Lukijoilta: TEKSTATEN

Laura Krohn ja Pekka Eronen kertovat päivittäin I-P-lehdessä mitä ohjelmia kannattaa välttää. Kiitos siitä, jatkakaa samaan malliin!

Jätteitä kuljettavat yritykset eivät ota vastuuta, kuin omista voitoistaan. Ja siksi lukevat lakiesityksiä valikoidusti...

Käväisin Ilmajoen tk:ssa anopin asioilla. Vanhat isännät keskustelivat koronasta. Ihmettelivät lähinnä sitä, että sotakapitalismiin riittää rahaa, mutta rauhankapitalismiin ei. Niinku maailmalla. Seinäjoen pitäisi äkkiä liittyä Ilmajokeen!

Joka tuutista toitotetaan, että lapsia ei saa viedä hoitoon eikä kouluun, jos nenä vähänkään vuotaa. Se tietää sitä, että alle 10v. lasten vanhempia ei tänä syksynä paljon työpaikoilla näy. Työt revitään sitten jäljelle jäävien selkänahasta. Vaikka syyllistää ei saisi, niin kyllä tätä sääntöä on helppo väärinkäyttää...

On turha väittää, että Vaasassa pärjää pelkällä suomen kielellä. Minäkin olen joutunut puhumaan ruotsia, viimeksi 47 vuotta sitten koulussa ruotsinkielen tunnilla.

Pääministeri Marinin mukaan kuntavaaleja voitaisiin siirtää, jos koronatilanne pahenee. Muistaako kukaan, millainen ulina ja kaakatus seurasi, kun Trump pohdiskeli presidentinvaalien siirtämistä samasta syystä?

Demarien ehdottamaan työajan lyhennykseen päästään kun nykyisestä työpäivästä poistetaan palkalliset kaksi kahvitaukoa 2x12 minuuttia ja neljä palkallista tupakkataukoa 4x10 minuuttia. Palkaton lounastauon sovitusti.

Suomalaiset ovat melko jääräpäisiä, kun meidän on ollut liian vaikea uskoa seuraavia kansainvälisiä selvityksiä. Suomi on viime vuosikymmenen loppuvuosina valittu maailman parhaaksi maaksi vakauden, turvallisuuden ja onnellisuuden perusteella. Hallintomme on listattu myös ykköseksi ja oikeuslaitos riippumattomimmaksi. Arvostettu Newsweek-lehti aloitti kaiken valitsemalla Suomen maailman parhaimmaksi maaksi jo vuonna 2010. Uskokaamme nyt jo!

Minulla yli 50-vuotiaalla oli uusi parisuhde. Siinä mukana tuli iäkäs, kaikki tietävä anoppi, joka huushollasi talossani tehden omin päin päätöksiä ja asioita. Sitä en sietänyt, sen asiallisesti sanoin, minkä seurauksena parisuhdekin päättyi. Kyllä, tälläistä tapahtuu vielä tänä päivänä!

Lähettikö pääministeri virkamiehet kertomaan sen, mitä ei uskaltanut itse sanoa? Riittääkö ehdotettu työajan lyhennys sytyttämään joukot ja pelastamaan Suomen talouden koronan keskellä? Mietiskelee tavallinen kansalainen.

Onkohan jätevedessä uiva muovikala enää huipputerveellistä? Kysyn vaan!

Johan keinoja löytyi, lopetetaan turkistarhaus. Työpaikkoja syntyy, vai paraneeko talous niin, ettei tarvitse tehdä kuin kuusituntista työpäivää.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa