Lukijoilta: TEKSTATEN

Loistavaa keskusta. Henkilötunnuksen uudistusta ei tule missään olosuhteissa tehdä.

Taloyhtiöiden vuosikokoukset loppusuoralla. Nyt mahdollisuus tulla valituksi hallitukseen, ettei tarvi sitten taas puskista valitella, että aina samat naamat hallituksessa.

Kaikki te mahdolliset, jotka pystytte vaikuttamaan, että tieyhteys (silta/tunneli/pengertie) Vaasan ja Ruotsin välille toteutuisi, pitäkää asiaa jatkuvasti vireillä. Se vähentäisi ruuhka-Suomen ongelmia ja tasapainottaisi koko Suomen kehitystä todella. Ei kaiken pidä tulla kehäkolmosen tuntumaan.

Kyllä on maan hallitus aivan pihalla asioiden hoidossa, kun kahdeksan ministeriä (pääministeri, valtiovarainministeri ja kuusi muuta ministeriä) tekee päätöksen helikopterifirman hankinnasta tietämättä edes sen hintaa. Myöhemmin selvisi, että hinta oli 18,5 milj. euroa. Ja mitähän sillä saatiin? Ainakin lentäjät puuttuvat, onko edes luvat kunnossa. Tärkeintä valtiolle näytti olevan, että toimintaa harjoittaa valtionyhtiö. Kustannuksista viis. Lopullisten kustannusten arvellaan nousevan satoihin miljooniin. Että jotain rotia päätöksen tekemiseen. Yksityisellä puolella tällaisesta asioiden hoidosta joutuisi tiilenpäitä lukemaan.

Mehiläinen laskuttaa Kantamaksun vaikka tiedot käynnistä ei mene kantaan. Rahastusta.

Evijärven vesi ei nouse sateillakaan yhtään, ihmettelee mökkiläisperhe.

Olenko rikollinen, kun käytän vain käteistä rahaa? Harvat 80-vuotiaat maksavat laskunsa puhelimella! Jos nostat pankista muutaman tonnin käteistä, pitäisi tehdä selvitys mihin rahat käyttää. Sehän ei kuulu sivullisille? Ei nekään, jotka repii rahaa seinästä, mitään selvitystä tee. EIkös käyttötili ole sitä varten, että sille voi tallettaa ja nostaa rahaa?

Porissa on yli 60 vuotta yritetty ratkaista ongelmaa: miten estettäisiin sadeveden kertyminen poliisilaitoksen alikulkuun. Osaatko auttaa porilaisia?

Vaikka kuinka plaraas miälesnänsä, paremmuus järiestystä ei löyry tasavallan kolomelle parahimmalle valssille. Poskivalssi, Valssi menneiltä ajoilta, Häämuistojen valssi. Laulaja on ylivertaanen. Olavi Virta.

Eteläsuomalainen sanomalehti julkaisi ajankohtaiset, vieraskielisten tarkat väestölukemat, Helsingin kaupungista. Vieraskielisiä (muu kuin suomi, ruotsi ja saame) siellä on tänään hieman yli 100.000 eli yli 16 pros. Kaupungin väestön sosiaalituista he käyttävät ehkä yli 40 pros. Miten vastaavat prosentit mahtavat olla Vaasassa ja Seinäjoella? Se olisi asiantuntijoille vaativa tehtävä ja ko. kaupunkien asukkaiden veronmaksajille kiinnostavaa.

Ymmärrän hyvin vanhempien suuren tuskan Kauhajoen tragediasta, (koulun silloisena työntekijänä olen myös suruissani) mutta en ymmärrä tätä poliisin lynkkausoperaatiota, se ei tuo ketään takaisin. Eikö tullut mieleen, että vaikka ase olisi otettu pois, tekijä olisi näin päättäessään tehnyt sen tavalla tai toisella ja uhreja olisi voinut olla useita kymmeniä tai satoja mutta aseen pois ottaminen ei olisi tekoa estänyt. No, nämä nuoret ja opettaja olisivat ehkä pelastuneet, mutta uhreja olisi tullut joka tapauksessa.

Suomalaisten yhteinen ongelma on johtajien pohjaton itsekkyys.

Vastakkainasettelu Vaasa–Seinäjoki haittaa etenkin nuorten ihmisten elämää oikeasti! Niin kauan kun esimerkiksi korkeakoulujen johtavina luottamushenkilöinä ovat aikaa sitten eläkeiän ohittaneet sotaratsut, ei pakka liiku. Kukaan ei kuitenkaan tehtäväänsä itse itseään ole valinnut, joten ongelma on syvällinen. Kateus vie kalatkin vedestä?

Voi pyhä jysäys, vihreiden Ohisalo ajamassa Finnairia alas niin kuin turvetuotantoa, tuota kaunista sinivalkoista valtion omistamaa yritystä. Koska tämä vihreiden sekoilu saadaan loppumaan ennen kuin on liian myöhäistä? Nyt huudan jo persujakin apuun.

Älkää enää tehkö numeroa jostain yli 55-v. tuomarista vaan normaali tehdastyöntekijästä tai vaikka rekkamiehestä. Näitä edellä mainittuja tapauksia on yksi miljoonasta, että jo meni ällötyksen puolelle.

Päätoimittaja mainitsi Il-Po:n pääkirjoituksessa 27.9., että suomalaiset nauttivat ilmaisesta terveydenhoidosta. Voin kertoa etteivät ollenkaan kaikki nauti. Ehkä ne, joilla on maksuton ja kattava työterveyshuolto mutta minun täytyy näin pieneläkeläisenä maksaa terveyskeskukseen jopa hoitajankäynneistä, joita minulle kertyy, koska ei ole lääkärinaikoja antaa.

Eikö sitä hautumaan liittymää kaupungista päin tuleville voi sulkea väliaikaisesti? Nyt jonot ohikulkutiellä Rinta-Joupille saakka, kun valot seisottaa turhaan.

Ilman mitään ylimääräisiä ulkoa tulevia hajuja taloyhtiö on mukava ja viihtyisä asua, näin pitäis ollakkin.

Huolimatta kauniista puheistaan opetusministerikin on loppujen lopuksi sen vahvemman eli kiusaajan puolella. Kuten vihervas. yleensäkin. Vai mitä muuta voi päätellä siitä kun kiusaajaa ei saa pakottaa vaihtamaan koulua, koska hänellä on oikeus puolellaan. Kiusatulla ei siis ole mahdollisuutta päästä eroon päälle kävijästään muuten kuin vaihtamalla itse koulua.

Mistähän johtuu, että Komian kaupungin pitää aina olla paras negatiivisen julkisuuden haalimisessa, kuten nyt opettajien lomauttamisessa tällaisena aikana. Kunnia on mennyt, mutta maine sen kun kasvaa.

Naiset ovat nopeita reagoimaan ja miehet ennakoimaan. Viisas johtaminen on ennen kaikkea sukupuolikysymys.

Petteri Orpo ei kuulemma hyväksy kuntien tappamista. Mutta Kataisen hallituksen aikaan hänkin oli valmis pudottamaan kuntien määrän 320:stä 70:een.

Persut eivät taida ymmärtää, että vaikka kansanedustaja tekisi kuinka hyviä ehdotuksia, mutta samalla käyttäytyy huonosti, niin silloin sanoma menee kuuroille korville.

Eikö henkilötunnusuudistusta voida toteuttaa niin, että jo olemassa olevat henkilötunnukset pysyvät sellaisenaan ja syntyvien lasten henkilötunnukset tulevat uuden mallin mukaisesti.

Perussuomalaiset ja kommunistit puhaltavat yhteen hiileen, kun molemmat haluavat irti EU:sta.

Kuntademokratia on kokoomuksen pahin vihollinen. Korjaan: Pk-yrittäjyys on kokoomuksen pahin vihollinen!

Jokasyksyinen juttu: Taas täällä Vt 18:n varrella Töysän puolella tarvittaisiin katulamppujen korjaajaa. On pätkiä, joista joka toinen lamppu pimeänä. Välillä kaksi pimeänä, yksi palaa ja taas seuraava pimeänä.

Uudelle kaupunginjohtajalle roima palkankorotus. Heinonen ja muut sopulit kannattivat, silti maksut nousevat kuntalaisille ja kaupungin työntekijät lomautetaan. Missä oikeudenmukaisuus?

Se on jo nähty, että Suomessa ajattelu on monopolisoitu poliitikoille. Olen kuitenkin sortunut tuohon rangaistavaan tekoon ja mietin, onko yletön käsidesin käyttö järkevää, siinähän tuhotaan samalla ihmisen oma suojamekanismi ja luodaan pohja kaikille pöpöille.

lkka-Pohjalaisen pääkirjoitus kolmen mepin ”väärin” äänestämisestä oli halpahintaista leimaamista kuten Kari Uusikylä la 26.9 osuvasti kommentoi.

Koronalingot kiinni vaan heti!

Korona-aikana on lakeja syntynyt salamana. Kouluväkivaltaan ei näköjään haluta lainsäädännöllä puuttua. Itse asiassa, olisi kiva tietää, mistä nykyään ketään rangaistaan?

Tällä palstalla moititaan yrittäjiä milloin mistäkin. Mitäpä, jos nämä moittijat ottaisivat härkää sarvista, perustaisivat oman yrityksen ja palkkaisivat työntekijöitä. Voisivat sitten kohdella työntekijöitään siten, kuin haluavat itseään kohdeltavan!

Päätoimittaja Mantila kertoi tuttua tarinaa, miten euron vaihtoehto on paluu muinaiseen devalvaatiopolitiikkaan. Kun Lipponen alkoi 90-luvulla nähdä unta euroon liittymisestä, Suomessa vallitsi kelluvaan markkaan perustuva rahapolitiikka. Kelluvaa valuuttaa ei voi eikä tarvitse devalvoida. Eurovaihtoehto ei ole paluu devalvaatiopolitiikkaan, vaan kelluvan markan rahapolitiikkaan. Ei Ruotsikaan ole palannut devalvaatipolitiikkaan.

Kommentoi







Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa