Lukijoilta: TEKSTATEN

Ihan suotta verottajan ihmetellä. Eivät vanhukset pysty lähestymään mitään verkkoon siirrettyjä palveluita. Ja rahaa säästyy kunnilta ja valtiolta. Tietoista riistoa kaikkein heikoimmilta. Hävetkää!

Päivästä toiseen saa turhaan odottaa, että vihreillä olisi jotain positiivista sanottavaa. Mutta kuullaan vain miten Suomi tuhoaa maapallon ilmakehän ja maat ja meret. Kerrassaan ikävystyttävää.

Marinin vakautusväline, voisko joku kertoa, minkänäköinen vempele on kyseessä.

Kolme piispaa ottaa kantaa Israelin sisäisiin asioihin. He voisivat aloittaa historian opiskelun vuodesta 1920 eikä vuodesta 1967. Yleinen luulo ”kansainvälinen oikeus” on vailla pohjaa. Mitä uskonsanomaa heillä on meille suomalaisille?

Tuskin on ”ankkurilapset” tuotu pakolaisleiriltä, kun hallituksessa aletaan puhumaan perheiden yhdistämisestä. Mistä rahat; eläkeläisiltä vai lisälainalla? Ehkäpä Marin ja Ohisalo ottavat heitä kotiinsa!

Kannattaisi nukkua kunnolla, jos on raskaan ajoneuvon ammattikuljettaja. Väsymys on myös sakon perusta, sekä monen kuolonkolarin syy.

Ammattiyhdistysliike ja vasemmistopuolueet yllätettiin ”housut kintussa”, kun kokoomus ehdotti ansiosidonnaisen työttömyysturvan laajentamista kaikille maksuja maksaville. Missä solidaarisuus? Kaikenlaisia verukkeita keksitään, ettei kaikki saisi samaa etua.

Miksi tupakoivat saavat apuja? Miksi ei, jos juomat maistuu? Älä ehdota päihdeklinikkaa, sieltä saa vain sääliä, että voi voi sentään.

Työnantajat ovat huomanneet, että nuoret naiset kannattaa osa-aikaistaa. He tekevät silti enemmän kuin 1,5 normaalissa työsuhteessa olevaa keski-ikäistä miestä. Äidit, opettakaa tyttärenne pitämään puolensa!

Ja höpö höpö! Niin armeijassa kuin työpaikallakin pätee ne samat menestymisen avaimet, eli tee se mitä käsketään, ja tee se mahdollisimman hyvin. Joka ei siedä armeijassa esimiehen käskyttämistä, ei todennäköisesti siedä siviilissäkään työnjohdon ohjeistusta.

Elisan saamattomuus Kärjenmäen kaapeli-television häiriöiden kuntoon saamiseksi on ennennäkemätöntä! Jatkunut jo parisen kuukautta ja on päivittäistä.

SJK:oon pelaaminen on heikentynyt Stadionin valmistuttua joka vuosi ja muutenkin olosuhteiden paraneminen ei näy kentällä mitenkään. Eli suurin syy heikkoihin esityksiin on fiilistely, joka näkyy jokaisen SJK:oon joukkueen otteissa! Fysiikka tosi heikolla tasolla!

Olipa harvinaisen pahansuopa ja Vaasaa mustamaalaava viesti palstalla (28.7). Kaiken lisäksi se oli täyttä pötyä. Vaasalaisista 70% on suomenkielisiä. Ruotsinkielisiä on hieman yli 20% ja heistäkin suurin osa puhuu suomea. Olen asunut ja asioinut suomenkielisenä Vaasassa vuosikymmenet enkä ole kokenut mitään halveksuntaa tai vihamielisyyttä ruotsinkielisten taholta.

Ilkka-Pohjalaisella ei ole mitään kirjoittajan kuvaamaa kielestä johtuvaa levikkialueen kaksinapaisuutta. Ylivoimaisesti suurin osa vaasalaisista on suomenkielisiä ja valtaosa ruotsinkielisistäkin puhuu suomea. Ja ruotsinkielisillähän on oma lehtensä. Eli taitaa se asennevamma ollakin viestin kirjoittajalla.

Missähän päin Etelä-Pohjanmaata ei ole satanut. Täällä Kauhajoella on tullut reilusti vettä. Voisi melkein toivoa jo poutaa, mutta uusia sateita vaan luvataan.

Kiitos Hanna Hietikko hyvästä, asiallisesta ja varteenotettavasta Kolumnista, I-P 28.7.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa