Lukijoilta: TEKSTATEN

Oli toimittajalta unohtunut Esko Nikkarin jutussa yksi Suomen elokuvahistorian hienoimmista suorituksista. Hakalan Paavon rooli ja kuulustelukohtaus Pohjanmaa-elokuvassa.

Kyllä nykyajan ihmisillä on liikaa turhaa energiaa. Kaikki vain kuuntelee toisten puheita sillä korvalla, että mistä vois ottaa nokkaansa. Kukaan ei voi enää sanoa mitään, se on vaientamista.

Mielestäni mielipiteen sanominen herkästi tulkitaan rasismiksi tai vihapuheeksi, missä Suomen sananvapaus?

Olipa yllättävä ja hieno futiskokemus perjantaina Seinäjoella. Mahtava äänekäs pohjalaisyleisö ja liigan isoin kannattajaporukka Klopit. Ihan oli stadionilla suuren maailman fiilis. Tämä kesäturisti oli vaikuttunut!

Kyllä kiva, kun yhteiskunnan (vero)rahoilla tulee hieno halli. Vaasan Sportin peli/pelaaminen ei kohene vaikka olisi kuinka hieno areena. Pohjasakkia niin kuin muinakin vuosina.

Kiitos tiedosta että Vaasan sataman ja rautatien väliselle alueelle ei ole mitään asiaa jos oma henkikulta kiinnostaa.

Lapset tai lapsen lapset, opettakaa vanhuksille, etteivät he lankea valepoliisin puheisiin. Pankkitilille nostorajoitus. Silloin rosvo ei voi tyhjentää kaikkia rahoja.

Minä sain ainakin jättipalsamit häviämään mökiltämme katkaisemalla kukka-aihiot. Ei päästetty kukkimaan, ei tullut siemenkotiakaan. Näin hävis palsamit.

Syvä osanotto kuopiolaisen 3-vuotiaana menehtyneen lapsen omaisille. Mikään ei ole raskaampaa, kuin oman lapsen menetys.

Kannattaa tilata elossa ollessa virkatodistus perunkirjoitusta varten. Uusi digi- ja väestöntietovirasto toimittaa virkatodistuksen sähköisesti suoraan arkkuun viiveellä. Kenen järjestelmä kun susi syntyessään?

Geisha-suklaan tilalle joku ehdotti nimeä Sumo. Mitäs sumo-painijat siitä tuumaa? Tulisiko myös sumokuulat? Mielenkiintoista!

Koronan seurauksena Suomen talous taantuu Euroopan maista eniten. Olen vissiin tyhmä, mutta eikö sen pitäisi näkyä jotenkin Suomen saamassa osuudessa tuosta EU:n elvytyspaketista?

Vimpelin kuntosalin puhtaudesta oli kirjoitusta. Itse olen ottanut suoraan yhteyttä vastuuhenkilöön, kun esim. käsidesit ja paperit oli päässyt loppumaan. Lisää tuli välittömästi tilalle. Tieto ei ehkä kulje tämän palstan kautta.

Taksiala kiittää Kim Bergiä taksin käytöstä oman auton kilometrikorvausten keräämisen sijaan. Oikeanlaista koronatukea todella paljon kärsineelle elinkeinolle.

Älkää ostako ulkomaanmatkoja. Ne tullaan perumaan.

Voi herraisä sentään, kansanedustaja Mäenpää. Olet tietoisesti käyttänyt vieraslaji-sanaa ja nyt marttyroit kun se on mainittu kotiseurakuntasi messussa. Käsittääkseni kirkolla on oikeus ja velvollisuuskin ottaa kantaa ihmisarvoon liittyviin kysymyksiin. Kehtaat vielä syyttää seurakuntaasi politikoinnista. Olisiko jo aika kantaa vastuu sanomisistasi? Ymmärräthän, että pidät samalla kotikuntaasi ikävissä otsikoissa. Jälleen kerran.

Mahtavatkohan ilmajokiset tuntea syvää myötähäpeää kansanedustajansa takia?

Mäenpää ja puoluetoverit, lopettakaa se uhriutuminen. Sananvapauteen kuuluu myös vastuu, ja jos sitä ei pysty kantamaan, kannattaa varmaan jatkossa vähän tarkemmin miettiä julkisia sanomisiaan varsinkin tuossa asemassa, jossa on tarkemman suurennuslasin alla kuin rivikansalaiset. Kaatunutta maitoa on turha itkeä!

Runoilijat voivat runoilla mitä lystäävät. Kirkon henkilöstön harkintakyvyn puutos sen sijaan pöyristyttää. Kas, kun eivät laittaneet Juha Mäenpäätä jalkapuuhun syljettäväksi. Emme kuulu Ilmajoen seurakuntaan, mutta päätimme puolisoni kanssa erota kirkosta, joka osoittelee käytöstään kaatuneita ”syntisiä”.

Kun Marin ja Tuppurainen saapuvat Brysselistä neuvottelujen jälkeen Suomeen niin pelkästään valtionvelkaa on yli satatuhatta euroa jokaista työssäkäyvää kohden.

Valtakunnansyyttäjä on vaihdettava, ei ole tehtävien tasolla.

Kansanedustajat eivät ole kesälomalla vaan istuntotauolla. Kukahan tuonkin on keksinyt. Ikään kuin aina käytettävissä. Totuus on, ettei heitä juurikaan saa ”tauollansa” häiritä.

Etelä-Pohjanmaan koulutustarjonnasta puuttuu vain tohtoritaso; tutkintoa ei voi ostaa, kuten ”professorin” arvonimen.

Stundarsin ulkoilmamuseo ja työnäytös, haluatteko opastuksen ruotsiksi vai englanniksi. Ilmeisesti ei ole tarkoituskaan houkutella suomenkielisiä kävijöitä. Käsityötekniikoiden erikoissanasto aukeaa hyvin harvalle vieraalla kielellä.

Velka on veli otettaessa, veljenpoika maksettaessa. Ilmaisia lounaita ei ole. Minkä taaksensa jättää, sen edestään löytää. Rahapuustakaan ei seteleitä poimita.

Kyllähän Mersu vaikia on havaata pompanknapin klasista.

Kansanedustaja J Strand se vasta tuuliviiri on, ennen kuin uusi jumaloitu laiva on satamassa, alkaa ajamaan siltaa laivareitin tilalle Merenkurkkuun.

Vasemmistoliitto mainostaa olevansa vähävaraisten, työttömien ja työntekijöiden asialla, mutta ei ole edes huomannut ajaa kaikkien kuulumista työttömyyskassaan. Kokoomuksen piti hoitaa tämäkin asia.

Hienoa, Ilmajoen seurakunnan kappalainen Maria Siekkinen. Et lähtenyt kirkkoherran ja kanttorin tavoin pahoittelemaan aiheettomasti syntynyttä kohua. Miksi asiaa pitäisi pahoitella? Sananvapaus toiminee toisinkin päin.

Hyvä kirjoitus Timo Hakaselta I-P 16.7.

Suomalainen ei juo yhtään enempää, kuin muutkaan. Vanha juntti oma käsite. Koittakaa joskus matkustaa. Turistikohde ei merkkaa mitään. Esim. venäläinen, saksalainen, britti juo enemmän. Suomalainen vaan haukkuu omiaan. Kumma kansa.

Miksi Sanna Marin käyttää hengityssuojaa EU-kokouksessa, kun Suomen THL:n mukaan ne ovat täysin hyödyttömiä?

Kun kotimaista teollisuutta tai maataloutta tuetaan, vastalauseryöppy on melkoinen. Nyt eteläiseen Eurooppaan ollaan lähettämässä megaluokan rahasummia, mutta kansaa kuohuttaa vain jäätelöpakkauksen nimen väitetty loukkaavuus. Ja EU-elvytyskokouksesta luetaan kuin se olisi jokin sukujuhla. Todellisuudentaju heittää uskomattomasti.

Silloin kun kauppa lopettaa, yleensä viimeinen tuote kyseistä mallia myydään puoleen hintaan? Kauppa se kannattaa?

Eihän kassoista tule kuin pieni osa ansiosidonnaisiin päivärahoihin. Valtion pussista tulee loput jotka kerätään jokaiselta palkansaajalta työttömyysvakuutuksena. Onko se sitten oikein, että kaikki maksaa, mutta jotkut vaan saa sen!

Onko Trumpilla ja kiinalaisilla kysymyksessä eri virus. Trump väittää Kiinan päästäneen vaarallisen viruksen ulos. Viruksen tavoitettua USA:n se onkin vain pikku flunssa.

On turhaa kehua 90-luvun vallanpitäjiä, jotka ovat pois menneitä. 90-luvun lama ja sen väärin hoito aiheuttivat maahamme 100 vuoden eriarvoisuuden ja kärsimykset kansalle. Kiitos SAK, SDP ja muut puolueet.

Siili on rauhoitettu eläin, vain sokeat kuskit ajavat sen yli?

Elokuvakriitikko politikoi! Tel Aviv on Israelin liike-elämän keskus. Siellä asuvat arabit ovat Israelin kansalaisia. Tietysti heillä on erilaisia mielipiteitä, jotka Israelissa sallitaan, mutta palestiinalaishallinnon alaisuudessa ei sallita.

Mutta ettekös te naiset halunneetkaan tasa-arvoa?

Toni Ahva! Järjetöntä meuhkaamista suomenkielisten oikeuksista. Pointti on maassa maan tavalla. Jos et opettele maan kieltä, olet lähes yhteiskunnan ulkopuolella. Tämä koskee työelämää, ihmissuhteita, virastoasiointia, kaikkea. Yksilölle itselleen elämänlaatu kohenee kielenhallinnan myötä.

Sanna Marinin (sd.) tehtävänä luulisi olevan puolustaa Suomen etua ja uskallettava sanoa ”ei” EU:n elvytysrahastoneuvotteluissa.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja sekä paikallinen MTK:n ”kiho” Evijärvellä haluavat kuivata järven jota lähes 1000 allekirjoittanutta puolustaa.

Parveketupakoitsija mikset laita mälliä huules alle, ettei tupakanhaju haittaa muita ihmisiä? Jos sitä nikotiinia pitää saada?

Omakotitalossa asuvaa koskevat myös säännöt. On järjen köyhyyttä leikata ruohoa klo 22. Naapurisi menee klo 5 töihin.

On joitain ruokatuotteita joilla on ihmisen nimi. Miksi ihmeessä jotkut siitä valittavat? Ei se ketään pahenna. Eikö teillä muuta tekemistä ole. Valittakaa sitten kun siihen on todella aihetta.

Eikö valtakunnansyyttäjän pitäisi olla puolueeton kaikille puolueille? Jos ei siihen pysty, niin pitäisikö vaihtaa alaa.

Mistähän juontuu suomalaisten miesten suunnaton halu tappaa kaikki, mitä voi tappaa vaimosta ja lapsista alkaen?

Käsittämätöntä miksi Palosaaren asukasyhdistys vastustaa Mansikkasaaren hylätylle teollisuusalueelle rakentamista. Muut vaasalaiset kannattavat.

Ei mikään uskonto, islamin uskokaan, ole kristilliselle kirkolle vieras. Moskeijoidenkin rakentamisessa avustavat nämä suvaitsevaiset kristityt. Mutta onko tämä rajaton toisen uskonnon hyväksyntä molemminpuolista? Metsä ei taida vastata niin kuin sinne huutaa.

Hyvä että asuntojen omistajat vaativat tilille hallituksen jäseniä, jotka salaamalla tietoja saivat valtakirjoja passiivisilta osakkailta ja päätöksen kokouksessa, jonka johdosta joutuvat nyt maksumiehiksi. Kun keskustelin korjausfirman miehen kanssa, ei uskonut että muut osakkaat joutuivat maksajiksi, vaan totesi, että hyvin hallitus kusetti osakkaita.

Akkutehtaan sijoittajat pähkäilevät lehtitiedon mukaan, että pitäisi olla mm. sähkölinjoja, junayhteys, satamaa, maantie, työvoimaa, saatavilla höyryä ja vettä. Kaskisissa on ne lähes kaikki. Pohjanlahden paras satama ja helppo rakentaa oma, makeanveden allaskin ja entisen Metsä-Botnian teollisuusalue. Kuka ottaa puheeksi?

Sähänny merkillinen sivistyny oot, murthella kirioottelu ärsyttää vaket sä niitä juttuja lujekkaan.

Oliko pakko tehdä istutukset seurakuntatalon kiviaidan viereen, kun varmaan oli tiedossa, että kone tulee siihen kaivamaan, kun kirkkoon laitetaan kaukolämpö? Nyt kasvit kärsii, kun niitä joudutaan repimään irti, juuri kun on päässy hyvään kasvun vauhtiin. Hölmöläisten touhua.

Aloitin työt Vaasan kaupungilla 70-luvun puolivälissä, Mansikkasaaren rakentamista ideoitiin, taisi olla joku kilpailukin. Samoin suunniteltiin mitä siilojen tilalle. Hitaasti pyörii pyörät.

Seinäjoella liikennekulttuuri kuin villissä lännessä, missä poliisin liikennevalvonta? Eipä ole näkynyt! Kuka vastaa asiasta?

Kiitos henkilölle, joka kommentoi elintarvikealan hanskojen käyttöä. Olen huomannut saman. Kerran ennen korona-aikaa eräässä lounasravintolassa myyjä laittoi hanskakädellä salaatin ilman apuvälineitä lautaselle ja sitten samalla hanskakädellä otti ko. asiakkaan pankkikortin. Siihen jäi salaatin ostaminen vastaavissa paikoissa. Epähygieninen hanskojen käyttö on valitettavan yleistä ystävien ja tuttavienkin kokemusten mukaan.

Mitä saadaan tilalle kun lupiinit, palsamit ja ruusut hävitetään? Pujoa, pujoa, pujoa! Me allergikot niiskutamme ja rikastutamme lääke- ja nenäliinateollisuutta!

Hoi vanhemmat ja alakoulujen opettajat: opettakaa lapsille oikeita ja kauniita käytöstapoja. Niiden pitäisi kuulua jo koulujen virallisiin oppiaineisiinkin. Esim. muiden ihmisten kunnioitus, naapureiden ja tuttujen ihmisten tervehtiminen, nuoren kuuluu tervehtiä vanhempaa ihmisiä eikä päinvastoin. Toisten tuijottamaan jääminen antaa kuvan röyhkeästä tai tyhmästä ja älykkyydeltään jälkeenjääneestä. Fiksu, kohtelias käytös on plussaa kaikissa elämäntilanteissa.

Vai on liikenneturvan ”tavoite tälle vuodelle 136 uhria tieliikenteessä.” Ajatelkaa välillä uhrien omaisia, kun esitätte arvioitanne.

Mette Mannonen, olet ehdottomasti Suomen kaunein meteorologi, ei kahta sanaa.

4.7. avoimet puutarhat Seinäjoella. Onko tosiaan niin, että Seinäjoella on kauniita puutarhoja vain muutama ja nekin saman tien varrella? Olen kyllä nähnyt Kasperin perällä jollain viidalla muutaman hienon puutarhan. Miten nämä kauniiden pihojen omistajat saataisiin esittelemään niitä?

Kansanedustaja J Strand haaveilee sillasta Vaasasta Uumajaan, jota pitäisi sitoutua lobbaamaan Kyrönkäräjillä, eiköhän tärkein silta pidä rakentaa Vaasan ja Seinäjoen välille.

Seurattuani jo jonkin aikaa P. Ruotsalan kirjoituksia tulee väistämättä mieleen, että niiden tarkoitus on ainoastaan aikaansaavan, tulevaisuuteen katsovan kansanedustajan, valtuuston pj Joakim Strandin mollaaminen. Mistähän moinen kauna kumpuaa ja kertoo.

SJK palkatkaa henkinen valmentaja, tuloksista näkee että pipo kiristää pelaajia.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa