Lukijoilta: TEKSTATEN

Miten kauan viranomaiset vielä sallivat härskit ympäristörikokset Kyrkösjärven ja Tuomikylän välisellä Seppäinpolulla (juttu IP:ssa 17.10.)? Kenellä on vastuu?

Kepun Saarikko sanoi, että puolue aloitti pelin Suomen EU:lta ”saaman” elvytyspaketin käytöstä. Tiedoksi kepulle ja muille tietämättömille/laskutaidottomille, Suomi ei saa EU:lta latin latia. Suomi maksaa n. 6.600.000.000 e ja sieltä palautetaan ehkä n. 3.200.000.000 e, opetelkaa laskemahan, tuossahan Suomi häviää n. 3.400.000.000 e.

Pakolaisia ajautuu nyt korona-aikana Suomeen perin niukasti, syynä kai Euroopan valtioiden rajojen ylittämisvaikeudet. Toisin oli vuonna 2015, kun Suomeen saapui pakolaistulva, yli 32 000, kun rajat oli helposti ylitettävissä. Määrä oli Euroopan valtioista asukasmäärään nähden suhteellisesti verraten neljänneksi eniten. Tohtorinväitöskirjan aiheeksi sopisi sen selvittäminen, mitkä Suomen vetovoimatekijät tähän johtivat. Sosiaaliturvamme tasoko?

Mikä on ”koronanyrkki”? Mitä se tarkoittaa? Mikä on vastaava sana ruotsin ja englannin kielessä? Miksi sille ei muka ole normaalia suomenkielistä vaihtoehtoa? Äärettömän lapsellista hokea tuollaista!

Tanssit Härmässä, kyl mää niin kauhiast ihmettele, tanssiiko ne maskit päällä näin koronan aikaan?

Miten on mahdollista, että Ruotsin pääministeri edustaa Suomea Brysselissä? Edustaako Putin Niinistöä, jos hän on estynyt?

Asiallisen hyvä kolumni Ralf Sundilta paikallisesta sopimisesta. Laajemmin asiaa käsittelee Arto Helenius Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalla 5.10. Otsikko ”Paikallinen sopiminen on pehmeää toimintaa.”

Mitä on tapahtunut, kun työantajasta tulee pakojänis?

Miksi poliisi sallii vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen täysin lainvastaisen ja vaarallisen autojen pysäköinnin jalkakäytävälle Puskantiellä välillä Vapaudentie–Marttilantie?

Näyttäkää nyt Vaasan päättäjät että osaatte ajatella isosti eikä näperrellä. Eihän tuossa tielinjauksessa ole muuta järkevää ja kauaskantoista vaihtoehtoa kuin Vikbystä suoraan Vassorinlahdelle kasitielle.

Kolmas vaihtoehto Vaasan satamatielle löytyy, jos tarpeeksi taitoa on. Moottoritien ja ohitustien risteyksestä, vanhan kaatopaikan ja Suvilahden välistä mahtuu varmasti pengertie virtausaukkoineen matalan lahden yli Sundomin puolelle Svartön metsän läpi missä ei ole huviloita. Pengertie kiertäisi Mustasaaren ja lintusuojelurajan kokonaan Vaasan kaupungin puolelta. Hinta olisi n. 15 miljoonaa eikä 30–40!

Rehtorin ja opettajien työ on luoda kouluihin turvallinen ympäristö, jossa kiusaaja tulee viipymättä ilmi. Oppilaille ei saa olla kynnystä ottaa asia heti esille, ts. asioista pitää osata puhua riittävästi. Ne rehtorit ja opettajat jotka eivät tähän kykene saavat kyllä lähteä muihin töihin – vaikkapa lapiohommiin.

KommentoiTEKSTATEN

Kirjoita tekstiviestiin MIELIPIDE oma mielipiteesi ja lähetä viesti numeroon 13523. Viestin hinta on 1,10€. Palvelu toimii kaikilla kotimaisilla liittymillä. Toimitus pidättää itselleen oikeuden valita julkaistavat viestit.
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa