Lukijoilta: TEKSTATEN

Tutkimusproffa sanoi koronasta, että meillä oli tuuria. Ei se kuulkaas niin ollut, vaan johtui siitä, että vanhemmat ihmiset, joita ankaralla kädellä kaitsettiin, osasivat totella ja käyttäytyä. Nyt kun olisi nuorison vuoro pitää korona maltillisena, niin eipä onnistu, kun millään ei ole mitään väliä. Jonkun mielestä voi olla kunniakasta kuolla koronaan. Minusta ei siltä tunnu.

Etätyön ongelma: Jää kokkuun peleihin. Näille kotona työskenteville mitää lomia saisi kerryttää. Näköjään tehdään omia hommia työajalla, välillä voi kattoo onko tullu mitää netin ihmeelliseen maailmaan.

Eikö opettaja ole koulutettu nimenomaan opettamaan, niin kuin poliisi taas ylläpitämään järjestystä!? Opettajakoulutusta on muutettava radikaalisti, jos nykyvanhemmat odottavat, että ope toimii myös poliisina, psykologina, psykiatrina ja sijaisvanhempana ym:na. Vieläkö joku haluaa opettajaksi?!

Kun Suomi pyrkii nyt osaltaan tuomitsemaan Puolaa ja Unkaria ns. oikeusvaltioperiaatteen laiminlyönneistä, niin useat EU-meppimme Tytti Tuppuraisen vetäminä, Brysselin mandaatilla, eivät halua vähääkään ymmärtää em. valtioiden todella vaikeita historiallisia taustoja, kun niitä sekä lännen että idän suunnilta ajettiin suuriin vaikeuksiin. Kun nämä valtiot nyt elävät vapaammin, niin annettakoon niiden itse ajan saatossa rauhassa demokratisoitua.

Sähköverkkoyhtiöillä näyttää olleen paremmat laskutikkumiehet, kuin Energiavirastolla! Tai sitten vain liian ovelia lobbareita. Valvontasopimukseen ujutetut kymmenien prosenttien hinnankorotukset ovat valtava juttu, lupa kerätä kansalaisilta miljoonatolkulla ylimääräistä rahaa pakolla, mutta Suomessahan ei tietenkään voi olla kyse korruptiosta, vai kuinka?

Jätehuoltofirman tj retostelee I-P:ssa 13.10. kierrättävänsä tuulimyllynsiipiä kertoen, että ne pistetty pienemmiksi paloiksi, murskattu ja ”tehty niile jotakin”, ilmeisesti poltettu ”jossakin”. Ei tämä ole vielä kierrätystä! Eli ministeri ja tj Mikkoset olivat aivan oikeassa: kierrätystä Suomessa ei ole.

Mitähän terveysalan esimiehet aikoo tehdä, kun korona leviää ja 90% hoitajista haluaa vaihtaa ammattia?

Sukkulakiskobussi keskustan ja Vaskiluodon välille olisi ekologinen ratkaisu bussien lisäämisen sijaan ja meneehän sinne vielä kiskotkin asemalta asti.

Vaasan tori pimeänä valoista jo monta vuotta, miksi?

Kokoomus kyllä tekee nyt itsensä naurettavaksi kykypuolueeksi kun väittelee milloin maskia ois pitäny pitää ja milloin ei. Ja kenen ois pitäny sitä tai tätä. Kyllä kaikki on nyt tehnyt parhaansa tämän vitsauksen eteen. Nyt katse eteenpäin ja mennään tämän vitsauksen yli, että heilahtaa.

Minulle on ihan sama, mitä Sanna Marin päällään pitää, mutta sitä ihmettelen, että Suomen pääministerillä ja pienen lapsen äidillä on aikaa kekkaloida muotilehdessä ja television hömppäohjelmissa.

Faktaa keväältä: ”Nyt kun huoltovarmuuskeskuksen ovet avataan niin rekat lähtevät liikenteeseen, niitä on toki hankala havaita kun liikkuvat epämääräisinä aikoina”. Totuus :ei ollut rekkoja kun ei ollut maskejakaan. Keisarin uudet suojamaskit.

Markku Orsilalle kiitos hyvästä vastauskirjoituksesta 14.10. Näin puhuu oikea kristitty. Toivon enemmän Orsilan tavoin ajattelevia uskonnollisiin piireihin. Silloin niihin voisi liittyä enemmänkin myös meitä tavallisia tavallisia syntisiä, joita siellä hyvin helposti katsotaan ”nenän vartta” pitkin.

Toivottavasti palkansaajille riittää palkankorotukseksi näin koronan aikaan, että saavat pitää työpaikkansa. Turhalla ahnehtimisella käy kuten paperiliiton väelle – palkkapussi on painava, mutta toiminta loppuu Suomessa.

Ja taas menee ääniä kokoomukselta täysin tarpeettoman epäluottamuksen esittämisestä Krista Kiurulle. Hallitus on koko vaikean koronakevään tehnyt kaiken tehtävissä olevan. Tätä arvostavat jopa ulkomaalaisetkin. Kokoomus vain karkottaa äänestäjänsä todistamalla olevansa jälkiviisas menneisyydessä elävä puolue. Ei rakentavasti eteenpäin pyrkivä.

Lehdessä juttu, kuinka rahat ei riitä laitureiden kunnossapitoon. Alkuvuodesta kuitenkin kerrottiin kuinka veneilijöiltä kerätään laituripaikkamaksuina 280 000 e ja paikkoja kunnostetaan 50 000 e:lla, kokonaisbudjetin ollessa 93 000 e. Voisiko joku kertoa mihin loput rahat vuotaa, taitaa olla piiloverotusta veneilijöiltä. Ihmetellään kruununmakasiinin alhaista käyttöastetta vaikka vaijeripaikat sellaisessa kunnossa ettei sinne saa veneitä edes kiinni.

Mikä on tämä Verkkovirasto, joka ”laskelmillaan” mahdollistaa kansalaisten ”ryöväämisen”? Kenen asialla he ovat?

Tutkimuksen mukaan 79% tartunnoista tulee oireettomilta ihmisiltä, joten maski kaikkien kasvoilla suojaisi väestöä ja virus tukahtuisi. Ffp2-maski suojaa 91% ja suu-nenäsuojus vain n. 50%.

Ylen tutkimuksessa selvitettiin ylisuuria sähkön siirtohintoja. Takaisinpalautus asiakkaille olisi ylivoimainen? Ei ole. Sähkön jakeluyhtiöt pidättyisivät 2–3 vuotta perimästä ollenkaan sähkön siirtohintaa! Kaikki olisivat tyytyväisiä, ja tulevaisuudessa perittäisiin vain todelliset siirtohinnat.

Sähkänsiirto = ryöstö! Heinä-elokuun sähkölasku maaseudulla 50-luvun talossamme 19,33e (9,67 e/k), Carunan sähkönsiirtomaksu heinä-syyskuulta 117,69 (39,23/kk)! Kulutus ihan sama syyskuussa!!

Englantiseen pubiin mennään töiden jälkeen parille oluelle, eikä vasta puoliltaöin kaatokännissä örveltäen, kuten täällä. Siksi ne laitetaan ihmisten aikaan kiinni.

Hienoa että Seinäjoen–Ilmajoen lentokentällä oli toimintaa, lennoston syysharjoituksen aikana. Olihan sitä toimintaa myös Vaasan lentokentällä, mutta sitähän ei lehdessä näytetty suurin valokuvin kuten Seinäjoelta, ja tekstissäkin vain pieni maininta.

Lapset pelkää mennä kouluun, joka kouluun saatava järjestyksenvalvoja.

Yksi seinäjokinen haluaisi Seinäjoki–Ilmajoki lentokentälle paljon lentosotaharjoituksia! Haloo, Vaasassa toimii standardit täyttävä kenttä ja on tunnin juna- tai automatkan takana. Kehitetään järkevä konsepti, eikä paasata veronmaksajien rahoja kankkulan kaivoon.

Ravintola-alalle koronan tuoma uusi normaali eli kiinni klo 23.00, olisi hyvä käytäntö myös jatkossa. Luonnotonta pitää baareja auki lähes aamuun asti.

Joskus voi olla mahdotonta maksaa lasku ajoissa, kun nykyinen posti voi tuoda sen vasta eräpäivän jälkeen. Laskun meno perintään ei aina ole oma vika.

Vaasan venepaikat on kaupungin tarjoama palvelu ja kustannetaan suureksi osaksi verovaroin. Maksaako esim. Laihialla ja Mustasaaressa asuva veroja Vaasaan? Ei maksa ja siitä syystä heiltä pitää ottaa korotettu paikkamaksu!

Älykäs selviää tilanteesta, johon viisas ei koskaan joudu. Tiedon aasi ja älykäs osoittautuu tosipaikassa tyhmäksi!

Koronapositiivisten määrän uutisointi: samalla pitäisi ilmoittaa myös testattujen määrä! Aluksi koronatestejä ei tehty lieväoireisille. Nyt testataan oireettomiakin, ja myös todetaan positiivisiksi. Eräs alan professori kertoi myös tästä tv:ssä äskettäin. Ei voi suoraan verrata tartuntojen määrää kevään määriin!

Palomiehen ja opettajan toiminnan vertaaminen kiusaamisasiassa oli erittäin ontuvaa. Sillä palomies tekee kaikkensa tulipalon sammuttamiseksi syttymissyystä huolimatta, mutta opettaja ei aina tee kaikkensa kiusaamisen lopettamiseksi, vaan helposti nostaa kätensä pystyyn kun hänen tehtävänä on vain opettaa. Oikeasti opettajan tehtävänä olisi myös taata oppilaille yhtäläinen ja turvallinen koulunkäynti.

Mitä mahdollinen duoraitiojuna vaikuttaa muihin junayhteyksiin?

Kuinka parvekkeella saa nykyään tupakoida? Se savu vaarantaa sivullisten terveyden ja huonontaa ilmanlaadun (taloyhtiön osoittama tupakkapaikka on jo käytössä perustuen vapaaehtoiseen tupakanpolttoon).

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa