Lukijoilta: TEKSTATEN

Kuopioon haluttiin rakentaa sellutehdas mutta paikalliset ja lupaviranomaiset torppasivat tehtaan. Kaskisissa infrastruktuuri valmiina mutta alue Metsä Groupin hallinnassa jolla edelleen toimii toinen sellutehdas alueen eteläpäässä.

Onko Vaasan liikenteestä vastuussa oleva taho miettinyt liikennettä Vaskiluodosta Wärtsilän tehtaan avauduttua? Laitetaanko lossikuljetus sisäsatamaan tieliikenteen avuksi?

Joku äijä vetää herneet nenään kun kerrotaan totuutta historiassa kuinka väärin kohdeltiin syyttömiä lapsia, nyt halutaan kertoa totuus asioista mutta näitä änkyröitä vielä on jotka haluaa vaieta kuten Pohjois-Korea.

Heh, unelmana vanha ja valoton mersu. Köyhyys ei ole ilo vaikka se joskus naurattaa!

Alempien sosioekonomisten ryhmien aikuisten ja lasten lihavuutta ei osata selittää. Vanhemmat tekevät työtä (joskus kahta) niska limassa, kotona syödään helposti ja nopeasti valmisruokia, makkaraa, pullaa. Ei ole aikaa, voimia eikä kiinnostusta keskittyä ruokaan. Niin yksinkertaista se on.

Rosvot tykkää maskeista, mahtava tapa naamioitua.

On turha odottaa päättäjiltä kovin kummoisia päätöksiä niin kauan kuin Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa ovat rinnakkaisia maakuntia ja Sinisen tien opastekyltit ruskeita.

Markkinoilla on runsaasti kysyntää läpinäkyville maskeille, jotta puhujan ilmeet voidaan tunnistaa ja vuorovaikutus on toimivampaa. Voisiko materiaalia näihin maskeihin ostaa kankureilta, jotka valmistavat kangasta keisarien uusiin vaatteisiin?

Hoskonen Pohjois-Karjalasta on jämerä kansanedustaja. Puhuu totta. Lohenkin pitäisi uskaltaa ”uida” vastavirtaan, eikä liehua ”takinkääntäjä” Marinin helmoissa.

Meillä on Bölessä jo silta Sepänkylään. Lopettakaa nyt se sekoilu ja tehkää siihen liittymät Vaasaan/Vaasasta ja Kokkolaan/Kokkolasta. Eikö ne saa tolla 5–7 miljoonalla?

Turhaa on moittia K-kaupan tuotteiden kotimaisuutta. Samaa tekee S-kauppa!! Rainbow-tuotteissa on paljon tuotteita jotka ovat ulkomaisia esim. nenäliinat, jotka tehdään Slovakiassa!!? Näin tätä Suomen metsäteollisuutta tuetaan!?

Lapsiperheet kerrostalossa, te saatte meluta kerrostalossa joka päivä klo 7–22.

Human traficking tarkoittaa ihmiskauppaa.

Ammutut valkoposkihanhet pitää haudata tai polttaa, ei käyttää ravinnoksi. Tämä on ely-keskuksen mielestä ok, koska pykälät määräävät niin. Eikö siellä kellään juolahda mieleen, että pykälät pitäisi korjata? Rivikansalaisen vatsaa kääntää tuollainen järjettömyys.

I-P, Seinäjoki ja Vaasa: Eikö USA:n esimerkki tarpeeksi selvästi osoita, mihin ”Minä olen suurin, komein ja mahtavin” -asenne johtaa!

Perussuomalaisia kannattavia keskustalaisia pelotellaan nyt kommunismilla. Pelottelijat pelkäävät vain demokratiaa!

Tässä lehdessä tuotiin esiin Seinäjoen Vaasa- ja Tampere-suuntauksien historiaa korkeakoulukysymyksissä. Pääkirjoituksessakin (10.9.) tuli esiin Tampereelle tärkeämpi etelään kuin pohjoiseen suuntautuminen. Mutta on Tampere saanut pohjoisesta, Seinäjoelta, jo 1860-luvulla jotain hyvääkin, kun Wasastjerna-suvun edustaja sijoitti tulevaan Tampellaan peruspääomaa ja takauksia omaan konkurssiinkin johtavina. Tästä Tampere saisi vielä kiittää!

Eikö iloita siitä että lasten ääniä kuuluu kerrostalossa, sehän on elämän jatkumista!

Kesän pyöräilyretkillä (Seinäjoen ympäristössä) olen kiinnittänyt huomiota postilaatikkotelineisiin, ovat vinossa ojaan päin tai toisaalle ja niin matalalle ettei sieltä ole helppo hakea postia, jos joku jakaja on saanut laitettua. Taitaa tulla luminen talvi, ehkä nyt olisi hyvä aika laittaa laatikot kunnolla, postilta saa ohjeet esim. korkeudesta ym.

Entä sitten, kun sairaalat ovat täynnä ulkomaisia koronapotilaita?

Potkupalllosta on lehdessä liikaa tarinaa, koko lajihan rypee Suomessa pohjamudissa, ketä kiinnostaa jotkut turhanpotkijat.

Keskustan zetori on pahoin lommoilla ja ratissa liikaa klappia. On vieläpä tosi syvällä ojassa että taitaa painua näkymättömiin. Ei apua tule Saarikon nelivedostakaan.

Mikä hemmetin vimma on kaventaa katuja missä ajetaan autoilla, esim. juuri Pukinkulma, Kirkkopuistikko ja ylipäätänsä tehdä ylileveitä liikennejakajia. Täysin epäonnistunut työ, joka saatetaan loppuun vaikka väkisin.

Kun työ loppuu, ihminen on työtön. Poliitikolle kyllä järjestyy nopeasti jopa kolme lisähommaa palkkioineen. Jotkut saivat näistä siirtyä syrjään.

Vaasan sähkö, kulutus 30,05. Sähkön jakelu 76,76. Säästin ja mitä tulikaan maksamaan 2:des kuukaudes. Hirveää.

Tasa-arvon perusteella progressiivinen verotus myös pääomatuloille kuten on palkkatuloissa. Varallisuusvero takaisin, perintövero pois. Heti.

”Inhimillistä liikennöintiä”, toden totta! Meiltäkin jo kymmeniä lapsia kateissa – ja maailmalta miljoonia. Minne kummaan ne muksut menee? No, lasketaan me mieluummin altistuneita.

Olisikohan jo aika puuttua näihin kovaäänisiin keula pystyssä liikkuvien viritettyjen kaksipyöräisten liikenneterrorismiin?

Lähtikö ne vappusataset väärään osoitteeseen. Terveisin mumma, Seinäjoki.

Voi kuinka kivaa elämää naisparilla (I-P 10.9.). Ottakaa mallia nuoret! Se lasten synnyttäminen on vain vaikeammin järjestettävissä. Keinohedelmöitys tai luomumenetelmä ulkopuolisen miehen avulla. Syntyvyys laskee jo muutenkin.

Taidetta? Miksi tuottaa Ruotsista taidehalliin levysoitin, äänitteitä ja kipsikuva, kun saman olisi saanut halvemmalla Seinäjoen kierrätyskeskuksesta? Missä olisi lapsi, joka sanoisi, että keisarin uudet vaatteet.

On pelottavaa, kun samaa kylätietä porhaltavat santa- ja tukkirekat niin lujaa kuin tie sallii ja ratsastavat lapset hevosineen. Tiellä kävelevätkin pelkäävät lentäviä kiviä. Kun ei poliisi valvo, voisivatko rekat ajaa viittäkymppiä kylien kohdilla?

Unohtui Ilpon jutussa kertoa, että kiinteistökustannukset ovat kuitenkin maan alhaisimpia täälläpäin. Kokkola sijalla 2, Mustasaari sijalla 4, Pietarsaari 8., Vaasa 11. ja Seinäjoki 15.

”Automerkkikeskusteluun” osallistuen sanon vain, että ne joilla ei ole BMW-merkkistä autoa, ei ole kokeillut ajaa sellaisella.

Terveisiä hölmölästä. On hölmöläisten hommaa laittaa 15 000 kg hyvää hanhenlihaa roskiin ja oikein numerolappujen kans. Onko tää nyt sitä kestävää kehitystä ja hävikin vähentämistä? No ainakin se työllistää. Voi pyhä yksinkertaisuus ja ely-keskus.

Risikko ei ollut aikanaan yhtään huolestunut Heinolan reumasairaalan rahoituksesta, vaan toimillaan esti sairaalan rahoituksen ja tuhannet potilaat jäivät ilman hoitoa. Vaalikarjan takia pitää olla nyt huolissaan potilasjärjestöjen rahoituksesta.

Kerrotaan, että käynnissä on kolmas maailmansota, ja se käydään informaatiosotana. Muistutan mieliinne sanonnan: ”Sodan ensimmäinen uhri on totuus.”

Hupsista... missä välissä tämä Vaasassa sijaitseva Söderfjärden on hvpännyt Seinäjoelle? Me I-P:n lukijat on tarkkoja noista muotoseikoista. Muuten kyllä jutussa hienoja kuvia ja tekstiä.

Kapitalisti sanoo yrityksen taloudesta näin: Yrityksen omistajalta idea ja rahoitus, hänelle kuuluu kaikki tuotot. Kommunisti julistaa: Työläiset tekevät työt, niinpä heille kuuluu kaikki tuotot. Viisas ymmärtää, että molemmat ovat väärässä. Tarvitaan idea, rahoitus ja työn toteutus, jos yksikin näistä kolmesta puuttuu, ei synny mitään.

Olemme onnistuneet kasvattamaan sukupolven, joka viis veisaa laeista, säännöistä ja määräyksistä. Jokaisen nuoren perään ei poliisi ehdi.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa