Lukijoilta: TEKSTATEN

Kiitos Markku Muurimäelle 3.10.20 ja Matti Kristolalle 6.10.20 kirjoituksistanne tähän lehteen. Kerrankin täyttä asiaa.

Ei metsästyksessä ja urheilussa sinänsä mitään pahaa ole mutta niitä voisi tehdä yhdessä perheenä. Ei raitis ilma ja liikkuminen pahaa tee naisille ja lapsillekaan. Eroajatuksia ja pahaa verta saattaa aiheuttaa, jos mies jatkuvasti kulkee urheilemassa ja metsällä töidensä jälkeen itsekseen ja naiselle kaatuu kaikki kotihommat ja lastenhoito naisen omien töiden lisäksi. Siinä saattaa syntyä metsästyksen ja urheilun vastaisuutta. Eränkävijöissä annetaan hienoa mallia lasten kanssa luonnossa liikkumisesta. On ollut hienoa seurata, kuinka parin metsästysintoisen kaverin lapset ovat kasvaneet luonnossa liikkumiseen ja metsästykseen kun ovat kulkeneet vanhemman kanssa ensin kantorinkassa ja kävelemään opittuaan omin jaloin metsällä.

Vaasan pääterveysaseman laboratorion odotushuoneessa tuuletetaan aamuisin, se on hyvä asia, mutta ilmeisesti henkilökunta käy tupakalla ulkona ikkunan takana ja hajut tulevat sisälle, se ei ole hyvä asia. Vai olenko väärässä?

Pian Kauhajoellekin saadaan korona, kunhan koripallopelit alkavat.

Pitäisikö kahviloiden juorukerhot (äijäkerhot) pistää karanteeniin?

Ranskassa ja Italiassa valmistetaan mopoautoja. Siksi EU ei hyväksy Suomeen kevytautoja.

Osuit naulan kantaan Matti Kristola. Kiitos paljon kirjoituksestasi 6.10.

Kun Vaasan suurin imago-ongelma on yleinen käsitys ruotsalaisesta, ei kun ruotsinkielisestä kaupungista, mikä siis ei pidä paikkansa, niin nyt kun valtakunnan medioissa pullistelee kuvia Vaasan keskussairaalasta, kiitos koronapääkaupunki-statuksen, jossa kaikki kyltit ovat svenska första, niin voihan taas Vaasa-raukkaa!

Ensimmäisellä luokalla koulussa tanssahdeltiin Mustan kissan paksut posket -lirutuksen tahtiin. Pojat saivat hakea tytöistä parin. Suklaasilmäinen Panu, jota kovasti ihailin, lähestyi – ja haki vierestäni Minnan. Muistan vieläkin sen kirvelevän mielen. Tuttua monelle naisihmiselle elämässä: vierestä meni ja kipeää teki.

Poliisin kaasusumutteen käyttö oli täysin perusteltua Helsingissä. Poliisin käskyä ei toteltu. Mielenosoittajien tukkima liikenneväylä oli pakko avata hälytysajoneuvoille.

Rikoslakia tulee muuttaa siten, että 13-vuotias on täydessä vastuussa tekemisistään rikoksista ja muista kolttosistaan. Eiköhän ala tulla järkeä päähän?

Vaasako onnellinen? Roskaa! Talous kuralla, ala-arvoinen johto, hallitsematon kerskarakentaminen ja pakolaispolitiikka, kieliriita naapurin kanssa, laskeva väkiluku. Voi raukkaa.

Rekiaro E-P:n ”koronaisä ”, ohjaat, muistat myös ”lohduttaa”, luomalla uskoa, orastavaa toivoa on! Nyt me kaikki tehdään omalla käytöksellämme kaiken sen mitä ”isämme” kehottaa!

Kiitos Matti Kristola ( 6.10 ) kirjoituksesi oli täyttä asiaa, jos jätämme Jumalan sanan narikkaan, huonosti meidän käy.

Ikuista tyhjää hokemaa tuo, että esimiehet muka vastuussa työpaikkakiusaamisesta. Onko tullut ajateltua, että esimies esim. yksikön päällikkö, voi itse olla koko kiusaamisen ”suojelija” ja itse siinä siten aktiivisesti mukana. Johtoryhmästäkään ei kukaan uskalla kiusattua puolustaa ja antaa oikeaa tietoa. Edes henkilöstöpäällikkökään ei muka tiedä asiasta mitään. Ei ole kuulemma sellaista huomannut.

Vois Vaasan sähkö tutkia vähemmän rakkautta ja enemmän sähkön hintoja.

Vaasan seudulla on Ruotsin sukulaiset vierailleet ahkerasti.

Kyllä on hienoa kun on satsattu tuulivoimaan. Tuulihan sinällään ilmaista. Sinä joka mietit tuulivoimaloiden purkukustannuksia aikanaan voidaan todeta että ydinsähkölaitoksetkkn aikanaan puretaan.

Ihmisille muistutusta, kun maskeja käyttää, kuinka hyvä on kun saa raikasta ilmaa hengittää!

Vastustuskykyään voi pitää yllä nukkumalla kunnon yöunet. Siitä on tutkimustietoakin. Sitten kun vielä käyttää maskia ja pitää turvavälit sekä hengittää nenän kautta niin mahdollisuus pysyä terveenä vain kasvaa.

Kyllä varmahan maksan, sanoo entinen työnantaja.

Kepu-parkaa viedään lantakärryillä kohti suota ja ohjaksissa vihersossut. Ainoastaan pitääkseen kiinni muutamasta hillotolpasta (ministerin paikasta) ja saadakseen dinosaurusaikaisen maakuntahimmelin. Ihme ja kumma kun kannatus on vielä vähän yli 10%.

Yhtäkkiä Il-Pon lukijat asuukin pääkaupunkiseudulla: Seinäjoki on Avaruuden pääkaupunki ja Vaasa Koronan.

On kuulemma täysin sopivaa, että aikuinen nainen käyttäytyy kuin teinit. Aikuinen mies tarvitsee kuitenkin sydänystäväksi aikuisen naisen. Kysy vaikka Paulalta.

Lopettakaa ny herra ie ne tanssit ja bileet, kunnes tilanne rauhoittuu. Herätkää paffit! Järki käteen.

Kepuäijät persuilee (I-P 9.10.2020). Tai sitten keskustan liikemiessiipi ylläpitää näköharhaa, jossa maailmanhistorian demokraattisin hallitus[ohjelma] väritetään sosialistiseksi. Kapitalismi tarvitsee sosialismia, koska molempien pahin vihollinen on... demokratia.

Jokainen normaalin käsityskyvyn omaava ihminen ymmärtää, että kyseessä on työsyrjintä. Valistunut kansalainen kysyy: ”Onko työsyrjintä laillista, ja millä perusteella; vai onko se laitonta, ja mitä siitä seuraa?”. Demokraattisessa oikeusvaltiossa viranomainen vastaa valistuneen kansalaisen kysymykseen. Vetoaminen ”resurssipulaan” ei ole väärä vastaus. Se on täysin väärä vastaus

YK:n rauhanturvajoukot saivat Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1988, ja se jaettiin 10. joulukuuta 1988 Oslossa. Palkintoon oikeutettuja YK:n rauhanturvaajia on maailmassa noin puoli miljoonaa 53 eri maasta; Suomessa palkinnon saajia on noin 20 000 (YK:n rauhanturvatehtävissä 1988 tai sitä ennen palvelleet).

Voisiko vaikkapa tämä lehden toimitus tehdä tutkivaa journalismia aiheesta korona vs. influenssa. Varmaan löytyy tilastot useamman vuoden ajalta, mikä on sairastuvuus/kuolleisuus influenssaviruksen osalta ja koronan osalta löytyykin vastaavat tiedot tuntitarkkuudella maaliskuu–lokakuu 2020. Kiitos jo etukäteen.

Nuoriso ajoi autolla tieltä ulos ja auto paloi. Huomionarvoista oli iltalehtien mukaan ilmeisesti se että auto oli jonkun muun merkkinen kuin BMW tai Mersu, koska muuten se olisi ollut pääotsikkona.

Seinäjoella toimivan Siirtolaisinstituutin yksikön erikoistutkijan kirjoitus, ”Robotti vai maahanmuuttaja”, oli erinomainen (I-P, 5.10). Hän toivoi Etelä-Pohjanmaalle ulkomailta saapuvien työntekijöiden olevan yhä useammin robottien kehittäjiä tai käyttäjiä kuin niiden kanssa samoista töistä kilpailevia. Näinhän saisimme maakuntaamme kovasti kaivattuja korkeamman osaamistason taitajia eli hyvin koulutettuja siirtolaisia ja hyviä veronmaksajia.

Voisikohan Ilpon toimitus ottaa tuon hulevesiasian ja tehdä siitä selkokielisen ja havainnollisesti kuvitetun selonteon. Kiinnostaisi tietää mm. mihin hulevesiä ohjataan ja miksi, miksi vesien ei anneta imeytyä pohjavedeksi, miten kosteikkoalueet vaikuttavat hulevesien käsittelyyn, ja lasketaanko kantakaupungin vanhat alueet laskutettaviksi, kun niissä hulevedet ohjataan edelleen tonttien välisiin ojiin. Olisin vain kiinnostunut ymmärtämään hulevesikuviota paremmin.

Huomio Vaasa! Miksi ravintolat saa olla auki, mutta lapsilta kielletään terapia??? Terapiaahan voi pitää maskit päässä!

Olisikohan kovakalloisimmankin vanhanisännän aika uskoa, että maski päälle kauppaan ja apteekkiin sekä käsidesiä mennen tullen!

Postiluukusta kolahti avaimet uuden pääkaupunkiseudun onnellisuuteen: kerää roskat matkalta kävellessäsi kirjastoon.

Hyvä kommentti Kukkoselta, taas kerran, osut aina naulan kantaan.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa