Lukijoilta: TEKSTATEN

Kommenttina Harry Wallinin kirjoitukseen. Olen viime vuosina asunut Vaasassa ja Seinäjoella ja ollut Pohjalaisen ja Ilkan tilaaja ja nykyisin IP:n tilaaja. Mielestäni nykyinen lehti on ylivoimaisesti parempi kuin edeltäjänsä ja nykyinen päätoimittaja ansaitsee erityiskiitoksen lehden erinomaisesta sisällöstä ja tasapuolisuudesta koko Pohjanmaan hyväksi. Harry Wallin on mielestäni myös viisas ja sydämellinen mies, mutta lehtiasiassa olen hänen kanssaan eri mieltä.

Harry Wallin ei lehdessä mitään vikaa ole. Ketä Lapualla luulet kiinnostavan seinäjokisten asiat.

Hyvä Harry Wallin. Ilkka-yhtymä on pörssiyhtiö jonka teot ratkaisee raha. Vaikka haluaisimme ”vanhan kunnon” Ilkka-lehden takaisin, sitä ei tule tapahtumaan, koska osakkeenomistajalle pitää osingot löytyä.

Hienoa Harry Wallin, ja iso kiitos! Ei ole mitään järkeä, että Seinäjoki ja Vaasa ovat aina vastakkain joka asiassa. Nyt mm. Vaasa leuhkii Bio-Rexillä jne. Eikä todellakaan seinäjokisia kiinnosta Vaasan asiat, eikä päinvastoin. Koko ajan pientä taistelua kaikesta. Mitä järkeä? Typerää. Takas molemmille omat lehdet! Ilkkaa on todellakin ikävä! Miksi aina kaikki hyvä ja toimiva pitää muuttaa huonompaan? Nimimerkki Lukija.

Harry Wallinille! Ei Ilkka-Pohjalaisen linja ole mielestäni saada Vaasa ja Seinäjoki vastakkain vaan päinvastoin saada ne lähentymään toisiaan. Nyt Pohjanmaa on jaettu kolmeen pieneen, eri suuntiin suuntautuviksi maakunniksi. Yhtenäinen ja yhteistyökykyinen Pohjanmaa painisi aivan eri sarjassa kuin kolme heikkoa ja vähäväkistä maakuntaa erikseen.

Olen täysin eri mieltä Harry Wallinin mielipidekirjoituksessaan 16.7. esittämistä näkemyksistä maakuntalehtien lukumääristä ja uuden Ilkka-Pohjalaisen linjasta ja sen vaikutuksesta esim. Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston yhteistyöhankkeen kariutumiseen. Olen päinvastoin ollut erittäin tyytyväinen niihin rakentaviin kannanottoihin, joita esim. I-P:n pääkirjoituksissa on tuostakin ratkaisusta esitetty. Olen asunut vuosikymmeniä sekä Etelä-Pohjanmaalla että Pohjanmaalla ja koen molempien maakuntien asiat ja ihmiset itselleni läheisiksi. On mukavaa seurata molempien maakuntien tapahtumia yhdestä ja samasta lähteestä yhden lehden hinnalla. Ilkan ja Pohjalaisen yhdistyminen oli hyvä askel maakuntien yhteistyön kehittämisessä. Toivottavasti tietoinen vastakkainasettelu ja toisensa mustamaalaaminen Seinäjoen ja Vaasan kesken loppuu ja kaupungit - ja esim. ammattikorkeakoulut - pystyvät jatkossa entistä parempaan yhteistyöhön. Se on pitkällä tähtäyksellä meidän kaikkien etu.

I-P 16.7. Meni aivan ’kylmät väreet’ lukiessani Harry Wallinin mielipidekirjoitusta. Olisiko jo syytä jättää julkinen keskustelu muille.

Olen eri mieltä H. Wallinin kanssa. Mielestäni Pohjanmaata pitäisi kehittää yhdessä eikä kolmena eripuraisena maakuntana. Siinä käy lopulta niin, että muut syövät tällaiset riitaisat, vähäväkiset ja yhteistyökyvyttömät maakunnat.

Olipa Harry Wallinilla ihmeellinen ja ristiriitainen mielipidekirjoitus. Tosiasiahan on, että Pohjanmaan hajottaminen ja jakaminen kolmeksi pieneksi maakunnaksi oli todella surkea päätös. Nyt Pohjanmaan yhtenäisyys on hävinnyt, maakunnat suuntautuvat eri suuntiin ja yhteistyö on olematonta. Yhtenä ja yhteistyökykyisenä koko Pohjanmaa olisi paljon vahvempi. Siihen lienee myös Ilkka-Pohjalainen pyrkivän.

Oho. Onko Harry Wallin ollut eduskunnassakin noin kapea-alainen. Varmaan aikoinaan sait Vaasastakin ääniä. Minulle vanha Vaasan lääni on aina ollut lähialuetta, jonka kunnallispolitiikasta ja yrityselämästä olen ollut kiinnostunut. I-P hyvä. Ei palata Seinäjoki-kuplaan.

Huvittaa nuo jutut, että Vaasan seudulta on enemmän juttuja kuin Seinäjoen seudulta. Luulen, että Vaasan seudulla ajatellaan juuri päinvastoin. Ilkka-Pohjalainenhan on vahvasti seinäjokelainen lehti. Lehden hallitus, päätoimitus, paino yms. on Seinäjoella. Eiköhän siellä pidetä huolta että lehdessä on riittävästi juttuja myös Seinäjoen seudulta.

Kaupungissamme toimii pirteä hyvävelijärjestelmä ja ottopoikatoiminta (puistosuhmurointi). Äänestäjät tuskin paheksuvat, jos omavaltaiset työnsankarit paljastetaan ja palkitaan multaisella kädenpuristuksella ja peritään tuhlatut rahat kaupungille. Muisti palailisi ainakin pätkittäin ja estäisi tulevaisuudessa vastaavanlaisen seikkailun. Vaalit lähestyvät. Puolueet, kaupunginvaltuusto?

Kirkon saarnatekstit pitää Ilmajoella olla ensin persujen hyväksymiä? Nimimerkki Ei kai.

Seinäjoen kaupunki on tehnyt typeriä päätöksiä. Yksi on tuo Alasenpuisto, toinen Keskuspuisto. Toiseen tuhlataan kuntalaisten verorahoja, toisesta tyhjätään penkit, ettei kukaan voi siellä istuskella ja ihailla kukkaloistoa. Siirtäkää se hieta sinne Keskuspuistoon ja pitäkää ne hevoskilpailut siellä, on sitten kahvilassa katseltavaa. Eikä tarttisi sitte tuhlata kukkaistutuksiin ja puistotyöhön. Puiston ongelma on siirretty nyt toisaalle. Vois sanoa että ”hiekkarannalle”.

Ely, Östergård ja kumppanit: Ymmärrättekö edes yhtään hävetä Isonkyrön Perttiläntien alkupään tien hoidon toimintatapaanne? Asioiden hoidon taso sama kuin tien kunto =0.

EU:n 750 miljardin tukipaketista eri tahojen näkemykset poikkeavat toisistaan. Suomen ja EU:n oikeustieteilijöilläkin on eriäviä näkemyksiä. Suomen lehdistön pääkirjoituksissa on hajontaa. Saksa ja Ranska kannattavat mm. syystä, että pankkinsa saavat Etelä-Euroopan mailta lainojen korkoja ja lyhennyksiä. Kreikka ja Italia eivät kunnostaudu antiikin Kreikan ja Rooman perillisinä. Mutta kilttiä Suomea EU laskuttaa 3,5 miljardilla. Voi, voi!

Kiitos teille taloyhtiöt, jotka olette laittaneet ulos tupakkapaikan eikä enää saa tupakoida parvekkeilla. Puhdas ilma kunniaan, hyvin on ulkopaikat käytössä!

Vieraslajista kun puhutahan, onko kysymykses villilupiini, jättibalsami vai kurtturuusu?

Jos sulla ei oo mitään tekemistä, lähde mustikanpoimintaan, se on mukavata toimintaa.

E-P:n pohjoinen alue; Kauhava, Kortesjärvi, Evijärvi, on vailla omaa poliisiasemaa. Lapualta alueen kauimpiin kyliin on matkaa 70 km. Miten on puolustettavissa, että Kauhavan poliisiasema lopetettiin ja siirrettiin Lapualle. NYT on asemia yhdessä jonossa Sjoki, Lapua, Alajärvi.

Ainut kunta Suomessa joka haluaa mökkiläisistään eroon on Evijärvi.

Sinulle, joka olet niin kauhian kateellinen seinäjokisille uudesta Bio Rexistä. Eikö vastaava elokuvateatteri juuri äskettäin kokenut täydellisen uudistuksen Vaasassa?

Jos nainen ajaa Pohjanmaalla miesautoilijan ohi, se mies ajaa taatusti ohi. Naisten kuuluu ajaa miehen perässä ja mieluiten halvemmalla autolla!

Jos arvostelet nykyhallitusta, tekstaria ei julkaista. Kokemusta on, mutta jos arvostelet yli 70:stä, on tekstari jo seuraavana päivänä.

Olen eläkeläinen ja leikkaan nurmikkoni silloin kun haluan. Yleensä haluan pyhänä aamupäivällä. Et sinä työläinen sitä voi kieltää. Hiljaisuus on iltakymmenestä aamuseiskaan. Mutta itse et noudata sitä. Joskus aiheutat melua läpi yön, niin minunko pitäisi sääliä sinua kun niin väsyttää. HehHeh. Ei onnistu. Lisää ääntä vaan eetteriin!

Taitaa olla korkea aika muuttaa Suomi ”virallisesti” hölmöläksi. Sen verran pölhöltä näiden ”tuppuraisten” touhuilu EU:n peilisaleissa vaikuttaa. Tälle asialle pitää tehdä pikaisesti jotain. Konsulit valvokoot!

VPS! Oitis pelaajien hankintaan! Tarvitaan vahvoja vahvistuksia. Iso budjetti, mutta pelaajiin varattu osuus pieni, loput?

Sähkölasku 61e. Siirtomaksu 134e. Kiitos Pekka Haavisto.

Timo Hakaselle superkiitokset. ”Vastoin yleistä mielipidettä” -kirjoitus tarjosi virkistävän ilmataskun tässä liberaaliuden rappioittamassa lippulaivassa, missä sain hetken hengittää vapaasti.

Pahoittelen kovasti aiheuttamaani vaaratilannetta perjantaina 17.7. Vaskiluodon tiellä! Oli suuri vahinko!

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa