Lukijoilta: TEKSTATEN

On kehotettu varomaan koronaa juhlissa, kaupoissa, ravintoloissa jne., mutta tansseista ei puhuta mitään. Ja siellä kuitenkin pusketaan tyrkkyjonoissa, tanssitaan lähekkäin eri ihmisten kanssa, hengästytään ja puhutaan kovaa, ja väki on ympäri Suomea.

Miksi Pohjasta Prismaan päin on jalkakäytävän reunat kuin heinäpellot, koneet kyllä tulee jalkakäytävää vastaan terät ylhäällä??

Mika Soivio esiintyy asiantuntijana vaikka ei osaa liikennesääntöjä. Tämä voi koitua jonkin pyöräilijän kuolemaksi! Vuoritielle tulevilla teillä on kolmiot joten autot väistävät pyöräilijää!

Marinin punavihreä hallitus on epäonnistunut surkeasti maamme talouden hoidossa. Katastrofaaliset ajat edessä.

Seinäjoen liikennepoliisille isot kiitokset Kurikassa tehdystä mopoilijoiden valvontaiskusta. Hyvää työtä.

Kuinka monelle Kaipolan tehtaan työntekijälle tuli sanomalehti kotiin? Älä sahaa omaan jalkaan.

Ei onnistu Vepsu pitämään maaliaan puhtaana. Ootteko kokeilleet soodaa?

Joku täällä kadehti italialaisia miehiä, jotka osaavat kokata, siivota ja vaihtaa vauvalle vaipat (mikä housuvaippojen aikakaudella on äärettömän helppoa). Mahtaakohan kukaan kadehtia suomalaisia miehiä, jotka osaavat kokata, siivota ja vaihtaa vauvalle vaipat?

Nyt oikeusasiamiehenkin taholta tulee kehotus, ettei lapsia saa pakottaa virsiä laulamaan eikä uskonnontunneille. Miksi sitten koulujen seksuaalikasvatuksen suhteen ei ole vapautta päättää osallistumisesta?

Vaikuttavuuden kannalta työhyvinvoinnin parantaminen on parempi keino kuin palkankorotus.

Miten kotiin kertyviin tavaroihin pitäisi suhtautua? Hellyydellä ja pitkämielisyydellä. Aika tavaran kaupittoo.

Vaasan kaupungilla yli 30 henkilöautoa!! Kenenkä ajossa ne on? Autoetua vai mitä, tutkintaan.

Kannattaa jäädä liiton rahoolle ennen kuin mennä töihin työnantajalle joka ei maksa palakkoja ja lomarahoja!!

Tarvitseeko yhteiskunnan maksaa sukupuolen vaihdos ja kaikki siitä aiheutuvat kustannukset? Ei tarvitse. Raja on asetettava, koska tulevaisuudessa joudutaan priorisoimaan paljonkin. Rahat eivät yksinkertaisesti riitä, vaikka velaksi eletään.

En tiedä itkeä vaiko nauraa. Sinä joka kadehdit italialaisia miehiä. Eikö järki sano että jos kotihommissa on osallistuva mies, niin ei naisilla ole pää kipeänä illalla, kun kaiken ei ole tarvinnut itse hoitaa. Ketä laiskaa junttia kiinnostaa helliä?

Hyvä kirjoitus Jussi Katajamäeltä torstain lehdessä EU:n tukimiljardeista, ei kaikki ole niin yksiselitteistä mitä populistit yrittää väittää.

Karhujahti Alavudella täysi farssi. Eläinrääkkäyksen tunnusmerkit täyttyvät. Aseet pois ja kaatoluvat vain niille joilla ampumataito. Ei näitä uutisia juuri itärajalta kuulu vaikka siellä 80 % luvista. Nim: Vitosen miehet ja kympin vahinko.

Ruotsinkielinen Rannikko-Pohjanmaa, todellakin esimerkillinen siisteydestä ja järjestyksestä. Huissilta kun ajeloo Laihialle pikitietä ja heti kun alkaa tulemaan ruotsinkielisiä kyläviittoja, niin maaseutu muuttuu siisteyressään täysin. Ei markit retaja, ei koliota niittosilippurit lumihanges pelloolla. Kartano hyvässä maalissa. Ei näytä yhään Venäjän Karjalalta.

Lapsellinen riitely seis ja kulut puoliksi Vaasan ja Mustasaaren kesken, että saadaan kauan kaivattu pyörätie Höstveden ja Merikaarron välille. Koko hanke uhkaa kuivua ja valtion avustus valua muille, järkevimmille tahoille.

Seinäjoen keskustan tyhjenemien ei ole samanlainen ongelma Vaasassa. Vaasan keskustan liiketilat täyttyvät heti kun pysäköinnin periaatteita muutettaisiin ja kaikenlaiset yksityiset parkkiparasiitit häädettäisiin kaupungista.

Unkarilaiset miehet elävät äiteensä helmoissa kunnes naisen saavat. Jos saavat; ylimielisyys, mustasukkaisuus, narsistisuus, ”pitää löytää kerralla oikea” ”hylätyksi tuleminen on nöyryytys ja kertoo huonosta miehuudesta” -tyyppinen marttyyriajattelu ja pyhimyksen esittäminen kun ei naisiin tehoa. Suosi suomalaista.

Pitäisikö SeAMK:n hiukan miettiä, mitä koulutuspolkuja sinne otetaan ja kuinka monta sellaiseen koulutukseen, mistä ei ole realistista työllistyä, ainakaan pitkäjänteisesti? NM. Kulttuurituottajaopiskeijan vanhemmat, joille tuli vielä yllätyksenä, että koulutus kestää 4 v!

Pääministeri Marin peräänkuulutti UPM:lta enemmän yhteiskuntavastuuta. Epäselväksi jäi, tarkoittiko hän, että pitäisikö UPM:n kansainvälistä kilpailukykyä parantaa paperitehtaana vai sosiaalitoimistona.

Hyviä konsteja työttömyyden vähentämiseen ovat väh. 2. asteen koulutus kaikille ja 6t työpäivä. Seuraavaksi 4 pv työviikko. Jaetaan työtä niin jaksetaan.

Arvostan Keskistä ja Mäkeä, jotka uskalsivat ottaa vastuun ja järjestää yleisötapahtumia. Eikö ole parempi, että porukka voi kuunnella musiikkia yhdessä kuin ahdistua yksinäisyydessä ja kaahata viritetyillä autoilla.

Ja, minä annan arvoa suomalaiselle naiselle ja miehelle. Hyvällä yhteistyöllä tulee loistava lopputulos. Il-Po:n Tekstaten-sivu parhainta lehdessä. Hienoa porukkaa, järkeviä mielipiteitä ja joskus humoristista mukavaa meininkiä. Kiitos! ;-)

Ruotsinkielistä Pohjanmaata ei ole olemassa. Suurin osa on suomenkielisiä. Tekaistu juttu. Suomenkielisillä alueilla yhtä puhdasta.

Kiville karahti tämä Sanna Marinin ”raikas” ajatus 6 tunnin työpäivästä. Ei uudessa yhteiskunnassa mitata työtunteja, vaan tuottavuutta ja laatua.

Viime perjantaina Vaasan rannoilla liikkui paljon koululais- ja opiskelijaryhmiä. Turvaväleistä ei näillä porukoilla ollut minkäänlaista käsitystä. Kyllä on piittaamattomuus huipussaan!!!

Suomen valtio suurin firma Suomessa jota tumpelot valitaan hoitamaan ilman mitään ammattitaitoa, järjetöntä touhua!

”Työllisyyttä lyhyemmästä asepalveluksesta”, otsikoi lehti ministeri Anderssonin siihen tähtäävästä esityksestä (I-P, 28.8.). Vaikka hän ilmaisi myös samalla ajatuksen kertausharjoitusten lisäämisestä, niin lukija mieltänee kuitenkin, että toteutuksen seurauksena olisi maanpuolustuksen heikennys. Muutama tuhat työllistyisi näin laskelmien mukaan, mutta miten mitattaisiin maanpuolustuksen heikennysvaikutus? Työllisyyskö maanpuolustuksen edelle?

SDP 3 ministeriä, pääministeri etunenässä, päivän varoitusajalla Kaipolaan!! Puolueen etu edellä vaikka Suomen asiat pitäisi olla jokaisella ministerillä ehdottomasti ykkösasiana. Hävytöntä puoluepolitiikkaa koronan aikana.

Miten selvännäkijät selittävät sen, että silminnäkijöiden todistamasta tapahtumasta joku voi nähdä todentuntuisen enneunen?

Meniköhän se nyt oikein? Harmaalokki ei ole rauhoitettu kuin pesintäaikana. Kai niitä ei Seinäjoella näy.

Kurikan miehestä jutut jo riittää!!

Sanoin kaverille, että tulevaisuudessa töissä käydään vain torstaisin. Kaveri kysyi huuli pyöreenä, että ei kai nyt sentään joka torstai?

Kiitos EU, ettei tule hidasautoja!

Kuka muistaa Halpa-aitan Pitkälläkadulla? Siellä me kävimme maaseudultakin ostoksilla, kun kaikki oli niin halpaa. Väkeä oli tosi paljon ostoksilla.

Miksi Kaipolan paperitehdas suljetaan? Todellinen syy kaikista selittelyistä ja tj:n haukkumakirjeistä huolimatta lienee Suomen heikko irtisanomissuoja. Irtisanomiset ja tehtaiden lopetukset Suomessa tulevat paljon halvemmiksi, kuin Ruotsissa, Saksasta ollenkaan puhumattakaan. Niinpä ylikansalliset yritykset panevat juuri suomalaisia työläisiä kilometritehtaalle.

Pesäpallokentän siirto monitoimiviheriölle, siellä on tilaa jalkapallon lisäksi. Tulisi nimensä mukaiseen käyttöön.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa