Lukijoilta: TEKSTATEN

Ilmainen vinkki koronakurimuksessa kärvisteleville maakunnan hotelleille: laittakaa houkuttelevat hinnat huoneille, niin meitä lähialueen staycationin tarpeessa olevia asiakkaita löytyy kyllä. Mieli tekisi matkustaa mutta näin korona-aikana. Mielelläni jäisin omaan kaupunkiin/maakuntaan hotelliin nauttimaan hyvästä aamupalasta ja rennosta oleskelusta kohtuuhinnalla. Jään odottamaan kuka ehtii tarttua ideaan ensin?

Ekonomisti (I-P 19.9.) puhui asiaa yritystaloudesta. Yhteiskuntavastuu ei todellakaan kuulu pörssiyhtiön kykypotentiaaliin, vaan on yhteiskunnan vastuulla. Päätöksiä voivat tehdä eduskunta ja kunnanvaltuustot. Suurpääomalle voi määrätä törkeän korkean ökyveron, ja valtuustot voivat päättää sote-palvelut kilpailutettavaksi vain yrityksille, joiden toiminnan tarkoitus ei ole tuottaa voittoa. Nopein ratkaisu on velvoittaa työnantajat työllistämään työttömiä työnhakijoita palkkatuella.

ApiJect-niminen firma valmistaa mikrosirulla esitäytettyjä rokoteruiskuja. Jokos me eliitin pikkulemmikit saadaan siru nahan alle? Pysytään tallessa ja turvassa.

Postia ei nykyään kanneta ti ja pe. Posti on ilmoittanut siirtyvänsä kolmipäiväiseen kantoon. Mikä muuttuu?

Ukkokarin lautalle ja lounaalle kannattaa suunnata. Ruoka on herkkua, ja samalla tulee meriseikkailu.

Eikö koulussa opeteta edes perusliikennesääntöjä? Ainakin Vaasassa ala/ylä koululaisten liikennekäyttäytyminen varsinkin polkupyörillä on nykyään aivan järjetöntä. Autoilijana näen tilanteita lähes päivittäin. Ja porukassa tyhmyys tiivistyy. Lisäksi se kännykän käyttö, ei kuulla eikä nähdä mitään muuta kuin se Insta tai jokin peli. Odotan rehtoreilta ja poliisilta ulostuloa.

EU rikkoo omia perusoikeudellisia sääntöjään, joten Suomen kannattaisi välittömästi aloittaa eroprosessi. Missä EU, siellä todellakin ongelma.

Sukupuolia on kaksi kuten xy-kromosomiparejakin: xx= nainen ja xy=mies. Kaikki muu on keksittyä eikä sillä ole luonnollista perustetta. Soros haluaa mm. setan avulla tuhota Suomesta ja kaikkialta muualtakin perinteiset konservatiiviset arvot ja samalla saattaa kansat moraalittomaan, uskonnottomaan ja isänmaattomaan tilaan. Tämän ideologian hyväksymiseen ei ole pakkoa. Konservatiivisia arvoja kannattavien on rohkeasti seisottava niiden takana eikä pistää päätä pensaaseen.

Onko järkeä pyrkiä 30 000 testiin, kun tartuntojen määrä on niin pieni? Onko meillä todella varaa sellaiseen? Mistä muusta se raha ja työmäärä on pois? Järjetöntä!

”Potkupalloilijalle”: et käy potkupallo matsissa, miksi kävisitkään Pohjanmaalla. Mene Kuopioon, näet jalkapalloa, siellä kaatuu kovia kansainvälisiä porukoita, viimeksi Slovakit.

Vai ovat Vaasan rannan siilot kauniit? Kauneus on todellakin katsojan silmissä. Mokomatkin rumilukset!

Monet maanviljelijät pitävät hyvää huolta autoistaan ja traktoreistaan. Ne yöpyvät lämpimässä tallissa, saavat päivittäin kallista polttoainetta. Miksi samojen miesten tuotantoeläimet kärsivät nälkää, vilua sekä kovaa kipua hangella ja kurassa? Onko inhimillisyys jäänyt oppimatta?

Ikinä en ole käynyt jääkendopelissä enkä aio koskaan käydäkään.

Keppipallo olematon pikkulaji pelataan Kainuun korvissa ja järvikylissä ei suurissa kaupungeissa. Ei sellainen laji voi olla kansallispeli.

Olisi todella tärkeää, että ministerit tutustuisivat yksityishenkilöinä koko maahan ja ihmisiin. Nyt ministerit ovat täysin pihalla tavallisten ihmisten elämästä ja toimivat sen mukaisesti.

Jos jossain yhteisössä et noudata yhteisön sääntöjä on yhteisöllä oikeus erottaa sinut. Ev. lut kirkon säännöt eivät anna lupaa vihkiä avioliittoon kuin heteropareja. Perusteet löytyvät raamatusta, jonka pitäisi olla kirkon ohjenuorana. Kirkon pitää erottaa sen sääntöjä rikkovat ja muutkin kirkkoa hajottavat viimeistään varoituksen jälkeen.

Vähintään miljardi = 1 000 miljoonaa euroa on punavihreä hallitus valmis laittamaan älyttömään henkilötunnusmuutokseen. Miljardin euron turhan menoerän lisäksi muutos aiheuttaa valtavasti lisäongelmia. Jos haluat pyrkiä estämään tätä, käy laittamassa nimesi kansalaisaloite.fi:ssä olevaan aloitteeseen.

SDP ja vasemmistoliitto: kannattaisi ostaa Ralf Sundilta koulutusta, niin tulisi kerralla kaikille selväksi pääministeriä myöten, miten osakeyhtiöt toimivat ja mikä on Oy:n ensisijainen tarkoitus, eli tuottaa voittoa osakkeiden omistajille.

Teille ei-keskustalaiset. Älkää nyt turhaan surko Kulmunia ja keskustaa. Saarikko on aivan hyvä.

Jäi huono maku Citymarket Kivihaka, kun nuori tyttö seurasi kuin suurtakin varasta pikakassalla. Pankaa ne ennemmin kassoille ja lopettakaa pikakassat, jos niistä seuraa hävikkiä.

Vuorenmaanrinteen alkupäässä vanha nainen törkeästi häiritsee taloyhtiön asukkaita ja ohikulkijoita pitämällä irrallaan aggressiivista koiraansa. Ei ymmärrä puhetta, täytynee asia antaa viranomaisten hoitoon.

Vihreät vetävät hyväuskoista hallitusta ”höplästä”, kun omivat EU:n höttöelvytyksen miljardit omiin epämääräisiin maailmanparannushankkeisiinsa. Kyseessä taitaa olla käsittämättömän suuri ”puhallus”. Olkaa valppaina senaattorit!

Anita Simolan kirjoituksesta IP 19.9. saa sellaisen kuvan, että nykyisen hallituksen pääpuolue on Saarikon johtama keskusta. Työministeri jatkaa ed. hallituksen kritisoimista, kukaan ei kysy, että kuinkas itse aiot tehdä. Ymmärrän hyvin Marinin nopean paluun etätöistä ja helpottuneen hymyn edustustehtävissä.

Minullakin minkkiturkki, kaunis, pitkä, ihana kiiltävän musta, tyylikäs. Tärkeintä: lämmin ja voi miten upea siihen on pukeutua talvipakkasilla ja -viimoilla. Luonnonmukaisempaa vaatetta ei ole.

Jos tutkii historiaa, saa tietää, että Jordania valloitti ja miehitti laittomasti Juudeaa, Samariaa, Itä-Jerusalemia vuosina 1948–1967. Tiedon etsiminen koskee myös toimittajia.

Ristinummelta pois päässeenä ajan kyseisen taajaman läpi täysillä kertaakaan välillä pysähtymättä.

Toivottavasti ministeri Ohisalo ja muut vihreät saavat Helsingin kivihiilikasan pois ja Helsingin rannikolle tuulivoima-potkurit. Vai olisko ne liian näkyvillä?

Annetaan aikuisen naisen olla kuin teinipoika. Mitäpä sitä muuttamaan.

Jos menet koronatestiin ja sinulla on korona, on tulos positiivinen ja jos ei ole koronaa on tulos negatiivinen. Eikö tämä pitäisi olla toisinpäin.

Miten lasten pahoinvointi, ilmastomuutos ja sukupuolenmääritysoppi liittyvät toisiinsa? Lapset voivat yleensä hyvin, kun ihmiset heidän ympärillään voivat hyvin. Ilmasto lämpenee ja sen hidastamiseen pitää etsiä keinoja, jotta lapsille löytyy tulevaisuudessa elinkelpoinen ympäristö. Ilmastonmuutos ei ole pelottelua ja vouhotusta. Ja mitä sukupuolenmääritysoppiin tulee, niin jokainen olkoon oma, onnellinen itsensä. Kenenkään muun ei pidä ruveta määrittelemään toisia.

Jos miehelle, joka kokee olevansa nainen, annetaan hormoonihoitoa ja häntä leikellään, niin kyllä anorektikolle, joka kokee olevansa liian lihava, pitää sallia rasvaimuprosessi ja häntä pitää tukea laihdutuskuurissaan, eikä loukkaavasti väittää, että hän on liian laiha.

Ilmainen vinkki: Dollarihymyinen henkilö ei ole vakavasti otettava ehdokas vakavaan tehtävään. Vakava ilme antaa luotettavan ja uskottavan vaikutelman.

TV2:n parhaassa ohjelmassa Sohvaperunat ohjelmassa pitäisi seurata edellisen jakson Sohvaperunat-ohjelmaa ja kommentoida sitä.

Sunnuntain lehdessä oli vitsikäs otsikko: ”Vihreät yrittäjän asialla.” Niinpä niin, asiallapa hyvinkin: yritykset kumoon ja ihmiset kilometritehtaalle.

Nyt kaikki muuttamaan Vaasan paratiiseihin Olympiakortteliin tai Ristinummelle.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa