Lukijoilta: TEKSTATEN

No nyt hallituksen ”sähköpyörä” keulii, ja pahasti. Hallitus saattaa kaatua tähän keulimiseen. Ei autoilijoita voi tylyttää rajattomasti! Suomi pyörii autoilijoiden varassa! Pyöräily on ”harrastus ”.

Vyy:n hallituksen puh. joht. Aleksi Sandroos ja kaikki vaasalaisopiskelijat olisivat voineet ottaa koronatilanteen vakavasti heti lukukauden alussa eikä lähteä samaan ylimieliseen ja välinpitämättömään bilettämiseen kuin normaalioloissa. Nyt on sitten aiheutettu suurta haittaa vaasalaiseen elämään, yksityisille kansalaisille ja yrityksille, mitä ei voi mitenkään vähätellä.

Maskisuositus on nimensä mukainen. Suositus. Ketään ei voi pakottaa pitämään maskia, eikä oikeuta ketään syyllistämään maskittomia.

Vaasan Sähkö. Sukulaispojan ja avovaimon lusikat meni jakoon, avovaimo muutti ja irtisanoi sähkösopimuksen. Isäntä tuli kotiin ja kämppä oli pimeä. Hän soitti Sähkölle, kertoi tilanteen ja sähkö kytkettiin nopeasti ilman kuluja, kiitos siitä.

Ei voi kuin laittaa kädet kyynärpäitä myöten ristiin, että hallitus kaatuisi. Ennen kuin kaikki nämä hulluudet menevät läpi.

Mitenkähän englantilaiset pubit ovat oikein selvinneet, kun niiden on pitänyt sulkea aina jo klo 23?

Ilman tuhansia opiskelijoitaan täysin kuollut kaupunki, ikuisen auringonpimennyksen ruotsalaisen kulttuurin kehto, sai koko syyskuun ihanan railakkaan vapun vieton kruunuksi koronan. Vaasa mainittu!

Viina on viisasten juoma, ei koronalinkojen, vai mitä bilettäjät?

Eiköhän aleta rakentaa uutta korona-maailmaa. Taitaa muistuttaa 1800-luvun elämää?

Olisikohan jo Häyryn, Tolppasen ja Strandin aika siirtyä takavasemmalle ja antaa muille tilaa laittaa Vaasan talous kuntoon. Tuon trion eväät on jo kauan sitten syöty.

Hieno homma, kun Seinäjoki–Ilmajoki-lentokentälle saatiin lentotoimintaa Ruska 20 -sotaharjoituksen myötä.

Ehkä aletaan totutella katsomaan iltaisin tv:tä ja elämän kohokohtana matkustetaan kerran vuodessa lähikaupunkiin. Uusi normaali?

’Minun kansani valtiaat ovat lapsia, ja naiset hallitsevat sitä. Kansani, sinun johtajasi ovat eksyttäjiä, he ovat hämmentäneet polkujesi suunnan.’ – Iso Kirja.

Paranisiko Huutoniemen isomman elintarvikeliikkeen maskitilanne, jos tulisi suunniteltu maskipakko. Yllättävän paljon maskittomia ja vastuuttomia asiakkaita. Kauppias ja myyjät parhaansa tehneet.

J Mäkynen, ei henk.tunnuksia olla muuttamassa sukupuolineutraaliuden takia. Nykyisen muotoinen tunnus on tietoturvariski. Sivutuotteena uudistumiselle sukupuoli ei enää näy tunnuksesta. Otapa selvää tästä asiasta.

Maski varmhan kompensoo paperossin polttelun maharolliset haitat?

Nyt sanotaan Vaasassa, että jokaisen pitää kantaa vastuunsa. Eikö olisi ollut syytä kantaa jo aikaisemmin, ettei olisi Vaasasta tullut koronapääkaupunkia. Keitä olette te välinpitämättömät?

Nyt kaikki Vaasan kuntosalit muutamaksi viikoksi kiinni, niin saadaan korona aisoihin! Siellä ne nuoret liikkuvat!

Hallituksen pitää tehdä päätöksiä eikä suosituksia.

Opettajien syyllistäminen kiusaamisasiassa on yhtä typerää kuin paloa sammuttavan palomiehen syyllistäminen tulipalon syttymisestä. Virheet on tehty jo aikaisemmin!

IP 6.10. M. Kulmalan hieno uutisanalyysi. Farssi on oikea sana mm. Seinäjoen Energian hallituksen tuolileikeistä. Kova on tunku tuohon hallitukseen ilman mitään pätevyyttä , on varmaan edut ja palkkiot kohdillaan. Melkoonen kultapossukerho.

Matti Kristolan osuva kirjotus. 10 käskyä on hyvä ohje elämään, piispojen ja pappien oppikirjana Raamattu, ei tarvi mielistellä ihmistä, eikä se kirja vanhene. Kaikki on aikojen alussa sanottu.

Keskustan markettiin tuli todella paljon nuoria n. kymmenesosalla maski. Nuorelle naiselle sanoin: Vanhuksille tauti vaarallinen, kun ei nuoriso käytä maskeja. Vastaus oli: Tiedän, olen sairaalassa töissä. Hän toisti saman ja jatkoi matkaa maskitta. Tekisi mieli joskus itsekin ruokakauppaan. En enää uskalla. Nuorisolle kerjätään sympatiaa!

Kommentti sinulle, joka kirjoitit ”kauneusalasta”. Unohditko tyhmyyttäsi vai tarkoituksella, että luettelemasi monet menot ovat niitä, jotka laitat veroilmoituksessa vähentämään verotustasi.

Onko ihme, että Veikkauksen voitot pienenee. Kiristäkää lisää pelaajien voittoja. Ei me pelaajat ihan tyhmiä olla.

Postille kehut, lähetin keskiviikkoaamuna Megakeskuksesta paketin Itä-Suomeen, oli perillä jo torstaina iltapäivällä.

Toivon, että sotaisan ’nyrkin’ sijasta palattaisiin käyttämään tavallista työryhmä-ilmausta. Sotainen sanasto aiheuttaa kenties väkivaltaista käytöstäkin.

Mitä suuremmat tartuntaluvut, sitä raflaavampia uutisia. Mielestäni toimittajien ei kuitenkaan pidä lietsoa hysteriaa ja ahdistusta tinkaamalla maskipakkoa tai liikkumiskieltoja. Aivan kuin he yrittäisivät pakottaa viranomaiset toimimaan heidän haluamalla tavalla.

Lintilä on epäreilu ja toiminut koko hallitustaipaleen ajan vastuuttomasti omaan pussiinsa. Eikö olisi aika kävellä katsomoon huutelemaan?

Keskiviikkona 7.10. kävin isossa tavaratalossa kotikaupungissani Vaasassa! Maskit kasvoilla oli 85%,.. mutta, ikäihmiset hei, nyt maski kasvoille, usealta heistä se puuttui!!!

Pidä ihmeessä maskia kasvoillasi, vaikka viime keväästä lähtien on toitotettu ihmisille sen tehottomuudesta suojata sinua tartunnalta. Se johtui varmasti siitä, ettei maskeja ollut saatavilla tarpeeksi, ettei ihmiset mene paniikkiin. Itse olen terveydenhuollon työntekijä, ja tiedän miksi maskia käytetään, kun mennään potilashuoneeseen jossa on tarttuva pöpö potilaalla, tai eristyshuoneeseen mentäessä, siksikö, kun hoitaja voi tartuttaa potilaan. Kyllä on erikoinen maski, jos pystyy suodattamaan viruksen sisään, muttei ulos. Haloo ihmiset, älkää uskoko kaikkea, käyttäkää omaa järkeä.

Suomen koko poliisitoimen ”ylipäällikkö”, sisäministerimme Ohisalo, voisi mennä seuraavaan vastaavaan ilmastomielenosoitukseen, jossa taas vastoin yleistä laillista järjestystä tukittaisiin yleinen liikenneväylä. Hän voisi itse ”komentaa” sen keskeytettäväksi, ilmaistuaan sitä ennen mielenosoittajille olevansa itsekin aivan samaa mieltä mielenosoituksen aiheesta. Osoittaisi näin auktoriteettinsa.

Mäkyseltä järkevä kirjoitus 7.10. I-P:ssa. Toivottavasti keskustapuolueesta löytyy yhtä järkeviä, ja lähtevät tästä huuhaa-hallituksesta ulos.

Jos Krista Kiurun tomerasti esittämät ”kovat keinot” olisi tähän malliin otettu käyttöön, kun maata uhkasi todellinen vaara, Neuvostoliiton kesähyökkäys 1944, niin olisipa Vaasassa pidetty puna-armeijan paraati ennen juhannusta.

Kiitos Jukka Mäkyselle jälleen hyvästä kirjoituksesta.

Häpeällistä, että kaupungista löytyy oppilaitos, jonka rehtori on ollut jo kauan etätöissä ja henkilöstö työskentelee vailla mahdollisuutta turvaväleihin.

Vihervasuriset ministerit vastustavat verojen alentamista sillä perusteella, että ”rikkaathan niistä hyötyvät”. Tottakai, koska rikkaathan tämän maan hyvinvointipalvelut veroillaan pääasiassa kustantavatkin. Ongelmana vain on, että tässä maassa on liian vähän rikkaita. Mistä ja miten saataisiin rikkaita tuplaten lisää?

Sinä‼️Henkilö, jolla on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja alan tuntemus sekä riittävä johtamistaito: Palkkaa minut! Puoli-ilmaiseksi. Keksin itselleni tekemistä, josta on Sinulle hyötyä. Kuten aina. Ks. myös Perustuslaki 124 §.

Mitä tehdä tuttavalle, joka on aina oikeassa, ei käytä maskia, ei käsineitä, ei käsidesiä, ainoa lääke on yskänlääke koronaan. Apuva.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa