Lukijoilta: TEKSTATEN

Kiusatuille on mahdollistettava kotiopiskelu. Mikäli 3-4 lukukertaa riittävät ja toimivat, eivät sosiaaliset taidot kiusaajien kanssa voi painaa vaakakupissa.

Keskusta tekee poliittista itsemurhaa roikkumalla vihervassarien takuumiehenä tässä Suomen historian surkeimmassa hallituksessa.

Onnittelut Vimpelin Vedolle hienosta Superpesiskaudesta ja taistellen saavutetusta pronssimitalista, Saarikentällä on aina mahtavasti hoidettu katsojaystävällinen mökämusaton pelitunnelma.

Ennen oli kyläpoliiseja, nyt syrjäkylissä ei kukaan noudata lakia, eikä se myöskään ketään kiinnosta.

Olipa hyvä mielipidekirjoitus Matti Jaakkolalta I-P:ssa 27.9. Kiitos siitä!

Veronmaksajat elättävät 800 000 koiraa erilaisten avustusten myötä.

Naiskullat, yksin on paljon parempi kuin väkivaltaisen miehen kanssa. Miehesi väkivallalta sinua ei suojele kukaan missään.

Jokainen valtio, aivan kuten jokainen perhekin voi vuoden ajan kuluttaa vähän enemmän kuin ansaitsee. Mutta jos tapa jatkuu, edessä on vaivaistalo. - Franklin D. Roosevelt 1932.

No nyt ymmärsin hyvin miksi Ohisalo tarvitsee 80 000 työperäistä maahanmuuttajaa, nehän tarvitaan ohjaamaan valkoposkihanhien laskeutumista turvepelloille. Mitähän ne turvepelloilla syövät?

Vaasan kaupunginvaltuuston pitäisi tehdä rohkea päätös, että jokainen peruskoulun englannin kielellä käyvät oppilaiden vanhemmat maksaisivat siitä kuukaudessa 500–600 euroa. Englanti ei ole sellainen virallinen kieli Suomessa jolla opetus pitäisi antaa / järjestää ilmaiseksi. Vaasan kaupungilla on käyttöä näiltä saaduille rahoille, huomio hoi! Koska tehdään päätös tästä asiasta?

Kävin kerran keppipallopelissä. Oli hölmöläisten hommaa ,kuningas jalkapallo on vihreän veran shakkia. Vaatii kestävyyttä taitoa ja älyä.

Kansanäänestys EU-elvytyspaketista. Samat ihmiset jotka hamstrasivat WC-paperin loppuun kaupan hyllyiltä voisivat päättää EU-asioista? Sallikaa minun nauraa.

Laittakaa Alavuden terveyskeskus Pihljaalinnaan toinenkin linja asiakasneuvojalle. Ruuhkaa tuntikaupalla.

Lujana pitää olla ja pysyä! Se on ihan sama onko meitä lampaita 100 tai 200, muutama susi pystyy tappamaan kaikki! EK ja heimolaiset! Ruotsi on meitä edellä 100 vuotta tai me jäljessä ”sivistykseen, kulttuuriin, talouteen, ja ennen kaikkea työelämään”.

E-P:n käräjäoikeus langetti huumekauppiaalle 9 kk ehdollista vankeutta. Samaan lopputulemaan olisi päästy jos poliisi olisi vain nuhdellut ja päästänyt jatkamaan matkaa. Ehdoton olisi tietenkin tullut vielä kalliimmaksi. Vankeinhoito pitäisi yksityistää ja vangit maksaisi työllään ylöspitonsa. Tai vankeinhoidon voisi ulkoistaa esim. Venäjälle.

Tuli toinen krävöö laskusta, jota ei ole tullutkaan. Ollaan katteltu kyseistä laskua joka paikasta, ei mistään löydy, ei maksettuna eikä maksamattomana.

Koitan mennä erään mersukuskin pään sisälle: Terveisiä sinne jonon perille! Ajelen täällä jonon keulassa ja puhun samalla puhelimeen. Varovaisuussyistä ajelen keskikaistan tuntumassa ja välillä käväisen tien laidalla. Tarkkavaisuuteni vaatii aina välillä tarkistamaan taustapeilistä, että jono pysyy takanani yhtenäisenä. Tulen juuri Ilmajoen suoralle ja pidän nopeuteni tarkasti 75–76 kilometriä tunnissa. Hopeinen johtotähteni on sopivan kokoinen auto pidättelemään jonoa takanani. Toimin samoin myös kaupassa asioidessani, eli otan ison kärryn ja työntelen sitä hissuksiin keskellä käytävää. Teveisin! Minäminäminä ja mun Mersu!

”Otetaan Suomi takaisin - mistä”, kysyi lehdessä eräs säännöllisesti kirjoittava (I-P, 28.9.). Eli mistä menneisyyden ajankohdasta? Ehdotus voisi olla seuraava: vuodesta 2010. Arvovaltainen yhdysvaltalainen viikkolehti Newsweek julisti Suomen maailman parhaaksi maaksi numerossaan 23.8.2010. Sveitsi oli toinen ja Ruotsi kolmas. Vuonna 2010 ei vielä ollut merkittävästi siirtolaisuutta, joka nyt aiheuttaa miljardien sosiaalikustannukset.

Ukkomiesten vieraiden naisten perään vinkuminen on aina ukkomiehen oma valinta. Se ei ole vaimojen vika. Jos ukkomiehet vinkuvat vieraisiin, niin sitten pitää sopia tasapuoliset lastenhoitovuorot vuorotellen ja mahdollistaa myös vaimoille vieraissa käyminen.

Perhesurmiin johtaneista syistä ja sen seurauksista pitää puhua asioiden oikeilla nimillä, asiallisesti ja avoimesti, jotta opittaisiin ennaltaehkäisemään ilmiötä.

Historia on osoittanut, ettei mistään ääriliikkeestä koidu mitään hyvää. On se sitten oikealta tai vasemmalta.

Natri ja kumppanit, vielä löytyy suomettuneita.

M. Tyynismaa I-P 27.9. Ootko ajatellut, että jos on tehnyt töitä tauotta n. 38 v, ei ehkä enää kiinnosta jatkaa. En katsele BB-talon tapahtumia ja annan mielelläni työpaikkani nuorille ja olen itse työttömänä, täysin tyytyväisenä.

Seinäjoen sivistysjohtajalle sivistykseksi, että koulunkäynninohjaajat on palkattu kouluille sellaisten oppilaiden tueksi, joiden koulunkäynti ei suju ilman henkilökohtaista avustajaa. Taustalla oppimisvaikeuksia liittyen tarkkaavaisuus-/käytösongelmiin. Juuri näille oppilaille etäopetuksesta selviytyminen oli haastavinta. Jo ihan turvallisuussyistä näiltä oppilailta ei tule viedä avustajia paikkaamaan lomautettuja opettajia. Opetusministeri saattaa olla kovastikin kiinnostunut sivistysjohtajan vastuuttomista ja asiantuntemattomista lausunnoista.

Miksi ravintoloissa pitää istua ja hillua 4–5 asti aamulla? Sen juhlimisen voi aloittaa jo aikaisemmin, niin sen voi myös lopettaa ajoissa, jos niin haluaa! Näin tehtiin -70–80-luvullakin vielä, miksi se ei kävisi nytkin, jos on halua!

Jos rakennusalalla alipalkka kriminalisoidaan, toivottavasti myös suomalaisten yritysten maksamat alipalkat kaikilla aloilla pääsevät mukaan!

Puhelinluettelot pitää kieltää. Ne ovat tietosuojalain vastaisia. Niistä näkyy ihmisten puhelinnumero ja usein myös osoite.

En ostanut jäsenmaksulla mielipidettä. Terveisin Tero.

Vaasassa säästetään jo päiväkodin ruokailussa. Ruokaa tulee keittiöltä liian vähän. Näistä pienistä ruokamääristä sitten annostellaan ryhmissä lapsille ja aikuisille ruoka. Tämän jälkeen meneekin sitten aika, henkilökunnan juostessa edestakaisin ryhmien välillä, kyselemässä jäikö teillä ruokaa? Tähänkö on tultu säästötoimissa?

Ei sosiaaliturvatunnus, josta ilmenee sukupuoli, ole tietoturvariski. Ihmisen ulkonäöstäkin voi päätellä sukupuolen. Se on pahin tietoturvariski.

Keskustan pitäis kutsua Väyrysen apuun, muuten ei nousua tule.

Loppuuko koijareiden rakentamistouhuilu, kun laittoman ulkomaisen työvoiman käyttöä ruvetaan suitsimaan?

Joo, muutetaan vaan suot järviksi. Sitä ennen niistä pitää kuoria turve pois, ettei vaan tule kuralammikkoa, jossa kukaan ei viihdy. Loistava idea kerrankin.

Ovatko nykyvanhemmat unohtaneet tärkeimmän, eli omien lastensa kasvatuksen. Ensin syytetään, kätilöitä, neuvolaa, päivähoitoa. Seuraavassa onkin jo koulujen vuoro. Armeijakin on liian raskas. Vanhempien tehtävä on olla esimerkkinä ja kannustajana lapsilleen. Opettaa kunnioittamaan itseään ja muita. Ei tuhlata lapsiamme, vaan katsotaan joskus peiliin.

Kuuntelin tiistaiaamuna radio Rockista keskustelua jossa aiheena liigapörssi. Eli aikuiset miehet suunnittelee jonkun oman lätkäjoukkueen ja sit seurailee sen edesottamuksia. Kyllä on lapsellista touhua ja Sainio vielä innoissaan, hoh hoh.

Hurlumhei! Taso, vaihe, ohje, suositus, määräys, maakunta, avi, thl, stm, ... Näyttää siltä, että kukaan ei tiedä, mitä kenenkin pitäisi missäkin tehdä ja mistä siitä saa mummotkin tiedon. Kaikki ei katso netistä!

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa