Lukijoilta: TEKSTATEN

Wasa stationin voi haudata ja rakentaa vanhan tilalle uusi linja-autoasema. Nykyiseen typerästi sijoitetun matkahuollon tilaan sopii mainiosti Vaasan mittakaavaan riittävä konserttitalo. Parkkipaikatkin jo valmiina radan toisella puolella puuhökkelön pihassa jääkaappien vieressä.

Omilla aivoillaan ajattelevat eivät usko luomisoppiin edes teoriassa. Eli edes jumala ei voi luoda mitään tyhjästä.

Mantila voisi pääkirjoituksissaan käsitellä päättömän väkivallan lisääntymistä, etenkin kun se on kohdistunut eduskunnassa työskentelevään henkilöön. Puuttuminen yksittäisen kansanedustajan, Mauri Peltokankaan kielenkäyttöön ilman selitystä asiayhteydestä kertonee halusta mustamaalata Peltokangasta ja perussuomalaisia. Lukijakunta toivoo asiallisempia pääkirjoituksia.

Ihmisten rajavalvonnasta vastaa Rajavartiolaitos, ei Tulli.

Marin tekee kataiset, se nähdään vielä! Ts. kun on ”yhteistyökykyinen” ja antelias EU:n suuntaan, saa myöhemmin vastalahjana rahakkaan viran ja eläkkeen EU:ssa. Niin teki myös Juttakin aikoinaan.

Seinäjokinen-lehti muuttunut täysin persujen mainokseksi! Viime numerossa Kattelus luuli, että voi päättää mistä kirkossa saarnataan Roskiin menee lehti. Huhhuh.

Massatapahtumat saavat jatkua. Hallituksella on nyt päätöksen paikka. Tiukennuksia, vaikka se ei suosiota lisää. Jokainen ymmärtää, että korona tulee ryöpsähtämään. Onko ihmisen hinku päästä bilettömään tai lomalle ulkomaille todella suurempi arvo, kuin yleinen terveystilanne?

Alskatintien korjaus on valmistumassa (IP 28.7.). Tarpeeseen tulee, hienoa. Suunnittelupöydällä on tulossa Laihia-Helsingby nelikaistaisena ja muutama muu kohde. Toteutettu Laihian tiejärjestely taisi monen mielestä mennä vähän överiksi. Seinäjoen itäinen ohikulkutie on puolestaan vastannut hyvin huutoon. Jos Seinäjoki-Lapua-väli olisi Vaasan seudulla, niin tie olisi jo ajat sitten ollut nelikaistainen. Nyt on suunnitteilla vain pari ohituskaistaa.

45 v. Vaasassa asuneena, maalta tulleena, ei ikinä ongelmia suomenkielen kanssa.

Joku aika sitten oli kirjoitus, jossa käsiteltiin yhteydenpitoa puhelimitse, mutta se alkaa valitettavasti olla ainakin nuorison keskuudessa täysin out. Eikä varmaan ole kytköksissä puhelinlaskuihin, koska siksi edullisia liittymiä löytyy. Mutta tämä aika on vain niin erilaista. Joten täytyy vain olla ”maassa maan tavalla” tai muuten putoaa ”kelkasta”. Silti eri ikäluokilla on edelleen yksi yhteinen piirre, ihmisen ikävä toisen luo. Väliäkö sitten miten se hoidetaan.

Ei rottaongelma ole mikään ihme, kun jätehuollossa jätefirmat eivät hoida hommiaan eikä minkäänlaista valvontaa ole olemassa.

Tuntuu lähes ironiselta, kun edelleen historiallisesti edeltävän Venäjän, Novgorodin hallinnon, vaikutukset rajoittavat EU:n tuoreen, maaseudun tukemista koskevan päätöksen, kohdistumisen vain Itä- ja Pohjois-Suomeen. Pääosin vuoden 1323 Pähkinäsaaren rauhan rajan ulkopuolinen nyky-Suomi tulee saamaan tätä tukea. Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa jäävät paitsi, joten näillä alueilla ratkaisua ei ole helppo hyväksyä. Tuhatvuotista meininkiä!

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi