Lukijoilta: TEKSTATEN

Petri Pihlajaniemi, tee se kylpylä veturitallista! Ainoa oikea paikka ja loistava idea matkailulle. Onnea Petri ja yhteistyökumppanit mukaan. Varma kävijä.

Olipa hupaa. Huvilakauden päättäjäiset. Paukuttelijat saareen ja Vaasan saaristossa naapuri polttaa liikaa ja savu leviää. Ei oo kohoren koskaan.

Vähän enemmän toivoisi K-ryhmältä isänmaallisuutta. Lähikaupan tulitikutkin tuodaan Ruotsista, puhumattakaan muoviastioista, vaikka niitä myös Suomessa valmistetaan. Ei suomalainen kelpaa sitten tulitikkuakaan tekemään? Mihin suomalainen kelpaa?

Mersu, tyylikäs ja kallis unelma ilaman valojakin.

Raukkamaista. Nuoret houkutellaan sijoittamaan varansa Vaasan Klemettilän pieniin ”kanikoppeihin”. Itku tulee kun alkaa velan lyhentäminen ja tonttimaan lunastaminen. Ja koijarit nauraa!

Suomen keskusta on nykyään sosialistipuolue. Vihervasemmiston talutusnuorassa täysin.

Semi, Seinäjoen Mimmiliiga ry on nyt kuukauden sisällä erottanut kolmen eri juniorijoukkueensa pitkäaikaiset johtajat, koska pelkäävät heidän lähtevän laadun perässä toisaalle ensi kaudeksi. Semin nykyinen pj ja johtokunta tuhoavat tällä toiminnalla perinteikkään seuransa. Surullista.

Neljä vuotta vanha puhelin - ostettu 4 v. sitten? Koronavilkku ei toimi. Myymälöiden varastoista voidaan myydä vanhoja malleja, kalliitakin, edullisesti. Teknisesti ne kuitenkin ovat ’museotavaraa’ tuota pikaa. Koronavilkun tietoturva käyttää uutta tekniikkaa, joka vanhoista puuttuu, ohjelmapäivityskään ei auta.

Veheriääset lopettaa yhteistyön yritysten kanssa kun paljastui, että yksi veheriäänen oli ryhtynyt sähköpyöräyhtiön mannekiiniksi. Tästä lähtien he keskittyvät entistä enemmän poliittisiin virkanimityksiinsä.

Vaasassa koeajalla oleva herra Talvi siirtelee urheilukenttiä. Torilla kuitenkin (jonka kuva kuvastaa Vaasaa) pikku valo tolpat vinksinvonksin. Olleet jo vuosia. Saisiko näiden korjauksen sisällytettyä tuohon miljoonasiirtoon?

Pukinkulmantyömaa. Onko se tahallaan kavennettu jollain kivillä ja jätetty kesäksi työt kesken ettei liikenne suju. Surkeesti suunniteltu, tehkää nyt jotain.

On se hienoa olla etätöissä. Pääsee kauppaan aamusta ilman koronapelkoa, voi mennä mökille muka töihin ja aloittaa saarikaudenpäättäjäiset ajoissa. Toiv. ei työnantaja tajua että tehokas työaika jää muutamaan tuntiin.

Voisko vähän vähentää pesäpallon nauttimaa palstatilaa? On muitakin lajeja. Kansanterveyden kannalta, jos ei muuten.

Juha Rahkonen esittää (I-P 5.9.) rakennettavaksi paljon korkeita taloja Vaasaan ja Seinäjoelle. Onpa harvinaisen hölmö idea, ainakin Sjoella niitä on aivan riittämiin ja lisää on tekeillä. Kuka ihmeessä näissä koirankopin kokoisissa asunnoissa haluaa asua, muuten kuin opiskelun ja aikuisuuden kynnyksellä. Perhekoon 80-120m2 asunnot noissa taloissa ovat harvinaisia.

Suomessa koronaan kuolleiden keski-ikä on 84 vuotta. Suomalaisen keskimääräinen elinikä 81 vuotta. Pystytkö päättelemään jotain viruksen vaarallisuudesta?

Orpo vaatii Suomeen ilmastotekoja heti! Meillä on maailman puhtain ilma. Vieläkö puhtaampaa pitää saada? Huh huh.

Kyllä kunnanjohtajan tulee asua siinä kunnassa, jonka asioitten hoitajaksi hänet on valittu. Ei valtakuntiakaan naapurimaasta käsin johdeta.

Kokoomus itkee maahan kaatunutta maitua kun köyhien kyykyttäminen jäi puolitiehen. Viime hallituskaudella ja keskusta sai kantaa vastuun muiden naureskellessa kulisseissa.

Kuuntelin pätkän Jussi Pesosen haastattelusta. Ei kumma, että suomalaisella teollisuudella menee huonosti, jos kaikki pomot ovat samanlaisia : itse eivät pysty mihinkään. Valtion pitäisi hoitaa kaikki ja vielä maksaakin.

Vajaan 1 v vanha erittäin älykäs puhelin eikä koronavilkku toimi.

Suomen kannattaisi ostaa vankilapalveluja Venäjältä, kaikkea muutakin ulkoistetaan. Muutama vuosi venäläisessä vankilassa olisi avartava kokemus suomalaisille pullamössögangstereille. Ei turhaa hyysäämistä ja kädestä pitämistä. Kuri on parasta kuntoutusta.

Hyvä kun Pohjanmaan ammattiopistot harkitsevat yhdistymistä! Seinäjoen kanssa neuvottelut eivät ole mahdollisia niin kauan kun jo aikoja sitten eläkeiän ohittaneita on neuvottelujen vetureina. Oppilasmäärät tulevat romahtamaan molemmissa maakunnissa ja pää kyllä joskus oikeasti jää vetävän käteen.

Varokaa hävyttömiä tekaistuja laskuja! OT ei maksa!

Kävin pitkästä aikaa kotikonnuillani. Kävelin tuttua kylätietä, tie oli hyvässä kunnossa mutta tienvieren puskat esti näkyvyyden. Laskuojassa kasvoi puita ja puskia, siis ojassa estäen varmaan virtauksen. Vanha metsä hoitamaton, kasvoi tiehen kiinni. Peltoja oli tien molemmin puolin. Ennen joka pellon omistaja karsii puskat pois, mikä nuoria isäntiä vaivaa, kun eivät tätä hoksaa eikä kuntakaan puutu.

Miksi lehti ei kerro STT:n tekemää tutkimusta vihreästä kunnasta? 1.Kirkkonummi, 5. Vaasa ja 54. Seinäjoki. Tässäkö syy??

Enemmän pitäisi Suomessa sanoa asioista suoraan, eikä vain hissutella ja tassutella. Vähemmästäkin tunteiden panttaamisesta ihmiset masentuvat.

Pistän mökin myyntiin Evijärveltä ja ostan uuden sellaisen järven rannalta jossa on saunarannassa vettä eikä rapakkoa.

Lapsiperheet kerrostalossa, te ette saa meluta aina aamusta iltaan joka päivä.

Sanotaan, että hukkuva takertuu oljenkorteen. Kepu ”sitoutuu” vihreiden ja vasemmiston ”maailmanparannus”haaveisiin. Kumma juttu.

Miksi kukaan ei tee maskeja läpinäkyvästä kankaasta?

Miksi lehtikuusen lankku ja lauta ja rimat ovat poistuneet rakennustarvikeliikkeiden myyntiohjelmasta?

Vihreät on nyt hallitukses, laittakaa nyt nuo veneet ja jetit verolle. Paatteja on jos jonkinlaisia rannat täynnä, se on huvia, läheskään kaikilla ei mahdollista, ei vettä ja polttoainetta nekin tarvii. Ja erotus työssäkäyville, autolla kulkevia, jäis ostovoimaa ja työnteko kannattais.

Miksi I-P toistuvasti uutisoi Seinäjoen asioista tyyliin ”Tätä ei ole Pohjanmaalla ennen nähty:” Lainaus Su 6.9. lehtiotsikosta ja kyse oli Sjoen Rytmikorjaamosta. Seinäjoki sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla, kun taasen esim. Vaasa sijaitsee Pohjanmaalla. Onko tuo maakuntien nimipolitiikka herneenä seinäjokisten nenissä, vai mistä on kyse? Tämä esimerkki ei ole yksittäistapaus, vaan sitä esiintyy toistuvasti, mm. Ideaparkin harhaanjohtavissa mainoksissa.

Kiinnitin huomiota siihen seikkaan, että tämän lehden tapahtumailmoituksissa pienempien uskonnollisten yhteisöjen saarnaajat ovat noin yhdeksänkymmentäyhdeksän-prosenttisesti miehiä. Missä kuuluu naisten ääni? He nyt kuitenkin ovat puolet yhteiskunnasta.

Sunnuntain lehdessä oli jäänyt suomentamatta human traficking. Se tarkoittanee inhimillistä liikennöintiä, eikö vain?

Kyllä nyt kokoomus toimii, kuin 100 vuotta sitten, kun suunnittelee hallituksen kaatamista ja uusia vaaleja. Tätäkö on vapaus ja nykyaika? Kaukana demokratiasta ja lähempänä diktatuuria. Köyhän ja työläisen riistäminen alkaa taas.

Polkupyöräilijä saa 40e sakon jos valot eivät ole kunnossa eikä takavalo pala. Minne on unohtunut hämyhenkilöautojen sakotus kun asfaltin värinen kottero kiitää pimeydessä. Kannattaa lukea auton käsikirja, minunkin vanhasta autosta on jo vuosia sitten saanut säädettyä valoanturin herkkyyden mikä vaikuttaa ajovalojen syttymiseen sekä ohjaa mittarivalojen kirkkautta. Jo 2009 Toyotassa sai puhelut ohjelmoitua ajotietokoneen hands free -ohjelmaan niin auto pysyy paremmin omalla ajokaistalla.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa