Lukijoilta: TEKSTATEN

Perjantaina oli Seinäjoella jaossa ilmaisia maskeja, mutta tosi huonosti oli jaosta tiedotettu! Nimim. Hämmästynyt.

Voi kunpa ajat paranisi, että Teuvo pääsisi muuttamaan sinne Hondurasiin!

Järkyttävää, millaista kenkälaatikkoa suunnitellaan vanhan puhelinkeskuksen yhteyteen Museokadulle. Havainnekuvan perusteella talosta tulee todella kamala tasakattolaatikosto. Arkkitehtien legopalikkatauti näyttää valitettavasti jatkuvan.

Jorma Rasinmäki on nuorena ollut melkoinen sprintteri. Paikalliset urheilun toimijat voisivat vuosittain jakaa paikkakunnan parhaalle pikajuoksille Jorman nimikkopokaalin.

Seinäjoella ollaan ihmeessään keskustan kohtalosta. Onko kehittäminen koskaan ollut omissa käsissä? Nyt sitä vie omiin suuntiinsa ulkoiset voimat, milloin Sukari, milloin rakennusjätit, milloin suurten kaupunkien investointien matkiminen. Muutosvauhti on siksi liian nopea ja hallitsematon eteenpäin kymmenien vuosien asumisen tarpeisiin nähden. Tuloksena on yksi kerrostalometsä lisää suomalaiseen radanvarsiasumiseen.

Onko kirkko ja seurakuntasi antanut toivoa ja rohkaisua tässä maailman tilanteessa? Näkyykö usko, että tästäkin selvitään rukouksen avulla? Lähimmäisen rakkaus on tärkeää.

Kyllä ihmiset ei noudata omaehtoista karanteenia, eikö se ole jo nähty. Mitä leikkimistä terveydenhuolto oikein touhuaa. Kyllä korona on levinnyt niin paljon että tässä täytyy jotakin tehdä. Uskokaa jo.

Tasa-arvo lisääntyi koronan aikana, kertoo uusi tutkimus. Hyväosaisilla onnellisuus väheni, huono-osaisilla meni samoin kuin ennenkin. Tämäpä olikin hieno juttu ja kateelliselle kansalle parasta mitä olla voi. Kiitos koronalle!

Mökki ollut Evijärvellä yli 35 vuotta. Tämän kesän jälkeen ei minkäänlaista haikeutta kyseiselle järvelle. Vihreää limaista vettä, ei uimakelpoista ihmisille. Eläimille vaarallista ja tappavaa. Tämäkö on keskustapuolueen strategia?

Vaan kun tuo viisaus nykyään kuuluukin näin: ”Yksi kuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa.”

Ruotsinkielisellä rannikolla sekä kasvihuoneissa että turkistarhoissa on töissä Suomen maahanmuuttajia tai pakolaisia, suurin osa heistä on saanut Suomen kansallisuuden ja heidän palkat ja työolosuhteet ovat aivan työehtosopimuksien mukaisia.

”Kauppa kävi että pirellä piti” Seinäjoen keskustassa – ennen. Viime vuosien aikana on poliitikot ja kaupungin virkamiehet yrittäneet parhaansa tyhjätäkseen kaupungin kaupoista, pienyrityksistä ja palveluista. Näyttää, että ne perhanat onnistuvat siinä. Todella surullista elävän keskustan kannalta.

Pääministeri Sanna Marin aikoo ajaa 6 tunnin työpäivää, jota ei edes EK kannata. SDP ei puolueena ole tehnyt asiasta päätöstä, joten alkaa muistuttaa dikt.....rin toimintaa.

Onnittelut Laihian kunnalle! Nyt löytyi mahtava säästökohde, kun pienennetään vanhuksien kuukausittaista palvelusetelin arvoa jopa muutamalla satasella. Saadaan kupattua pienetkin säästöt pois ja sitten kun rahat eivät enää riitä, niin neuvotaan hakemaan palvelut halvemmalla muualta = palataan huutolaisaikaan.

Ent. kans.edustaja Harry Wallin 26.8 ilmestyneessä MT:ssa harmitteli SDP:n turkistarhauksenkieltopäätöstä. Muistutti v. 1999 vasemmistoliiton vastaavaa päätöstä jonka takia menetti ainoan kans.edustajan jota ei ole takaisin saatu. Lisää demareille hyviä uutisia tuli, kun UPM:ltä tuli ilmoitus Suomen viimeisen paperitehtaan sulkemisesta. Turvetuotannon lopettaminen yhdessä turkistarhauksen kanssa koskettaa Pohjanmaata ja Etelä-Pohjanmaata. Toivottavasti keskusta estää tämän porukan suunnitelmat.

Onko Seinäjoen poliisi tietoinen Roveksen alueen lähes jokailtaisista ”vauhtiajoista” mm. Lastausväylällä ym.? Ko. lajin harrastajat käyttävät myös Kalliosalontietä autojensa testaamiseen, jolloin vauhtia on reilusti yli 100! Pitääkö jonkun sivullisen päästä hengestään ennen kuin ajo loppuu?

Haloo Kuortane!!! Kuinka voitte valita kunnanjohtajan joka ei sitoudu asumaan paikkakunnalla???? Ei ole näköjään ajateltu kunnan parasta. Valtuutettujen ajattelumaailma on näemmä tällainen että tuu Kuortaneelle töihin mutta älä asu täällä. Ei ole ainakaan minun kunnanjohtaja jos ei sitoudu asumaan kunnassa.

Oli mielenkiintoinen ja monipuolinen I-P 27.8. Erikoisesti kiinnosti artikkeli ’Eläimet tuntevat paljon’. Hyvää tietoa lyhyesti kauniiden kuvien kera. Pidetään hyvä huoli eläimistä ja luonnosta. Ilman niitä meitä ihmisiäkään ei olisi. Muistetaan se.

Suomalaiset ovat melko jääräpäisiä, kun meidän on ollut liian vaikea uskoa seuraavia kansainvälisiä selvityksiä. Suomi on viime vuosikymmenen loppuvuosina valittu maailman parhaaksi maaksi vakauden, turvallisuuden ja onnellisuuden perusteella. Hallintomme on listattu myös ykköseksi ja oikeuslaitos riippumattomimmaksi. Arvostettu Newsweek-lehti aloitti kaiken valitsemalla Suomen maailman parhaimmaksi maaksi jo vuonna 2010. Uskokaamme jo viimein!

Jatkossa varmaan saamme lukea lehdet ja mielipiteet Kontupohjan paperille painetuista teksteistä. Äänisen rannoillahan nuo ympäristöasiat, savupiiput, hiilinielut, työntekijät ja metsänhoidot osataan ja hallitaan. Tosin tunnettuun paikalliseen tyyliin. Nitsivoo!

Suomalainen köyhyysraja on juurikin se kuulemasi 1.300 euroa (I-P 28.8.2020). Minä saan puolet siitä, eikä työnantaja allekirjoita työsopimusta, vaikka saisi puolet palkkauskuluista työkkäristä palkkatukena. Mitäs siihen sanot?

Kiusaa se pienikin on kuten ikkunan pesu autojonossa kirkkaalla säällä.

Isossa tavaratalossa ruokaostoksilla pystyy hyvin pitämään turvavälejä.

Ilkka-Pohj. 27.8. Jussi Katajamäen opin mukaan EU:n tukipaketti on turhan pieni. Pitäisikö olla 10-kertainen eli 7500 miljardia. Suomen osuus olisi 66 miljardia. saataisin takaisin 32 miljardia, jäätäisiin tappiolle 34 miljardia. Mutta jos saataisiin viennin avulla 7500 miljardista 1 prosentti takaisin, olisi se 75 miljardia. Eli Katajamäen opin mukaan Suomen kannattaisi antaa paljon enemmän euroja Etelä-Eurooppaan. Oikeastiko hän voi olla tosissaan?

Kiitos Kalle kun järjestit Vauhtiajot! ja hyvät järjestelyt olivatkin. Saatiin vähän elämää tänäkin vuonna tähän kuolleeseen kylään. Ja nyt oli istumapaikkojakin riittävästi. Ne turhat ulkomaan matkat voisi jokainen jättää tekemättä. Vouhkataan ennemmin niistä! Nimim. Mikä kenellekkin sitten on tarpeetonta.

Katsokaapas vaan, SDP:n Marin, pääministeri. Antoi taas maailmalle rahaa, osti paikan EU:n ministeriksi, niin teki Urpilainen ja Katainen.

Seinäjoki-Nurmon jäteasemalla kävin ja jälleen oli ajoväylät monissa kohdin lasin/muovinsiruissa. Kerrottu huoli rikkoutuvista renkaista työntekijälle, jolla ei ollut siihen kommentoitavaa, esim. pitääpä putsata tms. Soitin palautteen vähän närkästyneenä Etapin pääkonttorille, jossa palaute otettiin tarkasti vastaan ja luvattiin kiinnittää asiaan huomiota, eli tehostaa siivousta ajoväylillä. Palautteen käsittelystä Etapille täydet pisteet, tulin kuulluksi. Toivotaan että palaute tavoittaa jäteaseman henkilöstön myös.

Uusi EU-kansanäänestys olisi tosiaan paikallaan. Joskos ne hyväuskoisimmatkin olisivat jo oivaltaneet, että vankejahan me olemme.

Niinpä! Laihialaisille kelpaa kyllä Vaasan palvelut ja työpaikat, mutta ei kuntaliitos. Onhan se tietysti Vaasan ympäristökunnille mukavaa elää kaupungin siivellä.

Kaipolassa pannaan paperitehdas kiinni. Tuskin pantaisiin, jos Suomella olisi kansallinen kelluva valuutta. Jostain kumman syystä muissa Pohjoismaissa ei tunneta käsitettä ”menetetty vuosikymmen”.

Kuinka kaupan kassa tekee 8 tunnin työn kuudessa tunnissa?

Jukka Hakala 28.8. täyttä asiaa, olen samaa mieltä.

Kiitos Anssi Orrenmaa kauniista kolumnista 29.8.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa