Lukijoilta: TEKSTATEN

Eikö olisi jo aika vaihtaa sarjakuvia? Mitä hauskaa on Kamala luonto -sarjakuvissa, tilalle Helke, rauhallista ja kaikille sopivaa...

Liikenteen päästötavoitteita ei saada ikinä kuntoon ellei saada liikennevalot toimimaan Vaasassa! Lähtö päivittäin henkilöautolla 20 punaisesta valosta, hetkellinen polttoainekulutus 30 litraa/100 km.

Kyllä on pahasti mennyt Seinäjoen kaupungin päättäjien vellit ja puurot sekaisin, kun uuden johtajan palkkaa korotetaan ja samaan aikaan työntekijöitä lomautetaan ja yksi päättäjistä yritti vielä perustella asiaa, mutta huonosti tällaiseen aikaan. Täytyypä muistaa tällaiset töppäykset, kun seuraavat kuntavaalit tulevat. Jaksamista kaupungin työntekijät.

Kiitos vaan Vaasan opiskelijat. Veitte sitten viimeisen nautinnon kaupungista käytöksellänne, eli teatterin. Missähän vaiheessa opiskeluja teille aukeaa käytöstavat ja muiden huomioonottaminen.

Kekkoßlovakiassa (I-P 6.10.2020) mielipiteet olivat virallisesti sosialistisia, käytännössä kapitalistisia ja todellisuudessa demokraattisia. Nyt meillä on ihmiskunnan historian demokraattisin hallitus(ohjelma), joten mielipiteitä kimpoilee joka suunnalta. Eniten näyttäisi ryöpyttävän feodaalikapitalismin ja konservatiivitotalitarismin välimaastosta.

Reaktio nuorten mielenosoituksen noloon loppuun on ajan kuva. Paapominen on muuttunut hyveeksi. Järjestäytyneelle yhteiskunnalle häjyily on muuttunut kansalaisrohkeudeksi. Ei kohene ilmasto kadulla makaamalla. Mielenosoittajat odottivat, että heidät kannetaan pois, kuten ennenkin näillä piknikeillä. Ja sitten he taas palaavat. Istumaan alueelle, jota ei oltu etukäteen sovittu, odottamaan, että media koko laajuudessaan ehtii paikalle. Tuntikausia. Lauma ei ollut johtajiensa hallinnassa, ja virkavallan piti toimia. Suuri haloo on noussut siitä, että tämä tapa poikkesi aiemmasta. Ehkä raja tuli nyt vastaan.

Koronauutisointi on karannut hallitsemattomaksi. Kukaan ei kyseenalaista jonkin tahon lausuntoa karanteeneista tai koronan vaatimista kielloista. Osa lausunnon antajista haluaa olla esillä hakiessaan korkeampaa virkaa. Säälittävää journalismia, kun ei kyseenalaisteta julkituloja ja niiden tarkoitusperiä. Näistä ulostuloista ja niiden uutisoinneista ilman kritiikin häivääkään aiheutuu tähän yhteiskuntaan mittavat taloudelliset tappiot yleisen panikoitumisen johdosta.

Kyrönmaalla on uudet tienpinnat pohjustettu traktorin renkaista irronneilla savikakuilla, ei tarvitse tehdä enää erillisiä tärinäuria uusittuun asfalttiin.

Älkää nyt hyvät päättäjät ainakaan hyvätuloisten leikkipaikkoja sulkeko, eiväthän he koronaa levitä.

No nyt sitten menivät rellestävät opiskelijat pilaamaan konserttisyksyni. Kirkossa on konsertissa istuttu turvavälein, rauhallisesti ja pääasiassa maskit naamalla. Eihän se riittänyt kun nuoret tyrii olan takaa.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa