Lukijoilta: TEKSTATEN

Jos jotakin USA:n vaalit ovat opettaneet, niin sen, että USA ei näytä demokratialta.

Olipas mukava kirjoitus Toivo Leskiseltä 6.11. Rauhallista, ihanaa, rentouttavaa! Ottakaa opiksi!

Nyt on jollain hieman vanhaa tietoa. Ainakin lehtipuhaltimia löytyy akkukäyttöisiä. Kyllä on taas pikkuasioista onni kiinni, kun normaalit työnäänet häiritsee.

Nytkö alkaa taas se sosturvatunnuksen pihtailu. Sitä nyt vaan tarvitaan terveydenhuollon yksiköissä, jotta oikean henkilön asiat varmasti hoidossa. Aikaa vievää lypsää sitä tietoa koko ajan. Kelakortit esiin!

Monet autoilijat näyttävät ymmärtäneen rengaslain muutoksen täysin väärin; nastarenkaat ei pidä olla alla 1.11. Perus syyssää ja porukat ajaa nastoilla.

Naisten leningit ovat nykyään samanmallisia kuin ennen oli maatalon emäntien navettatakit eli kietaisumalli. Ja uusimmat omakotitalot ovat kuin maanviljelijöiden kalustovajat pellonlaidalla. Hyvä maaseutu!

Jokin H. Moilanen taas! Keskussairaalan H-rakennus on vasta rakentumassa. Suomenkieliset ovat hätää kärsimässä Mustasaaressa. Kunta sai vaasalaisten rahalla Botniahallin. Tosin jätti kunnon pysäköintialueet rakentamatta yms.

On se varsin outoa kun suomalainen tavaratalo mainostaa suomenkielisellä tv-kavavalla, suomenkielisille katsojille tuotteitaan englanniksi.

Karanteeniin 2 viikoksi kaikki, jotka ilkeätte käydä tansseissa tänä korona-aikana. Ajatelkaa muita, jos ette itseänne. Venäläinen ruletti menossa riskiryhmiin kuuluvilla.

Voi, voi, että joku pahoittaa mielensä kun vanhemmat naiset pitää lenkkareita juhlamekon kanssa. Kyllä on pienet ympyrät. Minä puolestani nautin tästä nykyajan ihanasta suvaitsevaisuudesta, kun huonojalkaisetkin voi nauttia juhlamekosta lenkkareiden kanssa. Ei tarvi hävetä/piilotella kenkiään, tai pahimmassa tapauksessa joutua jättämään tilaisuus väliin. Mietipä sitä.

Seinäjoen keskustan halki voi kävellä sunnuntaina näkemättä yhtään ihmistä. Avaruutta piisaa. Vaasan ei pitäisi ottaa mallia.

Ne sadat miljoonat eurot, jotka 2020- ja -30-luvuilla tulisivat menemään koulutuksen keskiasteen koulumatkoihin ja oppimateriaaleihin, eli ei-tärkeään, olisivat paljon hyödyllisempiä ohjautuessaan maailmankuulun peruskoulumme käyttöön. Koska Pisa-tuloksemme ovat viime aikoina päässeet jo heikentymään, olisi nyt viimeinen hetki peruskoulumme maineen pelastamiseen ja ykköstilamme kaikilta osin palauttamiseen sekä säilyttämiseen. Huomioon!

Ihmetys on suuri, kun lapset 40–50-v. tulevat isän- ja äitienpäivinä jälkikasvujen kanssa yli 70-v. vanhempien luokse syömään. Siellä vanhat hakee vähillä varoillaan kaupasta tarvikkeita ja sen jälkeen päivän parin valmistaa ruokaa, kun yli kymmenen hengen porukka tulee syömään. Pitäisikö jo herätä todellisuuteen? Se pitäisi olla toisin päin. Eikö nyt jo olisi aika, että vanhukset tulee syömään lasten luo niin kauan kuin he pystyvät.

Mikä on järjellistä päätöksenteossa, jos maltillisen kiinteistöveron korotuksen sijaan kehitellään kuntalaisia ei tasa-arvoisesti kohteleva aivan uusi maksu. Jo laskujen tekeminen, lähettäminen ja mahdollinen karhuaminen kaikkine kuluineen (mm. posti) on järjenvastaista.

Andy McCoy puhuu jotain kieltä selkeästi.

Olen köyhistä oloista, enkä äänestä kokoomusta. Silti olen samaa mieltä siitä, että työ on parasta sosiaaliturvaa. Ei ole viisasta opettaa ihmisiä elämään tuilla. Jonkunhan täällä on jotakin tehtävä, että on ruokaa pöydässä. Ei ole oikeudenmukaista, että toiset näkevät vaivaa ja toisten ei tarvitse tehdä mitään. Tukien saamiseen pitäisi edellyttää kansalaistyötä kaikilta kykeneviltä. Löytyy esimerkiksi paljon vanhuksia, jotka tarvitsisivat apua ulkoilussa.

Suomessakin on sensuuria parhaiden pelaajien lähettelyssä idästä ja lännestä. NHL & IIHF World Cup toteutuu, kun mahdollistamme ja vaadimme sen joka syksylle.

Olen aikuinen nainen. Minulla on ollut vuosikymmeniä pehmolelu. Se on kirahvi. Kun elämä on vaikeaa, istun, otan kirahvin syliin ja vietämme laatuaikaa. Aina helpottaa. Miksi aikuinen ihminen ei saisi olla lapsenmielinen?

Jaa en mä kerkiä ny ammaksi, kun Marja Veitola tulee meille pesemään hampaita.

Mitä pitempään Amerikan vaalit kestävät, sitä enemmän tavallinen suomalainen ihmettelee, mikä erottaa Amerikan ja Valko-Venäjän.

Rakkaat kanssaihmiset. Annetaan ihmisille kaupoissa asioimisrauha. Meidän ei tarvitse olla nenä niskavilloissa tiirailemassa, mitä siellä ostoskorissa on tai miten on pukeuduttu tai miten hiukset tänään laitettiin vai laitettiinko ollenkaan. Annetaan kanssamatkustajille tilaa hengittää.

Ilmastomuutos on todellinen! Tutkijoiden mukaan sateisuus lisääntyy esim. Suomessa ja karmea kuivuus etelämpänä Euroopassa, puhumattakaan Lähi-Itää ja Afrikkaa. Oman takapihansa säästä päätelmiä tekevät jarrut tekevät itsestään narreja. Silti ovat vielä vaarallisia, monet päättäjät nimittäin haistelevat vain tuulia.

Vaasan kaupunginjohtaja niin näkymätön korona-aikana. Pistänyt pään pensaaseen, piiloon. Vaihtoon joutaisi ja Lumio takaisin.

Mökillä viihtyvä eläkeläinen Toivo Leskinen tuo jo nimensäkin mukaisesti toivoa kuvaillessaan tuntemuksiaan 6.11. I-P:ssa – ja lupausta maailman onnellisimmasta kaupungista, Vaasasta, jossa osataan arvostaa ja erityisesti nähdä, pieniäkin, elämässä eteen tulevia onnen tunteita. Puroista kasvaa joki.

Toivo Leskiselle 6.11.20 olleesta Mökkiläisen mietteistä kiitos. Niin kauniisti kuvailtu kulunutta päivääsi, että tuli tunne kuin olisin itsekin mökkisi lämpimässä.

Vaasahan on Seinäjoen ulukosatama. Näin sanoo isoot poijat, jokka kyllä tiätää.

Rewell Center täyttää 30 vuotta. Vähin mitä KPO sekä Jaakko Aukia Oy voisivat tehdä, olisi tukea juhlavuonna tuon ajan toiminutta yrittäjää korona-ajan vuoksi vuokratuen muodossa!!!

Kiitos ihanasta kirjoituksesta ’Mökkiläisen syksyisiä mietteitä”. Kiitollisuus on voimavara.

Vaasan päättäjien ja suunnittelijoiden autovihamielisyys on fanaattista. Parkkipaikat ja kulkuväylät tukitaan. Kivihaka ja Liisanlehto hoitavat lopun. Autiossa keskustassa kaksisataa baarinpitäjää ja kapakoitsijaa ihmettelee, että mitenkäs tässä näin kävi.

USA:n pressan vaalitapa ja ääntenlaskenta osoittaa minkälainen takapajula maa on.

Olaus Petrin tuomarin ohje: Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei voi olla lakikaan. Onko noudatettu kaikissa tuomioissa?

Kansalaiset kannattavat ilmastotekoja, mutta ei vihreiden tavalla. Vihreiden kannatus n. 10%.

Kyllä masentaa! Eikö kukaan näe koulua positiivisessa valossa? Viikosta toiseen koulu ja opettajat syyllistetään. T: Unohdettu Opettaja.

Sanna Marin: Pitäisikö kysellä VR-Yhtymän yhteiskuntavastuun perään? Nyt olisi kyselyn paikka.

Kesäaika on paljon parempi kuin talviaika. Kesäaikaan ei ole lunta.

Esko Ahon sanoin suuri ero hänen ja nykyhallituksen aikana on, että velkaan suhtauduttiin vakavasti. Taidan jättää yksityisenä ihmisenä velkani hoitamatta, eihän hallituskaan veloistaan piittaa.

Kyllä talvinopeuksissa pitäisi olla sama jousto kuin talvirenkaissakin.

Ministeri Henriksson vaatii tarmokkaasti ottamaan Lähi-idästä lisää kiintiöpakolaisia, koska meillähän on siihen varaa. Jaa-a, taidan siirtyä persujen leiriin.

Pesosen Jussin kuukausipalkka on 440 000 euroa, Suomen pääministerin palkka on 13 400 euroa. Jussi tienaa siis 33 kertaa enemmän mutta kai vastuukin on samaa luokkaa. Siksi hänen palkkansa onkin suurempi kuin kaikkien ministereiden palkka yhteensä. Ei olekaan ihme, että Jussi moittii maamme palkkoja liian korkeiksi.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa