Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Joku kysyi maininnasta Haanpään kirjassa Vääpeli Sadon tapaus. Ilmajoella oli 20–30-luvuilla ns. kurikomppania, jonne armeija passitti pahasti rötöstelleet ja kuriin soveltumattomat varusmiehet. Ilmeisesti pelätty paikka ja raaka kuri.

Kuuntelin ihan äimänä pj. Orpon mustaa puhetta! Kuinka joku voi puhua noin aikana, jolloin pitäisi päinvastoin puhua positiivisesti! Mitä kokoomus oikein pelkää? Tuollaisen puheen jälkeen voi kun pelätä vain sitä, kuinka alas kannatus laskee, onko kokoomuksesta tulossa pienpuolue, kuten on jo käynyt keskustalle? Taitaa mennä puheenjohtaja vaihtoon myös kokoomuksessa!

Laihialle ei kannata vanhempien ihmisten muuttaa koska vanhusten hoito on melkein puolet kalliimpaa kuin ympäristökunnissa, kunta on tehnyt todella huonon sopimuksen, tyhjätään vanhusten säästöt.

Kunnanjohtajaehdokkailta oli kielletty kysymästä; jos valitaan virkaan, muuttavatko Kuortaneelle. Että näin meillä, en hyväksy tätä.

Vaasan virkamiehet ovat keksineet nerokkaan keinon poistaa autoilevat asiakkaat keskustan liikkeistä asentamalla sinne pysäköintimittarit jotka eivät toimi. Itse ajankin aina suoraan Kivihakaan koska siellä on kaikki palvelut ja ilmainen pysäköinti.

Lapsilla ja nuorilla on nykyään jo muutenkin vaikeaa, ettei heitä tarvitse enää tällaisilla keinotekoisilla muunsukupuolisuusjutuilla hämmentää. Ja siitä, että identiteetti voi muuttua, seuraa vain turhaa ahdistusta. Toimittajat vois kohdistaa tarmonsa todellisiin yhteiskunnan ongelmiin, eikä keksiä uusia.

Täällä Alajärvellä on edelleen lukuisia kiinteistöjä vesistöjen välittömässä läheisyydessä, joissa ei ole vaadittavaa lainmukaista jäteveden käsittelyä.

Väestöliitto patistaa tekemään lisää vauvoja!!! Epätoivoinen yhtälö. Sateenkaarista meuhkataan joka päivä tässäkin lehdessä niin kuin se olisi luonnollista ja tarpeellista uutisoida.

On sellaisiakin narsisteja, jotka ei uskalla kotona riidellä, koska pelkäävät, että makuukaveri vois häipyä, niin ilkeilevät sitten työpaikalla ja purkavat kiukkuansa syyttömiin työkavereihin tai muihin.

Miten on mahdollista että Evijärven kunta päättää järven kohtalosta vaikka järven omistaa osakaskuntien omistajat.

Ei hyvä Sanna Marin, nyt sitten alkaa väärennettyjen koronavirustestien tulva.

Kiitoksemme Seinäjoen veroviraston henkilökunnalle hyvästä palvelusta! Myös vahtimestari oli ystävällinen ja auttavainen.

Sanna Marinilla on vain 1 keino pelastaa maa katastrofilta. Se on: valtion kaikkiin laitoksiin, ministeriöihin, Suomen pankki, Thl, Sitra ym. mittavat irtisanomiset. Maassa on järjetön määrä hyvä veli -suojatyöpaikkoja.

Persut pitävät kovaa ääntä siitä kuinka ovat heikompien puolella. Laihialla ne menivät kuitenkin esityksen taakse, joka nostaa vanhusten ja sairaiden asumiskuluja Pihlajalinnassa jopa 600 euroa kuukaudessa, tästä johtuen osa ei pysty enää siellä asumaan eli se siitä!

Mikä on tämä Järviradio missä puhetta toistetaan yhtenään ja nettiradio toimii miten sattuu?

Nopeusrajoitus 100 km/h tarkoittaa suurin sallittu nopeus! Lähde vähän etuajassa liikkeelle, ei tarvi hosua, ei ambulansin jonossa tarvi ajaa, pillit päälle ja menoksi!

Kannattaisikohan opiskelijoiden olla edes vähän huolissaan? Maailmalla jyllää nimittäin covid-19-virus. Kukaan ei ole kuolematon.

Jep, olen samaa mieltä siitä, että 100 km/h -alueella jos keliolosuhteet edellyttää, pitäisi mennä sitä satasta. Ja sen lisäksi että putsaa ne silmäklasinsa, voi tarkistaa autonsa nopeusmittarin virheen. Omassa autossani virhe on 10 %, joten mittari saa näyttää reippaasti sen 110 niin menee sitä satasta. Ja aika monessa muussakin autossa virhe on 5-10 %. Älypuhelimeen on ilmaisia sovelluksia jotka mittaa gps-nopeutta. Ne näyttää saman kuin poliisin tutkakin. Sillä on hyvä tarkistaa. Samaten navigaattorilla. Se auton nopeusmittari on useimmiten suuntaa antava.

Jos haluaa mennä rauhassa, kannattaa valita rauhallisempi reitti jos mahdollista. Ainakin 67 on aamuisin hyvinkin ruuhkainen. Itse pyrin sen tieosuuden välttämään aamusta jos vain mahdollista.

Espoon Otaniemessä on Aalto yliopisto, eikö sen oikea paikka olisi Seinäjoella Aalto-keskuksessa. Onhan Otaniemestä jo siirretty poliisi- ja pelastuskoulu muualle?

Eihän se Evijärven surkea vesitilanne sillä katoa, että minä möisin mökkini.

Miehitys tarkoittaa, että toisen valtion armeija valloittaa toisen valtion alueen tai sen osan ja ottaa hallintaansa. Israel ei siis ole miehittänyt Gazan kaistaletta. Valtiota nimeltä Palestiina ei ole olemassa.

Kaikkien kansanedustajien pitää saada telkkariin oma kokkiohjelma, johon he kutsuvat toisiaan vieraiksi. Tämä tietysti edellyttää ihon näkyvien osien tatuoimista.

Olen iloinen jokaisesta päivästä kun Suomen Lapin matkailuyrittäjät tekevät tappiota. Kun antavat haastatteluja jossa kertovat, että haluavat asiakkaiksensa vain ja ainoastaan ulkomaalaisia asiakkaita. Suomalaiset asiakkaat ovat siis vain ei-toivottuja asiakkaita. Ja näin ollen minä Suomen kansalaisena en ole tervetullut asiakas Suomen Lapin matkailukeskuksiin!

En luota poliitikkoon joka hymyilee, puhuessaan vakavasta asiasta.

Paperimiehillä isot palkat. Paperimies Pesonen 7 miljoonan vuasitulot.

Eikö pohjalaisen miehen tilanne ole aika huono jos ei sen kirjoitettuunkaan sanaan voi luottaa?

Selasin tarjousvihkoa. Siinä kaupattiin wc-pönttöä 119,00 ja niin kuin lisälaitteena wc-istuinkantta 26,40. On poijat aikoohin eletty, koskahan esim. autoja kaupataan näin jotta moottori lisähintaan. Kellähän mainoksen laatialla on näin säteelly? Nimimerkillä IDO 59.

Tuollaiset ehdolliset rangaistukset ovat yhtä tyhjän kanssa, varsinkin näin korona-aikana. Antakaa rattijuopumuksesta rangaistus joka oikeasti tuntuu!

Onko järkeä laittaa koko yliopisto etäopiskeluun, jos yhdellä opiskelijalla on tartunta? Eikö olisi parempi jatkaa lähiopetusta turvaväleillä ja varmistaa, että kukaan ei katoa yksinäisyyteen. Meillä on - onneksi - niin vähän tartuntoja, että olisi syytä lopettaa paniikkireagointi. Koska ryhdymme pysäyttämään liikenteen kuolonkolarien jälkeen?

Kyllä kadehdin naisia, joilla on muhkea ja hyvin muodostunut takapuoli. Itselläni on vain tällainen viivoittimella vedetty, hyvä että kärsii istua.

Laihian kunta. Tosi härski veto. Pudotatte keskivertoeläkevanhuksen palvelusetelin arvoa noin 20 eur/vrk. Pudotus näin ollen kuukaudessa yli 500 eur. Nykytilanne jo summa tulot/hoivakotimenot miinuksella 150 eur. Kuka löytää em. lain edellyttämän osuuden omaan käyttöön vähintään 108 eur/kk. Monen vanhuksen pienellä palkalla verotkin maksaen kasattu Säästötili tyhjenee lähikuukausina. Laihialla lähtölaukaus uudelle huutolaisajalle!

Sattumalta, Seinäjoella poiketessani, ostin kirjakaupasta Risteysasema-nimisen kotiseutulehden, ja siinä olikin lisäselvennystä, peräti 8 sivun verran, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan korkeakouluyhteistyön historiasta, mikä Markus Aaltosen laatima artikkeli hyvin täydensi I-P:sta 9.9 lukemaani, vastaavaa juttua. On hienoa, että kotiseutulehtiä yleensä julkaistaan. Seinäjoen korkeakoulusuuntauksen taustat Vaasaan ja Tampereelle selvisivät.

Evijärvellä tehtiin rantakaava ja maanomistajat myivät mökkitontteja. Sitten keskustalaiset kuntapäättäjät huomasivat että mökkiläiset joutuvat maksamaan kunnalle kiinteistöveroa vaikka järven vettä ei voi käyttää. Viis järven luontoarvosta.

Niin kauan kuin Pietari-Moskova alueella on 10 miljoonaa rikasta, Suomessa ehkä 100 000, käyvät turkikset kaupan naisväelle. Suomi ampuu itseään jalkaan kieltämällä turkistarhauksen, no ainakin työttömyys kasvaa ja kauppavaje.

Kiitos jutusta I-P:ssa 9.9. Luotettavuus rakentamisessa on tärkeätä.

Huomaa, että Seinäjoen kaupunki käyttää kokoomuslaisia mainostoimistoja näissä hyväntekeväisyyskampanjoissa. Otetaan koululaisilta puolet ruoasta, ja lähetetään se piilotyöttömille, kadotetuille koululaisille, sote-maksut maksamatta jättäneille ja muille köyhille. Eiköhän ne jostakin bittiavaruudesta löydy, kun laittaa tekn... eikun perintäkeskuksen pojat asialle! Omat eväät ja kaikki.

Suomen Keskusta rp. ei todellakaan ole sosialistinen, vaan valtakunnan ainoa puhtaasti konservatiividemokraattinen puolue. Eikä kenenkään talutushihnassa, vaan kansallisessa, maakunnallisessa ja kunnallisessa vaa’ankieliasemassa! Yst.vast.tlk.nimim. Perusdemari Seinäjoelta.

Kuinka kauan Suomessa sallitaan tämä synkkä ruletti, jonka seurauksena korona leviää väenkokouksissa. Ihmeesti on ollut tuuria. Etelä-Pohjanmaa havahtui, kun Seinäjoella jääkiekko-ottelussa ( vain 65 katsojaa) ihmisiä altistui. Monessa muussa tapahtumassa on monin verroin enemmän väkeä. Onko pakko vain odottaa sitä ryöpsähdystä, joka koskee kaikkia.

Joku moitiskeli, että pesäpallosta uutisoidaan liikaa. Kyllähän juttu on niin, että potkupallosta, jossa aina joku makaa kentällä ja toinen on tämä tappelupeli jääkiekko, joista kyllä uutisoidaan liikaa.

Hyvät kanssa-autoilijat, 100 km nopeusrajoitus tarkoittaa, että se on suurin sallittu nopeus, ei todellakaan sitä, että täytyisi ajaa juuri sitä nopeutta, 0–100 väliltä voit valita itsellesi mukavan nopeuden.

Olin ostoksilla, jossa pidin kassajonossa välit seuraavaan kassa-asiakkaaseen lattialle merkittyihin kohtiin tarkasti. Olin jo lastannut omia ostoksiani laskettavaksi, mutta edellinen asiakas tulikin kassalle takaisin puhumaan kassan kanssa jostakin asiasta, jolloin hän seisoi minun ostosteni vieressä ja hän teki sen kaksikin kertaa ja puhui melko kiihtyneenä, jolloin kaiken järjen mukaan puhe voi olla melko ”kosteaa”! Kysymykseni kuuluu: mitä järkeä on pitää minunkaan mitään merkittyjä välejä, kun hän ei välittänyt minun mahdollista tartuttamistani missään arvossa! Olen kuitenkin yli 70-vuotias ja haluan pysyä terveenä jatkossakin! Toivon vähän enemmän, että me kaikki ajattelisimme muittenkin turvallisuutta, kuin omaamme!

Turkki on aivan ehdoton vaatetus pakkasella. Se kestää kauniina vuosikymmeniä, toisin kuin muovista tehdyt takit, jotka ovat käyttökelvottomia ensimmäisen pesun jälkeen. Pukeudutaan turkiksiin kaiken ikäiset, sekä miehet, että naiset!

Yliopiston rehtorille kysymys: milloin Vaasaan saadaan vetovoimainen yliopisto? Ehkä olisi syytä keskittyä enemmän tähän asiaan kuin huolehtia lukioista. Pian meillä ei ole yliopistoa lainkaan.

Tällä lyhyellä txt-palstalla on ajoittain koskettavaa ihmissuhdekeskustelua. Meidän parisuhteessa puolisoni ex on kivi kengässä. Kaikista häneen liittyvistä/hänen aiheuttamista erimielisyyksistä hän menee kertomaan omat tulkintansa ex-anopilleen eli minun nykyiselle anopilleni, joka onneksi on tolkun nainen ja osaa suodattaa näitä asioita. Marttyyrin kruunu päässä tutisee, toivottavasti tippuu.

Korkkarit vaan kattoon te tietyt keski-ikäiset naiset (On muuten kammottava rallatus) ja elätte niin kuin vanhat naiset hunningolla. Mitä puolisot tähän sanovat? Miten elätte itsenne kanssa raikuli- illan jälkeen? T: Taksikuski.

Ammattikoulujen etäTeamshömpötys on jonninjoutavaa. Pitäisi oikeasti harkita, mihin asioihin se soveltuu. Ammattikouluista lähdetään tekemään käytännön töitä eikä osallistumaan etäTeamswebinaariin. Olisi kiva tietää, miten etäTeamsin kautta opitaan tekemään permanentteja tai hitsaamaan. Perusasiat pitäisi olla hallussa, jotta elinikäinen oppiminen voi toteutua.

Huoh! Tulipa otettua Ruudun ilmaistunnarit ja katsotuksi SJK–Inter Veikkausliigaa. Kun vertailukohteena on lähinnä tv:n kansainväliset ottelut, niin todella, nyt nähty oli ihan eri lajia, pelaajat olivat kuin pikkupojat, jotka parvena ryntäilivät aina sinne, missä pallo kulloinkin oli ja sehän singahteli väliinsä sinne ja tänne. Peli ei ollut jalkapalloa vaan potkupalloa! Sitten lähes tyhjät katsomot, eivät paljoa tunnelmaa nostattaneet.

Kyllä kuulkaa tuloo oikeen surku nuota virkanaisia ja virkamiehiä, kun niitten pitää teeveessä yrittää viraan puolesta oikeen vakavalla naamalla seliittää meille hallintoalamaisille, notta tuo EU:n käytännössä yli 800 miljardin lahjoitus Itä- ja Etelä-Euroopan maille on meille jotenkin hyödyllistä ja kannattavaa. Niin no. Kannattaahan se tietenkin niitä suomalaisia, joilla on miljoonia talletettuna saksalais- ja ranskalaispankkeihin. Minä en kuulu heihin, eikä valtaosa maanmiehistänikään. Olisikohan sittenkin parempi koittaa hoitaa omat asiat ensin ja parantaa maailma, tai edes EU, vasta sitten, kun sellaisen kyvystä on edes jotakin näyttöä?

Jokohan poliisin resurssit ja varat pian riittäisivät puuttumaan nuorten vasta kortin saaneiden liikennekäyttäytymiseen. Vaasassa Ristinummella on muutamia nuoria kuskeja jotka aiheuttavat vakavia vaaratilanteita. Vanhan Vaasan kadulla on 40 km rajoitus. Näillä loppuun ajetuilla Mersuilla, Bemareilla ja Volvoilla ajetaan mitä näistä irti saa. Vauhtia on monesti tuplasti yli rajoitusten, vaikka ei uskoisi että niillä niinkin kovaa pääsee. Kråklundissa on liikenneympyrä, ja tätä sitten kierretään renkaat ulvoen jopa 10 kierrosta niin päivällä kuin yölläkin muusta liikenteestä välittämättä. Tästä äänisaasteesta on meille asukkaille suurta haittaa, varsinkin kun se on yöaikaista. Vielä ei onnettomuuksia ole tapahtunut.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa