Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Missä ovat ihmisoikeuden puolustajat, missä valtion päämiehet, median pauhu ja kirkkojen edustajat. Uuden-Seelannin moskeijaiskun jälkeen nämä olivat kyllä äänekkäitä, mutta mitään ei kuulu Nigeriassa tapettujen tai Iranissa pidätettyjen kristittyjen puolesta.

Diplomi-insinöörin tutkinto ja insinöörin (ylempi AMK) tutkinto ovat samantasoisia (300 ECTS) vain sillä erotuksella, että diplomi-insinöörin koulutuksessa perustutkinnon (bachelor) ja maisterikoulutuksen (master) välissä ei ole kolmen vuoden pakollista oman alan työkokemusta, kuten on kaikissa (!) ylemmissä ammattikorkeakoulututkinnoissa. Näin ollen diplomi-insinööri voi valmistua myös tekniikan tohtoriksi kolme vuotta aikaisemmin kuin insinööri (ylempi AMK). Tarkista faktat (I-P 31.8.2020).

Ei maalla lakia noudateta -kirjoittajalle. Tule katsomaan autoilun villiälänttä Jalasjärvelle, täällä näet kuinka lujaa voi ajaa keskustan läpi kännykkä korvalla ja nastarenkaat alla.

Olen erimieltä kuin kirjoittaja I-P-lehdessä 29.8. varsinkin Pekka Erosesta. Monet filmit olen aikaisemmin nähnyt ja olen samaa mieltä P Erosen kanssa ja lopuista kiinnostuin niin että katsoin. Odotan aina mielenkiinnolla hänen kommenttejaan. Kiitos siitä, jatkakaa samaan malliin!

Nyt järki käteen Vaasa. Pesäpallo on täällä pieni laji, se ei tarvitse kilpa-areenaa kilometri torilta! Sen sijaan kaupunginosa Vähäkyrö sen ansaitsee, olihan se jo pesäpallopitäjä aikoinaan, sieltä löytyy lääniä, ettei tarvitse meren päälle rakentaa! Vaasan keskustasta löytyy vapaata harjoituskenttää koululaisille ja pesäpalloilijoille mm. kasarmin alueelta, ryssäntorilla ja se po. Palosaaren kenttä, vain muutama mainitakseni.

Sanna Marin, kaunis hymy ja selkeäsanaisuus eivät enää riitä, nyt pitäisi ruveta hoitamaan Suomen asioita!

Kun UPM sulkee Kaipolan tehtaan ja investoi Saksaan puoli miljardia, pitää Suomen hallituksen ilmoittaa, että puuta ei sinne sitten Suomesta viedä. Kerätköön risuja Saksasta.

Kiitos Anssi Orrenmaalle hienosta kolumnista 29.8. Se antoi paljon ajattelemisen aihetta meille kuusikymppisille.

Lopettavatko Kiinan ja Venäjän ym. rikkaat käyttämästä turkkeja jos Suomessa lopetetaan turkistuotanto. Ei varmaan, vaan ne turkikset tuotetaan selvästi huonommissa olosuhteissa kuin meillä. No eihän ilmeisesti aktivisteja kiinnosta kiinalaisten minkkien hyvinvointi.

Hienoa, että SDP on uskaltanut ottaa ohjelmaansa turkistarhauksen lopettamisen. On muitakin hyvin tuottoisia, mutta moraalittomina kiellettyjä ammatteja, esim. huumekauppa. Suomalaisista voi pikku hiljaa tulla eettisesti ajatteleva sivistyskansa.

Kuntien yhdistämiseen tulisi vauhtia jos puolet tuloveroista maksettaisiin työpaikkakuntaan ja puolet asuinkuntaan. Hallintokulut vähenisivät paljon.

Airutnauhan käyttö Seinäjoen johtajan muotokuvan paljastustilaisuudessa vaatii kovasti päivittämistä.

Pian Evijärveltä saa halvalla ”kuivanmaan mökkejä” kun kepu kuivaa järveä viljelymaaksi 12-5.

Olipa kaunis Suomen luonnon päivä 29.8. Raikas ilma ja upeat luonnon värit!

Demarit kaavailee 6 tunnin tyäpäiviä. Jämsäs ens vuanna tyäpäivät menee 0 tuntiin.

Kiitos Elina Pylkkäselle tästä: ”Miljoonan ja miljardin eron voi parhaiten havainnollistaa siten, että jos yksi miljoona vastaisi yhtä vuotta elämässä, niin miljardi vastaa tuhatta vuotta elämässä.” Tämä tuli tarpeeseen. 1960-luvulla kansakoulun laskentokirjaan kuvia piirtäneelle alkaa nyt selvitä mistä summista puhumme, kun haluamme ostaa ilmavoimien kaipaamia hävittäjiä. 10 miljardin hintalappu on nyt niiden kyljessä, lopullista hintaa ei tiedä kukaan. Ja tämä sopii meille, tässä kaiken kaaoksen keskellä...

Kylläpä on upeasti tehty tuo Aapelinraitin perusparannus ja kunnostus. Kunnallistekniikka uusittu laajasti, hyvät katuvalot, tie asfaltoitu, ojat ja hulevesiviemärit kunnossa ja nurmikotkin kylvetty kasvamaan. Näyttää todella hyvälle.

Sanotaan, jos ostat suomalaisia tuotteita se tuo Suomeen työpaikkoja. Kävin ostoksilla, vaatteita ja kodin tekstiilejä. Kotona aloin tutkia suurennuslasin kanssa mistä mikin on. Sukat Kiina, pusero Intia, toinen pusero Bangladesh, kengät Puola, housut Taiwan, yöpaita Saksa, pyyheliinoja Intia ja Tunisia, pussilakanat Vallila Pakistan, pöytätabletit Kiina. Voi hyvänen aika, en ostanut yhtäkään kotimaista tuotetta. Ostokseni ei tuo työpaikkoja vaan taitaa tietää irtisanomisia. Viennistä puhutaan jatkuvasti, tuonnista ei kukaan ole kiinnostunut. Olis syytä kiinnittää huomiota tähän massatuontiin.

50-vuotiaalle, teit oikean ratkaisun, vaikka suhde ei sitä kestänytkään. Minä kärsin 30 ennen kuin sain suuni auki ja katkaisin komentelun. Suhteemme kesti sen mut anoppi ei.

Puhutteleva ja kaunis kolumni Anssi Orrenmaalta. I-P 29.8. Kiitos!

Ei kaikki heikot vaeltajat syrjäydy, jotkut pyytävät ja saavat apuja oikein hyvin. Ne maan hiljaiset, joilla on kovin korkea kynnys pyytää keneltäkään mitään, saattavat olla vaikeammassa asemassa. Ehkä yksinäisempiä, mutta omatoimisempia.

Juuri näin on, Seida Sohrabi! Hyvä sitaatti poimittu Ilpoon 28.8.

Meillä taitaa olla vähän ongelmaa, kun koko aijan pitääs ostaa ja kuluttaa, vaikka kaikenlaasta on jo niin palio. Jos pikkuusen jäi korona-keväänä lompsahan ylimääräästä, niin se ei oo ongelma...

Matkalla. Ennen savettiin hiekkateitä. Miten olisi ensihätään saven ja kivituhkan sekoitus pikkuteiden asfalttikuoppiin? Entä vetolaukkuun yhdistetty potkulauta? Vetokahvasta ohjaustanko. Taustalevystä käännettävä lauta lisättynä pyörällä. Edessä pyörät onkin. Etupäähän kääntyvä nivel ja luxusmalliin sähköavusteisuus.

Niukka maalin voitto sarjajumbosta. Voiko puhua kehityksestä, kun on jo hankittu joukkueellinen vahvistuksiakin??

Älä koskaan ohita suuntavilkuttavaa leikkuupuimuria kääntyy se vasemmalle tai oikealle. Puimuri ohjaa takapyörillä, joten puimurinperä kääntyy poikittain. Saman tekee traktori työkone perässä.

Korona on maailmassa vasta synnytystuskien alkua. Mutta ei meidän uskovien tarvi pelätä. Tämä on ennustettu jo kauan sitten.

Huvilakauden päättäjäiset. Miksi ihmisten pitää ammuskella raketteja asuntoalueella, eikö se kuuluisi tehdä mökillä saaressa tai muualla syrjäisemmässä paikassa? Meillä lemmikit aivan paniikissa, kun naapuri pommittaa sarjatulta.

Katsokaa mitä tapahtuu Malmössä, eivätkä he ole ’kiihkomielisiä’. Koskahan se tapahtuu meillä Suomessa+

Erittäin hyvä, ellei täydellinen pääkirjoitus Mantilalta sunnuntain lehdessä. Kiitos!

Toimittajalle nyt vaan kerta kaikkiaan selväksi ja tiedoksi: Avaruuden pääkaupungin ylpeys SJK ei voi olla Pohjanmaan jalkapallon lippulaiva, sen sijaan Etelä-Pohjanmaan kyllä!

Jos tupakatoimaton pyytää nätisti, ettei tupakoida aiheuttaen haittaa naapurille, joka todella kärsii ja useampi naapuri kärsii. Tehdään hänestä häirikkö ja uhallakin poltellaan entistä enemmän. Kyllä se tupakka on sitten niin hyvää, että tuhotaan terveys.

Sinä nuori, joka ajoit mopoautolla Kauhajoen ja Kurikan rajalla ennen Harjankylää, ajoneuvosi kulki ensin pientareen läheisyydes ja sit keskiviivan tuntumas. Oli vaikeuksia ohittaa sinua. Kun ohitin, selvisi syy. Olit puhelin kourassa ja tekstailit viestejä. Näinkö kuljetaan liikenteessä. Onneksi ei tullut vahinkoa, mutta pian voi tulla. Muista, tiellä on muitakin ja säännöt on kaikille samat.

Miksi lehdistö ei tee tasapuolisesti palkkavertailuja? Jos verrataan paperimiesten palkkoja, niin tasapuolisuuden nimissä täytyy verrata yritysjohtajien palkkoja ja jyvittää se työntekijämäärää kohden. Penttilän mukaan yhtiö saa itse päättää toiminnastaan mutta miksi itkevät aina valtiota apuun.

Kommenttia, purnausta, kiitostakin.. Monenlaista purkausta palstalla, vaan onhan silläkin väliä, miten asiansa sanoo.

Joskus (usein) on paikallaan suora palaute sinne, jota asia koskee, joka voi siihen (kenties) vaikuttaa. Hyvä kuuntelu voi jo avata muutaman solmun.

Miksi ei koronaan altistuneiden lukumäärääkään E-P:n sairaala voi kertoa? Koko muu Suomi kertoo, mutta Sjk ei. Salailulle ei ole mitään perustetta. Kansa tajuaa vaarat paremmin kun tajutaan seurauksetkin.

Ihmisten hoitajille/opettajille vähintäänkin sama palkka kuin paperimiehille. Lääkäreiltä voisi siirtää hoitajille puuttuva ero. Lisää lääkärikoulutusta, etteivät pääse tinkaamaan.

Mikähän ilmiö on, kun alas leikattu syreeni kasvattaa suuria lehtiä, samoin ruusun oksat??

Paperialan työtekijällä on (oli) sama palkka kuin pienen kunnan kunnanjohtajalla! UPM kunnostautunut rakentamaan tehtaita Etelä-Amerikkaan paikallisten asukkaiden vastustuksesta välittämättä. Joet pilataan ja viidakkojen tilalle on raivattu puupeltoja. Ei mitään rajaa suomalaisten ahneudella.

Sunnuntai-päivän tennispelaajat Rauhalan koulun kentällä Laihialla huomio. Ei tarvitse koko kylän raikua kun ei osu palloon v...u s.....a.

Onpa tullut melkoinen huoli polkupyöräin valoista. Onhan se aivan oikein mutta ihmeellistä, ettei autojen valoista puhu kukaan, varsinkin vanhemmista, jossa ei valot syty kun käynnistetään, varsinkin mersut. Niitä tulee vastaan pilvin pimein eikä missään ole valoja ei päivällä eikä hämärällä. Jotkut heräävät, kun vilkuttaa valoja.

Kuinka paljon olet työskennellyt vastavalmistuneiden maisterien ja ylemmän AMK-tutkinnon suorittaneiden kanssa? Vai mihin perustat uskosi?

Vaasan saaristossa, Svartholmenin eteläpäässä, mökkiläinen polttaa koko viikonlopun ajan jätteitä rannassa. Mökeillä vietetään kyseisenä viikonloppuna huvilakauden päättäjäisiä vieraiden kera. Jäteöljyn haju ja sakea savu leviävät pitkälle naapurustoon. Polttaja ei kunnioita muita. Varsinainen ilmastoteko.

Ylilääkäri Rekiarosta voisi ottaa uusia kuvia korona-uutisten yhteyteen. Nyt menty puoli vuotta samoilla arkistokuvilla.

Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa! Jopa EK ja oppositio heräsi kun kuuden tunnin työpäivistä puhuttiin vaikka itse ja virastot tekevät jo lyhyttä päivää. Kuljetuspuoli ajaa yhdeksän tuntia ja lastaa-purkaa-lastaa siihen päälle kuusi tuntia, yhteensä 15h/15–35 tuhatta askelta päivässä. Yksityisen yrittäjän työpäivä on vieläkin pitempi.

Miksei kauppahallista tehtäisi perinteinen puutalorakennus ja sinne kaivattu Karjalainen pitopöytä?

Yhä useampi noudattaa yhä harvempaa lakia. Aletaan lähestyä rajaa, jonka jälkeen ei riitä edes armeija. Kukaan ei enää opeta lain kunnioitusta, etiikkaa tai moraalia missään.

Kauhava Air Showssa lentäjiä ja HX-ehdokkaiden myyntimiehiä ulkomailta pilvin pimein. Olivatko olleet asianmukaisesti 14 vrk karanteenissa? Herätys AVI!

Pesiskenttä Wasalandian tilalle! Parkkipaikatkin jo valmiina.

Niin ne äidin pienet kullat ovat häiriköineet koulun pihalla. Kukahan niille ne raketit oli hankkinut? Ettei vain iskä, joka oli itse saaressa juhlimassa.

Miksi Alskatintien ylittävää kevyen liikenteen siltaa ei saada valmiiksi? Mitä pitsinnyplääjiä siellä on töissä? Nyt porukka kahteen vuoroon ja silta kuntoon!

Sattumoisin kuulin sunnuntaina (Kaleva navetta) ministeri ja puheenjohtajaehdokas Saarikon lausumaa, ”...politiikka on puhetta ja entistä enempi tekoja”. Jos ko. tahot tekisivät yhden teon, niin olisihan se entistä enempi kuin ei yhtään tekoa. Mitä jos lopettaisivat nuo puheet ja ryhtyisivät tekojen tekoon. Uskoo ken tahtoo näin käyvän.

Ihmettelen kirjoituksia, jossa kassojen pitää jarrutella, että turvaväli säilyy. Eikö jokainen huolehdi siitä ihan itse. Jos tavarat menee linjastoa pitkin menkööt, menet pakkaamaan sitten kun edellinen on pakannut. Kummeksun tätä ilmiötä. Aina jonkun on sanottava, huolehdittava, autettava ja jopa tehtävä. Eikö voi käyttää omia aivoja jos ne on. Vai onko?

Pääministeri Marin, kai osakkeen omistaja on osinkonsa ansainnut kun työmieskin on palkkansa ansainnut. Jos työmies luopuu puoleksi vuodeksi palkastaan kuin osakkeen omistajat ovat odottaneet osinkoaan, ollaan tasoissa.

Pääministeri Marin arvosteli UPM:n osingonmaksua mutta ei muistanut miten ammattiyhdistysliikkeen helmi Kojamo toimi: koko osinko maksuun heti. Vasemmistolla puheet ja teot ei kohtaa.

Pitäisiköhän jonkun järjestää niille kahdelle kissalle kriisiapua varmuuden vuoksi?

”Amk-tutkinnon suorittaneet reppanoita!” Moisen möläytyksen päästänyt uhoaja on jäänyt apukoulussakin luokalle.

Oliko nyt juuri paras aika Pääministeri Marinilta ehdottaa työajan lyhennystä kuuteen tuntiin. Nythän ei ole vielä hiihtokelitkään.

Kiitos koronavilkusta! Käyttöön!

Ökyrikkaiden, kokoomuksen ja mm. Risikon mielestä vuosikymmeniä em. harjoittamasta ja suosimasta ahneudesta ei saisi mainita, röyhkeää.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa