Lukijoilta: TEKSTATEN

Kyllä on pahasti tehty, mummu saa kokea yksinäisyyttä lapsenlapsensa synttäreillä, itku kurkussa kotiin, kun ei kiitosta. Kukaan ei juttele, vaan nämä ”snobit” puhuu vain ”snobien” kanssa. Joululahjojakaan ei hyväksytä. Kaikkea katsotaan kuin ”halpaa makkaraa”. Jopa entinen miniä.

Saako kuka tahansa rahastaa millä tahansa extreme-hommalla? On kyllä nähty ja kuultu todella vaarallisista virityksistä, joita kävijät lapsineen luulevat turvatestatuiksi. Jos torni kaatuu tuulessa, turvatestaaja joutukoon vastuuseen, jos mitään testattiin koskaan!

Hyvä kirjoitus Ralf Sund 25.7. Ei olisi voinut paremmin asioita kansankielellä selventää.

Minimani-ketjun toimitusjohtaja kertoo I-P:ssa, kuinka ketjun tulos on kasvanut kevään aikana 7 % ja verkkokauppakin on kolminkertaistunut. Olisi ollut mielenkiintoista tietää, mihin menestyvä päivittäistavarakauppa käyttää hakemansa 100 000 e koronatukea. Palkataanko sillä mahdollisesti lisää huolellista henkilökuntaa, että hinnat olisivat jatkossa kassajärjestelmässä oikein?

Kiitos Erkki Sihvonen I-P. 25.7. Maapallo esille ja verratkaa pienen Suomen kokoa isoihin saastuttajamaihin ja koko planeettaan. Lukekaa Juha Ahvion kirja Vaarallinen vihreä valhe.

Kiitos PerusSuomalaiset, että pidätte Suomen puolta.

1960-luvulla keksittiin uusi kansa, palestiinalaiset, joita historia ei ole koskaan aikaisemmin tuntenut. Kummallisen helposti tämä keksintö on levinnyt maailmalle.

Lähetin perjantaina kirjeen Seinäjoelle, Peräseinäjoelle ja Jurvaan. Ne kaikki kolme olivat perillä seuraavana työpäivänä eli maanantaina. Nyt posti oli todella nopea. Tämä oli myönteinen yllätys.

Tillaaminen tarkoottaa esim. köökin oven laittamista varmasti hyvin kiinni ja roitia suojaksi vaikka pakkaasyöksi, kun meirän äitee tillas oven yöksi niin sinne ei saanu enää mennä, toki menin mutta kuin varkahin ja iliman valua.

I-P:n laatujournalismi: Sunnuntaina: ”Sata maratonia on 421950 km.” Oikeasti se on 4219 km, siis satakertainen virhe. Maanantaina: ”Maan keskiosissa vettä voi tulla 10-20 millilitraa.” Siis lähes mokkakahvikupillinen. Nyt ymmärrän mm. Vaasan hulevesimaksun tarpeellisuuden.

Uusi lehti liian Seinäjoki-painotteinen. Pohjalainen oli parempi.

Kuvitteleeko Ralf Sund, että ”lahot” EU-valtiot muuttavat tapojaan, kun heille ”lahjoitetaan” satoja miljardeja hyvää rahaa. Mietipä uudestaan!

Gazan köyhyyttä uhkaa Hamasin harjoittama terroripolitiikka, ei Israelin saarto. Israel päivittäin toimittaa useita rekkalasteja avustustarvikkeita Gazan siviileille. Ulkomaan uutisiin totuudenmukaisempaa uutisointia.

Kun käy ulkona tupakalla voi ottaa kannellisen purkin mukaan mihin laittaa jämän, sinne jämä sammuu!

Herää Vaasa. Vanhukset edelleen unohdettu palvelutaloihin, ei saa mennä sisälle tapaamaan. Säällä kuin säällä on tavattava ulkona, onhan sekin jotain. Kuonokopat päällä vanhus tuskin tunnistaa. Jos juhlijat saavat hillua niin kuin haluavat, niin armoa olisi nyt annettava, ennen kuin talot on taas kiinni. Ei me voida odottaa rokotusta. Jos kaupungin ylin johto sitä odottaa niin meidän rakkaat voivat olla kuolleet ja ketä siitä taas saadaan syyttää, antakaa nyt järjen puhua! Jalkahoitajat on päästettävä nopeasti hoitamaan omaistemme jalat kauheassa kunnossa...

Luin lauantain lehdestä Ralf Sundin verbaali-iloittelun. Mitähän sitten olisi lupa ajatella erinäisten nettosaajamaiden alhaisesta veroasteesta ja tehottomasta veronkannosta?

Kyllä on menny Vaasan Kelan asiakaspalvelu kumman vihamieliseksi toimipisteessä, tiuskitaan, saivarrellaan ja vuoronumeroa vaihdetaan niin nopeasti, ettei kerkeä ku just tuolista nousta yms. Viime vuoden puolella vielä oli asiallista, ja kaikki toimi moitteettomasti.

Strandin support team oli mielensä pahoittanut emeritus rehtorin kirjoituksesta. Vaasa laskee kaupunkistatuksessa kuin lehmän häntä. Syy on vaasanseudun ruotsinkielisyys. Kun kepu ja RKP pääsivät mellastamaan 90-luvun maakuntajakoa, pilkottiin lääni kolmeen osaan, jossa Vaasalle jäi dilemma joutua rannikkokaistaleen RKP:n panttivangiksi ja Sjoki sai läänityksensä EP:n. Vaikka Vaasassa tapahtuu joitain hienoja asioita, niin aivan liikaa olennaista jää tapahtumatta, koska ruotsinkielisten osuus pitää säilyä turvattuna, eikä suomettumista sallita. Strandilla on paljon suomenkielisiä kannattajia. Liberaalin Strandin siivellä valtuustoon pääsee joukko änkyräkielifanaatikkoja, tehden RKP:sta suurimman valtuustoryhmän, vaikka kielisuhteiden mukaan näin ei tulisi olla.

Koskaan en ole kokenut mitään asenteellisuutta, kun olen Vaasassa puhunut suomea. Ei Vaasassa tuomita ihmisiä kielen perusteella, oli se sitten suomi, ruotsi tai hindi.

Missä viipyvät Isä Camillon uusinnat tv:ssä?

Joku kysyi, miten Seinäjoki puolestaan on auttanut Vaasaa. No ei mitenkään! Seinäjoki ei ole väittänytkään auttaneensa Vaasaa. Pointti oli se, että Strand väittää Vaasan olleen meille kovinkin avuksi vastoin totuutta.

Keskustelin kuukausi sitten kahden ”ystäväni” kanssa mahdollisesta vakavasta sairaudestani. Kummastakaan ei ole kuulunut sen jälkeen mitään. Se niistä ”ystävistä”.

Olisi toivottavaa, että potilastyössä ja asiakaspalvelussa sellaiset henkilöt, joilla on käsivarsitatuointeja, käyttäisivät pitkähihaista työtakkia.

EU:ssa pitää määrätä direktiivi, että kaikkiin pakasterasioihin sopii samankokoinen kansi!

Pitääköhän hankkia lentolupakirja ja helikopteri, että pääsee Isokoskentieltä turvallisesti kotiin? Kolot tiellä vain lisääntyvät ja suurenevat, ja autonrenkaat ja iskarit kärsivät.

Onpas mukavaa lukea lehdestä jalkapallon ykkösen peliselostuksia. Toivottavasti jutut jatkuu kun lentopallon ykkössarja käynnistyy ja Nurmon Jymyn miesjoukkue aloittaa kautensa.

Miksi asuntoauton ostajan ei tarvitse maksaa autoveroa? Onko kysymyksessä yritystuki? Polttoaineen veroa ei olisi tarvinnut nostaa 1.8.20 jos kaikki maksavat ajoneuvostaan autoveron.

Kohta on käsillä koronan toinen aalto, mutta vieläkään ei mistään saa kunnon maskeja tai visiireitä. Mummot ei tilaa netistä!

On vain yksi Pohjanmaa ja se ei ole sen enempää Seinäjoella kuin Pattijoellakaan. Onko Pohjois-Suomi sama kuin Itä-, Länsi- ja Etelä-Suomi, nyt Vantaan mies sekoilee.

Oletko koskaan miettinyt mistä sinä oikeasti maksat. Esimerkiksi silmäläsit 420e tai itsevetävä ruohonleikkuukone 270e. Mietippäsitä.

Koska kaupungissa yhdistyy Vamia ja YA talousvaikeuksien seurauksena, kun on kaksikielinen kaupunki.

Läheskään kaikki vanhukset eivät käytä tietotekniikkaa, eivätkä siis tiedä, miten nykyään saisivat yhteyden verottajaan. Siinä jää paljon muutakin kuin palautukset saamatta. Ihan verottajan oma kikka säästää - ja tietysti siltä heikoimmalta, kuten aina!

Mitä höpötystä tällä palstalla, että Vaasassa kokee suomea puhuva alentuvaa käytöstä ja halveksuntaa, jopa vihamielisyyttä. Tiedoksi, ellet tiedä, että 70% vaasalaisista on suomenkielisiä! Vaasan yliopistossa ruotsinkieli ei todellakaan ole ykkönen.

Korjaan kirjoitustani paapan postinhausta. Arkipäivinä lehti tuodaan omaan laatikkoon, mutta sunnuntaina pitää hakea 2 km päästä heittolaatikosta, on pitäny hakea kymmeniä vuosia. Mutta nyt tähän on kai tulossa muutos vuodenvaihteessa. Kiitos sille joka on tämän saanut aikaan.

Vaasan järjestyspoliisi häätää torin ympäristöstä monen partioauton voimin muutamaa kaljanjuojaa turistien silmistä. Toivottavasti resursseja riittää yhtä hyvin syksyllä turvaamaan kaupungin omia asukkaita, erityisesti vanhuksia, juopottelevilta haalaripukuisilta opiskelijoilta.

Nyt on mielenkiintoista seurata, auttaako kannettu vesi EU:n pohjattomassa kaivossa eli eivätkö tosiaan pyydä lisää viiden vuoden kuluessa?

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi