kierretty moikkaamassa suku ja tuttavat. Jos ovat saaneet tartunnan, hyvin on levitys suoritettu.

Kiitos Jukka Mäkynen! Jälleen asiantunteva kirjoitus.

Asunto-osakeyhtiöstä. Kiitos kirjoituksestasi. Meidänkin talossamme häirikkö hallituksen jäsen on jo muodostunut rasitteeksi koko hallitukselle, sekä osakkeenomistajille. Rohkeutta osakkeenomistajat. Se häirikkö riehuu Teidän rahoilla. Itse hän ei koskaan ymmärrä erota.

Miksiköhän otsikot ovat usein negatiivisia, esim. Noin 500 jonotti turhaan polttoainetta Keskisellä. Miksi ei vaikkapa että 534 autoa sai tankin täyteen ilmaiseksi?

Kyllä alkaa luottamus oikeuslaitokseen entisestäänkin murentua, kun MV-julkaisun roistoja käsitellään pumpulihansikkain mutta esim. Päivi Räsästä vainoava henkilö on saanut valtakunnan syyttäjästä apurin hyökkäyksessä yksittäistä henkilöä vastaan. Räsäsen lainaukset raamatusta ovat kautta aikain olleet sallittua materiaalia. Nyt kuitenkin Suomea pyritään ajamaan alas tuhoamalla kristillis-isänmaalliset arvot ja hyökkäämällä näitä edustavia henkilöitä vastaan. Kouluhallitus, oikeuslaitos ja osa papistostakin on saatu jo käännytetyiksi. Kukahan loppujen lopuksi on kaiken tämän takana. Epäilen vahvasti itäistä naapuria.

Joku moitti Tehya ym, kun eivät suostuneet sopimukseen, jossa työehtoja olisi heikennetty ja annettu lohtuna pari vapaapäivää. Eikö ymmärretä, että tämä olisi kiskottu työntekijän selkänahasta, ilman sijaisia ei hoitoa voi toteuttaa!!

Urheilun puitteet ovat pohjalaismaakunnissa huippuluokkaa, mutta missä ovat kansallisen tason yleisurheilijat? Vaasalaiset palloiluseurat ovat syöksykierteessä. SJK ei tahdo saada irti ihmeempää, vaikka taloudelliset panostukset ovat luoneet epäterveen kehityksen miljoonaluokan tappioina ja oman po:n tuhoamisina. Jotenkin tässä tuntee seuraavansa jännityksellä muuta kuin urheilua.

Toivottavasti vanhuksia mollaavan ei tarvii kokea vanhuutta.

Kyllä on vastuutonta, jos Ruotsissa jo todettiin positiivinen tartunta niin matkustaa viä Suomeen ja tartuttaa porukkaa täälä. Tästä vois vaikka sakottaa.

Y-talon labran ajanvaraus ei toimi puhelimella olenkaan ja muutenkin koko rakennuksen toiminta on lähes loppumaisillaan, työntekijävähennysten takia, johtoa se ei tietenkään koske! Kyllä tulee 80-lukua ikävä (ennen oli kaikki paremmin).

Ajelin ympäri maakuntaa, jotta sain tankin tyhjäksi Keskisen ilmaisen bensan tankkaukseen. Jouduin moneksi tunniksi jonon päähän ja jäin sitten ilman ilmaista. Nyt on kesä pilalla.

Miksi Suomen suurimmat lihanjalostajat ostavat yhtä lukuunottamatta pekoninsa ulkomailta. Kysymys Atrialle.

Maakuntalehdestä. Näen yhdistymisen järkevänä monelta kannalta. Nimeen suhtauduin aluksi kriittisesti. Sisältö on kuitenkin nimeä tärkeämpi. Mielelläni luen nykyisin lehteä. Erityisesti siitä syystä että se käsittelee laajasti asioita. Vaasasta, Seinäjoesta ja koko maakunnasta. Päätoimittajan valinnassa on oltu viisaita. Toivottavasti jatkaa pitkään. Mantilalle kun saattaisi olla käyttöä muuallakin. Mantilan kirjoitus joka koski Vaasaa, Seinäjokea ja kaupunkien yhteistyötä on niin totta. Toivokaamme että tulevien kuntavaalien yhteydessä valitaan molempiin kaupunkeihin yhteistyökykyisiä henkilöitä. Kaikella ystävyydellä aivan jokaiselle.

Ville Hämäläiseltä ihan hyvää pohdintaa mielipidepalstalla eurosta ja markasta. Yhdessä kohtaa meni kuitenkin metsään. Devalvaatio on mennyttä aikaa riippumatta siitä, ollaanko markassa vai eurossa. Suomessa siirryttiin Ruotsin tavoin kelluvan valuutan järjestelmään jo syksyllä 1992.

Ei suinkaan minkään kaupungin kehittyminen ole elokuvateatterin varassa. Kyllä se perustuu työpaikkoja tarjoavien yritysten investointeihin paikkakunnalla. Vain yhtenä esimerkkinä mainittakoon kansainvälisen meriteollisuuskonserni Wärtsilän 200 milj. tuotekehitys- tutkimus ja tuotantolaitos Vaasan Vaskiluotoon. Kannattaisi käydä omin silmin katsomassa, ennen kuin puhuu Vaasan näivettymisestä.

Työttömyyskassat. Miksi työtä tekevä ei varmista työttömyyttään? Käytettävissä on esimerkiksi niin sanottu Loimaan kassa, jos ei halua mennä ammattiliittojen kassoihin. Vuosimaksu noin 92e tällä hetkellä Loimaan kassalla.

Ettäkö 70+ihmisten pitäisi pysyä kotona ja nuoremmat saa mellastaa ulkona. Vaatiihan laki lehmienkin ulkoiluttamisen.

Kiitos asuntoyhtiöiden puolesta. Asia on kuin musta aukko. Kyllä sillä saralla on perkaamista. Asuntoyhtiö on kansalaisten palvelija, se ei saa olla kiusaaja!

On se jännä juttu kun hiilidioksidista tehdään mörkö. Jos sitä ei olisi mitä kasvit käyttävät ja tuottavat happea, jota ihminen tietääkseni tarvitsee. Mitähän nykynuorille koulussa opetetaan, olisi kiva tietää.

Potkupallon taso Vaasassa, ei liene mikään yllätys taustoja tietäville. Sääli vaan, että stadioniin laitetut verorahat meni hukkaan.

Kuinka noin näkyvästi valtakunnansyyttäjä voi toimia väärin? Räsäsen syytteessä.

Vaasan Sport nyt ei riitä jumbotila SM-liigassa. Ainakin viiden parhaan joukkoon. Konkurssikypsä Vaasan asukkaitten verorahoilla rakennettu.

Inhottavaa kun jotkut kirjoittavat murteella. Ihan kiva on murteita kuunnella. Mutta, kirjoitettu murre ärsyttää niin paljon. Että en lue näitä murre kirjoituksia.

Voisiko joku kertoa elintarvikealalla työskenteleville, että hanskat eivät steriloi! Ne likaantuvat ja levittävät bakteereja ja viruksia heti, kun niillä koskee likaiseen: pöytään, nenään, pakkaukseen jne. Parempi olisi pestä käsiä vähän väliä. Ällöttää katsella hanskatyöskentelyä!

Nyt kun kesäisin on yhä yleisempää, että sinilevää esiintyy uimarannoillamme, korostuu uimahallin tai maauimalan käyttötarve.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa