Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Miljardeja riittää Eurooppaan, terveydenhuollon henkilöstölle ei mitään koronalisää.

Laihian kunta teki hyötyjäteaseman käytöstä maksullista ja yhtenä perusteena oli, että jätteitä on tuotu naapurikunnista. Nyt kun Stormossen poisti maksun, tämä peruste poistui Pitäisikö Laihian tässä asiassa seurata Vaasaa kuten teki vanhusten palvelusetelissä.

Yrittäjät! Näyttäkää esimerkkiä. Nyt ei ole aika juhlia Oktobereita. Turhat väenkokoontumiset pannaan. Kyllä niitä vielä ehtii juhlia.

Älkää suomalaiset hätäilkö näitten kotimaan asioitten kuntoon laittamisessa. Heti kun nykyinen maailmanpelastajahallitus on saanut korjattua Afrikan, Intian ja muutaman muun maanosan asiat kuntoon, niin heti sen jälkeen aletaan hoitaa kotimaan vähäpätöisiä asioita. Ehkäpä jo noin sadan vuoden kuluttua, joten ei mitään hätää, odotellaan rauhassa.

Joku kyseli tällä palstalla, että miten on mahdollista että viisas Amerikan kansa äänesti presidentikseen tuollaisen pölhökustaan. Kysyjälle tiedoksi, että kyllä ne amerikkalaiset äänestivät sitä ihan oikeaa Donald Trumpia. Eivät tätä suomalaisessa mediassa seikkailevaa Trump-karikatyyriä.

Jos tyhmä ihminen on tyhmä, niin se on aivan luonnollista, mutta kun viisas ihminen on tyhmä, se hämmästyttää.

Jo on aikoihin eletty, kun vaaditaan oikeutta sulkea vilkas katu Helsingissä ja kun poliisin kehotus selvällä suomen kielellä ei mene jakeluun. Kyllä poliisi toimi täysin oikein häiriköitä kohtaan. Jos tällainen häiriköinti sallitaan, niin mitä seuraavaksi keksivät.

Koiranulkoiluttaja. Älä revi ja nypi sitä koiraasi niin rumasti pannasta. Koiran pitää antaa haistella ja tutkia ympäristöä kun sitä ulkoiluttaa. Pahaa tekee katsella tuollainen hermostunut nyppiminen ja koiralle äyskiminen.

Trumpin kannattajat ovat USA:n ”persuja”. Haluavat rikkoa kaiken hyvän.

Millaisia oppilaita kouluihin on valittu kun toimivat viruslinkoina. Oppilasaines on romahtanut osaksi ääliöluokkaan. Nuo eivät tarvitse opintotukia!

Yhä useammin tutkimustulokset osoittavat, että kilpaurheilu tuo vain sairauksia ja vammoja, jotka me veronmaksajat maksamme. Rahat pois urheilulta hyödyllisiin asioihin. Kilpaurheilu rahoittakoon itse itsensä ja vammauttamansa.

Helsingin sijoitus maailman saastuneimpien kaupunkien joukossa WHO:n tilastojen mukaan on 1444. sija. Näin häntäpäässä olevan sijoituksen ei luulisi edellyttävän mielenosoituksia ja poliisin järjestyksen pidon uhmaamista Helsingissä. Ellei poliisien järjestyksenpitoa kunnioiteta, seuraavaksi valvontapannat määräajaksi niskuroinnin mukaan.

Haloo Vaasa. Koronatilanne vain kärjistyy... samoin maskien tilanne hoitotyössä. Me Vaasan palvelutaloissa yritämme henkemme kaupalla pitää koronaa poissa. Vähän vaikeaa, kun maskit on jotain kiinalaista krääsää, jota muut tahot eivät ole huolineet. Yritämme kovasti, mutta nyt alkaa hoitajatkin uupumaan ja saamaan oireita huonoista maskeista.

Opiskelijat, äly hoi älä jätä. Luulisi, että korkeakouluopiskelijoilla olisi edes sen verran sivistystä, ettei korona-aikana pidetä juhlia. Saitte aikaan suuret taloudelliset tappiot ja monelle perheelle kohtuuttomat vaikeudet Vaasassa.

Kiitos Vaasan opiskelijoille, hienosti hoidettu koronalevitys.

Seinäjoella toimivan Siirtolaisinstituutin yksikön erikoistutkijan kirjoitus, ”Robotti vai maahanmuuttaja”, oli erinomainen (I-P, 5.10). Hän toivoi Etelä-Pohjanmaalle ulkomailta saapuvien työntekijöiden olevan yhä useammin robottien kehittäjiä tai käyttäjiä kuin niiden kanssa samoista töistä kilpailevia. Näinhän saisimme maakuntaamme kovasti kaivattuja korkeamman osaamistason taitajia eli hyvin koulutettuja siirtolaisia ja hyviä veronmaksajia.

Kristiinankaupungin lähes 40 vuotta vanha ja yli 150 m korkea savupiippu räjäytettiin kumoon! Hyvä, ettei se ollut Vaasassa. Nimittäin jarrumiehet täällä olisivat vaatineet sen suojelua kaikissa oikeusasteissa. Olisivat vedonneet tunne-, kaupunkikuva. sekä historiallisiin arvoihin. Näiden lisäksi vielä mahdollisuuteen tehdä piippuun opiskelija-asuntoja.

Pastori Matti Kristolan kirjoituksessa 6.10 asiaa. Uskonnon opetus ja pienet hiljaiset hetket ovat tärkeitä tänäänkin. Toisen huomioiminen ja rakkaus!

Nyt kun opiskelijat ovat tartuttaneet toisensa ja juhlineet itsensä karanteeniin, yökerhot tyhjenevät.

Jos piispojen uskonkäsitykset eivät natsaa omien kanssa, ei kannata kärsiä, kannattaa erota kirkosta. Minä arvostan maamme piispoja ja arkkipiispaa erityisesti.

Non niin! Se koira älähti, johon kalikka kajahti. Opettajat viisovat olevansa aivan syyttömiä siihen, että koulukiusaamisen kurimuksessa on edelleen paljon nuoria. Kuitenkin rehtorit ja opettajat on varta vasten palkattu hoitamaan työnsä. Mikä ihme tässä oikein mättää?

Kenelle ne laskukasat tuosta vuosia kestäneestä ja edelleen jatkuvasta ent. poliisipäällikkö Aarnion oikeudenkäynneistä lähetetään? Ei kai niitä laskuja vain lähetetä veronmaksajille? Vastauksia odottava!

Kiitos Matti Kristola kirjoituksestasi. Juuri tätä olen itsekin miettinyt. Kun kaikki uskonnollisuus, hengellisyys ja niistä lähtevät hyvät arvot ovat saatu häivytettyä pois, on tilalle saatu tyhjyyttä, pinnallisuutta, ja välinpitämättömyyttä. Tervettä, ihmistä hyvään ohjaavaa uskonnollisuutta kaivataan takaisin.

Sähkön katkaisu. Jos laskun maksaa eräpäivään mennessä odottamatta karhukirjettä, niin sähkö kulkee. On ihan oma syy, jos jättää maksamatta ja sähkö katkaistaan ja joutuu perintään.

Vai 50 hlön raja? Ei niitä toheloita tällainen rajoitus kiinnosta, kokoontuvat 49 porukalla ja homma jatkuu. Nyt sellaiset sakot, että alkaa kiinnostamaan! Vastuu koskee muita, ei meitä!!

Kun maksuton toinen aste nyt astuu voimaan, niin valtio varmasti kustantaa koulumatkat sivukylältä kaupunkiin, jossa lukio ja ammattikoulu on? Tähän asti olen äitinä joutunut vuokraamaan asunnot alaikäisille lapsilleni, jotka ovat joutuneet kaupunkiin muuttamaan. Hakeeko bussi kotoa vai maksaako valtio vuokran?

Näiden lukioiden, toisen asteen oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoiden nuoremmat sisarukset käyvät ylä- ja ala-asteen kouluja. Viikon päästä on jo paniikki noissa ensimmäisen asteen oppilaitoksissa, kun ei ymmärretty siirtyä etäopetukseen myös niissä.

VAMK:n rehtori kirjoitti kolumnissaan, että nyt ei ole syytösten aika. Juuri nyt on syytösten aika, syyttävä sormi osoittaa kohti niitä opiskelijoita, jotka eivät ole noudattaneet niitä selkeitä ohjeita, joita on koronasta annettu jo monen kuukauden ajan. Varmasti oppilaitoksetkin ovat antaneet omat ohjeensa, mutta eipä niitä vaan ole noudatettu. Jos ei välitä omasta terveydestään, pitäisi jokaisen kuitenkin ymmärtää, että voi sairastuttuaan tartuttaa vakavan sairauden toisiin ihmisiin. Tämän pitäisi olla yksiselitteisen selvä asia jokaiselle meistä, myös opiskelijoille.

Kiitos sinulle Markku Muurimäki hyvästä kirjoituksestasi (3.10.) ”Voi hyvät piispat”.

Onko tämä teini-trumppien viruslinkous tahallista kun Jyväskylässäkin viruslinko kävi kahdeksassatoista ravintolassa viikonlopun aikana? Eikö olisi aika rankaista karanteenin rikkojia ja ottaa oppia maailmalta?

Kysymys Vaasan ammattikorkeakoulun rehtorille. Miksi näitä oman navan tuijottaja puupäitä ei saa syyllistää , jotka tämän sotkun sai aikaan?

Voi näitä reppania, nuoria opiskelijoita! Kolmen päivän yksinolo jo ahdistaa?! Jos ei osaa olla yksin, niin on huonot eväät elämälle. Eihän tarvi istua kotona seinää kattellen, ulos kävelylle, maski ja turvavälistä huolehtiminen. Miten kuvittelevat vanhojen ihmisten pärjäävän, voivat olla yksin vuosia, eikä silti ahdista. Opeteltava että osaa myös olla yksin. Vaikka sosiaalinen ihminen. Reppanat. Minä, minä.

On tullut seurattua eräältä tv-kanavalta parin amerikkalaisen suurperheen elämää. Toisen perheen vanhimmat lapset ovat jo naimisissa, ja tärkeintä tuntuu olevan se, että nämä tyttäret ja miniät ovat jatkuvasti raskaana! Toinen perhe asuu ns. ”eristyksissä” luonnonmukaisesti eläen, mutta kylläpä vain isommilla tytöillä on täydet meikit tekoripseineen. Ihmettelen!

Vielä kummallisempaa tuon yle-verolla toimivan Yleisradion touhuissa on se, että Areena-kanavaa en tv:stäni useista kanavahakuyrityksistäni huolimatta löydä. Onko tuo Areena suunnattu jollekin eliittiryhmälle ja pitäisikö tavallisen tallaajan saada yle-verosta huojennusta, kun joutuu kuuntelemaan vain noita tavallisia äää-ättäjiä ja huitojia.

Ai pienet lapsetkin huomaa erotilanteen manipuloinnin. Taitava manipuloija saa lapsien päät niin sekaisin että todellisuutta ei tajuta edes täysi-ikäisenä. Eikä totuutta voi kertoa, jos haluaa edes joskus nähdä lasta.

Vaasa on ainoa iso kaupunki, joka ei tälläkään kertaa lähtenyt mukaan valtakunnalliseen työllisyyden kuntakokeiluprojektiin. Miksi ei? Kokeilulla kun valmistellaan työttömien palvelujen siirtoa valtiolta kunnille. Puuttuuko kaupungilta halua vai kehittämis- ja projektiosaamista? Jupiterin jälkeen työttömien yms. palvelut ovat täysin lässähtäneet ja kaupunki vain maksaa sakkoja työttömistään, yli 5 miljoonaa euroa tänäkin vuonna.

Koronan leviäminen vauhdilla Vaasassa ei todellakaan ole mikään ihme, kun on joutunut kokemaan kuinka huonosti ja hitaasti testaussysteemi toimii! Puhelinsysteemi aivan onneton: 1,5 tunnin jonotuksen jälkeen läpi ja testausaikaa ei saa puhelun aikana, vaan se tulee tekstiviestillä erikseen (Sjoella ajan saa heti puhelimessa). Aivan turhia työtunteja siis! Sitten testiin hyväksyminen: Komennetaan kotipaikkakunnalle testiin tai vaaditaan 3 päivän oireilua ennen testausta, vaikka tietäisi olleen samassa paikassa koronapositiivisen henkilön kanssa. Sehän onkin järkevää lähettää opiskelijat ympäri maata yleisillä kulkuneuvoilla kotipaikkakunnille tietämättä onko koronapositiivinen vai ei. Kannattaisi varmaan kysäistä Seinäjoelta neuvoa, miten testaus järjestetään...

Nyt lienen ymmärtänyt väärin. Eivätkö USA:n presidenttiä hoidakaan maan parhaat asiantuntijat, kuten meillä, vaan joku vaatimattoman koulutuksen saanut omalääkäri? Käsittämätöntä!

Jaksaako bilettäjät olla karanteenissa? Jaksaako heidän tartuttamansa sairastaa mahd. tehohoidossa ja jaksavatko omaiset, joiden läheinen kuolee näiden ylimielisten muista piittaamattomien käyttäytymisen takia? Karanteenissa on aikaa miettiä kannattiko?

Mikä mahtaa olla Villa Gerbyn käyttötarkoitus? Ei koululaisten kerhoja enää. Sali tyhjätty kalusteista. Myyntiin vaan, kun raha on tiukilla. Olisi jo korkea aika. Sama Granvikin kohdalla.

Lifti! Koska paikallisliikenteen bussien nimivalintaa on hyvin laajasti kritisoitu, olisi paikallaan avata nimikilpailu uudelleen. Ehdotan, että raati asettaa julkisesti nähtäväksi esim. 20 kilpailuun tehtyä ehdotusta, jotka edes jotenkin liittyvät joukkoliikenteeseen, bussimatkustamiseen, alueiden väliseen liikenteeseen ja matkustamiseen tms. Nyt valittu ”hissi” tai ”liftaamalla saatu (ilmainen) kyyti” eli Lifti ei tätä tee. Jos bussin kyljessä lukee Lifti, sillehän nauraa osuuskaupan hevoset ja naurismaan aidatkin, puhumattakaan kaupungissa vierailevat turistit. Eivätkä sitä seudun asukkaatkaan näköjään purematta niele. Siis peruuttakaa hyvän sään aikana typerä päätös ja avatkaa kilpailu uudelleen, jotta välttyisimme pilkalta ja häpeältä.

THL:n johtaja Mika Salminen tiedotustilaisuudessa 6.10.: ”Että ihan oikeasti tässä voisi ottaa nyt järjen käteen ja lähteä käyttämään niitä maskeja.” Niin tarkoittaako Salminen, että THL vihdoin ottaa järjen käteen? Sitähän tässä on monta kuukautta odotettu. Hienoa, että johtokin heräsi. Tämä tilanne olisi voitu välttää, missä nyt ollaan.

Opiskelijat syyllisiä Vaasan koronatilanteen pahentumiseen, turha sitä on kieltää. Ovat olleet lähes kiinni toisissaan aivan kuin ennen koronaa. Hävetkää.

Kyllä Vaasan ruotsinkielisyys tuli muulle Suomelle selväksi tv:n korona-uutisoinnissa, kaikki VKS:n opasteet ensin ruotsiksi.

Huutoniemen lähikaupassa tiistaina monta maskitonta asiakasta. Pitäisikö saada joku tiedotus ovelle?

Taksiliitto antoi jo kauan sitten kuljettajille suosituksen maskien käytöstä. Eipä näytä viesti menneen perille. Vaan eihän taksikuski voi viruksia levittää. Eihän?

Kiitos kanssa-autoilijoille, jotka tiistaiaamuna ennen kahdeksaa valtatie 18:lla Ylistaron ja Seinäjoen välillä varoittivat valoja vilkuttelemalla tielle nousevista hirvistä. Pienellä teolla suuri vaikutus.

Onko Vaasan opiskelijat ihan vailla järkeä, juhlitaan isolla porukalla viis koronasta, uskomatonta käyttäytymistä, häpeisivät edes.

Muiden maiden päättäjät sulkevat pubit ja ravintolat heti, Suomen avuton hallitus ” suunnittelee ja tutkii” korona-rajoituksia aina ”seuraavalle viikolle” ja virus senkun leviää vapaasti.

Opiskelijat, tulevaisuuden toivot, koronan levittäjät, eikö teitä yhtään hävetä.

No nyt menee vaasalaisilla kuin Trömsöös taudinkin suhteen.

Korona leviää. Ei suositella yli 20 hlö kokoontumisia. Vaasalaisissa konepajoissa kymmeniä ihmisiä töissä vieri vieressä tekemässä töitä, kun muut turvassa etätöissä. Varmaan taistelijapatsas pystytetään.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa