Lukijoilta: TEKSTATEN

Tv-uutisten mukaan Atrian yritys viedä rautateitse sianlihaa Kiinaan on epäonnistunut. Matka päättyi jo Suomen puolella mahdollisesti laatuongelmien vuoksi. Sianpäistä ja sorkista muodostunut ”lihaerä” on sittemmin tuhottu. Ilkka-Pohjalainen kertoi syyskuun lopulla näyttävästi lihan rautatiekuljetusten alkamisesta Kiinaan, mutta jostain syystä matkan katkeamisesta jo Suomessa ei ole hiiskuttu sanaakaan.

Ennen kuin tiesin Kamala Harrisista enemmän, niin ajattelin että hän on kaunis nainen ruskeine silmineen ja hiuksineen. Sitten Ylen uutisteksteissä lukee, että hän on musta. Ei kai meidän ole mitenkään pakko mennä USA-tyyppiseen rasistiseen ajatteluun. Ei suomalainen kutsuisi ketään hänen näköistään mustaksi.

Minä niin mieleni pahoitin, kun jouduin 20 sekuntia kuuntelemaan suomalaisia kommentaattoreita vaaleista, olisin mieluummin halunnut seurata jumalanpalvelusta,

Laitoin kädet ristiin kyynärpäitä myöten kun pääsin suomenkielisenä muuttamaan pois Vöyriltä. Se halveksunta tk:ssa ja muissa kunnan palveluissa oli ihan törkeää. Pitkin hampain puhuttiin suomen kieltä. Vöyrin terveyskeskus kirjoittaa suomenkielisille ruotsiksi Kanta.fi kaiken tiedon vaikka niin ei saisi tehdä Kelan mukaan, se on sortamista. Vöyrillä kuulemma ei ole järjestelmää suomeksi. Mihin ne rahat on menneet Vöyrillä, mitä valtio maksaa suomenkielisille asukkaille?

Kenelle tuli yllätyksenä Seinäjoen keskustan näivettyminen? Vuosikymmeniin keskustalle ei tehty mitään, vaan se pidettiin maakunnan epämiellyttävimpänä oleskeluympäristönä. Sitten, kun viimein herättiin, pykättiin samaan aikaan kauppakeskus kaupungin laitamille ja toivottiin, että jollain ihmeellä se herättäisi keskustan henkiin. Kekkosta lainaten: s****nan tunarit!

Perjantain lehdessä (6.11.) kerrottiin Sundominlahden ulkoilureitin kulkevan ”lähes Kruununmakasiinin seiniä hipoen”. Tosiasiassa välimatka on reippaasti suurempi, mahtuuhan makasiinin ja rannan vierustaa kulkevan reitin väliin mm. leikkikenttä ja puistoaluetta. Hienoa, että toimittajat innostuvat aiheistaan, mutta jalat kannattaa pitää silti maankamaralla.

Kakspiippuinen juttu! Kun tapahtuma, eikä oikein väkeä, niin voivoi... Entä, jos on tapahtuma, jossa väkeä ja sattuu joukkoaltistuminen, niin taas on voivoi...

Voi oli ihana Isänpäivän ilma, lähdin ulkoileen ja näin perheitä ja eräskin isä pikku tyttärensä kanssa kävelivät kahden rauhallisesti ja keskustelivat. Kun lähdin asunnoltani ja tulin asunnolleni; naapurin isä istui tupakkaa vetäen tablettia vahdaten huppari silmillä. Sisällä oma pikkupoika, varmasti oisi tykännyt kun isä oisi ollut ulkona Hänen kanssaan.

Isänpäiväjuttuja IP:ssa kolme. Yksi neutraali, kaksi riipaisevia ongelmakuvauksia. Ei ollut näin paappana kiva lukea. Älkää vain äitienpäivänä vetäkö samaa linjaa. Tavallisiakin ihmiskohtaloita on.

Nurmon kirjasto liputti Ruotsalaisuuden päivänä aamusta iltapäivään klo 14 saakka. Aleksis Kiven ja Isänpäivinä ei jaksettu liputtaa. Pitäiskö lipputangot poistaa? Kuka on vastuussa?

Jokainen tulee toimeen omillaan vasta sitten, kun veroja ei tarvitse maksaa eikä ole tarjolla julkisia palveluja.

Kansalaisaloite.fi -sivustolle on lisätty kaksi kansalaisaloitetta, joissa ehdotetaan henkilötunnuksen käytön kieltämistä henkilön tunnistamiseen. Ehdotuksen mukaisten lakimuutosten jälkeen henkilötunnuksesta voisi tulla julkinen, koska tunnusta olisi lupa käyttää vain henkilön yksilöimiseen, mutta ei enää tunnistamistarkoitukseen. Kannattamalla näitä aloitteita voit tarjota apuasi Vastaamon tietomurron uhreille ja vaikuttaa siihen, että identiteettivarkauden teko olisi jatkossa huomattavasti nykyistä vaikeampaa.

Mikä mies tämä Trump todella on? Monet ovat sanoneet häntä narsistiseksi, manipuloijaksi ja varjonsa pelkääjäksi. Mielestäni narsisti on kaksinaamainen ”hyvän” tekijä, siis manipuloija. Monet heistä ovat varjonsa pelkääjäksi. Trumppi jää arvoitukseksi, mitä hänen pään sisällä on.

Toivo Leskinen, olipa hyvä kirjoitus perjantaina. Kunpa kaikki osaisivat nauttia mökkeilystä kuin sinä. Kaikkea hyvää sinulle, toivottaa Leena, Kannonkosken mökillä viihtyvä eläkeläinen.

Kauhavan keskuskeittiö voisi vaihtaa salaatteihin miedon sinappikastikkeen, niin oppilaat ottaisivat salaatteja enemmän. Makaronilaatikko, lasagnette, seikastikkeet jne. tulee paistaa kunnolla ennen tarjoilua. Aikaa enemmän keittiöhommiin. Rapea pinta tekee ruuasta houkuttelevan. Vetinen mantelikala tai mössöinen laatikko ei sitä ole. Samoista aineksista siis parempaa ruokaa!

Myrskyn jälkeen niin sanotut uudet katuvalot pimeinä, ainaskin Korkeamäellä puolet katuvaloista ei pala, ehkä ens vuonna korjattu, epäilen.

Korona on iskenyt urheilu-uutisointiinkin, kun pika-viestin niin naisten kuin miestenkin mitalisteista ei mainittu kuin ainoastaan voittajat.

Jalonen ei olisi halunnut Venäjän a-juniorijoukkuetta Karjala-turnaukseen, ymmärsi ettei Suomen kädettömät Suomi-sarja-pelaajat pärjää heille.

Pohjalaisista Suurmarkkinoista tulikin pienet, ihmiset ovat fiksumpia kuin järjestäjät olettivat.

Mitäpä mieltä pietarsaarelainen oikeusministeri mahtaa olla vöyriläisten kielirasismismista Petterinmäellä?

Vaasan Kivihaka, Seinäjoen Ideapark ja parkki-Pirkot tyhjensivät kaupunkien keskustat ostavista asiakkaista, vain tyhjätaskut ja joutilaiset jäivät keskustoihin pyörimään ja nyt itketään lopettavien liikkeitten perään.

Artikkelissa esiin tuotu selvitys Vaasan väestökehityksestä oli mielenkiintoinen. Väkiluku nyt on lähes sama kuin 4 vuotta sitten. Väestörakennetta olisi voinut tarkemmin selvittää eli mm. sitä, kuinka runsaasti Vaasaan on tullut muunkielisiä (muu kuin suomi, ruotsi, saame). Analogiaa olisi sopivasti artikkeliin saatu, jos myös Seinäjoen väestönkehitystä olisi käsitelty rinnakkain. Odottaisinkin pian vastaavaa selvitystä Seinäjoenkin osalta.

Kun Vastaamo ei osaa hoitaa asiakkaidensa tietosuojaa, miten kahdeksankymppisen mummon pitää osata yksinään hoitaa kännykällään pankki-, terveys-, Kela-, kauppa- ja veroasiansa saamatta mistään opetusta tai neuvoa, vaikka maksaisi? Kyllä itku mummolle maistuu!

Miten työntekijöiden kuntoa älylaittein seuraava työnantaja luulee, että pienten lasten äiti käy päivittäin 10 000 askeleen lenkillä? Klo 1 yöllä?

Joka kuntaan asukkaille oma it-tukihenkilö!

Seinäjoen suurmarkkinoiden järjestäjät. Älkää itkekö pieniä kävijämääriä vaan käyttäkää samoja katsojakertoimia kuin Tangomarkkinat.

Olipas hieno kommentti messukävijältä, en pelkää koronaa, en käytä maskia.

Kävimme 7.11. Areenassa markkinoilla, vähän oli väkeä, kuitenkin samana päivänä Ideaparkissa ja Prismassa oli ihmisiä lähes tungokseen asti, moni ilman maskia ja turvaväleistä ei tietoakaan, joten markkinoiden vähäväkisyys ei johtunut ainakaan koronapelosta.

Turvetuotanto ensin, sitten metsäteollisuus ja maatalous tapetaan. Ns. luontojärjestöjen tarkoitus!

Eikä mikään muutu. Ne köyhät, jotka nukkuvat kadulla, nukkuvat siellä vast’edeskin, vaikka kaunopuheinen Unelias-Joe valittiin. Täytyy muistaa, että Pohjois-Amerikan Yhdysvallat on ökykapitalismin kehto, ja siihen kuuluu kaksi ääripäätä: ääretön rikkaus ja ääretön köyhyys.

Miten sotu on yhtäkkiä niin mahdottoman salainen asia? Useimmilla työpaikoilla asiakkaiden sotut seilaavat työpöydillä ja tiskeillä kaikkien kiinnostuneiden killiteltävinä.

Hyvä Jaakko, olet oikeassa, se on perusoikeus. Siis verotiedot salaiseksi.

Kiitos Ilkka-Pohjalaisen sunnuntaisesta Raamatun käännöstyötä koskevasta upeasta aukeamasta. Ja siunausta nuorten elämään!

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa