Lukijoilta: TEKSTATEN

UPM johti puunhankintakartellia ja aiheutti Suomen metsänomistajille mittavat vahingot. Paljonkohan UPM on saanut vuosien saatossa valtion tukia?

Miehet väittää, kun vaimo mäkättää. Mies, ole kunnioittava, kiva ja tulinen rakastaja. Kyllä siitä vaimonkin mieli iloksi muuttuu. Kannattaa kokeilla.

Nukkuuko Laihian tekninen johtajisto vai ely-keskus, kun tiestöstä tulee koko ajan palautetta. Olen koulutoimelle v. 2015 soittanut ja laittanut viestiä Rudontien koululaisten turvallisuudesta välillä museo–Hulmintie. Ala-asteen koulutiellä 80 km/h rajoitus missä paikallinen nuoriso ajaa sataa, ei töyssyjä eikä hidasteita. Ei suojateitä Hulmi–Kaarluoma-risteysalueilla. Ei Rudontien pyörätietä vaan jäteasema lisäämässä raskasta liikennettä. Koulutoimen johtajalta tuli aikoinaan viesti että töyssy on Rudon asuntoalueella mikä ei millään tavalla vaikuta Hulmin koululaisten koulumatkan turvallisuuteen.

Perussuomalaisten ja Katteluksen puoluelehti Seinäjokinen mustamaalaa ja haukkuu kaikki muut. Ei kuitenkaan tuo esille mitään omia ratkaisuja asioihin.

Sinä, joka kirjoitit hoitajien valittavan palkoista, et ilmeisesti tiedä mitään heidän työnkuvastaan ja kiireestään. Ole hyvä ja mene katsomaan pariksi päiväksi, mitä he tekevät. Varsinkin hoitajat, jotka ovat ympärivuorokautisessa hoivakodissa, pesevät pyykit, siivoavat, tiskaavat, ja kaiken lisäksi pitäisi hoitaa raskaita ja erittäin levottomia vanhuksia, antaa heille hyvää hoitoa, virikkeistä ja ulosviemisestä puhumattakaan. Ja tämä kaikki pienellä henkilö mitoituksella. Olen nähnyt läheltä tämän kaiken. Varsinkin tänä päivänä, korona-aikaan, hoitajat uupuvat työn alla, itkevät väsymyksestä. Älä puhu asioista, joista et tiedä mitään.

Posti jakaa Vaasan Koulukadulla maanantain postin usein vasta tiistaina. Nyt tekisi mieli sanoa rumasana!

Kun Pelmaan risteysjärjestelyt ovat valmistumassa ja asiasta on jätetty valitus ja sille myönnetty valittajan anomaa lisäaikaa, niin miten tämä oikein menee? Kenen oikeutta loukataan vai ohittaako yhteinen etu?

Palkkaa vaaditaan nyt jo tekemättömästä työstä. Eikö palkkaa pitäisi maksaa vain kuudelta tunnilta eikä lyhentää työpäivää.

Hoitajien palkat. Mistä tiedät kenenkä autoja hoitolaitoksen parkissa on. Meinasko mennä yöunet, kun aattelit niiden hoitajien olevan? Tuu töihin tänne kolmeen vuoroon ja varaudu jäämään tuplavuoroon! Vain työntekijä joustaa, ei työnantaja.

Parveke-/terassitupakointikiellon hakeminen taloyhtiössä ei välttämättä etene, jos sen puoltajia on liian vähän. Äänestettäessä tupakoitsija voittaa, koska osa savuttomista on lojaaleja hänelle. Laki pitäisi olla siten, että tupakointikielto on automaattisesti voimassa ja siihen voisi hakea poikkeusta.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa