Lukijoilta: TEKSTATEN

Kun lapsilisä loppuu, niin eläkeputki alkaa!

Natalil Lintala - kaunis kiitos vaikuttavasta ”Kulissit kaatuu” -esityksestä ! Olet todella lahjakas laulaja, soittaja ja näyttelijä. Rohkea ”kaapista ulostulosi” on hatunnoston arvoinen teko ja asian eteen tekemäsi työ erittäin kunnioitettavaa ja arvokasta! Voimia Sinulle valitsemallasi rohkealla tiellä!

Jos pitää paikkansa, että Wärtsilä tekee heikennyksiä huoltoon, niin silloin siltä heikkenee ainut tulosta tekevä ja parempi kuin muilla moottorivalmistajilla oleva toiminta. Maailmalla on lukuisia moottorivalmistajia, moottorit jopa parempia kuin Wärtsilän. Huolestun.

Nyt kun ei enää paperinkaan valmistaminen Suomessa kannata, saamme olla iloisia siitä, että meillä vielä toimii tuotantoala, joka työllistää Suomessa ja jonka tuotteet käyvät kaupaksi ulkomaillekin, nimittäin turkistarhaus! Luulisi että hallituskin arvostaisi.

Kirkon verojen keräys valtion verohallinnon toimesta on törkeä kansalaisten yhdenvertaisuuden loukkaus. Se on lopetettava välittömästi.

Ikinä en ole potkupallopelissä käynyt enkä aio koskaan käydäkään.

Onko todella niin, että Helsingistä OAJ saneli säännöt säästöistä sopimiselle ja Seinäjoen omat ay-nappulat kohensivat uraputkeaan lyömällä juntturaan, tuloksena ajauduttiin opettajien lomautuksiin? Onpa tyhmää. Ope.

Minäkin tiedän muutaman harvinaisen pöllönpesän viime kesältä, mutta en tosiaankaan kerro sitä rengastajille. Pöllö usein hylkää poikaset jos sinne pesään kiivetään. Mitä järkeä yleensä on rengastuksella?

Minulla on turkki ja kannan sitä hyvällä omallatunnolla, lukeehan sen lapussa ”100% suomalaista käsityötä”. Mitähän lukee ns, merkkivaatteessa? Mietipä sitä.

Ilmastoasiat ja turpeen verotus näkyy olevan pääasia ”riihessä”. Ilmastoasia ei tarvitse vielä rahoitta, laitetaan pöydälle, kun korona on hallinnassa. Turpeen verotus niin, ettei tule vaikeuksia turpeen ammattilaisille. Työttömiä tulee konkurssien kautta, tälläkin alalla silloin. Kyllä keskustalla on vaikeuksia kolmen koplan kanssa, kun joutuvat vasemmalle. Keskustan paikka on kai lähinnä oikealla.

Miksi varatutkin naiset lankeavat auervaaroihin? Onko se pienempi synti kuin miesten syrjähypyt?

Olisiko syytä hallituksen hillitä ”ilmastokiimaansa” tässä ankarassa talouden tilanteessa. Suomen ilma on maailman puhtaimpia!

Kaipaan hauskojen eläkeläisten iloista kerhoa. Mistä löytyy?

Kulumuni piipahtaa varmhan avaruusprojektinsa puittees piakkoon Veenukses. Jussi-Pekka Rantanenkin oli varma uutisis, jotta siälon elämää. Voi taivas nuata hörhöjen tutkimuksia. Yrittääsivät pysyä viikonpäivästä kartalla.

Millä hallitus ajattelee? Nuoret pitää saada töihin, koska he rakentavat elämäänsä l. ostavat autoja, taloja perustavat perheitä, matkustavat eli kuluttavat. Eli tulevia veronmaksajia, kun yli 60 himmaavat kaikessa, että pärjäävät pienillä eläkkeillä, elämänkuva supistuu samoin kulutus. Ja Ohisalolle, lopeta tuo kiihkoilu ilmastotavoitteista, on tärkeämpääkin asiaa.

Miksi Silakka- ja siikamarkkinat jäivät uutispimentoon! Ensimmäinen päivä oli perjantai ja ja paikalla yli 30 firmaa ympäri Suomen. Ajattelisi kiinnostavan molempien maakuntien väkeä ja kuinka paljon nyt syksynkin tapahtumia on peruttu.

Sinä kanssa-autoilija. 100 km alueella ei saa ajaa liian hiljaa, siitä saa nykyään sakot. Pyritään ajamaan sitä mitä liikennemerkki näyttää. Vai haluatko olla tahallaan tientukkona ja aiheuttaa ajamisellasi vaaratilanteita?

Miksi housuista puuttuu vyölenkki juuri siitä, missä sitä kipeimmin tarvittaisiin? Edestä keskeltä.

Ajan taloudellisesti bensaa säästäen. Muistakaa turvavälit. Vain köyhillä on kiire.

Nimimerkille IDO 59. Eihän se mainoksen laatijan vika oo, ku wc-pönttöä ja sen kantta myydään erikseen. Eiköhän sen oo IDOn johtajat päättäny, jotta myydään pöntöt ilman kansia.

Valvooko kaupungit, että toteutuuko lait ja hyvä pedagoginen kasvatus yksityisissä ryhmiksissä ja päiväkodeissa? Entä työntekijöiden hyvinvointi? Kuka puuttuu siihen, kun työnantaja haukkuu...?

Vantaan geolämpölaitoksen innovointiprojektissa olisi paljon opittavaa myös ”energiapääkaupungillemme”.

Lift pelastuslaitoksen Skylift.

Huumeiden käyttö lisääntyy. Vihreät nuoret esittävät kannabiksen laillistamista ja vapaata käyttöä. Nyt jo voivat kerrostalojen rappukäytävät haista kannabikselta. Haju leviää ihmisten asuntoihin. Kohta vedetään kaikki henkeen tätä inhottavaa p-pilveä.

Vaasan kaupungin talous on pahasti kuralla. Häyry, Tolppanen ja Strand vaihtoon ja henkilöstölomautukset alkakoon Miina Äkkisestä ja Kruhse-Poutasesta.

Eihän Suomella mitään hätää ole: meidän tavarat tehdään Kiinassa, lapset Afrikassa, marjat poimii thaimaalaiset, talot tekee virolaiset... jos Suomi rahaa tarvitsee kaikenlaiseen moninaisuuteen, niin lainaa otetaan niin että varmasti riittää!

Nyt epäillään, että Venuksessa voisi olla elämää. Meidän opettaja kansakoulussa 1950-luvulla oli sitä mieltä, että maapallo ei voi olla ainoa planeetta, jossa on elämää.

Eräässä tuoreessa julkaisussa arvioitiin perustellen, että maahamme viime vuosina saapuneissa on useita tuhansia nuorena tulleita, koskaan työllistymättömiä henkilöitä. 1000:n henkilön ryhmä tulee suomalaiselle veronmaksajalle maksamaan noin miljardi euroa, eli yhden henkilön kustannukset olisivat noin miljoona euroa kuluvan vuosisadan loppuvaiheille mennessä. Usean tuhannen määrä maksaisi siis miljardeja, jakautuen tosin pitkälle aikavälille.

80-lätkä auton takaikkunalle takaisin kaikille uuden ajokortin ajaneille. Oman ja muiden turvallisuuden takia.

I-P:n mukaan Vaasa lomauttaa jopa kahdeksi viikoksi. Yksityisen sektorin työntekijän näkökulmasta pitäisi olla vain. Ei yhtäkään irtisanomista, eikä määräämättömän pituisia toistaiseksi voimassaolevia lomautuksia. Nauttikaa varmasta työpaikasta ja ylimääräisestä lomasta!

Vaasan rannan kauniit siilot säilytettävä. Kaunis maamerkki rannan tuntumassa.

Lifti uusien alueellisten bussien nimenä olisi mielestäni harhaanjohtava. Elleivät ne sitten kuljeta matkustajiaan peukalokyydillä, maksutta?

Ajokorttilupa vasta 19-vuotiaille ei 17-vuotiaille. Kenen poliitikon järjenväläys?

Miksi Elisa tyrkyttää haluttomalle jotakin tarpeetonta jatkuvasti? Maksava asiakas.

Vaasan keskustapysäköinti, jos haluan maksaa kortilla, missä tiedot? Miten ostan aikaa, alkamisaika, miten ilmoitan, maksu ennakkoon vai poistuessa? Siis Kivihakaan ja byrokraatti ihmettelee, missä ovat asiakkaat!

Ihmettelen kuinka S-ryhmä ei ole hoksannut ostaa Ahonkylän kaupan tiloja käyttöönsä vaan rakentavat Alakylään uuden kaupan ja kilometrin päässä on Joupin S-market??? Vihreän kortin omaaville ahon- ja tuomikyläläisille kelpaisivat varmaan bonukset tuosta kaupasta. Asukasmäärähän kasvaa koko ajan...

Nyt tuntuu kummalta. Ajatuspajat ja kaupalliset ympäristöjärjestötkö tätä maata johtavat? Ei näin pidä olla.

Tiistain lehdessä oli kannanotto syntyvyydestä. Olen aivan samaa mieltä ja odotan, että vanha sanonta ”Koiraski poikii ku kovan näköö” toteutuu.

Naisen kannattaa rakastuessaan miettiä, että väkivaltaisesta miehestä ei pääse eroon eikä turvaan. Pahimmassa tapauksessa pääsee hengestään. Yksin on satakertaisesti onnellisempaa!

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa