Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Kokoomus ”suosii” rikkaita, sillä rikkaat maksavat veroja isoimman osan maan verotuloista. He tuovat työpaikkoja ja hyvinvointia. Se on vastuullista politiikkaa. Vaihtoehto on että rikkaat lähtevät Suomesta ja vievät verorahansa mukanaan.

Kyllä Vaasa saa nyt roppakaupalla negatiivista mainosta: kaupungista on tullut hetkessä koronapääkaupunki ja alaikäiset hurjastelee autolla sen kun ehtivät!

Tähänkö on tultu: vai vielä pitäisi tukea Vaasan Sportia kun ei millään meinata hyväksyä että korona on vakava asia ja silloin rajoitukset koskevat kaikkia!

Etsittiin syyllisiä tai ei, sellainen mokille keskimäärin löytyy. Vaasan koronamokalle syyllinen on helppo osoittaa jopa etsimättä. Onnea, saitte pitää juhlanne. Nyt muut maksavat laskun peruutettuina tilaisuuksina.

Kiitos Ossi Kukkonen 9.10. kirjoituksestasi. Enemmistö meistä vaasalaisista ajattelee opiskelijoiden örveltämisestä kuten sinä. Olen akateemisesti koulutettu ja hyvin pärjännyt, minun ei tarvinnut opiskeluaikana juoda lainkaan viinaa. Turha nuorten on puhua verkostoitumisesta, kun kysymys on törkeän piittaamattomasta käytöksestä korona-aikana.

Jotain hyvää koronasta. Nyt oon maskin kans komiamman näköönen kun iliman maskia.

Varokaa ulko-ovelta ovelle remontteja kauppaavia. Nämä soittelevat vanhuksille ja pyrkivät puoliväkisin sisälle taloihin kauppaamaan turhia remonttejaan ja vielä korona-aikana. Lisäksi yrittävät harhauttaa vanhoja ihmisiä ostamaan kalliita remontteja. Esimerkiksi maalämpöremontin hintatarjous 35 000 euroa ja äkkiä olisi pitänyt laittaa nimet papereihin. Normaaliurakoitsijoiden tarjoukset puolta halvempia. Kuinka te kehtaatte harhauttaa ymmärtämättömiä vanhuksia.

Vielä keväällä oppositio, varsinkin kokoomus otti koronan vakavasti ja tosissaan nyt se tekee siitä poliittista teatteria.

Ilkka-Peen pääkirjoituksessa sanottiin, että poliisilla oli oikeus poistaa rettelöitsijät kadulta häiritsemästä liikennettä. Ei se mikään oikeus ollut, se oli velvollisuus. Poliisin velvollisuus on noudattaa lakia ja panna kansalaisetkin sitä noudattamaan.

Ei lähtenyt keskustan kannatus nousuun kun puheenjohtaja vaihtui. Keskusta nyt vaan ei edes tee keskustapolitiikkaa vaan ajaa hyvinvointivaltiota alas vihervasemmistoa myötäilemällä.

Eihän kouluja eikä varsinkaan niiden seiniä kukaan syytä! Rehtorien ja opettajien työnä on luoda ympäristö, jossa kiusaaminen ei ole sallittua ja kiusaamisen kohde osaa heti kertoa aikuiselle siitä, että joutuu kiusatuksi. Mikäli opettaja huomaa, että kiusaajalla itsellään on isoja ongelmia kotona, tulee asiaan kytkeä sosiaalipuoli. Ts. myös kiusaaja tarvitsee kaiken tuen.

Lopettakaa se nuorten syyllistäminen heti! Samoin toisten maskin käytön kyttääminen. Niillä ette saa mitään hyvää aikaan. Teidänlaistenne takia mielenterveysongelmat lisääntyvät.

Ihmiset, kun te juttelette syöpää sairastavan tai siitä toipuvan kanssa, onko teidän pakko puhua kuolemasta? Kenen kummin kaima kuoli. Ei tunnu kivalta.

Lasikuituvene ei ole ongelmajätettä IP 9.10. jutun mukaan, koska tuulivoimaloiden pudonneet siivetkään eivät ole jutun mukaan. Ongelmajäte-sanaakaan ei enää käytetä. Näin se maailma muuttuu.

Vuoden 2020 Vanhusteko-palkinto myönnettiin Vanhusten viikon pääjuhlassa Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistykselle. Eipä ole huomionosoituksesta näkynyt sitä kuuluisaa ”halaistua sanaa”.

Jesuiitta Ignatius Loyola toimi niin, että ”tarkoitus pyhittää keinot”. Ohisalolla ovat samat toimintakeinot käytössä. Viheraate jyrää miten tahtoo.

Kuinkahan moni katselee shp:n sivuja? Vanhukset eivät edes käytä it-laitteita. Aika syvälle on alueiden koronatiedotus piilotettu.

Te kirkon perusopilla aivopestyt ”uskovaiset”. Uskotteko te todella voivanne määritellä Jumalan tahdon? Voiko ihminen mielestänne kieltää Jumalaansa katsomasta omaa kuvaansa kaikista luomistaan peileistä?

Isojen osakeyhtiöiden (varsinkin pörssisellaisten) ”yhteiskuntavastuun” perään kuuluttelu on oikeutettua mutta naiivia puuhaa. Jo osakeyhtiölaki määrittelee oy:n ensisijaiseksi tarkoitukseksi voiton tuottamisen omistajilleen. Rehellisimmät ovat tämän arvoihinsa ja missioihinsa kirjanneetkin. Toki yhteiskunnan asettamia säädöksiä ja määräyksiä tulee noudattaa – ellei sitten porsaanreikiä ja muita kiertoja löydy, mutta silloinkin tärkeintä on alussa mainittu.

Latosaaren tanssijärjestäjät nimesivät facessa vaasalaiset ja vimpeliläiset ei-toivotuksi asiakkaiksi. Pitäisikö listaan lisätä myös lapualaiset? T. Sivistystä kehiin.

RKP:n Joakim Strandin esillä pitämä energiaklusterikaupunki Vaasa saa nyt valtavaa ilmaista mainosta koko maassa kun nuo ”valtavasti rahaa” tienanneet kaljan lipittäjät laittoivat liikkeelle maan suurimman koronatartuntaryppään, ollaan kiitollisia siitä näille tulevaisuuden päättäjille.

Kun sateenkaariväki julistaa jatkuvasti suvaitsevaisuutta, niin miksi he suvaitse toisin ajattelevia?

Nyrkki-nimitys antaa liikaa painoarvoa tavalliselle työryhmälle. Avi on kuitenkin se taho, joka tekee päätökset.

Pitäisikö ruveta viittaamaan ruskaretken biletysten aiheuttamiin koronatartuntoihin, ettei opiskelijat yksin saa syyttelyä niskoilleen. Tuskin siellä Ylläksellä on vain vaellettu vaaroilla turvavälit noudattaen.

Joo eihän niitä 20 vuotiaita äidin mussukoita saa syyllistää koronan leviämisestä, nehän voi saada traumoja. Lisää vaan opintotukea, että riittää paremmin yökerhoissa rilluttelemiseen. Yökerhohan se varsinainen opinahjo onkin.

Eikö se ny jo mee kaalehe jotta kaikki tanssipaikat kiinni!

Mainio idea laivaristeily Helsinki/Turku–Kemi, edellyttäen, että kyytiin ja pois pääsee myös Vaasasta. Ehdottomasti mukana.

15 vuotta luvatonta turpeennostoa ja sakko 5 000 euroa (I-P 8.10.). Vähänkin isompi eläintila saa enempi sakkoa pelloistaan ja eläimistään jos kyntää peltonsa joen varresta. Elylle kysymys: Missä oikeus ja kohtuus?

Nuoriso juhli niin kuin halusi. Nyt voitte muuttaa tapanne vastuullisiksi eli teille samat säännöt kuin muillakin. Ylimielinen käytös ei nyt auta.

Tällä palstalla jokin aika sitten tuotiin esiin, että Tampereen Hämeensillalle olisi tuotu takaisin yli 90 vuoden ikäiset patsaat 3 vuoden poissaolon jälkeen, siltaremontin johdosta. Nyt niistä oli poistettu ajan patinat ja muukin ehostus oli tulokseltaan loistava. Arvostetun kuvanveistäjä Aaltosen työ on nyt kuin uusi. Pohjalaisten on hyvä syy mennä katsomaan, omaa poikaansa, mallina ollutta painija Köpi Luukkoa, olympiamitalistia.

Mielestäni kynttilät ja tupakanpoltto pitäisi taloyhtiön kieltää parvekkeilla turvallisuussyistä. Vahingon sattuessa, pääseekö kaikki omatoimisesti turvaan, kokemusta on molemmista tulipaloista ja mikä siivo?!

Suuret kouluyksiköt eivät olekaan niin hyviä ainakaan korona-aikana. Olisiko pienet koulut siltikin kustannustehokkaampia?

Nyt viimeistään pitäisi kaataa metsä puhtaaksi sähkölinjojen vierestä. Esim. vähintään 20 m moiempiin suuntiin. Jos johdin 15 m korkeudella ja puu on 25 m. Aina arvio paikan päällä. Loppuisi tuo erittäin vaarallinen ja kallis työ. Sähkökatkokset ovat kiusallisia talouksille ja kalliita sähköyhtiöille. Lain sallima pakkolunastus ja puista normaali hinta. Puuta kuitenkin tarvitaan jatkuvasti. Joku hoitamaan tätä asiaa.

Keskusta ja KD - kaksi samansuuntaista - Timo Soinin sanassa - takiaispuoluetta, lyökää hynttyyt yhteen.

Kaikille mopoille ja moottoripyörille katsastus, pääsemme eroon edes vähän tästä hirveestä melusaasteesta, ja samalla saadaan aika monta uutta työpaikkaa.

Kuten haluat. Jos kehut perussuomalaisia, niin kannatus nousee. Jos haukut, niin kannatus nousee vielä enemmän. Jos olet hiljaa, niin olet hyväksynyt tasaisen nousun. Tätä eivät ole älynneet hallituspuolueiden pahimmat räksyttäjät, tv- juontajat, lehtien toimittajat, ym.

Kertokaa joku Orpolle ja Halla-aholle, että maailmassa ja Suomessa on menossa vakava kriisi nimeltään korona.

Kaupungissa asuu paljon ihmisiä, jotka ovat tehneet töitä koko ikänsä kaupungin eteen, maksaneet verot ja nyt muuttaneet kaupunkiin viettään eläkepäiviään. Sit tulee yöllä joku kakspyöränen, herättää 500 eläkeläistä, mitään ei voi tehdä.

Vaasa maailman onnellisin. Huh huh, kaikkea kuulee. Kaupungin perusterveydenhoito ja hammashuolto ollut 20 v. ala-arvoista. Rahaa kyllä riittää futikseen ja lätkään sekä hulluihin investointeihin, laiva, Wasa Station. Maksuja ja veroja nostetaan. Eläkeläisenä odotan, että laskisitte oleellisesti esim. uimahallimaksuja.

Ossi Kukkonen, kirjoitit 9.10. niin täyttä faktaa haalarikansan välinpitämättömyydestä koronaohjeille ja sen seurauksista Vaasalle! Kunpa viesti menisi perille, mutta kun Suomen tulevaisuudella näköjään puhaltaa vain tuuli korvien välissä, niin paljoa emme voi heiltä odottaa!

Viime päivien eduskuntakeskustelusta tuli mieleen, että mitä yhteistä on rehellisellä poliitikolla ja Jeesuksella? No kumpaakaan ei ole pariin tuhanteen vuoteen näkynyt...

On tuo Pukinkulman uusi ajokaista surkuhupaisa, hyvä jos henkilöautot mahtuu vastakkain tulemaan, saati jos bussit tai kuorma-auto. Kevyelle liikenteelle julmetun leveät kaistat molemmin puolin vaikka ei olisi ollut tarvetta, taitaa olla autoilijoiden vastainen suunnittelija ollut asialla. Sentään silta vihdoin käytössä, onhan se hieno, mutta varmaankin kallis. Itse Alskatintien remontti ei taida ennen talvea valmistua, surkean hidasta touhua.

Vaasan Sportille pelaaminen näyttää olevan yhtä ***** vaikeaa kun mulle sen katsominen. Ei kannata haastaa Kiina-virusta. SM-liigan joukkueissakin on aivan liikaa vastusta em.

Hallitus on vaikeimmassa tilanteessa, sitten toisen maailmansodan ja mitä tekee oppositio, yrittää kaataa oikeudenmukaista ja inhimillistä hallitusta, joka tekee kaikkensa, meidän kaikkien hyvinvoinnin puolesta.

Sille, joka pystyy todistamaan paristojen oikosulun, kun niiden jompikumpi napa on teipattuna, maksan heti satasen.

Ei voi olla totta: kokoomuksesta on tullut perussuomalaisten apupuolue! Missä on teidän sivistys ja toisen kunnioittaminen? Näinkö te hoidatte koronaa? Ihan käsittämätöntä käytöstä ’muka sivistyspuolueelta’, onneksi kannatus laskee!

Hyvä! Kaukoranta, Kinnunen ja Pukkinen tekevät nasevia viruslinkoihin liittyviä päätöksiä. Kuka vielä voisi kieltää irtokarkkien myyntipisteet ja muut kiihkoisat hotspotit! Pakattuja makeisia on niin, että hyllyt vain notkuvat. Kauppiaan omavastuu on aivan hakusessa. Ahneudella ei ole mitään rajaa.

Haloo! Jos koronvilkku ei puhelimessasi toimi, niin hanki toimiva puhelin. Samalla pääset tälle vuosituhannelle, kun luku on jo 2020. Tervetuloa.

Nyt sote menee oikeaan suuntaan, kun ollaan estämässä älyttömät yksityistämiset kansainvälisille mafian tapaan toimiville terveysjäteille. Näitä ovat tehneet ideologiselta pohjalta toimineet kuntapäättäjät.

Kyllä oli Marja Sannikalla hyvä teema perjantaina, Saako miehiä mollata? Puhuttiin täyttä asiaa. Mollaamisesta on jostain syystä tullut yleisesti hyväksyttävä tapa. Ja miehet vaikenee... ja menee ulkohommiin...

Astmaoireisena en pysty pitämään maskia, koska en saa tarpeeksi happea. Yritetty on! Pyrin käymään kaupoissa hiljaisimpina aikoina, pidän turvavälejä ja käytän käsidesiä. Tiedoksi teille marketeissa mulkoilijat.

Parveketupakoinnin kieltää Seinäjoen alueen ympäristöterveydenhuolto taloyhtiön anomuksesta. Päätöksen tekee yhtiökokous yksinkertaisella enemmistöllä ja isännöitsijä lähettää anomuksen. Päätös tulee muutamassa kuukaudessa. Älä valita vaan ota asia esiin seuraavassa yhtiökokouksessa.

Opiskelijatkin ovat, opinahjonsa lisäksi, elämänkoulussa.

Ilpossa on mukavia ristikoita, pähkinöitä purtavaksi ja oivaltamisen iloakin tarjoavat!

Olisi ollut mukavaa katsoa tv:stä kansalliskirjailijamme Aleksis Kiven, Seitsemän veljestä -elokuvaa! Olisi ollut ajankohtaista!

Kyllä on kokoomuksen eväät vähissä kun ei muuta keksitä, kuin maskeista rähjääminen.

Vaasan kaupunki jakaa kangasmaskeja jotka ovat täysin ala-arvoisia, eikö kuminauhaa löytynyt kun nämä tehtiin? On varmasti hankalaa sitoa nauhoja pään taakse ja saada suojus vielä peittämään suu ja nenä. Käyttökelvottomia!

Kannattaisiko nyt hiljalleen lopettaa nuorison syyttely koronan levityksestä, monessako ketjussa alkaa lähtöpaikka olemaan Ylläs tai joku muu ruskalomapaikka?

Hyvä kirjoitus Mikolta sukupuolineutraalisuudesta. Sanoitit tavallisen naisen ja miehen mietteet tästä sukupuolettomasta vouhotuksesta. Pieni marginaaliryhmä saa kohtuuttomasti huomiota. Tytöt/naiset ja pojat/miehet jäävät ”vähemmistöön”. Miten syntyvyys?

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa