Lukijoilta: TEKSTATEN

Turkisteollisuusko tärkeä elinkeino Pohjanmaalla. Missä tätä teollisuutta on? Häkeissä ihmisten ruuaksi kelpaavalla kalalla turvotettujen eläinten päältä revityt turkithan myydään ulkomaille turhuuksien markkinoille. Kuitenkin pian lopetettavan tarhauksen (!) puolustaminen kaunopuhein on edesvastuutonta. Esittäkää uusia vaihtoehtoja eikä menneestä narinaa.

Maakuntalehtien päätoimittajat ottivat kantaa ylisuurella pakkoverolla budjetoidun Ylen toimintaan (mm IP 1.8.). Yle on ajanut toiminnallaan muun median nurkkaan, maakuntalehdet ovat henkitoreissaan. Vaarana on myös pääkaupunkikeskeinen yhden totuuden kuva. EU on tähän puuttunut ja edellyttää selkeitä lainsäädännöllisiä rajauksia Ylen toimintaan. Suomen Pankin eläkkeellä oleva osastopäällikkö kirjoitti jokunen vuosi sitten, että Yleltä voisi leikata 200 milj.euroa, eikä kukaan huomaisi mitään. Ei Yle voi olla valtiovallan erityisessä suojeluksessa, vaan sen täytyy ansaita vuosittain budjettirahoituksensa, kuten muidenkin julkisten toimijoiden.

Voi hyvät hyssykät. Ylempi AMK- ja yliopiston maisteritutkinto eivät todellakaan ole samantasoisia. Itse työnantajana en arvosta AMK-tutkintoja ollenkaan. Epämääräinen tutkinto. AMK-tutkinnot ovat verrattavissa opistotason tutkintoihin. Esim. tradenomi = merkonomi. Ovat samantasoisia. Ylemmän AMK-tutkinnon suorittaneet reppanat kuvittelevat suuria itsestään.

Pääministeri Marin totesì linjapuheessaan suoraan, että työntekijät tekevät päivässä vain 6 tuntia tehokasta työtä vaikka työaika olisikin pitempi Tuottavuuden kannalta työmoraalin parantaminen on parempi keino kuin työajan lyhentäminen.

Näyttää uhkaavasti siltä, että koronaohjeet antaa kukin itselleen. Tästä eteenpäin pelastetaan vain bisnes. Kohta koronapotilaita on niin paljon, että kukin saa hoitaa itsensä viimeiselle matkalleen. Joten pysytään kotona!

Jopas SDP teki tarjouksen työnantajille, 6h päiviä ja sama palkka. Nyt sanoisin että saman kannattajat firmoja pystyyn vaan. Ja sille joka luulee että ammattiliitot pystyy työntekijäin jäsenmaksuilla maksamaan ansiosidonnaisen päivärahan, taitaa olla luulo. Valtion kassasta menee veroeuroja noin 75%. Jokaiselta valtion veroja maksava maksaa silloin kassaan. Hyvinvointivaltio nimeltä Suomi on kohta EU:n velkaisin ja katotaan pärjätäänkö kohta 12h.

Kiitos Ilkka-Pohjalaiselle, kun olette julkaisseet isoja juttuja ja entisten asiakkaiden muisteloita Tavaratalo Lehtisestä ja sen kauppiaasta Aarne Lehtisestä. Mukava kuulla edelleen toimeliaasta Aarnesta! Lehtisen tavaratalo pitäisi keksiä uudelleen keskelle ydinkeskustaa maksuttomine parkkipaikkoineen. Vain kalatiskin voisi uudistaa myymällä siellä tuoretta, kotimaista kalaa.

Varkain puraissut punkki, I-P maanantaina. Meillä päin puutiaiset kuten muutkin tiaiset kysyvät ennakkoon luvan.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa