Lukijoilta: TEKSTATEN

Elämä ei ole yhtä vihriää kommunistisatua. Pysykäämme meidän vakaassa Suomen puolueissa, jossa maamme pysyy itsenäisenä valtiona. Totuus tekee teidät vapaiksi.

Kasvispihville nimi. EU pohtii asiaa, voi herran jestas, vaikiampi juttu.

Koronaviruksen tartuntamuodoista annetaan muutaman eri tietoon perustuvaa ohjetta. Onko kyseessä aerosolit, jotka tuuletuksen mukana liikkuvat laajalle alueelle, vai pisaratartunnat. Molemmissa tartuntaan riittää, vaikka pitäisikin määrätyt turvavälit. Huomioitavaa on, kuinka pitkään on altistuksen alaisena. Tähän ei siis päde pubikulttuurit.

Olipa kiva kutsu koiran synttäreille!! Huumori on aina ok, lisää samanlaista.

Työllisyystavoite toteutuu ja tarpeettomat konkurssit estetään (I-P 7.11.2020), kun pörssiyhtiöiden ökyvoitot yliverotetaan, ja sillä rahalla korvataan huoltosuhteen vajeen lisäksi myös mm. kaikkien pk-yritysten henkilöstösivukulut. Samalla syntyy ns. omaisuuskatto eli Nordic Trickle Down Economics, joka ei ole mikään lapsellinen ”reaganläppä” vaan aitoa ja avointa demokratiaa!

Suomi ei saa apuja idän eikä lännen presidentiltä mutta taivaan presidentti on apumme ollut ja on, puhukaamme hänelle ja USA:n vaalit on ohi ja ehkäpä media rauhoittuu hysteriasta.

Ilkka-Pohjalaisessa pe 06.11.20 otsikko: ”Vaasassa 11 uutta tartuntaa, Etelä-Pohjanmaalla yksi”. Antaa asiasta täysin virheellisen kuvan. Tartunnat Vaasan sairaanhoitopiirissä. Luulisi toimittajan osaavan paremmin kirjoittaa, mutta oliko otsikko tarkoitushakuinen?

Hienoa rehtori Autio! Sellainen koulu, millainen rehtori. Suomalaisen yhteiskunnan polarisoituminen lisää oppilaiden eriarvoisuutta. Kaikki vähävaraisten lapset eivät kiusaa, eivätkä kaikki varakkaat perheet kunnioita vähempiosaisten ihmisarvoa. Varallisuus ja sosiaalinen asema vaikuttavat valitettavan usein myös kiusaamistapausten käsittelyyn. Sosiaalisesti heikommassa asemassa olevien lapsia kohdellaan eri tavalla.

Toivo Leskiselle kiitos mökkiläisen mietteistä I-P 6.11. Tämän ankean ja ahneen maailman keskellä sitä lukiessa tuli lämmin olo.

Taitaa se luonto kostaa meille oikein isän kädestä!

Kumpi oli ensin, valo vai aika?

Olen huomannut elämässä erikoisen ilmiön vuosien varrella. Ihminen, jonka on oppinut tuntemaan hyvänä ystävänä, ei välttämättä olekaan hyvä vanhempi omalle lapselleen. Ystävästä, jonka on oppinut tuntemaan tietynlaisena, kuoriutuukin esille aivan uusia piirteitä.

Mutta kunnanjohtaja ei tee vuorotyötä.

Ymmärtääköhän ihmiset, kun kuvaa ja ihastelee punaista auringonlaskua, että se johtuu Kalifornian maastopaloista. Ihmisiä kuollut kymmeniä, koteja tuhoutunut 4000, metsää palanuu kahden Uudenmaan läänin verran, hiilidioksidipäästöt on kolme kertaa Suomen tieliikenteen vuotuiset päästöt. Lisäksi muut myrkyt. Kaikki ei ole puuta, mikä palaa.

Onko taloyhtiöllä tullut mieleen, että talostamme tehtäis savuton. Siihen suuntaan ollaan menossa, jokaisessa yleisessä paikassa on tupakointikielto miksei myös taloyhtiössä.

Kyllä kitkarenkaat on paremmat kuin nastarenkaat!

ABC-huoltoasemaketju jakaa polttoaineista akuankkabonuksia! Mitään säästöä et saa, mikäli et keskitä ruokaostoja ym. samaan syssyyn ympäri vuoden. Mutta onhan siinä toki jotakin iloakin. Saa vilautella vihreää korttia oikein asiakasomistajana.

Hae rauhassa omenahillomunkkipossusi Kotkan torilta, 960 km edestakaisin. Elämässä asiat tärkeysjärjestykseen.

Jos ikäihmisillä ei olisi niin kiire ja malttamaton asenne, niin parkkipaikka esim. Ideaparkista löytyy kyllä oven läheltä. Siinä ne paikat vaihtuvat tosi tiheään pienellä odotuksella.

Paljon kirjoitetaan siitä kuinka äidit vieraannuttavat lapset isästään, Omakohtainen kokemus, joka on omat lapseni vieraannuttanut isästään, on isän uusi lapseton naisystävä. Lapset eivät ole halunneet pariin vuoteen käydä isän luona ollenkaan.

Ymmärrän korona-ajan, mutta ei se voi tarkoittaa, ettei opettajan tarvitse opettaa. AMK:ssa opettaja antanut matikan ja fysiikan tehtävät itseopiskeltavaksi, ilman mitään luentoa, käsintehtyjä tehtäviä, joista ei saa selvää. Opiskelua youtubesta. EI näin. Uusia asioita täytyy opettaa ja selittää, mihin muuten opettajaa tarvittaisiin.

Laihialla aseman läheisyydessä paljon kulkukissoja, saisko jonkun loukuttamaan, talvi tulossa.

Hyvä diktaattori huonossakin demokratiassa (I-P 8..11.2020) on vain ammatillinen kriisijohtaja, kuten palopäällikkö. Kriisitilanteessa. Vain kriisitilanteessa.

Suomi on liian pieni pelikenttä cityvihreille. Aasiassa on suuria haasteita. Asukkaita monta miljardia. On työkenttää papeillekin. Ottakaapa haasteet vastaan.

Mikä laji minkkien jälkeen tuomiolle? Kissat ja koiratko? Entä koska on ihmisten vuoro? Kaipa vihreät tajuaa nyt pidättäytyä pikaisista vaatimuksista!

Huomio: naapurin filmaaminen ja kuvaaminen kameralla, kännykällä tai esim. riistakameralla on rikos, ellei ole asianosaisen lupaa kyseiselle toiminnalle!

Altialla menee hyvin (Il-Po 7.11.). Kiva. ”Monopolimyynnin kasvu on ollut ennätysmäistä”. Altia ehdottaa ylimääräistä osingonmaksua, 14,5 miljoonaa euroa. Riittäisikö tästä myös turvakodeille, joita on Suomessa aivan liian vähän? Rattijuoppojen vuoksi vammautuneille? Päihdeongelmaisten vanhempien sijoitetuille lapsille? Rahaa kunnille työkyvyttömien alkoholistien elättämiseen? Rahaa sairaanhoitopiireille alkoholista aiheutuneiden kulujen kattamiseen? Ja niin edelleen. Eikö näiden tahojen pitäisi olla niitä ensisijaisia osingonsaajia?

Susilta voitaisiin myös ottaa koronanäyte.

Hei sinä suomenruotsalainen, etkös nyt kuitenkin ole suomalainen, eli ihan suomensuomalainen, lienet todellisuudessa Suomen ruotsinkielinen!? Miksi se ”kieli”-sanan käyttö on teillä niin kiusallista, teidän kattojärjestökin on RKP, ruotsalainen kansanpuolue på finska, siis ruotsalainen, mutta tehän olette suomalaisia! Todellisuudessa te olette Suomen ruotsinkielisiä, niinpä kattojärjestönne nimi tulee olla Suomen ruotsinkielinen/ruotsinkielisten kansanpuolue eli SRKP, tms. PS. Ote historiastamme: ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme tule, olkaamme siis suomalaisia.

Näin tasa-arvon aikana pitää Sohvaperunat -ohjelman sangolle antaa naisen nimi.

Mitkähän liput Koskenkorvalla nyt liehuu?

Ei voi kadehtia amerikkalaisiakaan. Vaaleissa aika pieni valinnanvara niin suuressa maassa.

IP kirjoitti viime viikolla parkkivalvojien ahdisteluista... En kyllä sinänsä yhtään ihmettele, jos ja kun toimii samoin kun kesällä Seinäjoella. Kävit VR-parkissa ja mielivaltaisesti sakottelit postin työntekiöitä. Omissa ruuduissaan. Toivottavasti tunnet piston jossain. Vielä se, että voisit jossain käydä näkösi tarkistuttamassa. Aiheeton sakotus kyllä pännii.

Mikä ihmeen KansallinenLiiga on rantautunut Suomeen ? Se kaiketi on entinen jalkapallon naisten SM-sarja, josta sana nainen on häivytetty? Tuntematta em. uuden nimen saaneen sarjan sääntöjä, niin onko se nyt niin muotia oleva sukupuolineutraali, koska sanaa nainen ei mainita, eli voiko sukupuoli mies tai sukupuoli muu, osallistua KansalliseenLiigaan, jos eivät voi, niin kyseessähän on sukupuolisyrjintä ja oikeudessa ties vaikka tavataan!?

Jos et halua tulla kohdelluksi niin kuin ääliö, älä käyttäydy niin kuin ääliö. Arkifilosofiaa.

Olipa ihastuttavia ja mitä erilaisempia isänpäivä tervehdyksiä lehres – kuten ovat isät, papat ja lapsetkin!!

Ihminen on ajatteleva yksilö, asioita ei tarvitse vääntää rautalangasta.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa