Lukijoilta: TEKSTATEN

Ihan hyvä, ettei noita monen päivän, jopa viikon ns. ”työmatkoja” enää tehdä firmoissa vain päivärahojen ym. seikkailujen takia! Varmaan tullut todella isot säästöt yrityksille, kun nyt katsottu vielä entistä kriittisemmin!!

Käsittääkseni ortodoksinen ja katolinen kirkko eivät vihi homo- tai lesbopareja. Miksi luterilaisen kirkon tulisi?

Valkovenäläiset ovat osoittaneet, että protestoida voi myös kivittämättä poliiseja ja polttamatta kaupunkeja.

Kirkoilla on oppinsa. Ellei hyväksy niitä, voi perustaa oman kirkon. Ihan sama asia kuin puolueilla. Minusta kirkosta pitäisi erottaa, niin kuin puolueistakin. Ja kirkkoja sekä puolueita voi kuka tahansa perustaa.

On väärin tukea yrityksiä koronan takia. Pandemiavaroitukset olivat niin selkeitä jo ainakin kymmen vuotta! Miksi eivät varautuneet? Miksi lähtivät haavoittuville aloille? Miksi tehtiin superkouluja, -päiväkoteja, -sairaaloita, -vanhainkoteja? Kohta ne on hylättävä. Kohta jokainen, joka aikoo pysyä hengissä, kasvattaa oman ruokansa ja asuu erillään muista, kuten 1800-luvulla.

Olenko tyhmä kun en ymmärrä? Purnataan turvaväleistä esim. kauppatavaroita kassalla pakatessa. Kuitenkin sanotaan että altistusajan pitää olla vähintään 15 min. että tarttuu. Harva pakkaa yli 15 min.

Pitääkö meidän kuunnella monta kuukautta Amerikan vaaleja?

Pitääkö Seinäjoen poliisien mennä Kurikkaan jahtaamaan mopopoika? Mielestäni viime viikonloppuna pyörii Seinäjoen keskustassa aivan tarpeeksi valvottavaa. Nämä aikuiset soittavat autoista jumsutusta niin että ikkunapellit heläjää. Osa oli laittanut kovaääniset auton katolle että varmaan huomataan. Aikuiset mopopoijat varmaan häipyvät kun kelit kylmenee mutta autot joissa äänenvaimentimet rikki jatkavat pyörimistä torin ympäri. Eikö noita autoja tarvitse katsastaa ollenkaan. Mihinkä tällaista äänisaastetta tarvitaan. Poliisille toivomus tehkää jotain.

Ei tarvita mitään pilkkuja liikennemerkkeihin. Kukaan ei voi olla niin yksinkertainen, etteikö ymmärtäisi lapsista kertovaa merkkiä, ellei siinä ole pilkkua sanojen välissä. Onko tälläisiä kuskeja paljonkin liikenteessä ? Toivotaan, ettei muita ole.

Raivaajapatsaalle unohtuneiden kukkien sijaan voi viedä syksyllä kanervia tai kallunoita.

Parveketupakointi. Tupakkalain mukaan asuntoyhteisö voi hakea kunnan terveydensuojeluviranomaiselta tupakointikiellon vahvistamista huoneistoihin, huoneistoparvekkeille ja -pihoille, jos kyseisestä tilasta voi sen rakenteiden tai muiden olosuhteiden vuoksi kulkeutua tupakansavua toiselle parvekkeelle, toiseen huoneistoon kuuluvan ulkotilan oleskelualueelle tai toisen huoneiston sisätiloihin muutoin kuin poikkeuksellisesti. Taloyhtiön hallitus ei siis tämän mukaan voi itse päättää asiasta.

On se Laihia vain isoo, kun pyöräiliätkin eksyy. Avuttomia pyöräilijäreppanoita.

Ilmiselvä syy Ristinummen avoimen päiväkodin pienelle lapsimäärälle keväällä/nyt on korona eikä jutun toimittaja edes maininnut koko sanaa. Se se syy on. Ryhmäkoot voi parantua kun korona ohi Älkää tehkö liian lyhytkantoisia ratkaisuja sulkemisesta. Pienet ryhmät hyvä asia.

Itämeren saastuttaja. Suomiko pahin saastuttaja. Kyllä pitää huomioida, muutkin Itämeren rannoilta, katso karttaa. Eikä taas yritä, yksin pelastaa Itämerta. Niin kuin ilmastoa Suomi yrittää pelastaa.

Kuinka jollekin tuli yllätyksenä Seinäjoen keskustan autioituminen. Sitä saa mitä tilaa (Ideapark). Kerrostalojen tukahduttavat korttelit ilman viheriöivää ympäristöä ovat harhaista kaupunkikehittämistä. Mittakaava on vain yksinkertaisesti väärä ja tekee lopulta keskustasta lähiön. Tämänpäivän korttelikohtainen suunnittelu tähtää kestävään asumiseen ja viihtyisyyteen asuntojen, palvelujen ja liikkumisen kokonaissuunnittelun kautta, ei rakentajien kapean ja lyhyen tähtäyksen voiton tavoittelun ehdoin. Ei voi kun olla pahoillaan kehityksen luonteesta.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa