Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Jos Kaipolan paperitehdas on niin kannattava kuin pääministeri Marin vakuuttaa, niin miksei SDP tai ay-liike osta sitä itselleen? Sen saisi varmaankin halvalla, koska UPM välttyisi alasajokustannuksilta. Olisi ammattitaitoinen henkilökuntakin valmiina.

Kompostoin biojätteen. Muovi on ainut jäte, jolle ei ole kierrätyspistettä, joten poltan sen itse. Terveisiä maailmanperintöalueelta.

Kiitos Soinin kunta! Soinilaisten muusikoiden konsertti oli jälleen mahtava! Ensivuonna jälleen mukana, yks soinilainen vaan.

Marja Tyynismaa kirjoitti tasa-arvosta politiikassa. Pohdiskelu sai vanhan sovinistinkin mietteliääksi. Lopetus haastaa äänestäjää harkitsemaan :”Yksikään poliitikko ei hamua valtaa tai vastuuta, ellei hän koe, että pystyy hoitamaan tavoittelemansa tehtävän. Tähän meidän on ainakin uskominen.” Liian usein pyrky on suurempi kuin kyky.

S. Marin konsultoi paperitehtaita toimimaan samoin kuten työläisten paratiisissa Neuvostoliitossa tehtiin, paljon väkeä täydellä palkalla tyhjää pyörittämässä, mites siinä sitten kävikään ystäville ja tovereille?

Ällistyttävää kuinka taloyhtiössä saa parvekkeella polttaa tupakkaa, kun yleisesti ottaen joka paikassa on tupakointi kielletty, missä on muitakin ihmisiä.

Olen ollut yli 30 vuotta kristitty. Voisi kiteyttää, että Raamattu on totuus Jumalasta, huolimatta siitä, millaisia me kristityt olemme. Jos katsoo kristittyjen elämää, voi usko loppua ennen kuin se ennättää edes alkaa. Valitettavasti. Ei kannata ensisijaisesti katsoa, miten kentällä pelataan, vaan tutkia itse, mitä ohjekirjassa sanotaan. Ero voi olla suuri.

Sinä joka kadehdit hoitajien palkkoja ja autoja. Ole hyvä ja opiskele alalle. Töitä kyllä riittää jos kerran haluat ”hyväpalkkaista” työtä.

Kyllä posti kulkee! Laitoin lapsenlapselleni onnittelukortin postiin 28.7.20 (syntymäpäivä 1.8.). Kortti saapui Helsinkiin 1.9.20.

Koronasta pakoon metsään. Siellä puolukat odottaa poimijoita. Samalla saa liikuntaa ja rahaakin saa marjoista, kyllä tämä joutilaan voittaa.

Mökin sähkösopimus kannattaa irtisanoa. Nykyään on saatavissa hyvät led-valot. Puhelimia ja tietokoneita varten varata riittävän monta varavirtalähdettä. Lämmitystä ja ruuanlaittoa varten ”pökköä pesään”. Ei siinä sähköä kaivata.

Kuunnelkaa ”Kansainvälinen”-sävellyksen sanoitusta. Kunpa käytäntö olisi sanoituksen mukaista. Siinä yhdistyy kristinusko ja yleinen humaanisuus.

Taas urheilupuolueen asema vahvistuu kaupunginhallituksessa.

Laihialla ei välitetä vanhuksista ja sairaista, taas nähtiin mikä päättäjille tärkeintä. Elämänsä vanhukset veroja kerännyt kuntaan ja näin te kiitätte heitä. Hävetkää jos osaatte!

Metsäasiaa Pentti Kangasluomalle Lapualle. SDP hävisi 1918 sodan. Hyvä niin, kun Suomeen jäi yksityiset tehtaat ja yksityinen maanomistus. Hyvä kun puukaupoilla on saanut rahaa. Nimimerkki Metsänomistaja Kurikasta.

Suomen keskustasta on tullut näköjään sosialistinen puolue joka kumartaa vihervasemmistolle. Kun Saarikosta tulee puheenjohtaja tilanne vain pahenee.

Koronavilkku, en ymmärrä mikä hyöty sovelluksesta, koska tartunnan saaneethan ovat karanteenissa eikä sovellus kylläkään tunnista itse koronaa vaan ainoastaan ne, jotka ovat saaneet koodin tartunnasta ja syöttäneet sen sovellukseen. Haloo, heidän pitää olla karanteenissa! Vältä väkijoukkoja, niin et tarvii mitään vilkkuja.

Eipä näkynyt maskeja ohiajaneessa, täpötäydessä Vaasan paikallisliikenteen bussissa. Käyttämättömyyteen ei ole olemassa muita kuin tekosyitä, pl. vaikea astma tai sydänsairaus, mutta sellaisesta ei varmastikaan kaikilla ollut kyse. Mikä siinä on niin vaikeaa?

Hyvä Airaksinen! Lapsi Airaksinen uskaltaa, ensin huumorin lomassa vihjailla ettei keisarilla ole vaatteita ja sitten sanoa sen jo äänenkin. Sadussa muut eivät uskaltaneet ettei heitä olisi pidetty virkaansa kelpaamattomina.

Vaikka sähköscoottien käyttäjille ei ole mitään alaikärajaa olemassa, se on tosi vaarallinen menopeli lasten käytössä. Pari päivää sitten Katajalaaksossa suhasi kaksi tyttöä naureskellen keskellä ajorataa ja aiemmin liikenneympyrässä. Eilen Katajalaaksossa pari noin 10-v. poikaa päästelivät täysillä rinnettä alas kadulle ja ajelivat mutkitellen kevyenliikenteenväylällä ja kadulla. Kenelläkään ei edes kypärää. Eikö löytyisi joku turvallisempi paikka ajella ja kokea vauhdin hurmaa.

Kiitos Hanna kielikolumnistasi: otan sen opetusmateriaaliksi yläkoulussa. Haasteita riittää...

Kiitos Erkki Rantamäki hyvästä kirjoituksesta 2.9. Juuri noin toimivat kunnallispoliitikot, ikävä kyllä!

Presidentti Niinistön puhe suurlähettiläspäivillä oli verrattain jyrkkä ja kantaaottava. Siis EU-kriittinen, ellei peräti -vastainen. Hyvä Sauli!

Arvoisa H. Harkimo, voisitko todella pelastaa koulukiusattuja? Onko suljetuissa piireissä sovittu koulukiusaamisen salliminen (ideologia)? Voisivatko ”vastuuhenkilöt” painostaa julkiseen keskusteluun? Koulukiusaaminen ei ole satunnaista naljailuhuumoria, vaan systemaattista suurimuotoista rasismia suomalaisia puolustuskyvyttömiä lapsia kohtaan.

Voi kumpa amerikkalaiset osaas äänestää oikein, että Ylen tytöt ja pojat tykkääs, jottei tarvitse joka päivä takapihoja konkuta ja pressaa haukkua.

Minnekäs se omenasato katosi? Näyttää, että kaikki ötökät ei ole vielä kadonneet ja etanakin on mainettaan nopeampi.. Olipa sentään komiat kukat keväällä!

Haloo Kuortane tosiaan! Kysyittekö edes tuota kotipaikkaa? Tuskin. Kepulikonsteilla tuli tämäkin virka.

Sain taas sähkölaskun. Oletko unohtanut siirtomaksuun sisältyvän arvonlisäverollisen sähköveron, minkä Caruna kerää Marinin jaettavaksi. Katkaisee pois, ei tolla hintaa kannata pitää linjaa toimivana.

On väliä, miten asiat sanoo, kysykää vaikka savolaisilta!

Mikä Suomessa nyt tulevaisuutta arvioiden huolestuttaa? Koronan johdosta on siitä aiheutuvat omat pelkonsa, mutta entä suomalaisen elinkeinoelämän riskit? Nyt saimme perusjärkytyksenä jo kokea pahan iskun: paperiteollisuutemme katastrofin. Kansantaloutemme perustusten vavistessa lienee aihetta ennakoida myös monikulttuurisuuden kehityksen nopeutumisen tulevaisuudessa tuottavia konflikteja, joista Ruotsin yhteiskunta jo nyt on osallinen.

Rattijuopot ovat Seutulan lentokentän valmistumisen jälkeen olleet valtiovallan erityisessä suojelussa.

Koskahan Ilmajoen tarkastuslautakunta kuulee kunnan kylien edustajia? Vasta yhden kylän edustajia on kuultu, ja ajattelisi että tasapuolisuuden nimissä muitakin kuullaan. Ellei sitten ole niin lautakunta ajaa vain yhden kylän asioita?

Tohtori (AMK) (I-P 4.9.2020). Paitsi, että käytännössä kaikki yliopistot edellyttävät AMK-pohjalta ns. siltaopintoja ennen tohtoriohjelmaa. Ne ovat yleensä 60 op:n setti eli 30 op ”pääaine” ja 30 op ”pro gradu” eli ”täydennetty maisterin tutkinto”. Todellisuudessa tuo ylimääräinen 60 op on väitöskirjan ydinteoria (pääaine) ja artikkeliväitöskirjassa se ensimmäinen artikkeli (gradu), joten valmistuminen ei siltaopintojen takia siirry. Arvovaltakysymys...

Kansanedustaja laittaa puheenvuoronsa ajaksi maskin pöydälle ja siitä puheen jälkeen takaisin kasvoille.

70-luvulla Suomessa metsurit äänestivät kahdeksantuntiseen tuntipalkalla tapahtuvaan työhön siirtymisestä Ruotsin mallin mukaan. Suomalaiset metsurit äänestivät urakkapalkkauksen säilyttämisen puolesta. Tutkimuksissa suomalaiset hakkasivat enemmän puuta pinoon kuin ruotsalaiset tuntitöinä. Moni metsuri piti tinkinä kuinka monta tankillista sahasi päivässä. Jos se meni kuudessa tunnissa lähdettiin kotiin. Mitä tästä opimme? Ei ne tunnit vaan työn tehokkuus!

Mitä jos Suomessa sittenkin kelpaisi suomalainen töihin? Ei liikkuisi virus nyt niin aktiivisesti rajan yli.

Kummallista, että Etelä-Euroopan EU:n jäsenmailta, joilla ei ole mitään ongelmaa valkoposkihanhien tuhoista, ei löydy ymmärrystä (= halua) EU-direktiivin muuttamiseen, joka sallisi pohjoisen jäsenmaille kannan pienentämisen ja siten vahinkojen minimoimisen elinkeinonsa turvaamiseksi. EU-tukipaketti, jota pohjoisen jäsenmaat melkoisen runsaasti heidän hyväkseen kiltisti makselevat, kelpaavat kyllä! Voi aikoja, voi tapoja, hävetköön!

Kiitos, Hanna Hietikko, kolumnista Kielihaasteet huolettavat 2.9. Luen ja kuuntelen huolestuneena nykyistä kauniin kielemme yksipuolisuutta. Meillä on todellisuudessa erittäin runsas ja monipuolinen sanavarasto, paljon laajempi kuin monessa muussa kielessä. Käytetään sitä!

Koronatesteistä, ihmettelen suuresti Vaasan menettelyä testeissä. Lehdet kirjoittaa ja lääkärit toitottaa, jotta matalalla kynnyksellä testeihin ja kun menet tosi kipeenä testiin sanotaan: katsotaan nyt muutama päivä, eikä mitään testejä. Eli näin Vaasassa.

Orpo voisi miettiä myös sanavalintojaan arvostellessaan muita. Nimim. Muutaman kerran mainittu Sokea Reetta.

Onneksi meillä on Epari kun Ilkka-Pohjalainen kirjoittaa vain vaasalaisten asioista.

Entisenä pohjalaisena toivoisin kesäaikaan järjestettävän lähialueretkiä tyyliin ”Kuortaneenjärven ympäri” lupsakkaan oppaan johdolla esim. Seinäjoelta. Peuralla on ainakin mukavat kuskit.

Kytkentöjen määrä ei ratkaise sähkölaitteiden käyttöikää, vaan se, mihin kohtaan se osuu. Nimim. Yli 65 v:n käytännön kokemus alalta.

Teuvabiili. Kunnanj. Veli Nummela, kyllä leader-hankkeessa kaiketi on myös kansallista rahaa eli veroina kerättyä. Hanke sinänsä on kannatettava.

Kannatetaan, kunnon tietokilpailut kunniaan ja samoin kaunis äidinkielemme, murretta, sydämen kieltä, unohtamatta!

Joku murehti ikkunan pesua kirkkaalla säällä. Ensiksi, kannattaisiko pitää hieman suurempi turvaväli jos edellä menijän pesuaineet tulee omalle lasille ja toiseksi sadekelillä ei tarvitse pestä, riittää kun pyyhkii vain. Taas on höpsöjä liikenteessä.

On vähän ristiriitainen olo tämän koronan suhteen. Ensin kirotaan, kiusataan, varastetaan, valehdellaan ja kohdellaan ihmisiä huonosti tarkoituksella. Sitten ollaan ”hui, ei minulle koronaa”. Eikö? Millä perusteella? Etkö ansaitse sitä?

Pandemiat ovat tulleet jäädäkseen. Nyt olisi aika pilkkoa kaikki isot kaupungit, yritykset jne. pieniksi ja ympäri maata? Voitaisiin sulkea halvemmalla.

Teeveessä kysyttiin, pitäisikö urheilijoiden olla poliittisesti valveutuneita. Mitähän varten? Nehän vain potkii palloa tai tappelee hokkarit jalassa. Mihin siinä politiikkaa tarvitaan?

Löytyykö Ilmajoen historiasta vastaus minua vuosia vaivanneeseen siihen kysymykseen, mitä Pentti Haanpää mahtoi tarkoittaa Valituissa teoksissaan Vääpeli Sadon tapauksessa lauseella: Kieltäytyminen voi merkitä kuukausia Ilmajokea.

Eikös lopullinen niitti turpeen polton lopettamiselle tullut Sitralta (= kepupoliitikkojen kierrätyskeskus/ ylijäämävarasto)?

Kiitos Tiina Hautala hienosta kolumnista 3.9. IL-PO:ssa. Mieltä lämmitti ja sykähdytti, kuten aina sinun kolumnisi. Oisipa meissä enemmän kaltaisiasi ihmisiä.

Ajetaanko alas maaseudun tähänastiset elinkeinot maatalous, turkistarhaus, turpeennosto yms. tämän vihreän aatteen myötä? Mitä tilalle? Olisi ihan hyvä ajella polkupyörällä syrjäseutuja silmät auki ja nähdä mitä on tapahtunut ja miettiä samalla mitä muuta siellä voisi olla kuin viitasammakoita. toukkia. naakkoja. susia. supia. metsiä ja asumuksia mätänemäs. Ei ole hiilinieluksikaan näistä hengittämättömistä pusikoista. Laitetaanko koko maa suojeluun kehä kolmosen ulkopuolelta, jos nyt lähdetään velkarahalla uudistamaan? Esim. nämä kaikki osa-alueet verottamalla yrittäjät sairaaksi. Eikö olisi ensin kehityspyörä käyntiin rinnalle ja sitte kun on varma vaihtoehto, käänteiseen suuntaan eikä mennä hölmölässä ja anneta etumatka muualle ja samalla riittää työkin useammalle.

Työvoimatoimistot voisivat nyt ihan tosissaan patistella nuoria miehiä töihin tai muuten aktivoida. Suomen työelämä kohta vanhempien varassa kun nuoret miehet makoilevat päivät pitkät neljän seinän sisällä. Ei ihme että heistä tulee ihmisarkoja ja mielenterveysongelmat lisääntyvät. Tutkimusten mukaan jopa nuorten lipido on heikentynyt.

Hiilijalanjälki kasvaa polttopuiden sähköllä kuivauksessa. Puun lämpöarvo ei kasva, vaikka siihen on hiilellä tuotettua sähköenergiaa käytetty. Ostan vain luonnonmukaisesti kuivattua.

Ajatelkaa, ennen postiljooni kulki pyörällä, posti piti olla jaettu klo 14 mennessä, nyt vaikka kulkee ajoneuvoilla niin hyvä jos postia saa ennen klo 16 tai ollenkaan.

Vaasalaiset! Muuttakaa Laihialle, niin saatte tekin nauttia lähikaupungin eduista.

Melkoisen hävytön esitys Kemiralta jättäessään puolet Pukinjärven myrkyistä luontoon.

Nyt kyllä! Apukoulunkin tuplannut voi olla työnantaja: yrittäjä, toimitusjohtaja tai poliitikko. Ei siihen korkeakoulututkintoa tarvita, ei alempaa eikä ylempää! Kunhan osaa allekirjoittaa työsopimuksen...

Matti heitti pahan vastineen Jukan populismiin.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa