Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Golfosakevastikkeista valittajille. Myös asunto-osakeyhtiöiden vastikkeet toimii samoin. Maksettava on, vaikka ei käyttäisikään. Omistajuus on se peruste. Jos ei halua maksaa, myy pois. Yksinkertaista.

Joskus muinoin omaa maata haluttiin vielä puolustaa. Ruotsi valmistautuu sotaan, ketä vastaan? Mitenkäs Suomi?

Kiitos hirviporukoille, jotka laittavat tien varteen merkit hirvestyksestä. Voi ajaa hitaasti, valita kiertotien tai olla menemättä.

Korona on hoitokotien kulta-aikaa, ei edes tarkastajat mene paikan päälle. Kuinka voi olla näin vaikka sijaisten määrä on mittaamaton varsinkin viikonloppuna. Mitä hyötyä on tarkastuksista jos niistä ilmoitetaan etukäteen?

Koittakaa nyt te kauppiaatkin huolehtia, että hinnat on oikeen kassalla, ettei tarvi neuvonnan jonossa seistä kaikkien köhijöiden seassa. Yleensä kestää, kun veikkauksia hoitaa sama työntekijä.

Metsästäjät on tappaneet kuluneen vuoden aikana enemmän ihmisiä kuin sudet viimeisen sadan vuoden aikana.

Nykyään ei tarvitse olla mitään esimiestaitoja tai koulutusta. Työpaikan vanhin tai se joka osaa parhaiten ”nalkuttaa” varsinkin uusille työntekijöille, nimetään esimieheksi. Kun ei oikein hallitse mitään, täytyy joka asiaan sekaantua. Työhön perehdytyksestä ei tietoakaan.

Kehtasitkin ajaa siilin yli! Siilejä on tosi vähän ja näin tapetaan loputkin.

Miksi Vaasasta on tullut niin roskainen? Osa onnellisuusrahoista katujen ja nurkkien siivoukseen.

Matti Vanhasen ehdotus pitkään aikaan todella järkevä ”satelliittiseurantaan”, sillä jos jollakin, kepu voi nousta!

Eva-Maria Strömsholm kirjoitti 19.10. diagnoosikuraattorista, jonka koulutus olisi hänen mukaansa terveydenhuollon ammattilainen, kuten kuraattori tai sairaanhoitaja. Kuraattorin pätevyys on lakisääteinen ja siihen vaaditaan sosiaalihuollon koulutus.

I-P 18.10. E. Aho, sinun ja Viinasen (kok.) hallitus lahjoitti pankeille miljardeja pankkitukea, jota ei maksettu takaisin, näin luotiin vauraus ja ahneus Nallelle, Pesoselle ym. ökyrikkaille.

Suomessa on vain Trumpin tv-kanavia. Vuosikausia joka päivä naama näkyy monesti turhissa asioissa.

Nyt on I-P-lehdessä kunnon sanaristikot, sopivan haastavat, ei kuitenkaan liian vaikeat. Onnistumisen kokemuksia tulee niitä ratkoessa.

Tiistai-aamuna 20.10. klo 8.00 sairaalan Y-laboratorion odotusaula oli lähes täynnä asiakkaita laputettuja penkkejä lukuun ottamatta. Jokseenkin kaikilla oli maski, mutta useimmilla oli päällään myös ulkovaatteet paksuine toppatakkeineen. Näytteenottohuoneeseen monet marssivat kuin naparetkeilijät takit päällä ja monilla vielä lippis päässään. Eikö nyt voitaisi ohjeistaa seinäilmoituksin, että jätettäisiin päälliskamppeet naulakoihin tai penkkeihin. Näin säästyttäisiin katupölyjen pemottamiselta hygieenisiin tiloihin, säästettäisiin muiden aikaa takkien riisuuntumisen verran ja noudatettaisiin samalla myös hyviä sisäkäytöstapoja.

Raimo Rintala avasi ansiokkaasti sotepalveluista. Uusi hallinto ei pysty jonoja lyhentämään vaan kunnat, jotka palkkaavat lisää lääkäreitä, jos löytyy, valtion osoittamalla täsmäpanoksella.

Kirkon pitää luopua vihkimisoikeudesta, kun se ei pysty oikeutta harjoittamaan yhdenvertaisesti kaikkien avioliittoon haluavien kohdalla. Kirkko voi sitten siunata avioliiton, jos se katsoo liiton omasta mielestään riittävän kelvolliseksi.

Asumisperusteinen sosiaaliturva on järkevä ja inhimillinen ratkaisu. Sitä ei pidä muuttaa kansalaisuusperusteiseksi tai kielenosaamisperusteiseksi. Asumisperusteinen sosiaaliturva helpottaa esimerkiksi turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja ulkomaalaisten puolisoiden asunnon saamista erotilanteessa. Katto pään päällä ehkäisee ihmiskauppaa, laittomiin työsuhteisiin joutumista ja seksuaalista hyväksikäyttöä ja tuo heikoilla oleville ihmisille suojaa ja turvaa.

Autojen satelliittipaikannusjärjestelmä oli kyllä Nokia-Ollilan visio. Siitä karvalakkimallina on nykyisin koronavilkku.

Kesällä vaihtoautoja testatessa, huomasi MTV3 uutisen automyyjistä todeksi. Tiettyjen ketjujen vaihtoautoja ei ollut tarkistettu ollenkaan, vikavalot vaan vilkkui. Katsastetuista autoista jarrupalat loppu jne. Kierrän nykyään ko. liikkeet kaukaa.

Kokoomus alkanut populismilinjalle, jankuttaa korona-asioista sellaista mistä keväällä edes terveys- ja virustiedon asiantuntijat eivät osanneet sanoa mielipidettä, miksi jankuttaa kevään asioita kun pitäisi keskittyä torjumaan korona nyt.

Miksei kauppiaat laita maskin kuvaa ulko-oveen? Kun kävin jalasjärveläisessä marketissa, niin maskit olivat kassoilla ja melkein kaikilla asiakkailla. Paitsi olutta kaipaavilla ”teineillä”, jotka pyörivät mäyräkoirineen hyllyjen välissä ilman maskia. Toinen ketju saanut paljon asiakkaita kun siellä näitä maskittomia mäyräkoiramiehiä ei ole ja maskit ovat melkein kaikilla.

Kaipolan paperitehtaan lopetuksen myötä lisäksi myös noin 500 yrittäjää menettää työnsä jotka huolehtivat kunnossapidosta kuljetuksista Huolloista ruokailusta siivouksista ym.

Tupakointi ja kynttilöiden polttaminen parvekkeilla, sekä terasseilla tulisi kieltää lailla. Vain maksullisella poikkeusluvalla mahdolliseksi. Yhtiökokouksessa tupakoitsijat ja heille lojaalit voittavat äänestyksen. Etenkin, jos hallituksen jäsenissä on tupakoivia. Savustus jatkuu ja voi palaa muutakin, kuin tupakka.

Kiitos hyvästä kirjoituksesta, Vankien vanhemmat ry:n puheenjohtaja. Päihteiden käytön taustalla on aina jokin syy, sitä syytä pitäisi hoitaa.

Katsoiko moni maanantaina 19.10. Femman Spotlight-ohjelman Vaasan sairaanhoitopiiristä. Pistää miettimään!

Vaasassa ei taxia ajossa loppuillasta. Älkää menkö pitkälle tai tilatkaa auto Seinäjoelta.

Vaasan kaupunki voisi antaa koronalahjan veronmaksajilleen sammuttamalla liikennevalot.

R Helin, voisiko olla myös niin, että suvaitsemattomat ihmiset ovat unohtaneet ns. rakkauden kaksoiskäskyn?

Kiitos Kaukorannalle koronan hoidosta ja Karin Toivolalle 20.10. Ja risut sille joka keksi laittaa 190k rahaa näihin onnellisuusharhoihin.

Kiitos Karin Toivola kirjoituksestasi I-P 20.10.2020. Olen niin täysin samaa mieltä kanssasi. Toit esille erittäin hyvän ja tärkeän näkökulman.

Olipahan huuhaa-uutisointia. Tutkimuksessa kysytty 1002 ihmisen mielipide. Se uutisoitiin pääuutisissa Suomen kansan mielipiteenä. Ei todellakaan ole sitä!!!

Nyt pitäisi jonkun sanoa pääministerille, ettei hän ole Suomen johtaja. Hän on vain hallituksemme pääministeri. Tinttaamaan ei nyt pitäisi alkaa, sellaista käytöstä pitää hävetä.

Postille iso kiitos, laitoin kortin perjantaina Alavuden postiin ja se oli maanantaina perillä Taipalsaarella! Kyllä posti toimii!

Metsästystä rajoitettava voimakkaasti! Salametsästäjiä on ihan tarpeeksi pitämään kannan kurissa, jos se on ongelma.

Koronasta puhumisen lopettaminen ei poista sitä, päinvastoin. 100 000 lomautusta ei johdu hallituksen ministereistä, vaan koronasta.

Onnikka nimeksi onnellisimman kaupungin lähiliikenteelle.

”Emme edelleenkään ole kieltämässä henkilöautoilua”, sanovat vihreät. Ja ajatus jatkuu: Me vain teemme sen mahdottomaksi.

Kiitos Markku Orsilalle hienosta kirjoituksesta. Olen jo pitkään harmitellut sitä, että kirkossamme näitä ensimmäisen kiven heittäjiä tuntuu riittävän kaikkea erilaista kohtaan. Onhan Raamatussa monta tarinaa siitä, miten Jeesus hyväksyi ja rakasti ihan jokaista.

Keskustan Saarikon ja Kurvisen, keskustamyönteiset lausunnot, olivat jollekin keskustavihaiselle liikaa. Sain tällaisen ajatuksen sain hänen kirjoituksesta. Mutta onko minä-sana poliittinen, sitä kuulee jopa pääministerin puheesta, mielestäni on, jos edellä mainituilla keskustalaisilla oli.

Iso kiitos Karin Toivolalle kirjoituksestasi I-P:ssa 20.10. Voiko tuon asian selvemmin sanoa?

Mitä järkiä on kastella kuiva asvaltti suolaliuoksella?!

Palosaaren uusi kävelysilta on kuin kelkkamäki, kun se jäätyy.

Kertoisiko joku Sanna Marinille, ettei Suomi ole kommunistinen diktatuuri.

Mikähän siinä on, jottei niitä myllyjen lapoja voi teherä alumiinista, kalliita ja heikompia joo, mutta olisivat ainakin kierrätettäviä niin kuin muukin mylly!!

Lähetin torstaina paketin Vaasasta Helsinkiin. Perjantaina saaja sai kello 16.10 ilmoituksen tekstiviestillä, että paketti on noudettavissa. Älkää aina haukkuko!!

Kansan hyvinvoinnin vuoksi vastuuseen pitää saada niin keskusta kuin perussuomalaiset. Riittää ihmisten sullominen kaupunkisumppuihin. Persut lyhytnäköisinä kritisoivat samoilla arvoilla olevan emopuolueensa niin heikoksi, että se ei pysty estämään rikkaiden mieletöntä etujen kahmintaa, eikä vakityöpaikkaa vailla olevien ihmisten hyväksikäyttöä parempiosaisten hyväksi. Köyhien kannalta persut ovat huono vaihtoehto.

Postin vastuu lähetettyjen tutkimusaikojen myöhästymisestä? Kirje päivätty sairaalassa lähteväksi 2.10., postileima 14.10., saapui kotiin 19.10., tutkimusaika oli 14.10. Ilman sairaalan lähettämää varmistusta olisi jälleen yksi postin aiheuttama harmi ollut valmis.

Sähkön siirtohintojen karkaaminen pilviin on seurausta siitä, että hallitusta ja Eduskuntaa johdettiin harhaan, joko tahallaan tai ymmärtämättömyyttään. Asiasta olisi käynnistettävä esitutkinta, niitä kohtaan jotka ovat tähän syyllisiä, koska näyttää vahvasti siltä, että asiassa on syyllistytty vähintään törkeään luottamusaseman väärin käyttämiseen. Asianomistajina ovat kaikki sähkön käyttäjät jotka ovat joutuneet maksamaan sähkön siirrosta perusteetonta ylihintaa. Minunkin viimeisessä sähkölaskussani oli kulutus 59 euroa ja siirto 102 euroa, kohtuullistako. Talvikaudella tämä siirtohinta kurittaa kuluttajia oikein urakalla.

Eikö lehti pärjäisi ilman Pöyrööt-sarjakuvaa. Lukijat pärjäisi. Maakunta pärjäisi. On tätä heimoa tarpeeksi tyhmänä pidetty.

Koulukiusaajat voi äänestää joulu- ja kevätjuhlanäytelmien pääosanesittäjiksi. Tai perustaa elokuvakerho, jossa he tekevät kaiken opettajan johdolla. Taikka valita heidät oppilaskunnan kioskivastaaviksi.

Kiitos tanssien järjestäjät, kun olette jättäneet tanssit tauolle muutamaa paikkaa lukuun ottamatta. Toivottavasti kaikki ymmärtäisi mikä riski tanssi on tällaisenä aikana.

Jo 1 tupakka päivässä tekee 365 tupakkaa, tästä voi itse kukin tupakoitsija laskea polttamiensa savukkeiden määrän. Ja rahaa mitä on mennyt tupakkaan.

Turha huutaa Pasia ja Paulaa apuun pitkäaikaissairaan pakkotyöllistämisessä. Porvarit saavat tyydytystä pitkäaikaissairaiden kyykyttämisestä. Vakuutuslaitokset ja Kela hylkäävät työkyvyttömyyseläkehakemuksia liukuhihnalta ja taikovat työkyvyttömistä työkykyisiä, vaikka hoitava lääkäri työkyvyttömyyseläkettä puoltaisikin. Kun työkyvyttömyyseläke hylätään, pitkäaikaissairaat joutuvat työttömyysetuudelle ja TE-toimistoon asiakkaaksi, vaikka eivät työkykyisiä olekaan. Ei TE-toimiston listalla työkuntoista tekijää ole. Työkykyiset ovat jo kaikki töissä.

Onnittelut Luoma-ahon ahkerille ja osaaville kyläläisille Alajärvellä uudesta kylätalosta! Tsemppejä tuleviin toimiin, palveluihin, harrastuksiin tämän ajankin hermolla.

Tuulimyllyt vain sellaisiin paikkoihin, missä niistä ei haittaa paikallisille, lomalaisille, retkeilijöille, matkailijoille, eläimille, luonnolle, eikä luonnonrauhaa etsiville.

Päivän vitsi Sanna Marin myös seuraavan hallituksen pääministeriksi Tämä puoli vuotta on jo liikaa.

Sotessa lanseerattu käsite, ”hyvinvointialue”, voi alueen talouden pahoin heiketessä, kääntyä ihmisten mielissä käsitteeksi: ”pahoinvointialue”. Täytyy ihmetellä näiden sotesuunnittelijoiden pyrkimystä idealisoida luomaansa järjestelmää verbaalisella kikkailulla. Maakunta-ilmaus on vuosisatainen alueellinen käsite, jo selkäytimeenkin kansalaisilla piintynyt. Antaa tuon ”hyvinvointialue”-sanan jäädä lakitekstiin, mutta muutoin se roskakoriin!

Sosiaali- ja terveysalan harjoittelupaikat Vaasan seudulla; mikä on suunnitelma? Olisiko aika opetella elämään koronaviruksen kanssa ja ottaa opiskelijoita harjoitteluun niin kuin ennenkin? Tilannehan ei tule muuttumaan talven aikana tämän kummemmaksi, eikä ole kenenkään etu jos valmistumiset viivästyvät. Suuri osa meistä opiskelijoistakin elää tällä hetkellä hyvin varovaisesti, ihmiskontakteja vältellen, eikä näin ollen ole yhtään sen suurempi uhka tartuntojen kannalta, kuin vakkarit. Välinpitämättömiä on valitettavasti kaikissa ihmisryhmissä. Ei ole syytä leimata kaikkia opiskelijoita ja pitää heidän tulevaisuuttaan löysässä hirressä.

Seksuaalirikosten seuraukset ovat suurempia naisille. Siksi olisi järkevää, että näiden lakien valmistelussa olisi naisenemmistö.

Itsekkyys synneistä on toiseksi suurin.

Kyllä Vaasan ja Laihian välille 3-tielle tarvitaan 4 kaistaa. Aina laihialaiset vastustaa kunnon hankkeita!

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa