Lukijoilta: TEKSTATEN

Olen parin vuoden ajan seurannut keskusteluja täällä Tekstaten-osastolla, jotenkin täällä Pohjanmaalla huokuu kateus eri paikkakuntien välillä? Meillä tuolla Itä-Suomessa ollaan vähän toisenlaisia, vedetään enemmänkin yhtä köyttä.

Seinäjoellakin jo paistaa aurinko enemmän kuin Vaasassa tilaston mukaan. Eli siinäkin jo hävitään, kaksikielisyyden vika.

Kiitos kirjoituksestasi Timo Hakanen (I-P 16.7).

Kirjailija Heinrich Heine kirjoitti vuonna 1821: Missä poltetaan kirjoja, poltetaan lopulta myös ihmisiä. Useissa valtioissa ja yhteisöissä tuomitaan tänäkin päivänä ihmisiä kuolemaan väärien sanojen käytöstä. Noitavainot jatkuvat nykyään henkisten kukkahattutätien toimesta.

Kuinkahan moni Kelan asiakas on tuonut koronan Suomeen, vai onko asialla olleet parempituloiset?

Leikkaa ne puiden oksat pois jotka naapurin puolelta on sinun tontillasi. Unohda naapuri ja keskity omaan elämään. Nyt korona ja kotonaolo on tehnyt meistä monista oikein naapurin kyttääjiä. Milloin leikataan nurmi väärään aikaan, lapset leikkii liian äänekkäästi, oksat on väärällä puolella, mitä milloinkin. Nähtävästi omakotiasujilla sama, kun meillä rivitalolaisillakin, aina on joku naama ikkunalla, teet mitä teet. Ne murheet.

Yrittääkö Kattelus halveksia kirkkoa tehdessään kantelun? Asiasta jota ei selvästikään ole ymmärtänyt - päivän epistola. Toivon, että se on vain suurta tietämättömyyttä ja julkisuuden hakua. Nimim. Suutari pysyköön lestissään.

Vaasassa Keskuskadun ja Kuninkaantien risteykseen ehdotin jo vuosi sitten STOP-merkin lisäämistä pyöräilijöitä varten. Kaupunki vastasi, ettei jokaiseen risteykseen voi alkaa lisäämään merkkejä. Niinpä läheltä piti tilanteita on viikoittain ja kesällä useammin. Kiitokseksi hätäjarrutuksella säästetystä hengestä saa monesti keskisormen. Täytynee ”unohtaa” jatkossa tuo hätä.

Ennen asiat ensin tutkittiin ja vasta sen jälkeen hutkittiin jos oli aihetta. Uusin Päivi Räsäseen kohdistunut viharikosepäily on Toiviaisen toimesta tuotu julkisuuteen, asiaa edes tutkimatta ja käyttäen lauseita, joita ei ole edes sanottu. Tässä on selvää perusteetonta maalittamista ja kiihottamista yksittäistä henkilöä vastaan. Tällaisella Räsäseen lyödään leimoja, jotka jäävät useiden ihmisten mieleen = ”rikollinen”. Yleensä harvat huomaavat kirjoituksia, joissa asioita korjataan. Jos syyttäjä haluaisi olla tasapuolinen, olisi hänen ja poliisien katsottava/kuunneltava kaikki nauhat, kirjat, taulut, mainokset, filmit yms., ikivanhatkin, joissa ihmiset ovat esittäneet jotain, ja laittaa poliisit tutkimaan jokaista asiaa, josta joku on voinut pahoittaa mielensä, mutta ei ehkä ole osannut valittaa. Oikeuskanslerin pitäisi puuttua tähän ja lopettaa älytön voima- ja rahavarojen tuhlaus.

Hyvä Anu Lehtiö! Toivottavasti jaksat puolustaa eläimiä jatkossakin.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa