Lukijoilta: TEKSTATEN

Toivomus sääennusteiden tekijöille. Älkää nyt ainakaan Etelä-Pohjanmaalle ennustelko enää minkäänlaisia sateita. Nämä ennustetut kymmenien millien sateet kun poikkeuksetta kuivahtavat H-hetken koittaessa pariksi pilvenhattaraksi taivaalla. Vaikka koko muu Suomi hukkuisi veteen, näillä aukeilla saadaan kävellä ojanpohjia pitkin kesäkengät jalassa jalkojen kaatumatta.

Eikös tupakoimattomilla ole oikeus savuttomaan elämään myös kerrostalossa.

Ristinummella torjutaan jättipalsamia vähän kummallisin keinoin. Höyrytorjunta on yksi ihmeellisyys. Kasvi ei ole myrkyllinen, se lähtee helposti maasta vetämällä, eikä mitään erikoissuojavarusteita tarvita. Näppylähanskat riittävät. Kerätyt kasvit jätesäkkiin ja asianmukaiseen hävitykseen. Ellei sitten yksinkertaisesta torjunnasta haluta isoa bisnestä?

”Ei kannettu vesi kaivossa pysy”. Loistava tiivistys yhteen lauseeseen Kai Mykkäseltä EU:n elvytyspaketista.

Olikohan Lasse Lehtisen reseptissä mummon soodapullat sokerin määrässä ruokalusikalliset kääntyneet desilitroiksi? Tarkistakaapa!

On Pohjois-Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa sekä välissä ilmeikäs Keski-Pohjanmaa. Kaikki nämä yhteensä on Pohjanmaa. Etelä-Pohjanmaan keskus on Seinäjoki. Siitä ajamme. Kun Vantaalta lähdetään Pohjanmaalle kohteena on Pattijoki. Pankaas nyt nämä termit kuntoon.

Mersumies, älä vie jatkossa enää riskua toisen metsään Könnintien varteen. Saisit ne Etapille ilmaiseksi. Nimimerkki Jokamies, E. ja Tappi, Seinäjoki.

Puhelinmyyjä soitteli: jutteli, nauroi, kuunteli... Tein kaupat.

Vieraskielisiä (muu kuin suomi, ruotsi, saame) Helsingissä on 16 pros., mutta selvitysten mukaan heidän osuutensa kaikesta sosiaaliturvasta on noin 40 pros. Miten lie Vaasan ja Seinäjoen osalta? Vaasassa vieraskielisten osuus on yltämässä 10 prosenttiin, ja Seinäjoella määrä on noin 3 prosenttia. Helsinkiin suhteutettuna Vaasassa kulunee vieraskielisten kaikkeen sosiaaliturvaan valtion ja kaupungin tukia noin 25 pros., ja Seinäjoella 7-8 pros.

Kun seuraa uutisia, herää kysymys, onko USA oikeasti demokratia? Miten Trumpin valta eroaa Putinin vallasta?

Kuka vastaa Seinäjoen, Ämmäläntien reikiintymien paikkauksesta? Tiessä on todella vaarallisia reikiä niin autonrenkaille kuin moottoripyöräilijöille. Reiät ympäri tien niin teräviä, että voivat aiheuttaa rengasrikkoja yms. Toivotaan pikaista korjausta.

Voisiko hätäkeskuspäivystäjät kuljettaa alueensa kunnissa, että tietäisivät, missä on Parkano? Ennen koulussa opetettiin ja vanhemmat kuljettivat.

Ek huomasi oivan tilaisuuden hajottaa ay-liikettä ryhtymällä yleisen ansiosidonnaisen, ammattijärjestöjen jäsenyydestä ja kassoista riippumattoman työttömyysturvan kannattajaksi. Kannattaa muistaa, että kapitalistin ainut tarkoitus on voiton maksimointi ja järjestäytymätön työvoima on käyttäjänsä armoilla. Jos henkilö ei halua järjestäytyä, hoitakoon sitten itse asiansa ”paikallisesti sopien”.

Päivästä toiseen saa turhaan odottaa, että perussuomalaisilla olisi jotakin positiivista tai rakentavaa poliittista sanottavaa. Mutta kuuluu vain valitusta, salaliittoteorioita ja maahanmuutto, maahanmuutto, maahanmuutto... Ikävystyttävä puolue kerta kaikkiaan!

Onko hölmömpää ja heikompaa Jukolan veljessarjaa kinkereillä kuin AA-laiset Suomessa? Luetaan käännettyä ohjelmaa kuin hauet ja kalat. - Kääntäjällä ja ajattelijoilla vastuunsa.

Marinin EU-reissu on kuin sadusta ”hiiri kissalla räätälinä”. – Ei siitä takkia tullut. Tuli epämääräinen ilmastolupaus ja kirjekuori. Hei me maksetaan!

Eteläpohjalainen kestävyysjuoksu uinuu umpeen luodussa haudassa ja maakuntamme yleisurheilu hoippuu muutenkin haudan partaalla.

Eikö kukat riittäny, kun raivaajapatsaalla kököttää tyhjä kukkaruukku.? Se on arvokas patsas.

Kiitos Kirsi Raunio hyvin tehdystä työstäsi. Sain niin ystävällistä, osaavaa ja kerralla kuntoon palvelua, ettei edes lääkärintarkastuksessa mitään korjattavaa. Voin vain lämpimästi suositella. Terv. Eila.

Mahtoi olla tosiaan aikamoiset EU-neuvottelut siellä Brysselissä. Erittäin kriittisesti nykyhallitukseen suhtautuvat iltapäivälehdet eivät päivienkään jälkeen uskalla päättää, oliko Suomi liian kiltti ja vietiin kuin kuoriämpäriä, vai oliko sittenkin Marin kaataa koko neuvottelut tiukilla kommenteilla. Varmuuden vuoksi ollaan molempaa mieltä, että jälkeenpäin voi hymistellä olleensa oikeassa. Huvittaa vierestä seurata tätä klikkausten kosiskelua varsin heppoisin keinoin.

On syytä olla huolissaan! Maastamme on kehittymässä ”saivartelun ja sitouttamisen” suurvalta. Varsinkin ”viherbyrokraatit” vauhdittavat tätä kehitystä vimmatusti. Tarkkailkaapa kanssaeläjät, ja laskun maksajat tilanteen kehitystä!

Älä tee mitään. Älä katso naapurin puolelle. Elä omaa elämää. Aika pieni haitta nuo oksat. Taas uusi riita hakusessa.

Ihmetellään miksi jotkut tekee pekonin, siis vain pekonin ulkomailla. Koska ihmetellään, että miksi Rainbowta ja Pirkkaa tehdään ulkomailla tai suurkilpailutetaan kotimaassa? Kuluttaja ihmettelee kotimaisen tuotteen hintaa, samalla määrittelee ulkomaisen tuotteen kysynnän. Kuvittele että lihatalo sanoo EI Pirkalle tai Rainbowlle, saman tien katoaa markkinoista puolet. Tuottaja on jonossa kolmas, lihatalo toinen. Kellä valta?6

Tietääkö kukaan voiko kahviherneitä kasvattaa Suomessa? Pitääkö tuoda Intiasta? Mikä kuljetushäpeä!

Vieraslaji-sanasta muodostui keväisen poliittisen keskustelun myötä kirosanaakin voimakkaampi, ei toivottava ilmaisu, jolla sen käyttäjä tietää ärsyttävänsä kaikkia muita paitsi perussuomalaisia. Fiksu ihminen, runoilija tai seurakunnan edustaja voi käyttää esim. sanoja vieras tai tuntematon tai ei alkuperäinen, jos ei tietoisesti halua ärsyttää.

Kyllä Mesopotamia on olemassa. Maan nimi on Irak ja pääkaupunki on Bagdad. Israel on olemassa ja pääkaupunki on Jerusalem. Pieni maa on Lähi-idän ainoa demokratia. Suuret ovat muuta.

S. Marin: Kun köyhä antaa rahaa rikkaalle, miten se parantaa köyhän tilannetta? Hölmölandian touhu jatkuu...

Hienoa, jos päästään viimeinkin ammattiliittojen ikeen alta! Seuraavissa yt-neuvotteluissa sitten ahkeruus ja tuottavuus suojaavat työntekijöitä irtisanomisilta! Ei enää riitäkään luottamusmiehen tai hänen hännystelijöidensä ja sukulaisten suojatyöpaikkojen suojaaminen. Työnantaja voi päättää ja työlainsäädäntö turvana työntekijöillä.

Niinpä niin Mariini sanoo, että Suomesta pitää tehdä ”ilmastokestävä” valtio. Mitä hän sillä tarkoittaa? Me veronmaksajat sen kustannamme! Kertokoon meille.

Miksi talouden perusasiat unohdetaan EU-elvytyksessä? Miksei EU:ssa vararikkoon joutuneen maan omaisuutta realisoida? Kannustaisi hyvään taloudenhoitoon, jos pitäisi pelätä vaikkapa että Sisilia joutuu pakkohuutokauppaan. Tällaiset terveiset suomalaiselta veronmaksajalta.

Hölmölän ”Tuppuraiset” kantoivat säkeillä valoa EU:n peilisaleihin! Huh Huh.

EU:n uusi avustusratkaisu on suuntausta liittovaltiokehitykseen. Taloutensa itse rationaalisella talouspolitiikalla hoitaneet harvat maat, kuten Suomi, joutuvat nyt avaamaan kukkaronsa. Eikö ennemminkin päinvastoin olisi ollut syytä menetellä, eli palkita näitä harvoja valtioita antamalla niiden edelleen esikuvallisina muille jatkaa talouslinjaansa. Suomen ja muiden menestysvaltioiden johto kävisi mm. neuvoen opettamassa talousmalliaan muille.

Pieneksi kävi Urpilaisen Kreikkaan lahjoittamat miljardit Marinin EU-reissun rinnalla, Nyt riittää suomalaisilla maksamista maailman tappiin asti, ovat saman aatteen naisia, tovereita.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa