Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Laihian Länsitie välillä kk ja Isokylä hirvittävät nopeudet. 2 ulosajoa kuukauden sisällä 60:n rajoitusalueella Miettylässä. Koulut (4) alkaneet, lapset liikkuu henkensä kaupalla. Ei varmaan kaikilla kuskeilla pää selevä, tyhjä järjestä ainakin. Talvi tulossa ja aamuhämärissä Maltaalle raktorit vie viljaa, Hakerekat liikkuu lasten seassa Länsitiellä. Pitääkö ensin sattua vakava turma, ennen kuin asiaan puututaan.

Ei maalla lakia noudateta kirjoittajalle. Tule katsomaan autoilun villiä länttä Jalasjärvelle, täällä näet kuinka lujaa voi ajaa keskustan läpi kännykkä korvalla ja nastarenkaat alla.

Turha mankua punkin puremista kun farkuistakin on vaan saumat jaloissa.

25 vuotta opettajana toimineen mielestä Lotta Virrankarin ei pitäisi leimata ”osattomia” koulukiusaajiksi. Valitettavan usein juuri näidenkin osattomien kiusaajina toimivat moneen osalliset erittäin hyväosaiset. Ja silloinhan syy ja vika kiusaamiseen löytyy aina niin opettajasta kuin kiusatuistakin. Rehtorit ovat avainasemassa kiusauksen vähentämisessä. Usein kuitenkin vain suojelevat varsinkin hyväosaisia kiusaajia. Kiusaaminen ei tästä yhteiskunnasta häviä ikinä! Rehtorin kiusaama.

Ihmetyttää, miten lähes jokainen uutisointi Donald Trumpista on negatiivinen. Riina Rastas kertoi analyysissään että demokraattiehdokkaiden tiedetään menestyvän postiäänestyksessä. Siis kuka sen tietää? Herätkää ihmiset, ottakaa itse asioista selvää.

Risikko kertoi, ettei 6 tunnin työpäivää voi hoiva-alalla ajatella, koska potilas ei lakkaa sairastamasta 6 tunnin jälkeen. No lakkaako 8 tunnin jälkeen ja jääkö muka heitteille ku hoitaja tai lääkäri lähtee kotiin?

Koronatestaukseen tarvitaan THL:n mukaan lupa lapseltakin, jos niin kehittynyt ajattelultaan, että pystyy suostumuksen antamaan. Terveydenhoitohenkilöstöä voidaan kuitenkin pakkorokottaa flunssarokotteilla.

Joku esitti mielipiteenään 26.8., että korotettaisiin hyvätuloisten verotusta, jotta voitaisiin palkata lisää virkailijoita! Mitä niillä lisävirkailijoilla tässä tilanteessa tehtäisiin? Millä tavalla lisävirkailijat yhteiskunnan palkkalistoilla parantaisivat valtiontaloutta ja kilpailukykyä?

Ollaankos me huomattu, että kapitalistin mielestä demokratia tarkoittaakin kommunismia.

Näin pääministeri alkoi ajaa yritysten kilpailukykyä alas. Palkat ylös ja työtunnit alas ja sdp:n kannatus ylös. Toivotaan, ettei äänestäjät mene vasemmiston halpaan. Näin hänen ajatukset ajaa Suomen alas.

Miesten yleisin valituksen aihe väitetään olevan, että nainen pihtaa. Mies, voit muuttaa kertaheitolla pelin suunnan. Lopeta jatkuva alkoholin kanssa rännääminen. Opettele puhumaan, kuuntelemaan, käyttäytymään, hymyilemään, siivoamaan omat sotkusi ja vähän myös kokkaamaan.

Koronatiedottajana ansioituneen Marinin pitäisi nyt reippaasti ryhtyä pöyhimään pilalle menevää ”sotekompostia”. Puhdasta ilmaa meillä piisaa, eikä sen hoitoonkaan pidä liikoja rahoja tuhlata.

Hoitajien palkat. Autoista päätellen hyvät. Hoitolaitoksen parkissa. Audia, Mersua, Volvoa, Bemaria. Ei pikkupalkkaiset noilla aja.

Mitä SDP on tekemässä? Nostamassa eläkeelle pääsyä eli eläkeputkea. Mitä järkeä on pitää töissä yli 64 v., kun samaan aikaan työttömiä nuoria alle 28 v. On varmasti lähes 200 000. Hoitakaa heille työpaikkoja, niin pääsevät rakentamaan tulevaisuutta ja maksamaan veroja.

Ti iltapäivällä Kuortaneen Kukun Majan parkkipaikat täynnä päivätansseihin ympäri maakuntaa tulleiden eläkeläisten autoja. Yksi humppaaja voi levittää koronahikeään ympäri salia. Onko näitä pakko järjestää tällaisena aikana???

Kenen on vastuu, kun tuolla Huutoniemen sairaalan lähellä on tyhjillään ruotsinkielinen sairaanhoito-oppilaitos? Kuinka tällainen monen miljoonan ”pytinki” on nykyään tyhjillään?

Muut myyvät laivojaan, rikas Vaasa ostaa uuden.

Yle on käynyt USA:n tulossa olevia presidentinvaaleja yli 3 vuotta, jopa Urheiluruutu on osallistunut omalla vaikuttavalla panoksellaan. Yle ottaa kantaa uutisoinnillaan: esim. Trump aloitti heti loanheiton ja Biden arvosteli voimakkaasti.

Milloin saataisiin Rinki-muovinkeräyspisteitä Törnävän/Simunan/Kärjen seudulle. Unohtamatta sairaalan aluetta. Sieltä lähimmät keräyspisteet ovat vanhan Cittarin tai Kivistön S-marketti. Luultavasti em. asuntoalueilla muovijätteet laitetaan mitä ilmeisimmin sekajätteisiin. Kun ajattelee, että kahden aikuisen taloudessa muovijätettä tulee muovipussillinen/vk, mitä se sitten mahtaa olla sekajätteissä kyseisillä asuntoalueilla. Kierrätys kunniaan.

Eikö Suomen poliitikoilla ole omaa järkeä, kun aina verrataan johonkin muuhun ulkomaan maahan, kuinka siellä tehdään.

Demareiden puheet 6-tuntisesta työpäivästä ovat pahimman luokan populismia. Vähemmänkö työtunteja samalla palkalla? Utopiaa SDP!

Miksi tehdä hienoja istutuksia uusiin alikulkuihin ja kiertoliittymiin kuten Koveroon ja Nurmoon? Molempien ympäristö todella surkeassa kunnossa!

Ruotsin mallia kehutaan koronan hoidossa. Jos saa tylysti ajatella, onhan se yksi tapa vähentää vanhusten määrää.

Laihian keskustassa Laihiantie on kiihdytysratana. Mikään ei hidasta autojen ja moottoripyörien vauhtia. Me alueella koiria ulkoiluttavat ollaan tässä silminnäkijöitä säännöllisesti (myös kunnan tekn.johtaja). Eikö kunnantalolla kukaan uskalla tehdä mitään asian korjaamiseksi ennen vakavaa onnettomuutta?

Turkistarhaus on kiellettävä heti. Järkyttävää eläinrääkkäystä.

Lapset ja vanhukset Suomessa täysin lainsuojattomia.

Kaikki haluavat Jumalan siunaavan heitä, mutta vain harvat toimivat Jumalan tahdon eli 10 käskyn lain mukaan. Luuletko, että taivaassa on se laki, jonka sinä täällä valitset eli sinun omat mielipiteesi?

Joku täällä vinkuu jatkuvasti Evijärven pinnankorkeudesta. Mieti nyt vähän, että kumpi on tärkeämpää, ruuantuotanto vai mökillä laiskottelu.

Lopettakaa koko Helsinki-Vantaan lentoasema, kun sitä ei kerran saada toimimaan. Koko korona-ajan toiminta on ollut luokatonta. Lienee liikaa asianosaisia puolustamassa omia etujaan. Kun tähän lisätään huonot poliitikot, kuten nykyinen liikenneministeri, niin soppa on valmis. Ja se tulee maallemme kalliiksi. Pankaa nyt joku jo vastuuseen asioiden hoitamisesta vai onko tämäkin Suomen tapa hoitaa asioita?

Yritysrahoituksen ongelmat: rahoitus houkuttelevaksi / velkasaneeraus, ulosotto, vanhenemissäännöt lievemmiksi. Ovat vastakkaisia tulkintoja, käytännön toimia aiheuttavia ajatuksia. Ei toimi.

On hölmöläisten peitonjatkamista, kun vientiyritysten työntekijät eivät pääse työpisteilleen maailmalle ja ovat etätöissä kotoa päin neuvoen vientiprojekteja. Samanaikaisesti viihdematkailijat hakevat hiiva-, nuuska ja tulehdusvajeen lisäksi korona-virusta Suomeen ja Kela korvaa vahingot. Loma-viihdematkailijoilta kela-korvaus pois, korvaus kuuluu henkilökohtaiseen matkavakuutukseen.

Risikolle voi todeta, ettei potilas lopeta sairastamistaan kahdeksankaan tunnin jälkeen. Kuuden tunnin työajassa on kysymys työnjaosta ja sitä kautta työpaikkojen lisäämisestä. Lisäksi kysymys on ihmisten jaksamisesta työssään.

Paula Risikko vastusti kuuden tunnin työpäivää. Yhtenä perusteluna oli ettei potilaat lopeta sairastelua kuuden tunnin jälkeen. Hyvä Paula, kahdeksan tunninko jälkeen sairastelu loppuu?

Onko enää säästöpankissa pankkisalaisuutta, kun Veikkaus tietää, että sinulla on luotollinen tili. Veikkaus ei salli siltä tililtä nettiveikkausta. Pankkihan vastaa luoton maksamisesta pankille, ei Veikkaus. Haloo Veikkaus, menetitte asiakkaan.

Sain taas sähkölaskun vapaa-ajan mökistä. Sähkön myynti 12,06e siirto Caruna 57,96e. Tämä neljä kertaa vuodessa. Ei järjen kanssa missään tekemisissä. Pitää varmaan katkaista sähköt.

Vaasassa Latokartanontiellä ajettaessa Hartmanilta ABC:n suuntaan, tiellä niin teräviä kuoppia, että niitä joutuu väistämään vastaantulevien kaistalle. Syntyy vaaratilanteita kun väistää kuoppia ja kumma, ettei joku motoristi vielä ole kaatunut siellä.

Olisiko ollut mahdollista estää oman pihakuusen sepelkyyhkysten teurastus?

Voi apua näitä pääministerin ja SDP:n juttuja. Turkistarhaus lopetettakoon, työaika 6 tuntiin/pv samalla palkalla. Kaikille koulutusvastaisillekin, tyhmille ja haluttomille pidennetty koulutus, kaikille ilmaiset kirjat.. Aktiivimalli ehdittiin poistaa ennen koronaa, subjekt. päivähoito palauttaa. Näillä konsteillahan Suomi ja työllisyys kohentuu. On meillä nyt varsinaiset viikarit puikoissa. Tätäkö se demokratia on?

Hoitajat, lopettakaa tuo ikuinen valituksenne paljosta työstä ja pienestä palkasta. Olisitte iloisia, kun teillä on töitä. Kyllä sieppasi, kun A-studiossa tiistaina 25.8. ensin oli aihe kuinka Finnair, Viking ja monet muut yritykset irtisanovat väkeä Perään ilmestyy hoitaja valittamaan työn paljoutta ja raskautta ja vain 3 viikkoon lyhennettyä kesälomaa. Ei ehtinyt palautua! ”Kun mikään ei riitä...”

Eipä tarvinnut/saanut kevätkylvöillä töyhtöhyypänpesiä väistellä. Eivät tulleet enää kuovinpojat pihapiiriin juoksentelemaan. Murheellista, kun naakkaparvet, ja tänä kesänä huimasti lisääntyneet lokit, mellastavat. Pliis metsästäjät! (ei vaatimus, vaan pyyntö).

Luonnonvarakeskuksen suurpetotutkimuksessa todettiin että 16% vastaajista pelkää hirviä (IP 26.8.). Onko hirvi suurpeto? Luottamus virastoihin karisee. Tshernobylin jälkeen tyri STUK, nyt on töpeksinyt THL, ja LUKEkin näyttää olevan kuutamolla. Voi meitä.

Koska Nordea aikoo periä narikkamaksua kun näyttää olevan jo portsari ovella. Pian entinen asiakas.

Voisiko jotkut vapaaehtoiset tai kaupungin liikuntatoimi käydä myös laitoshoidossa olevien luona liikuntahetkiä pitämässä myös muissakin kuin kaupungin omissa. Muistisairaskin hyötyisi liikunnasta ja saisi jotain iloa ja tekemistä päiväänsä.

Pääministeri Marin ei pysty johtamaan edes korona-asioita. THL:n lupaamat ”liikennevalot” lentokentille ovat olleet matkalla jo lähes neljä viikkoa.

Tekeekö Marin jo vaalityötä, oli naurettavaa katsoa erästä haastattelua kun haastattelijakin rupesi jo hermostumaan Mariniin kun hän lateli avustajiensa laatimia raaseja tai yleisin vastaus oli hallitus on päättänyt. Olis mukava tietää Marinin ja SDP:n kanta mutta ei sanonut.

Jaha, se on sitten Esko Ahokin nuorten riistäjä. Aikoo kuulemma olla töissä 75-vuotiaaksi asti. Good willing...

Miina Sillanpäästä, ”Suomen piioista kiukkuisimmasta”, on kirjoitettu elämäkerta jo aikapäiviä sitten (1970-l. ?)

Kuortaneen urheiluopiston kannattaisi laittaa frisbeegolfradan väylä 17 pelattavaksi. Nyt olisi pelaajia! Näin opisto saisi hyvää mainosta.

Suositus on toivomus, ei vaatimus. Noudatetaan, jos huvittaa.

Kuinka pääministeri kaupan kassallaan olisi hoitanut 8 tunnin työt 6 tunnissa? Olisiko laittanut hihnan pyörimään nopeammin? Siinä meillä talousnero joka neuvotteli lapsillemmekin velkaa.

Posti meinaa kuulemma siirtyä kolmipäiväiseen työviikkoon postin osalta, että saisi säästöjä. Nysväämistä! Kunnon säästöt saadaan, kun jaetaan posti kerran kuussa ja sekin kirkon rappusille. Vielä enemmän säästöä syntyy, kun lopetetaan sanoma- ja aikakauslehtien jakelu. Ja oliivina tryy marttiinin pohjalla: annetaan pakettien kanssa näprääminen niille, jotka osaavat. Vaikka nyt Hämärän kuriireille. Alkaapi säästöä syntyä! Mitenkäs niitä johtajien palkkoja muuten olisi varaa korottaa?

Presidentti Niinistö otti nyt selkeästi kriittistä kantaa EU:n suurten valtioiden liittovaltiokehitystä loikanomaisesti edistävään toimintaan koronaongelman varjolla. Pienempiä EU-valtioita, mukaanlukien Suomea, saatetaan jatkossakin viedä kuin pässiä narusta. Ainakin Saksan vanavedessä uidaan, eihän nykyhallituksellemme kelvannut edes kriittisen nelikon, Itävallan, Hollannin, Tanskan ja Ruotsin seura. Tätäkö EU:sta aikanaan halusimme?

Metsäteollisuus loppuu Suomesta. Kalliit on laulujen lunnaat.

Miten uuden Volvon kuskin arvovalta kestää vähävaraisten ilmaisen maskin käytön?

Rakentajakoijarit suoltavat markkinoille tarpeettomia pikkuasuntoja Vaasan Klemettilään, jopa Flickiksen arvotaloon. Luulisi tuosta löytyvän luukkuja kissatalonkin väen tarpeisiin. Nyt vain asialle nopsaan.

Ei tavat ole muuttuneet, Mariin jakaa rahaa komissaarivirka haaveena. Tarjosihan Katainenkin rahaa EU:lle vaikka kukaan ei sitä pyytänytkään, no sai apukomissaarin jämäviran.

Ensi kertaa kuulen, että ministeri edellyttää terveydenhuollolta täsmätuloksia täsmäajassa. Eläköön Matti Vanhanen! On siellä vuosikymmeniä lilluttukin.

Misthän mahtaa eroottaa krupin jokon kuallu piänhinhiukkashin? Valakiaa pitää tästäpualhen ainakin pitää, jottei jääry ja muutu siniseksi

Tylyys kiusaamisen pikkuserkku. Kiitos hyvästä tekstistäsi, Matti Hurme!

Eihän Veikkaus myönnä, et palautus prosentti on vedetty minimiin.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa