Lukijoilta: TEKSTATEN

Korona: nyt taas vanha sanonta/viisaus pitää paikkansa. Porukassa tyhmyys tiivistyy...

Lehtien otsikoissa on viime aikoina ollut opiskelijoiden juhlinnassa levinneet koronatapaukset. Kyllä se korona voi levitä koulussakin. Opiskelen ammattikorkeakoulussa. Sääntöjen mukaan istutaan joka toisessa tuolissa tunneilla ja ruokaillessa, mutta melkein jokaisessa oppiaineessa opettajat teettävät ryhmätöitä, jolloin istutaan porukalla lähekkäin. Onko siinä sitte mitää järkee.

Laittakaa ne muilta paikkakunnilta tulleet yliopiston bilettäjät koteihinsa tartuttamaan omaisiaan. Pois täältä tartuttamasta meidän läheisiämme ja vanhuksiamme. Törkeää ja edesvastuutonta käyttäytymistä muka fiksuilta nuorilta!

Julkisomisteiset laitokset tai yhtiöt eivät saisi käyttää yksityisiä moraalittomia perintäfirmoja. Julkisten laitosten tulee itse järjestää perintätoimenpiteet eikä turvautua ilman moraalia toimiviin parasiittiyhtiöihin.

Kyllä ne kiitokset Evijärven vedenpinnan nostopäätöksestä kuuluvat 1200 nimen adressin puuhaihmisille, valtuuston vähemmistölle ja mökkiläisille eikä suinkaan kunnalle joka valtuustonsa päätöksellä piti järveä pari kesää levää kasvavana lätäkkönä.

Opiskelijat vastuuseen kun kehtaavat juhlia vaikka levittävät koronaa. Opintotuet ja muut tuet pois jos ei kerran uskota, jotta ei juhlita ja tartuteta koronaa.

Suomi ja Ruotsi, pelataan yhteinen, merkitsevä runkosarja jääkiekosta salibandyyn. Ilmoitetaan myös NHL:lle omista Maailmancupeistamme aina joka syksy.

Kyllä tekis mieli lyödä ja hyppyyttää nuota johtajiksi ja muiksi päälliköiksi opiskelevia joilla ei ole mitään vastuuta yhteiskunnasta, ryypätään ja juhlitaan vaikka kuinka kielletään. Viette leivän suusta monelta lapsiperheeltä jotka joutuu työttömäksi, kun työpaikka suljetaan. Hävekkää edes jos osaatte.

Kiva tällainen omaleimainen murresarjakuva Pöyrööt. Avaa pohjalaista mielenmaisemaa muualta muuttaneelle. Enemmän saisi käyttää murteita eri yhteyksissä. Ne ovat vaalimisen arvoista kielen rikkautta.

Kylläpä Vaasa tuli kuuluisaksi koronan hoidostaan ja pääsi ”piikkipaikalle” opiskelijoiden onnellisena lintukotona ja Strömsönä.

Onko ministeri Henriksson noin tietämätön koronavilkkusovelluksesta, kun hän sunnuntain IL-PO:saa kirjoittaa ”jokaisen saavan tiedon nopeammin mahdollisesta tartunnasta”. Ministeri hyvä, vilkku ei vaan toimi kaikissa puhelimissa!

Jos meillä tieteen puolella nuorten valmennukseen ja tukeen syydettäisiin 5-vuotiaasta yhtä paljon resursseja kuin urheilussa, missähän oltaisiin? Sääli, kun urheilusta ei ole mitään hyötyä!

Ai, sinä olet sitä mieltä, että amerikkalaiset ovat fiksuja?! Hoh hoijaa.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa