Lukijoilta: TEKSTATEN

Onko Vaasan kaupunginjohtajalla mitään sanottavaa koronasta kärsiville kaupunkilaisille? Mistä tulevat ne veroeurot, joilla virkamiesten palkat maksetaan? Yritystoiminnasta ne tulevat. Konkurssit kuitenkin kolkuttavat ovella. Mitäs’ pojat tehdään?

Maskeja pitkin katuja, kenen syy, hallituksen tietysti, välikysymys nopeasti vireille.

Hautausmaa ei ole pimeässäkään sopiva paikka pitää Halloween-bileitä.

Ymmärsinkö oikein, että jos jäädään kesäaikaan, ei olis työpäivä pimeästä pimeään – mitenkähän olis mahdollista tähän aikaan vuodesta?

Kun Halla-aho vastaa haastattelijan kysymykseen, on pakko kariaasta kakaroille, menkää kamareihin ja nukkumaan.

Onneksi ihmiskunta ei ulotu tuhoamaan kuin oman planeettansa elämän.

Vihreiden perusajatukset eivät poikkea mitenkään muiden puolueiden linjoista. Kaikki perustavat tulevaisuuden siihen, että talouden tulee kasvaa koko ajan ja mieluummin useammalla prosentilla joka vuosi ja tämä ”kasvu” perustuu kulutuksen jatkuvaan lisääntymiseen. Ihmiset maapallolla lisääntyvät jatkuvasti mutta raaka-aineet vähenevät kaiken aikaa. Jos rakennetaan miljardi uutta sähköautoa niin silläkö maailma pelastuu? Tällainen malli ei voi enää kauan toimia.

Mukava nähärä jotta Seinäjoella on sitä ja tätä mutta Vaasas ei oo vielä onnistunu. No Vaasas on merisatama, Seinäjoella tuo ei oo vielä onnistunu. Harmi.

Sekö on suurin mures, jotta tuottaja hyötyy broileritehtaan laajennuksesta, kuitenkin he tekevät suurimman työn ja hyötyvät vähiten.

Uskokaa jo, autoilijat, että Tervajoella valtatiellä 18 nopeusrajoitus on 80 km/t! Nopeusvalvontakamerat on molempiin suuntiin, mutta niistä huolimatta ei tarvitse ajaa kuuttakymppiä!

Jos etätyöskentely jää pysyväksi ilmiöksi, niin varsinkin lounasravintoloilta loppuu asiakkaat vaikka korona katoaisikin. Niihin on turha kaataa veronmaksajien rahoja jos selviytymistaistelu on jo alkanut eikä loppua näy.

Käykö ministeri Lintilän esityksen öljykattiloiden poistosta samoin kuin yrittäjätukien, että korvausta saa ne, jotka eivät sitä tarvitsisi. Kova on halu Lintilällä olla esillä. ”Pankit jakaa, valtio takaa.”

Miksi aborttiasiassa ei ole näkynyt eikä kuulunut miesten, isän ajatuksia ko. asiasta. Lapsi on myös hänen.

Koska Vietnam aloittaa taloyhtiöiden autosähköistyksen?

Anne R. Hyvä, kun puolustit lapsia. Ilman sinun ja kaltaistesi mielipiteitä seksuaalirikossäännösten uudistukseen olisi tullut lapsille vaarallisia kohtia. Oikeusministeri ilmeisesti totesi tämän ja korjaa sekä siirtää lakiesitystä noin vuodella.

Metsästys ei ole luonnon rakastamista, vaan luonnon tuhoamista!

Ihailtavaa toimintaa jalasjärveläiseltä maitoauton kuljettajalta varhain keskiviikkoaamuna! Ehdit pelastaa kodin ja 150 lehmää tulipalolta Koskuella.

Punaiset lehdet vaahterasta maahan leijaa... Haravoottin usiamman jätesäkillisen naapurin pualelta tulevia lehtiä! Rupiaa olemahan raskasta tyätä, kun en oo enää mikään nuari flikka. Poppelien ja vaahterooren varios jourun elämähän!

Osaako kukaan tämän päivän leipureista leipoa vanhanajan hyvää ranskanleipää? Ei mitään valamihiksi siivutettuja. Ranskanleipä kainalos ja vähä voita päällä!

Meillä on menossa sodan jälkeisen ajan suurin kriisi, pandemia. Suurimmassa osassa Euroopan maita tartunnat ovat räjähtäneet ja sairaalat ovat täynnä. Meillä onneksi tilanne on vielä hallinnassa. Medialla ei tässä vakavassa tilanteessa näytä olevan muuta kerrottavaa kuin milloin nuorentaa ja milloin vanhentaa upeasti ja uutterasti kriisiä hoitavan Sanna Marinin valokuvaa! Mistä se kertoo?

Ikäihmisten saatava palveluja ajoissa. Paula Risikko. Vanhus, 93-v., kaatui kesällä, lonkan murtuma, verenmyrkytyskin. Ei myönnetty kaidetta ulkoportaisiin. Kulkee portaiden päästä irrallisia tiilikiviä pitkin, seinässä pari kahvaa mistä saa kiinni. Kulku johtaa pensasaitaan, sen sivua, sateen liukastamaa ruohikkoa pitkin kulku ulos. Jos lunta, ei voi käyttää tuota tapaa. Hoitaa asiansa itse ja ulkoilee. Milloin vasta kaide ellei nyt?

Tietoturva ja digihuijaukset yleistyvät. Onecoin-huijauksen tuottama kansantalouden tappio 40 milj. e. Huijarit kulkevat vapaana ja naureskelevat nurkan takana. Tuomioistuimet ovat jakaneet lieviä tuomioita lähinnä veropetoksista. Syvällisemmin ponssihuijausta ei ole tutkittu Suomessa julkisesti. Vastaamon tietomurto tuottaa inhimillisiä kärsimyksiä. Tämä vahinko on rahassa mittaamaton.

Välimeren rannoilla elävät kansat tappavat meidän muuttolintuja kymmeniä miljoonia yksilöitä. Lopetetaan turismi vastavuoroisesti, ellei alkeellinen kulttuuri muutu.

Kasvoton, häikäilemätön toimija kiristää rahaa suomalaisilta. Viranomaiset eivät voi mitään. Ei, en puhu Vastaamon tapauksesta. Tarkoitan Carunaa.

Aseta lapselle jo ihan pienenä tavoitteita. Juhli ja palkitse, kun ne toteutuvat. Ellei lapsi opi asettamaan ja saavuttamaan tavoitteita, hän ei teininä osaa muuta kuin meikata tai kaasuttaa mopoa! Miksi lapsi ei opi päivähoidossa mitään? Ei edes käytöstapoja.

Hyvä Olli Autio. Alakoulun rehtorina olet sisäistänyt koulukiusaamisen estämisen tärkeyden. Teet sen autoritäärisellä ja sovittelevalla johtamisella. Jos joku aivan poikkeuksellisesti joutuu poistetuksi koulusta, on hän kiusaaja, eikä uhri.

Anja Paksu kirjoittaa (I-P 31.10.) asiaa kuoroista ja mainitsee että Vaasan seurakunnan Lottakuorolla ei ole ollut harjoituksia. Se ei ole tässä koronatilanteessa ihmeellistä mutta ihmetyttää, että voiko seurakunnalla olla Lottakuoro?

Voi kauheaa! Työssäkäyvät ihmiset joutuvat olemaan töissä pimeästä pimeään. Tuo ei ole murhe eikä mikään, eikä myöskään se pieni tunnin aikaero. Normi ihminen pärjää sen kanssa. Tekisin niin mielelläni samoin joka päivä, pimeästä pimeään, mutta kun elämä on jo valmiiksi sitä pimeintä, mitä kohdalle voi sattua, niin ei enää jaksa. Pienet ovat murheet. Miettikää mistä valitatte!

Törmäsin kadulla vanhaan tuttuun, joka oli menossa hakemaan ruokakassia seurakunnan ruoanjaosta. Hän pyysi mukaansa ja menin. Siellä hän ystävällisesti kysyi jotain henkilökunnalta, johon hänelle vastattiin töykeästi ja ylimielisesti. Kyllä tuntui pahalta hänen puolestaan. ”Lähimmäisen rakastaminen” on ehkä vähän abstrakti ilmaisu. Mitä jos seurakunnissa alettaisiin enemmän puhumaan ihan tavallisista käytöstavoista; miten ihmisiä kohdellaan ja miten ei kohdella? Ruokajonossa jonottavillakin on ihmisarvo!

Mitä enemmän lukee, sitä enemmän alkaa pohtia, mikä erottaa USA:n ja Valko-Venäjän vaalijärjestelmän.

Sairaanhoitopiirin johtoon pyrkivä Tero Järvinen sanoo, että tärkeintä on potilaan hoitoon pääsy. Mutta Alavudella se on jäänyt hoitamatta. Pelkkää koreaa puhetta!

Pohjalaisessa tanssikulttuurissa on vuosikymmenten saatossa tapahtunut valtava muutos. 1960-luvun tanssiväki muistaa kesäiset lavat, kruunuhäät sekä talviaikaiset nuoriseurojen tanssitilat satoine tanssijoineen. Toisilleen tuntemattomilla tanssipareilla oli lupa, yleinen käytäntö, tarrautua toisiinsa tiukan tiiviisti. Tangoakaan ei tarvinnut edes osata, pelkkä laahaus liukastetulla lattialla riitti. Ja daamille kuiskattiin: ”pääsiskös saatille”.

Olisi jo aika ymmärtää, että maski ei suojaa viruksia vastaan vaan bakteereja vastaan. Vain toimenpidetilanteissa hoitohenkilökunta aiemmin näitä on käyttänyt. Nyt tavallisia ihmisiä, tavallisissa sosiaalisissa tilanteissa pakotetaan käyttämään maskia kun päättäjät/poliitikot näin määräävät... Järjen köyhyys tässä ajassa on todella voimissaan.

Tangoseniorien kisan kerrottiin 2.11. kärsineen taloudellisesti. On muistettava, kuinka seniorit ja juniorit takavuosina tangoilivat käenpoikasina Tangomarkkinoiden siivellä.

Suomi on edelleen Kekkosslovakia.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa