Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Tuolijumppaa toivonut vanhus, lähetin toiveesi Ylelle. Toivottavasti toteuttavat toiveesi.

Jo on työntekijätkin eri asemassa. Julkisella puolella jos pidätetään virasta rikosepäilyn vuoksi, hän saa tutkinnan aikana puolet palkasta, jos todetaan syyttömäksi, hän saa takautuvasti kaiken palkkansa korkoineen takaisin. Yksityisellä puolella se on saman tien kiitos näkemiin, lasku ja syyte käteen.

Ei hyvältä näytä huumausainepolitiikan osalta puolueiden nuorisojäsenten vaatimus huumeiden vapaasta käytöstä... käsittämätön ajatus!!

Vaasan onnellisuuskampanja tuntuu kornilta ja osoittaa kuinka kauaksi hankkeen vetäjät ovat etääntyneet tavallisen vaasalaisen arjesta. Täyttä höttöä.

Sinulle joka kaipasit kotipalvelua siivoamaan. Kotihoito on ajan tarpeen mukaan uudistunut. Entistä huonokuntoisemmat asuvat kotona ja tarvitsevat hoitoa voidakseen asua kotona. Työntekijät ovat koulutettu nimenomaan hoitotyöhön, ei siivoamaan. Monesti yksityinen siivousapu tulee edullisemmaksi. Onko kuntien edes velvollista huolehtia kenenkään nurkkien siivouksesta??

Onnellisuuskampanja Vaasassa, komppaan myös Kaarin Toivolaa: täyttä puppua. Esimerkiksi terveyskeskuskäynti oli ainakin kaukana onnellisuudesta. Käynnin jälkeen omahoitaja kirjasi käynnin toisella kotimaisella joka ei ole potilaan äidinkieli, ja potilas ei ymmärrä sitä. Eikä myöskään pyynnöstä kirjaa asiaa potilaan äidinkielelle. Myös omakanta.fi on kirjattu toisella kotimaisella kielellä, joka ei ole potilaan äidinkieli. Ole siinä sitten onnellinen. Tuntuu vaaralliselta näin viralliselta maineeltaan kaksikieliseltä kaupungilta. Voimmeko me asukkaat nyt ajatella, että Vaasa on vain yksikielinen kaupunki, ja kaksikielisyys imago, jota nyt mainostetaan koko maahan, ei ole totta edes terveydenhuollossa Ole siinä sitten onnellinen, niin ja kiitollinen.

Nettirikollisuus lisääntyy. I-P 23.10. Samaa mieltä. Some on yksi kanava. Porukat höläjää siinä tyhmyyttään asioita, mitä rikolliset kyylää, samoin nämä nettikaupat, ostetaan sika säkissä. Tyhmyyrestä sakotetaan. Mielenrauha säilyy, mitä vähemmän sekoilet somessa ja kaikenmailan eepayssa.

Jättäkää äkkiä kaikki lapsiperheet uppoava laiva Mustasaari Rurik Ahlberg kipparina! Hän voi uida yksikseen uimahallissa.

Kenen on vastuu kaupunkipyöristä? Pyöriä lojuu ympäri kaupunkia. Osa särjettyjä. Yhteinen omaisuus talvivarastoon pikaisesti.

Atrian uusi broileri-investointi on tietysti sinänsä positiivinen asia (lähinnä omistajille ja tuottajille), mutta kuluttajana toivoisi jo lopultakin satsauksia myös laatuun ja etenkin tuotekehitykseen eikä pelkästään volyymiin ja bulkiin.

Kaivoslain uudistus siirtyy ainakin vuodella eteenpäin. Eduskunnan talousvaliokunnan pitää saada rauhassa arvioida lain haittoja ja hyötyjä, kertoi elinkeinoministeri. Nykyinen lakihan on kuin Afrikassa, ulkomaiset mainarit tulevat ja kaivavat mineraalit eivät maksa juurikaan veroja tai muita korvauksia ja jättävät kaivosjätteet siivoamatta. Täytyyhän tätä pohtia pitkään. Voidaanko tällaista käytäntöä muuttaa, ettei vain peloteta näitä kaivajia pois maastamme.

Teollisuuskin haluaisi pitempiä vakaita oloja. Sehän ei onnistu, kun oppositiopuolueet pitävät tärkeänä tehtävänään kaataa hallitus heti alkuunsa. Tuhlataan kaikkien aikaa ja voimia turhaan. Kaikkien pitäisi keskittyä hoitamaan Suomen asioita positiivisesti.

Kiitos Matti Salomäki hyvästä kirjoituksesta, IP 22.10., siinä kuului oikean hyvän paimenen ääni. Toista se oli nämä ”palkkapaimenet”, jotka siunaavat syntiä ja opettavat Jumalan sanan vastaisesti, eksyttäen näin seurakuntaa.

Erinomainen keino saada kysyntä tyrehtymään on nämä veromuutos-spekulaatiot.

Vähän pelottaa Vaasan tilanne. Kymmeniä miljoonia divarifutikseen, jäähalliin, laivaan, sairaalaan, 2 teatteria jne. Maakunnat hyötyy, vaasalaiset maksaa. Onkohan kunnan tehtävä rahoittaa yksityisiä yrityksiä? Vaasa ei ole kasvanut 10 vuodessa yhtään.

Jos siirtää yrityksensä Suomesta ulkomaille, niin joutuu maksamaan maastapoistumisveron. Mitä varakkaampi yritys, sitä suurempi vero! Korkean verotuksen Suomesta, matalamman yritysverotuksen maahan, siirto silti kannattaa.

Vaasan päättäjien on nyt pysyttävä lujina ja toteutettava aiotut säästöt ja lomautukset vaikka minkälaisia valtionapuja olisi tulossa. Ne lämmittävät vain hetken. Vaasan talous on nyt saatava kuntoon ja pysyvästi vakaalle pohjalle.

Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan nuorille kannattaa perustaa laaja nuorten neuvosto, jonka työlle ja ehdotuksille tulee antaa oikeasti valtaa. Tilaa täällä on. Vanhat ja asenteelliset politrukit, jotka ovat ryssineet sen 700 mahdollisuutta kehittää yhteistä elämää täällä, on kylmästi laitettava todella vaarallisina sivuun!

Kelloja sen kun vekslathan erestakaasi, vaikka vuasia takaperi Kumpula-Natri hartiavoimin paiskii ruunia turhuuren lopettamiseksi?

Kellojen normaaliaikaan siirtymistä on perusteltu terveyssyillä. Työssäkäyvät ihmiset ovat siis työssä pimeästä pimeään. Eikö se masenna jos mikään. Päivänvalo on parasta terapiaa masennukseen täällä pimeässä pohjolassa. Asiantuntijat voisivat ilman mututuntumaaakin verrata talvi- ja kesäaikaan ihmisten käyttäytymistä.

Sinä joka huudat Vaasan uimahallin sulkemiseksi, tule nyt ihmeessä itse katsomaan miltä turvallinen urheileminen näyttää. Jos haluat tämän ilon pilata, ota ihmeessä 10 kaveria mukaan ja istukaa saunassa vaikka sylikkäin.

Eikö olis parempi tuottaa Suomes ne mineraalit sähköautoihin ja muihin akkuihin kuin tekopyhästi suljetaan silmät Kongon lapsiorjatyövoimalta.

Kiitos Elisa Pirttilahti hyvästä kirjoituksesta. Pääministerimme on upea, osaava nainen ja vielä vahva sellainen. Kaiken kukkuraksi kaunis. Pelottavaa joidenkin mielestä. Minusta taas erinomainen esimerkki nuorille naisille ja tytöille. Kyllä, voitte tehdä ja pyrkiä juuri siihen, mitä elämältä toivotte.

Just näin Elisa Pirttilahti,pää pystyyn tytöt. Toivoo mummu.

Pandemian jälkeen maailmassa on syytä lopettaa tarpeeton huvi- ja työmatkailu. Turismi ja samoin suuri osa työmatkailusta ovat tarpeettomia, koska sama kokemus ja efekti ovat saavutettavissa virtuaalisesti.

M. Vanhasen olisi tarpeen mennä Rukan lumille rauhoittumaan ”satelliittiseurantapakkomielteestään”! Bernerin aiheuttamasta taksisotkusta pitää ottaa opiksi. Berneri meni Ruotsiin.

Suuri kiitos Matti Salomäelle 22.10.20 Ilkka-Pohjalaisessa olleessa kirjoituksesta. Otsikko oli ”Anarkia ei kuulu kirkkoon”. Toimitaan siis ohjeiden mukaan, eikä sooloilla.

Mistä leheret kirjoottaas jos ei olis koronaa?

Kyllä niin harmittaa, että Ideaparkin piti tulla ja kuolettaa kehittyvä keskusta. Voisiko sen purkaa?

Vaikuttaa siltä, että Vaasan kaupungin markkinointi-ihmiset on pihalla kuin lumiukot asukkaidensa arkitodellisuudesta. Suosittelen jalkautumaan kansan pariin ennen seuraavaa kampanjaa!

Vastuu lapsista ja samalla koko alueen vakaudesta sekä tulevaisuudesta on perheen vanhemmilla, erityisesti miehellä - isällä. Isä on paljon, paljon enemmän kuin vain siittäjä.

Suomen antaessa EU:n jättimäiseen elvytyspakettiin 6,6 miljardia euroa ja saadessa EU:lta 3,2 miljardia, niin Suomelle ”p....netoksi” koituu 3,4 miljardia euroa. Fiksummin lausuen Suomen osa on siis tässä varojen siirrossa negatiivisella puolella. Kun tämä 3,4 miljardia euroa jaetaan Suomen asukasluvulla, 5,5 miljoonalla, todetaan jokaisen suomalaisen maksavan elvytyspakettiin lähes 620 euroa eli lapsetkin mukaan luettuna. Elvymmekö mekin?

Olenko ainoa, jonka mielestä tämä kyynärpäätervehdys näyttää todella tyhmältä? Hymy, katse silmiin ja tervehdys on kunnioittava ja sivistynyt tapa, johon voi liittää halutessaan pienen kumarruksen tai käden viennin sydämelle. Näyttää ja tuntuu huomattavasti arvokkaammalta tavalta.

Eläkeläisen lähikaupan ruokakassista katosi artesaanikanapakkaus, kun olin kuuntelemassa Antti Häkkästä ja Paula Risikkoa. Varmaan varkaalle maistui. Olin tosi pettynyt ja ihmeissäni. Näinkö kyläkaupan asiakkaissa liikkuu varas. Vartija olisi tarpeen.

Minä en oikein ymmärrä kerrostalossa, kun näin syksyllä on lämmitys päällä, pidetään parvekkeen ovia auki tuntikaupalla ja lämpö karkaa harakoille. Normaali 10 minuutin tuuletuksen ymmärrän.

Autojen verotusta, uuden auton ostohinnassa olevaa veroa ja käyttöveroja, ei pidä missään nimessä vähentää tai poistaa niin kauan kuin viimeisimmänkin polun päästä ei ole toimivaa julkista liikennettä, jolla pääsee töihin tai asioille. Kaikki eivät ole median hehkuttamia etätyötoimihenkilöitä. Joidenkin pitää päästä vielä sorvin ääreen. Verotuloilla rakennetaan ja korjataan teitä. Mistä rahoista teiden rakennus ja korjaus sitten rahoitetaan, jos autojen verot poistetaan? Vai siirrytäänkö tietulleihin?

Likaista kilpailua liittymistä. Olen yli 82-vuotias vanhus ja totesin kännykkäni SIM-kortin yllättäen lukituksi lauantaina 24.10.20. Jouduin ajamaan maakunnasta Seinäjoelle liikkeeseen, että saisin puhelimeni taas toimimaan. Olin juuri edellispäivänä suunnitellut lopettavani määräaikaisen liittymäni määräajan päättyessä kesäkuussa 2021 ja siirtäväni liittymäni kilpailevaan liikkeeseen. Jostain syystä aikomukseni oli jo tullut liittymäni liikkeeseen liittymä oli suljettu heti, eikä maltettu odottaa määräajan päättymistä kesäkuuhun 2021 asti! Asioidessani liikkeessä liittymä avattiin kyllä ilmeestä päätellen ”pitkin hampain”. lhmettelen kovasti, että näin voidaan vanhusta kohdella. Olisin voinut tautikohtauksen takia tarvita välttämättä puhelinta apua saadakseni. En tiedä olisiko vaikka poliisi kiinnostunut tällaisesta likaisesta kilpailusta vai olisiko tämä peräti heitteillejättöä?

Ei mikään valtio voi kutsua itseään suurvallaksi jos ehjiä vaatteita ei ole kaikille. Vain paraatijoukoille?

Eipä ole ensi kerta, kun väärän näköinen, ikäinen ja värinen naisihminen saa huomata, että työnantaja on kadottanut urakehityksen kannalta oleellista tietoa kriittisellä hetkellä. Vanha kikka pikkuprinssin hyväksi.

Pelmaan risteysjärjestelyt valmistuivat, hieno asia. Mutta miten kävi valitukselle, joka kohdistui suunnitellun työn toteuttamiseen?

Yksi suurimmista onnettomuuksista olisi, jos lapseni ei pystyisi muuhun kuin kilpaurheilijaksi.

Päinvastoin! On vain ja ainoastaan kannustettavaa, että kirkon johtajat ja kaikki seurakuntien palkkalistoilla olevat ihmiset + kolmas sektori ovat ilmastonmuutosvastaisilla barrikadeilla. Nyt asialle on vielä mahdollisuus tehdä jotakin. Ilmastomuutos aiheuttaa suunnattomat inhimilliset kärsimykset ja ennennäkemättömän eläinten sukupuuttoaallon. Kirkon asia on suojata elämää ja vähentää mammonan palvontaa.

Vanha mies kysyi minulta, millä ne päättäjät aurinkoa siirtävät.

Risikko esittää vanhuspalveluihin lisäpanostusta. Samalla kokoomus vaatii menojen karsimista. Mistä otetaan pois? Esitykset ennen vaaleja esiin!

Kyllä kaupunginjohtajan tuuraajakin voi menettää luottamuksen jos haetaan henkilökohtaisuuksista alkaen ja lillukanvarsista.

Vaihdoin autoon talvirenkaat sunnuntaiyönä. Aloitin kello neljä, ja talviaikaan siirtymisen vaikutuksesta valmista tuli varttia vaille neljä. Eli lähes valon nopeudella, tai vähä yli.

Voi että, onko tuo totta! Pohjalaiset suurmarkkinat Seinäjoella. Onko viisasta tuoda tänä karuna koronan aikana tällaiset suurmarkkinat Pohjanmaalle? Pienemmätkin pippalot on peruttu!

Päätoimittaja Mantila mielipuuhassaan ylistämässä EU:ta sunnuntain pääkirjoituksessaan. On mielestäni naivia puhua EU:sta Suomen ulkopolitiikan takaajana. Ensinkään EU:lla ei ole omaa armeijaa, eikä Suomi kuulu Natoon. Elämme kuitenkin suurvallan naapurina ja suhteet on syytä pitää kunnossa.

Nyt on selvinnyt, että ”nettikonnat” loikkaavat digihypyn pitemmälle, kuin poliitikkojen kehumat kehittäjät. Eikä sille mahda mitään!

Hyvä ja selventävä kirjoitus tuomiorovasti Matti Salomäeltä tällä palstalla 22.10.

Venäläistä rulettia, tanssit kylpylässä.

I-P 25.10. Paula Risikko, ikäihmiset. Kiitos, ajatus on rakentava, hoivaava, itse kokeneena kaksi päivystyskäyntiä kuukauden aikana, tutkimukset hyvät, kaikki tarpeellinen tehtiin, henkilökunta osaavaa, vikaa ei löytynyt. Minulle jäi epäselväksi, miten jatkossa toimin, eli jatkotutkimukset, pyörrytys ja huimaus jatkuu. Kodin vankina yksin asuva vanha rva.

Persujen kannattaisi miettiä, mistä he hokemansa nappaavat. Esim, sanonta: ”Missä EU, siellä ongelma” on alunperin toveri Stalinilta ja kuuluu: ”Missä ihminen, siellä ongelma”. Ja mehän tiedämme, miten isä aurinkoinen ongelmat ratkaisi.

Miksi työntekijä kotona, jos oma lokeroitu huone tai lasikko! Herää kysymys, tarvitaanko näitä kaikkia enää korona-ajan jälkeen.

Kyllä ennen oli helppoa. Potilastiedot lukkojen takana. Nyt kaikki ihmisten intiimeimmätkin asiat on yhteistä ”kauraa”. Kun vahinko sattuu, saa kukin mummo hoitaa vahingot itse. Miten tämä nykyinen systeemi voi olla parempi? Kärsijöistä ei kukaan viittä veisaa. Kuka enää uskaltaa hakea apua?

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa