Lukijoilta: TEKSTATEN

Ota koppi omenasta, syö ja säilö, leipomukset paistele! Ja yhden liika on toisen aarre – tässäkin!

Presidentti Niinistö otti nyt selkeästi kriittistä kantaa EU:n suurten valtioiden liittovaltiokehitystä loikanomaisesti edistävään toimintaan koronaongelman varjolla. Pienempiä EU-valtioita, mukaan lukien Suomea, saatetaan jatkossakin viedä kuin pässiä narusta. Ainakin Saksan vanavedessä uidaan, eihän nykyhallituksellemme kelvannut edes kriittisen nelikon, Itävallan, Hollannin, Tanskan ja Ruotsin seura. Tätäkö EU:sta aikanaan halusimme?

Voiko muutkin kansanedustajat kuin Hjallis perustaa oman höpöohjelman neloskanavalle?

Viisautta on tunnistaa/tunnustaa oma tietämättömyytensä, ja kyky muuttaa mielipidettään tarvittaessa. Ihmisen kuuluu kehittyä ja kasvaa kaiken ikää. Meitä vedetään höplästä koronalla. Jospas myönnettäisiin se – kasvojen menettämisenkin uhalla.

Nyt kun tien päällä liikkuu paljon leikkuupuimureita ja traktoreita, niin eiköhän me autoilijat tehdä niin, että ohitamme hitaan maatalouskoneen järjestyksessä eikä niin, että jonon hänniltä kiireisimmät kaahaa koko jonon ohi aiheuttaen vaaratilanteita. Ja tiedoksi arimmille autoilijoille, että maatalouskone on todella helppo ohitettava, koska se on käytännössä lähes paikallaan pysyvä este ja ohitukseen menee vain muutama sekunti.

Palosaaren jalkapallokenttä ei ole vähällä käytöllä, vaikka kuntatekniikan johtaja Talvi niin väittää I-P-lehdessä 29.8. Pystyn päivittäin seuraamaan ikkunasta kentän tapahtumia. Aina on ollut klo 9–22 urheilutoimintaa: alasarjojen jalkapallo-otteluita, pienryhmien harjoituksia, juoksua y.m. Talvella luistelua ja tasamaan hiihtoa sekä muita liikuntalajeja.

Olisiko päättäjien jo aika puuttua tuohon huvilakauden päättymisestä johtuvaan paukutteluun, eikö tuon voisi kokonaan kieltää. Ristinummella jatkuu paukuttelu jo viidettä päivää ja yötä. Ja tämä ei taatusti ole huvila aluetta. Koirat kärsivät meidän asukkaiden lisäksi.

Puhelimeni n. 4 vuotta vanha, ei toimi Koronavilkku.

Mikä Suomessa nyt tulevaisuutta arvioiden huolestuttaa? Koronan johdosta on siitä aiheutuvat omat pelkonsa, mutta entä suomalaisen elinkeinoelämän riskit? Nyt saimme perusjärkytyksenä jo kokea pahan iskun: paperiteollisuutemme katastrofin. Kansantaloutemme turvallisuuden vavistessa lienee aihetta ennakoida myös monikulttuurisuuden kehityksen nopeutumisen tulevaisuudessa tuottavia konflikteja, joista Ruotsin yhteiskunta jo nyt on osallinen.

Seinäjoen poliisia moittivalle kirjoittajalle. Luitko poliisin tiedotetta, oliko kenties aihetta ratsata mopot Kurikassa vai menikö lukemasi asiasta yli ymmärryksen. Myös Kurikka kuuluu Pohjanmaan poliisin tehtäväkenttään, ei ainoastaan Sinun Seinäjokesi ja yörauhasi.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa