Lukijoilta: TEKSTATEN

Olen tarkka lajittelija. Aina en tiedä mikä kuuluu mihin. Esim. pussinsulkija, joka vaikuttaa metallilta. Voisiko lehti julkaista päivittäin pari esimerkkiä. Mihin panen kukkamullan, kukanko juurineen biojätteisiin?

Lohta kannattaa istuttaa, vaikkei se istukaan.

Suomen MEPit saa vaihtaa Pekkarista (kesk.), Hirvisaarta ja Hakkaraista (ps.) lukuun ottamatta. Muut täysiä ketkuilijoita, jotka ovat niin maailmankansalaisia että. Suomen asiat unohtuneet lihapatojen ääressä. Sellaista se on kun maalaiset pääsevät huseeraamaan. Oman kansan asiat unohtuvat kun lentokoneen pyörät irtoavat Helsinki-Vantaalta.

Yhä enemmän ihmettelemme poliitikkojamme siitä, että vaativat Suomen ilmaa puhtaammaksi. Ilmamme on jo nyt maailman puhtainta. Kenen asialla he ovat?

Evijärvi aikoo karkottaa mökkiläiset kunnasta kuivaamalla järven.

On kiinnostavaa kuvitella miten britit olisivat brexitiään toteuttamatta nyt asennoituneet EU:n jättimäiseen tukipäätökseen. Ei Britannia varmaankaan olisi suostunut miljardien puntien vastikkeettomaan paiskomiseen yli Kanaalin, Brysselin kautta kohti Italiaa ja Espanjaa, eli näille huonosti taloutensa hoitaneille maille. Nyt Britanniassa kenties hykerrellään tyytyväisinä brexitin järkevyydestä. Liittovaltiokehitys ei olisi sopinut heille.

Olipa hyvä pääkirjoitus ke 29.7. Kannattaa todellakin lukea. Just ajattelen samalla tavalla.

Todella ikävää ja surullista todeta, että Vaasan kaupunkipäättäjien ammattitaidon puutteesta johtuen olisi Vaasa joutunut ainoana suurempana kaupunkina kriisikuntamenettelyyn 2020. Jo ennestään huono kaupungin imago laskee tämän johdosta.

Polttoaineveroa ja yms. autoiluun liittyviä maksuja korotetaan, kehdataan vielä kirjoittaa, että kyllä kansa siirtyy sähköautoihin. Ei siirry, kallis tavalliselle tallaajalle. Laittakaa tiemaksu myös ulkomaalaisille rekoille niin kuin muuallakin.

Voitaisiinko vanhusjärjestöjen johdossa kouluttautua mediaesiintymisiin? Yleensä vanhusjärjestön edustaja istuu tuppisuuna, ei ymmärrä ottaa puheenvuoroa, käyttää media-aikaa vanhusten tilanteiden esiintuomiseen. Mahtavatko edes tietää, miten maaseudun vanhukset kärsivät yksin mökeissään ilman it-yhteyksiä ja -taitoja.

Harmi Klemetinkadun K-Supermarketille, koska menettävät asiakkaita turhaan. Pihalla sakotetaan asiakkaiden autoja.

Ollaan oltu tänä kesänä jo 58 yötä mökillä. Ruoka- ja bensaostokset, sekä muut hankinnat: suunnilleen 2 800e. Venepaikka 100e kesältä, lisäksi kiinteistövero. Vastaavanlaisia mökkiläisiä n. 600. Kylläpä siitä kertyy pieneen kuntaan oikein mukavasti rahaa. Onneksi on meitä mökkiläisiä, toistaiseksi ainakin.

Ei kahta sanaa, selkeä poliittinen kannanotto laulussa, jossa tämä sanahirviö, vieraslaji koreilee. Suvaitsevaisuutta myös toivon näiltä elintasopakolaisilta. Maassa maan tavalla. Tosi hädässä Suomeen tulleet ovat aivan varmasti sydämellisesti tervetulleita. He oppivat kielen ja löytävät työpaikan, sopeutuvat uuteen kotimaahansa.

Vaasan korkeudella Ruotsi on harvaan asuttua Lappia. Nyt Joakkimilla keulii pahan kerran. Eihän tämän alueen eli vanhan Vaasan läänin väkiluku enää kasa ehkä vähän keskittyy keskuksiin tähän astikkin on tulltu toimeen ilman siltaa, kunhan laiva edes saataisiin.

Lehtimäen Valkealampi, voi mikä paikka, kaunis luonto, valmiit ”pytingit”, miksi ei esimerkiksi karavaanari paikaksi? Varmasti olisi kävijöitä, eikä upea paikka olisi turhanpanttina!

Marjametsään kannattaa ottaa perkausritilä mukaan. Marjat saa siten perattua kuivina jo metsässä ja kotiin palattua saa laittaa ne suoraan pakkaseen, eikä tarvitse tuntitolkulla perata vallankaan kosteita mustikoita.

Kurikassa jatkuva ja toistuva joka öinen mopoprääsäys. Poliisit, missä olette? Tehkää nyt asialle viimein jotakin! Koko kesä odotettu. Alkaa nukkuvien ihmisten mitta olla täysi täälä kyläs ja hälytyskeskuksen linjoille menisi varmaan ”tärkeämpiäkin” puheluita.

Jokisipilällä loistava kolumni torstaina. Samoin pääkirjoitus sunnuntaina. Tunnen toisenkinlaisia persuja kuin Mäenpää ja Peltokangas. Hävettääköhän heitä?

Juha Ahvio on kirjoittanut muitakin pikkukirjoja, jotka kannattaa lukea ja ajatella, missä ajassa mennään. Youtubesta voi kuunnella hänen puheitaan.

Polttoainevero nousee 1.8. Ja vähäpäästöisemmän dieselin enemmän kuin bensan. Tässä koronamarkkinatilanteessa se on kuolinisku osalle kuljetusyrityksiä ja vaikeuttaa maaseudun pitkämatkalaisten liikkumista. Ketäs hallituksessa onkaan!

Ei näköjään tohori enää päivää sanua, jottei haasteta oikeuteen. Kyllä on pienet kuviot näillä syyttäjilläkin, kun tehdään kärpäsestä härkänen. On näköjään alaannu vaalikamppania osalla jo nyt. Joillakin olis peiliin kattomisen paikka. Muistakaa nyt äänestää sitten sellaasta eherokasta joka on tosiaan pienen ihimisen asialla. Ei näillä huuroolla ja vastuusta lipeämisillä niitä ajeta. Oppositiosta on heleppo huudella ja viisastella.

Suomesta on tullut ”tarkoitushakuisten” kyselyjen yhteiskunta! Kyselyt eivät ole tutkimuksia!

Tuntuu että ei tämä voi olla tottakaan. Kuinka joka paikassa paasataan suojelemaan luontoa. Mutta 22.7. Vaasantien ja puhdistamonkadun risteyksessä oli ihmispaskat levinnyt tielle. Eipä näkynyt ketään varottamassa tiellä liikkujia ajamasta tuohon saasteeseen. Herää kysymys onko kyseessä vähän halvempi urakoitsija. Kysynkin kuka korvaa auton alustapesuineen.Tämähän on pahempaa laatua oleva ympäristö rikos.

Luulin, notta on jotain, joka ei tekotaiteelliseen sontahan astu: Pohojalaasuus, punkki ja Vesku Jokinen. Petyyn.

Kai kissanloukuttajat loukuttaa ne rotatkin. Kissat ei jyrsi taloihin reikiä. Syksy tulee, rotat kaipaa kans taloihin ja muihin rakennuksiin.

Kiitos päätoimittajalle persukansanedustajien kielenkäyttöä koskevasta kirjoituksesta. Vaikka joissakin asioissa voisi kannattaakin puoluetta, niin millään ei voi äänestää sitä näiden törttöilijöiden takia. Tuntuu että itse politiikka ei kiinnosta vaan muiden halpamainen piikittely ja halveksunta.

Hienoa. 29.7. pääkirjoituksessaan I-P otti kantaa perussuomalaisten ”kansan” edustajien törkeään kielenkäyttöön. Mitään rakentavaa nämä öykkärit eivät pysty esittämään.

Osa vanhemmista on niin snobeja, ettei kutsu isovanhempia lainkaan lastenlasten synttäreille. Tämä on äärimmäisyyksiin vietyä kiusantekoa & tyhmyyttä, eikä snobiutta.

Nimimerkeille 24.7 ja 28.7. Kantelu ei koskenut epistolaa, (koska Raamattu ei tunne sanaa vieraslaji) vaan runoa, joka tarkoitushakuisesti esitettiin jumalanpalveluksessa. Tämä asia selvisi IP:stä 17. 7., jos on kykyä tai tässä tapauksessa halua ymmärtää painettua tekstiä. Mutta tarkoitushan onkin vain nimettömänä haukkua. Näin ”hurskaitten” lukijoitten pitäisi uskaltaa panna nimensä alle. Kyseinen hiippakuntavaltuutettu oli ensimmäinen, joka IP:ssä julkisesti puolusti Päivi Räsästä. Joku viisas on sanonut, että jos väärä ihminen sanoo oikeita asioita, se on kuin väärin sammutettu tulipalo!

Olisipa hakattu vaalipäällikkö ollut jostain muusta puolueesta niin puolet Suomen poliisivoimista etsisi syyllisiä.

Mauri Peltokankaalla on oikeus puhua mitä tahansa soopaa, mutta ei kansanedustajana. Ja kansanedustajana ollaan 24 tuntia vuorokaudessa niin kauan kun edustajakausi kestää. Lainsäädännössämme on kansanedustajan käyttäytymisen perussäännös. Avustaja etsiköön sen Peltokankaalle, ellei hän itse ole sitä osannut ilmaiskoneeltaan löytää. Ministereillä ei ole ollut mitään syytä sekaantua Pekka Katajan rikosasiaan, josta edes poliisi ei ole tiennyt tarpeeksi. Julkisuudessahan ovat olleet lähinnä uhrin laveat mutukertomukset tapahtuneesta.

Kyseleekö Elisa reitittimien numeroita? Nimim. Epätietoinen.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa