Lukijoilta: TEKSTATEN

Tämä hameväki joka on vaihdettava ja äkkiä, johtaa meidät ennenaikaiseen haudan lepoon jo pelkästään ajatusstressistä.

Kunpa asunto-osakkeen omistajat ajattelisivat, miten suuri rahamäärä on kiinni siinä. Ei ole samantekevää ketkä ovat asuntoyhtiön hallituksessa. Yhtiön rahoja pitää käyttää viisaasti eikä tuhlata. Vastike nousee jos tuhlataan, kun kulut nousevat muutenkin.

Avi hereillä. Tautitapaukset selvästi nousussa. Tanssit ja turhat kokoontumiset stoppiin.

EU:n uusi avustusratkaisu on suuntausta liittovaltiokehitykseen. Taloutensa itse rationaalisesti hoitaneet harvat maat, kuten Suomi, joutuvat nyt avaamaan kukkaronsa. Eikö ennemminkin päinvastoin olisi ollut syytä menetellä, eli palkita näitä harvoja valtioita antamalla niiden edelleen esikuvallisina muille jatkaa talouslinjaansa. Suomen ja muiden menestysvaltioiden johto kävisi mm. neuvoen opettamassa talousmalliaan muille. Marin Espanjaan!

Ilmajoen seurakunnalla ei ole pienintäkään aihetta pahoitella eikä pyydellä anteeksi ”kansanedustajalta”, joka tämänkin sopan keitti ihan itse.

Olipa hienosti Vaatelainaamo Tantun naiset järjestäneet kirpputorin Törnävän sairaalan ulkoalueella keskiviikkona. Laatuvaatteiden kierrätys pelasi ja tunnelma kuin Lanzaroten sunnuntaimarkkinoilla. Näitä lisää!

Miksi ei tilitoimisto henkilökuntineen olekaan vaitiolovelvollinen. Kohta käry käy.

Mitä tekee tullilla Vaasassa koska laiva täynnä ruotsalaisia tulossa Suomeen tartuttamaan tautia, jonka olemme tähän saakka torjuneet. Eivätkö ne nyt jo itse tajua pysyä Ruotsissa.

Sielläkin kotikadulla mm. nuoret äidit räplää kännykkäänsä ja lapset menevät edellä kauempana turvattomina, vaikka pihoilta voi auto tulla kadulle eikä huomaa pientä lasta? Nimim. Osviittaa

Marinin hallitus. On SDP:n ja vasemmiston hallinnassa ja naiset liehittelee Maria. Kyllä Marinin hallitus ilman muuta sai paremman tuloksen, kun SDP tyrmäsi periaateesta Sipilän hallituksen toiminnat.

Luuleeko joku oikeesti, että Hangosta Utsjoelle eli koko Suomeen levinneet lupiinit, palsamit ja kurtturuusut saatais hävitettyä? Ei ole pelkoa!

Nyt jäitä hattuun sillanrakentajat! Tiet kuntoon niin tulee paljon halvemmaksi kuin joku silta Ruotsiin, meillähän on laivat ja pohjoisesta pääsee! Meille riittää jo nämä hömpötykset!

Tämän lehden nykyinen levikkialue on kielen takia pahasti kaksinapainen. Menkääpä Vaasaan ja puhukaa siellä kaikille ihmiselle aina suomea. Huomaatte miten saatte osaksenne ruotsinkielisten ja kaksikielistenkin taholta alentuvaa käytöstä, halveksuntaa ja jopa suoraa vihamielisyyttä. Ja vielä yliopistotasollakin! Kuinka niin asennevammaisten ihmisten kanssa voi rakentaa yhteistä Pohjanmaata?

Armeijassa eivät hedonistit pärjää. Isät ja äidit. Laittakaa lapsenne armeijaan. Se on paras keino torjua hedonismia ja tukee pärjäämistä työelämässä.

Kuka rajaa jokamiehenoikeutta keltaisella ”kielletty alue” -nauhalla Västervikin metsässä?

Todellinen Rakkaus on täydellistä hyväksyntää ilman arvostelua, tuomitsemista ja valikoimista. Siksi jos et rakasta kaikkia, et rakasta ketään.

Joku täällä moitti Vaasaa suhmuroinnista ja siitä, että Vaasa ei ole auttanut mitenkään Seinäjokea. Olisikin mielenkiintoista tietää, miten Seinäjoki on auttanut ja tukenut Vaasaa. Yleensä minkäänlaista tukea Vaasan suuntaan ei ole tullut. Nyt onkin sitten jo aika ruveta vastustamaan Merenkurkun siltahanketta!

Luin jostain, että vuodenvaihteen jälkeen aletaan myös syrjäkylile jakamaan lehti myös laatikoihin. Enää ei paapan tarvi hakea sitä 2 km päästä heittolaatikosta. Toivottavasti olen tulkinnut oikein.

Saako ketä tahansa syyttää mistä tahansa julkisuudessa ja tahrata asianomaisen mainetta? Tältä ainakin vaikuttaa tapauksessa yökylässä Päivi Räsäsen luona. I-P julkaisi tekstin, kiitos siitä! Tekstin mukaan PR ei sanonut mitään loukkaavaa homoista. Kuinka on mahdollista, että väärän ilmiannon tekijää ei tuomita vihapuheesta ja kuinka syyttäjä antaa tiedon julkisuuteen asiaa varmistamatta? Syyttäjä vaihtoon, ilmiantajan nimi julki ja rangaistus hänelle sanoo oikeudentuntoni.

Olisiko hiippakuntavaltuutetun ollut syytä perehtyä päivän teksteihin ennen kantelun tekemistä jos näkemys laajenisi ja ymmärrys virsirunoilijan teksteihin aukenisi. Nimim. vaeltaja

Hauska ja viihdyttävä esitys Waskian rannassa, Risto Räppääjä. Noissa ulkoilmateatterinäytelmissä on kosolti tunnelmaa mukana.

Ei saa valheuutisia kertoa! Gazan köyhyys ei johdu Egyptin ja Israelin saarrosta vaan terroristijärjestöksi luokitellusta Hamasista, joka ei huolehdi gazalaisista vaan käyttää lahjoitusvarat terroritoimintaan.

Kohta me autonkäyttäjät ryhdymme ”pelastamaan ”maailman ilmastoa maksamalla bensasta huikeaa hintaa. Hymyileekö Marin?

Viranomaisille tiedoksi: syy ei tilastoissa näy, vaan seuraus. Itse olen nähnyt useita uhkarohkeita ohituksia ilman kunnon näkyvyyttä eteen. Näitä poliisi ei näe nopeuksia mitatessa. Ainoa järkevä ratkaisu tähän on ohituskaistojen rakentaminen. Vaikka ohitustilanteessa olisikin ylinopeutta, syy on ohitustilanteen huonossa ajoituksessa.

Ihmisillä jotka tosissaan puhuvat Merenkurkun sillasta, puuttuu täysin todellisuudentaju.

Nimimerkki ”Turha käännellä takkia ja jauhaa yhteistyöstä” kirjoitti Vaasan suhmuroinnista. Vaasassa vallitsee taasen syvä epäluottamus Seinäjoen yhteistyökykyyn. Muistissa on myös Vaasan vähättely ja mustamaalaus. Nimimerkin kirjoitus kertookin ehkä laajemmin seinäjokelaisten asenteesta ja haluttomuudesta yhteistyöhön.

Ideapark, esittäkää kaupungille, että isolta tieltä olisi opastus Ideaparkkiin. Kyltin Jouppi alle sopii hyvin. Jouppia ei Seinäjoen ulkopuolella tunneta.

Vaasan kaupungin tulisi ehdottomasti lieventää virkojensa kielitaitovaatimuksia. Tiukat ruotsin kielitaitovaatimukset karsivat suurimman osan pätevistä hakijoista. Muualla päin Suomea ei näet juuri puhuta ruotsia. Vai onko tarkoituskin, että virkoihin on vain pari hakijaa Vaasasta tai ruotsinkieliseltä Pohjanmaalta?

Tekisitkö sinä pankin kanssa 6,6 miljardin lainan josta saisit itsellesi vain 3,2 miljardia? No en minäkään mutta Suomen hallitus sen teki ja vakuutti sen olleen hyvänkin kaupan!

Vaikka Seinäjoki nyt joutuukin korjaamaan vääräksi osoittautunutta koulutuspäätöstään, ei Vaasan pidä haikailla tarpeetonta rakennusinsinöörikoulutusta takaisin, koska kaupunkia jo nyt on riittävästi pilattu ahtaalla pienasuntojen tarpeettomalla sumppurakentamisella.

Joku idiootti ajoi Teeriniemellä klo 2:45 mopolla tai vastaavalla ilman äänenvaimenninta. Melu oli tosi kova ja herätti yöunilta varmaan koko alueen.

Ennen ei päässyt kansakoulusta läpi, ellei osannut sijoittaa Suomen kaupunkeja kartalle ja luetella ulkoa. Nyt sieltä taitaa päästä, jos opettaja on joskus kuullut oppilaan nimen?

Lentokoneessa kehotetaan hätätilanteessa laittamaan happinaamari aina ensin omalle naamalle, Suomi lähti rahoittamaan EU:n konkurssimaita Italiaa, Espanjaa ja Kreikkaa vaikka oma talous on aivan kuralla ja hengitysvaikeuksissa ja hallitus kehuu vielä sopimusta edulliseksi!

Suuri kiitos! Rehelliselle ihmiselle, joka vei punaisen käsilaukkuni ostoskärryistä Ideapark K-Citymarketin infotiskille.

No voi voi. Armeijassa olo aika on niin lyhyt ettei se ehdi mitään tulevaisuuteen vaikuttaa. Kyllä paremminkin kotiolot muovaavat tulevaisuuteen.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa