Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Tekstaten-palstalla väitettiin (3.11.) virheellisesti, että minä ja perussuomalaiset tahtovat korvata hulevesimaksun nostamalla kiinteistöveroa. Väite ei pidä paikkaansa. Tässä on haluttu tarkoituksellisesti ymmärtää sanomiseni väärin. Tein valtuustossa saman esityksen, jonka tein jo kaupunginhallituksessa, että hulevesimaksua ei peritä. Perusteluna oli se, että hulevesimaksu sisältyy jo kiinteistöveroon eli hulevesiverkon ylläpitokustannukset sisältyvät kiinteistöveroon ja ne tulee kattaa sieltä. Mistään kiinteistöveron nostoesityksestä ei ollut kysymys. Perussuomalaiset on koko ajan vastustanut sekä veroluonteista hulevesimaksua että muiden verojen korotuksia. Erkki Valtamäki, perussuomalaiset.

Pakettiauton kuljettaja, ajelepa jatkossa rauhallisemmin ABB:n alueella.

Kiitos Jukka Mäkyselle 3.11. kirjoittamastaan mielipiteestä vihreiden harjoittamasta älyttömästä ilmastopolitiikasta! Ilmastopolitiikka on osa pyrkimystä tuhota koko nykyinen perinteisille koti, uskonto, isänmaa arvoille perustuva yhteiskuntamme.

Vapo myi 40 kaukolämpöverkkoa ranskalaiselle Nevelille. Vapiskaa kaukolämmön käyttäjät, seuraava ” sähkönsiirto”-automaatti.

Hyvää asiaa oli kansanedustajallamme Pasi Kivisaarella koulukiusaamiseen liittyen viime viikon Eparissa. Asia saisi saada enemmänkin näkyvyyttä valtakunnassa, jossa julmia kiusaamistapauksia kouluissa on tullut viime viikkoina esille. Kun oppilas menee julmuuksissaan ja huomionhakuisuudessaan tarpeeksi pitkälle, on tärkeää, että vastatoimet on tarpeeksi järeitä. Jos fyysinen ja henkinen väkivalta täyttää rikoksen tunnusmerkit, seurauksien on oltava vaikuttavat. Ihmettelen sitäkin, miksi tälläisellä rikoksentekijällä on yhtäläinen oikeus jatkaa koulunkäyntiään edelleen omassa koulussaan, vaikka hän rikkoo koulun sääntöjä uudelleen ja uudelleen.

Kannattaa myös ottaa huomioon paljonko autoilijat tappavat eläimiä Suomen teillä vuosittain. Monelle on yllätys että luku on 6–7 miljoonaa eläintä.

Miksi aina morkataan pankkien palvelua? Minä ainakin palvelen pankkiani oikein hyvin: maksan laskuni pankkineidin puolesta ja ostan ja myyn pörssiosakkeeni notariaattiosaston puolesta ja vieläpä maksankin pankille tästä kaikesta. Ja jos tilillä sattuu makaamaan liian paljon rahaa, maksan itse pankille korkoa siitä, että saavat käyttää sitä vaikkapa asuntolainojen myymiseen. Ennen vanhaan, silloin hyvään aikaan, pankki maksoi asiakkaalle korkoa talletuksestaan. Asiointi oli nopeaa ja miellyttävää. Nyt pitää anoa pankkineidille audienssia useita päiviä etukäteen, kuten hammaslääkärille, ja pienenkin asian hoitamisen menee vähintään puoli tuntia. Sitä se tietokoneistus ja ”paperiton toimisto” teettää. Mielestäni palvelen pankkineitiä tai jotain juppinuorukaista oikein hyvin, kun suon rajatusta ajastani heille kokonaisen ruokatuntini.

Jos ei vakava asia, joskus vois ottaa huumorilla. Jos nyt joku pitää koiralleen synttärit ja tilinumeronkin, kun koiralla on jo kaikkea, tai muuten vain pyöreät vuodet, niin sou what!

Lisää rehtejä poliiseja partioimaan sivummallekin rikoksia vähentämään, turvallisuutta tuomaan. Varkaat, väkivaltaiset, luonnon turmelijat kuriin.

6 000 euron i-v-urakka odottaa alan yrityksen sähköpostissa, ollu jo toista kuukautta. Mitään ei oo kuulunu. Deadline perjantaina.

Sivistystä, hoivaa kaikille lapsille. Nuorille sivistystä, päihteettömyyttä. Aikuisille töitä, sivistystä. Vanhuksille hoivaa, turvaa. Fyys., henk. terveyttä kaikil. Ylikansoitus kuriin, ongelmat vähenee. Luonto, kristil. arvot, raittius, rikoksettomuus, hyvä talous kunniaan.

Kenraali Kalliomaa. Nykyajan sota: Pakkasella tuhotaan sähkö/tietoliikenneverkko. Muutaman viikossa sota ohi. Cooper-tulokset ei auta. Tervetuloa nykyaikaan.

Omenahillomunkit, koiranjätökset, tupakansavu, kerrostalon meteli. Nämäkö tärkeimmät asiat näinä vaikeina aikoina?

Hyviä näkökulmia Teppo Ylitalon Oo niinku kotonas -jutus. Niin, kun vierailija tulee taloon, tai jopa juhlaan, niin ehkäpä hänelläkin on pieniä velvollisuuksia, niin omaan kuin toistenkin viihtymiseen liittyen. Ehkäpä tässä nyt vois vaikka kotouttaa naapurinsa, joka on asunut vieressä vasta 5 vuotta. Voi kyllä käydä niin, että hän alkaa kotouttaa minua, joka olen hiippaillut täällä jo 10 vuotta!

Alokkaat pulskistuvat ja armeija on huolissaan. Noh, ei nyt olla niin negatiivisia siellä esikunnassa. Sanonta ”Suomen armeija vyöryy eteenpäin” voi saada aivan uuden ulottuvuuden.

Mitä tulee viihtymiseen, siisteys on aina paikallaan. Vaikka olis mikä pieni vuokra putiikki hyvänsä tai tyhjäki lukaali, niin ei liene suuri uhraus siivota kuolleet kasvit erustalta näin syssyllä ja roskatki silloon tällöön! Monet on viimeesen päälle hoitaneetki. Kulukija / asiakas kiittää! Turistiki tykkää ja tuloo toistekki! Niin, kyllähän sillä ystävällisellä asiakaspalvelulla toisaalta saa palion anteeksikin!

Minuakin ärsyttää tuo monien nuorten naisten tapa puhua narisevalla äänellä ja luikauttaa aina lauseen lopussa. Sitä on rasittavaa kuunnella ja ihmeen usein ne narisijat pääsevät telkkariin ja radioon. Narina haittaa keskittymistä siihen, mitä puhuvat vaikka olisi mielenkiintoistakin. Mikä heillä oikein mättää äänen tuottamisessa vai onko siitä tullut muotia?

Aika paljon mukavaa postia lähettävänä ja saavana olen havainnut, että kyllä se posti hyvin kulkee. Poikkeuksia on hankaluudet, väärän postin on ok viedä oikiahan paikkahan, jos on sopivaa kulukua. Tai lähtevään postiin kipi kapi! Toinen juttu on, että joskus kylyvää itte postiansa markille, kun kattoo, että mitähän minoon taas saanu! Eräs kylyvi seteliä katuhun, tullessansa automaatilta, oli aika tyytyväänen, kun huomautin asiasta.

Joku kaipaili terveellisiä makeisia.. Onhan näitä! Kuivattuja hedelmiä, ihania monenmoisia pähkinöitä. Kotimaisia marjoja unohtamatta ja tietenkään syksyn runsasta satoa punaposkisia omppuja! Nimittäin, kun haukkaa näitä herkkuja, ei enää makeaa edes kaipaa!

Mitä hallitus miettii... miettii? Yrittäjät nääntyy nälkään!!!!

Sijoittuminen median verolistoilla kertoo älyn vähyydestä, ja toisaalta median ahneudesta. Ei muusta.

Jälleen väärin! Ei koulu hoida. Suomalaiset panostavat ainakin puolimiljoonaa e/valmis opettaja, maksaa hyvän palkan ja oikeuttaa lomiin, joista muu väestö voi vain haaveilla. Siisti sisätyö ym. Silti osa opeista kehtaa marmattaa. Rehtoreiksi on valittava osaajia, jotka oikeasti johtavat. Yksikin koulu- ja työpaikkakiusaaja on liikaa ja maksaa miljoonia.

Jos Trump voittaa, kaikki fiksut ihmiset alkavat pitää amerikkalaisia ääliöinä.

Olisiko aika tehdä jotain, katto isoille eläkkeille Ruotsin malliin, esim. Keskon Matti Halmesmäki, 600 000 eläke, veroja paossa nyt Unkarissa. Olisiko oikein antaa pienituloiselle eläkkeeseen hiukan korotusta tai verotusta muuttaa, alle 1 500 eläke 0-verolla.

Amerikassa nähdään se, mitä Suomessa on tulossa, kun kouluissa ei opita edes lukemaan tai kirjoittamaan. Mistään älykkäämmästä puhumattakaan! Voi meitä!

Oleellista ei ole, onko osake koti, harrastus vai sijoitus. Ostettaessa kuuluu lukea omistamiseen liittyvät ehdot. Markkinataloudessa nyt huonoille osakkeille ei ehkä löydy ostajia ja riskisijoitus voi tuottaa tappiota. Asunto- ja osakesijoittajilla samat riskit.

Jotain hauskaa on gps-seurannassakin, vaikka se muutoin onkin kuolleena syntynyt ajatus. Nimittäin seuranta tapahtuisi kuulemma kännykällä! Niinpä minä jätänkin kännykän kotiin, kun lähden toiselle puolelle Suomea maaseutuasunnolleni. Vain matkustajalla on puhelin mukana, joten hän saakin maksaa kilometriveroni!

Mitähän taas Seinäjoen kaupungin päättäjien päässä liikkunut, kun on päätetty keskittää koko kaupungin alueen varhaiskasvatus Taikaan joulun välipäivinä. Näin korona-aikana melkoisen typerä päätös, puhumattakaan siitä, että tieto vanhemmille tuli viime toissa viikolla ja varaus piti olla daisyssa 4.11.

Aina on talvinopeusrajoitusten purnaajia. Ei purnaaja voi taata kenellekään turvallista ajokeliä seuraavana aamuna. Ei pitäisi olla vaikeaa ymmärtää lähteä matkaan vähän aikaisemmin talviaikaan.

Ruskaretki on tärkiempi kuin työmiehen palkka.

Miksi Sjoen lukiolaiset saavat vallata uimiksen parkkipaikat?

Metsäyhtiö UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen halusi salata lähes 6 miljoonan tulot, samaan aikaan kirjoittaa avoimen kirjeen, jossa arvosteli ay-liikettä ja Suomen korkeaa palkkatasoa, ”kyllä” kehtaa! Tolla moraalilla ei olisi talvisodassa pärjännyt!

Betonibrutalismista samaa mieltä Vaasan ent. Centrumin tontille valmistuvasta. Tämä rakennustyyli pilaa vanhan kaupunkikeskustan kuvaa. Tilanteen voi pelastaa maalaamalla julkisivu värillä joka sopii Wanhan Willatavaratehtaan tiileen! Muutenkin pitäisi käyttää enemmän värejä vanhoissa ja uusissa rakennusten ulkopinnoissa. Värit herättävät mielenkiinnon, tuovat kodikkuutta ja viihtyisyyttä sekä silmälle kauneutta!

Suuri ja lohduton suru ja ikävä oli kohdannut jotain lehden mukaan. Oliko kuollut vanhempi, sisarus, lapsi vai puoliso? Ei, vaan koira! Mistähän riittävät sanat kuvaamaan ihmisen kuolemaa?

Koirat ja kissat, rakkaat perheenjäsenemme, eivät heistä jokainen lajinsa edustaja raavi asuinkiinteistöissä esim. lattioita ja seiniä. Myös vuokralla asuvalla on oikeus lemmikkiin ja monelle tämä karvainen ystävä on hyvän elämän ja mielenterveyden lähde sekä arjen asuinkumppani, joka antaa iloa vuosien ajan. Onneksi löytyy vuokranantajia, jotka ovat sydämellisiä ja omaavat tiedot lemmikeistä eivätkä usko vain kuulopuheisiin. Elämässä aina täytyy muistaa olla leimaamatta kaikkia ihmisiä tietynlaisiksi ja tämä sama pätee myös lemmikkeihin. Koirille ja kissoille iso kiitos olemassaolostaan ja pidetään heistä hyvää huolta.

Hukkunut ei kykene enää tarttumaan mihinkään. Hiukan enemmän harkintaa tekstiviesteihin.

Suamessa oli vuanna 2014 noin 130 000 ihmistä jotka ei maksanut tuloveroa. Määrä oli noussut viime vuanna jo 600 000 ihmiseen.

Työtä, vakuutuksia ja rahoitusta saadakseen kannattaa julkisesti valehdella olevansa terve...? Mielestäni kannattaa julkisesti esitellä käytettävissä olevaa täsmätyökyvykkyyttään ja muuta tarpeellista osaamista!

Olen niin samaa mieltä erään tekstailijan kanssa siitä, että miehet (keski-ikäiset) ovat melkoisia juoruilijoita. Ja se miksi itse tai moni muu nainen ei syyllisty moiseen, liittyy siihen, että me monet työskentelemme aloilla, missä on vaitiolovelvollisuus. Se kantaa vapaa-ajallekin.

Kuinkahan moni ystävä, naapuri tai jopa sukulainen pistää välit lopullisesti poikki, jos tunnustan olevani Trumpin puolella? Jo perussuomalaisuuteni paljastuminen viilensi kummasti välejä joidenkin kanssa. Niiden ”hyvien ihmisten” kanssa.

Miten on mahdollista että Piia Kattelus-Kilpeläinen käyttää oman lehtensä yhteystietoinaan Seinäjoen kaupungin omistamaa ja veronmaksajien kustantamaa sähköpostiosoitetta?

Seinäjoen kaupunki perui uudenvuoden rakettien ampumisen. Hyvä niin, koska näin säästyvät rahat paikkakunnan hyväksi eikä rahat mene Kiinan maille. Eli jotain hyötyä koronastakin.

Niin taas tuli haravointijätteet aidan alta meidän tontille. On kyllä meidän puusta tippuneet. On kyllä selvittämistä kenen tontille minkäkin lehden palauttaa. Niin lapsellista.

Voi hyvät autoilijat, ajelkaa nyt kovasti niillä autoillanne, kun vielä voitte! Pian rapsahtavat päälle kovat ideologiaverot, ja sittenpä ei ajeluun monella enää ole varaakaan. (Noh, eipä tartte kattella köyhiä liikenteessä.) Mutta yksityisautoilun alasajolla on hieno lopputulos: valtio järjestää meille työpaikkakyydit! Sillä kyllä kai niihin hallituksen suunnittelemiin 60 000 uuteen työpaikkaan pitää työläisiäkin löytyä? Ja olemassa olevat vielä päälle. Vihdoinkin koittaa joukkoliikenteen uusi kulta-aika!

Ulkopaikkakuntalainen ihmettelee Vaasan Onkilahden työmaan kohdalla kauhistuttavaa liikennekäyttäytymistä. 25% ajaa oikeaa tai lievää ylinopeutta, 25% ajaa rikesakon verran, 30% ajaa päiväsakon verran ja 20% ajaa että ajokortti lähtisi pois. On se kumma ettei poliisi viitsi vaivautua pitämään liikenne valvontaa, vai tietävätkö, että töitä olisi paljon.

Urheiluhalliin ym. liikuntapaikkoihin luo turvallisuutta ihminen, joka on paikalla valvomassa ja opastamassa asiakkaita. Ovihälytin ei luo turvallisuutta, jos jotain sattuu.

Hallituksellamme on tavoitteena laajentaa oppivelvollisuus keskiasteen koulutuksenkin käsittäväksi. Ainakin osalle hallituspuolueita se on ideologinen tasa-arvokysymys. Tavoite kuitenkin ontuu, koska sen kallis rahoitus potkaisee tyhjää kohdistuen paljolti muuhun kuin opetukseen. Pisa-tuloksemme peruskoulusta ovat jo ikävästi heikentyneet. Meille tulee vieraistakin kulttuureista lapsia ja he tarvitsevat nimenomaan hyvän perusopetuksen.

Vaasan ravintolayrittäjät toivovat hartaasti virallisen tahon koronapelottelun loppuvan. Virkamiehille kravatti kaulaan ja humpalle!

Tulipa sitten Topi-myrskyssä koettua, että puu voi kaatua suoraan täydessä vauhdissa olevan auton päälle. Ei mikään kevyt kokemus, vaikka vain autosta tuli romua. Lämmin kiitos auttajille!

USA:n vaalit ja ”demokratia”, ihan totaalinen farssi!

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa