Lukijoilta: TEKSTATEN

Pedot saavat syödä kotieläimiä ja hirvenvasoja emoineen. Ihmiset eivät saa syödä haitallisia valkoposkihanhia. Tämä on vihreätä mielivaltaa, ja ”kiusantekoa”. Eikö niin?

Jotkut hetket elämästä jäävät mieleen. Kuten liian maukas lampunvarjostin. Sitä oli monta kertaa kielletty järsimästä, mutta pieni papukaijalintu ei ollut tyhmimmästä päästä. Se tapitti komentajaansa tiukasti silmiin, painautui lähelle varjostinta, levitti siivet lähtövalmiiksi – ja iski nokkansa herkkuun. Mikä röyhkimys. Joskus vain tietää tulleensa vedätetyksi.

Tästä koulukiusaamisesta on kirjoiteltu ja puhuttu todella paljon ja aiheesta, mutta kukaan ei ole nostanut kissaa pöydälle, mistä se johtuu. Kyllähän se on näin, kun jotkut sai aikaan vapaan kasvatuksen, siinä suurin syy, kun kotona ei ole kuria. Kotoa se kasvatus lähtee, on turha syytellä kouluja.

Vasemmistolainen ensimmäisen kauden kansanedustaja nousee opetusministeriksi, vaikka ei ole toiminutkaan koulutustaan vastaavissa datanomin tehtävissä (I-P 4.10.2020).

Vaasa onnellisten ihmisten kaupunki, no niinpä näyttää jo olevan koronabileitten jatkuessa joka puolella suosituksista piittaamatta.

Viime aikoina on eri asiantuntijatahoiltamme korostettu Suomen historiallisen alhaisen, tämänhetkisen syntyvyyden, katastrofaalisia seurauksia. Vaaditaan maahanmuuton lisäystä pelastukseksi. Siirtolaisia onkin kymmenintuhansin maahamme tullut, mutta liian harvat heistä omaavat riittävän osaamistason ja ovatkin sosiaaliturvan varassa. Miksi emme ota käyttöön Kanadan mallia, jossa työperäinen maahanmuutto on kiintiöitetty osaamisperusteiseksi?

3.10. oli tässä lehdessä voimakas kannanotto nykykirkkoamme ja piispoja vastaan. Historiaa lukeneena olen tyytyväinen suuntaan mihin ev. lut. kirkkomme on menossa, ei tuomitsevaan ja syyttävään vaan ymmärtävään ja anteeksiantavaan Suomessa on lait ja oikeuslaitos, joka tuomitsee ja rankaisee tarvittaessa, ei siihen kirkkoa enää tarvita, onneksi.

Kiitos Markku Muurimäki, kun toit esiin Seinäjoen miesten raamattupiirin huolestuneen kannan Suomen ev. lut. kirkon muutamien piispojen ja pappien kirkkoa hajoittavaan, kirkon perusoppien vastaiseen toimintaan. Olen samaa mieltä. Liberaalipiispojen ja -pappien tulisi perustaa oma kirkkonsa ja jättää ev.lut. kirkko Raamatun mukaan toimiville.

Ei oltais tässä tilanteessa, jos ihmiset pysyisivät kotona. Ei tahdo mennä järkeen, miksi pitää reissata ja bilettää. Onko ny hyvä, kun saitte tänne koronan. Kannattee miettiä.

Hienoa, että Suomessa kaikki puolueet yhdessä ymmärtävät etsiä ratkaisua tämän korona-ongelman ylitse pääsemiseksi, eikä mikään taho ala tehdä tässä ajassa puoluepolitiikkaa. Sen aika tulee pandemian mentyä ohitse.

Hävetkää opiskelijat! Saitte koronan leviämään Vaasassa. Ettekö todellakaan voi olla juhlimatta ja kokoontumatta? Nyt me kaikki saamme pelätä tartuntaa. Järki hoi!

Olin Seinäjoella suositussa kaffilassa. Istuin lähellä ovea, jossa oli käsidesi, ihmisiä kulki paljon mutta tuskin yksi ihminen kahdestakymmenestä käytti käsidesiä, jota oli nähtävästi tarjolla. Sitä vois käyttää vaik ei olisi edes koronaa.

Paristojen teippaaminen: ei riitä vain toisesta päästä. Jos minä teippaan vain pluspään ja kaveri omasta paristostaan vain miinuspään, niin sittenhän minun paristoni miinus ja kaverin plus voivat jo saada aikaan tulipalon.

Hieno artikkeli Tuppu Orrenmaasta viime viikolla. Tuppu esiintyi vuosia sitten Kalliojärven jazz-illassa vaatimattomana ammattilaisena. Mikä taito ja tyylitaju! Ei ihme, että mm. Pekka Pohjola halusi soittaa Tupun kanssa.

Onko tosiaan Vaasan poliisi voimaton mopoterroristien edessä? Kun ei partioi, ei voi mitään nähdäkään. Liikkukaa joskus siviilit päällä Asevelikylässä, näette uskomattomia sankaritekoja Aapontiellä ja Tuomaantiellä.

Talousviisaat tietävät, että kannattaa antaa rahaa Etelä-Eurooppaan koska se hyödyttää meidän taloutta. Miten? Eikö olisi parempi tapa pistää sekin raha kiertoon kotimaassa? Ostaisin mieluummin kotimaista laatua, jos siihen olisi varaa.

Kyllä ny pitääs siirtyä äkkiää takaasi lankapuhelimien aikhan. Nei vilukuttaasi koronaa leviämhän.

Olipas hieno juttu kahden valokuvan kera Lakeuden avantouimareden avantosaunasta. Salskeat miehet ryhdikkäästi marssivat saunasta lampeen. Monet haastattelut täydensivät tunnelmaa. Tasavertaisuuden vuoksi oli sivun alalaitaan laitettu juttu Vaasan Pingviineistä, jossa samalle kokotasolle seinäjokisten kanssa ylsi vain toimittajan nimi.

Putin kieltää raakapuun viennin. Suomen pitää nykytaso säilyttääkseen lisätä hakkuita n. 10 %, ellei muita tuontiratkaisuja kehitetä. No nyt viherpiipertäjävassarit jo meuhkaa, et Suomen hakkuita ei voida lisätä, kun utopistiset ilmastotavoitteet karkaavat. Voi hyvät luojanluomat, eikö se nyt ole ilmastomuutoksen kannalta ihan sama, kaatuuko se puu Suomen itärajan itä-, vai länsipuolelta, tuskin Putin Suomeen puuta ihan Siperiasta saakka roudaa ja vaikka roudaisikin, niin sama nollasummamatikka silti pelaa. Niin ja ainahan voimme sulkea pari sellutehdasta ja muutaman sahan, siinähän teille utopisteille helpoin ratkaisu!

Yliopistoko ainoa koronalinko?? Ei toki, mutta pahin.

Postin toiminta nykyisellään on täysin kelvotonta. Postilähetykset tulevat miten sattuu tai jäävät tulematta. Hyvinkin tärkeät lähetykset jäävät saamatta ja sillä voi olla kauaskantoiset seuraukset. Postin johtoporras on vaihdettava kokonaan, tai postinjakelu on annettava jollekin luotettavalle toimijalle.

”Sitten tuli euro. Devalvaatio meni ja korporatismi jäi.” Näin kirjoittaa päätoimittaja Mantila sunnuntain lehdessä. No, mikäs ne devalvaatiot Ruotsista vei? Tarve devalvoida katosi, kun markka päästettiin kellumaan syksyllä 1992. Ymmärrän kyllä, että Mantila ei mielellään muistele kelluvan markan aikaa 90-luvulla. Silloin nimittäin noustiin lamasta ennätysvauhdilla. Mitäpä jos meillä olisi nytkin kelluva kansallinen valuutta?

Lukekaahan terveydenhuollon korkeimpien virkamiesten lausunnot maskien käytöstä koronan edetessä, niin ymmärrätte, miksi sillä hallinnonalalla kaikki muukin on päin p:tä! Jos ei osaa, pitää katsoa, miten kaikki muut tekee.

Markku Muurimäki. Kiitos hyvästä kirjoituksesta, I-P 3.10. lauantaina.

Kuinka voidaan yksi yritteliäs ryhmä lytätä niin maan rakoon, tuntuu ettei saa enään henkeä vedettyä! Tutustukaa alaan, josta luulette tietävänne kaikenlaista, totuus voi olla aivan muuta, mitä nyt yritetään selittää. Voimia kaikille turkiseläinten kasvattajille!!!

Nauratti kommentit Halla-ahosta ”Suomen pelastajana..” Eivätkö kannattajat ole tutustuneet ps:n ehdotuksiin, joissa monisivuisesti kehotetaan kurittamaan köyhimpiä? Ps niin oikealla kuin olla voi! Naamioivat vain pyrkimyksensä tuohon ikuiseen maahanmuuttolitaniaan...

Olimme tähystykseen varattuna aikana hyvissä ajoin paikalla. Kuten pitääkin olla. Odotimme ja odotimme, Mitään ei ilmoitettu että ajat olisivat myöhässä. Lähdimme pois. Olimme melkein kotona kun soitettiin, että nyt tähystettäisiin. Ei siis mikään ihme, että ihmiset hakeutuvat yksityiselle sektorille. Emme siis käytä enää E-P:n keskussairaalan palveluja muuta kuin pakottavassa tilanteessa.

Ei ole helppoa työntäyteisellä työnantajalla. Kannustin: Korkein palkkatuki (50/70/100 %) + Kela-sakko + verotulot + työpanos + vaikuttavuus + tuottavuus = Tulos. Velvoite: Yhteiskuntavastuu. Ei ole työstä pulaa, kunhan joku vaan maksaisi palkkaa!

Hävetkää korkeakouluopiskelijat tuota rypemistänne. Tartunnat tulleet vain vapaa-ajalla, keskittykää siihen opiskeluun. Päiväkotilapsetkin tietää ohjeet, miten pitää käyttäytyä!

Vasemmistoliitto Li Anderssonin suulla esittää että kunnissa pitää korottaa veroja eikä irtisanoa/lomauttaa lähihoitajia. Eihän tämä ihan näin yksinkertaista ole. Veronkorotukset vaikeuttavat eniten ”pienen ihmisen” asemaa.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa