Lukijoilta: TEKSTATEN

Opetusneuvos (10.11.) moitti oppivelvollisuusiän nostamisen ajoitusta, koska ”se tulee maksamaan liian paljon”. Liian paljon tulee maksamaan se, että oppivelvollisuusikää ei nyt nosteta! Samaan aikaan toteutettava sote-uudistus yhteensovitetaan koulutuksen kanssa täydellisesti. Oppilashuollossa – kuten opetusneuvos viisaasti totesi – otetaan käyttöön vanhat hyväksi havaitut ja koetellut täsmämenetelmät, ja samalla myös uudet uudistusten myötä mahdollistuvat innovatiiviset täsmämenetelmät. Kokonaishinta ja lopputulos (inhimillisesti) tulee olemaan moninkertaisesti parempi ja edullisempi kuin nyt.

Suojatie on jalankulkijoita varten ja polkupyöräilijä ei ole jalankulkija. Polkupyöräilijän kuuluu väistää suoraan ajavaa autoa suojatiellä. Tämä pitää ottaa esille myös kouluissa lapsille. Etelä-Suomessa poliisi sakotti pyöräilijöitä jotka ajoivat suojatielle niin, että autoilijat joutuivat hidastamaan. Nyt täälläkin poliisi hommiin.

Jos satasen tavarassa on –50 prosentin alennus, niin paljonko pitää maksaa lisää? (Jos alennus olisi 50 %, sen saisi puoleen hintaan.)

Uusi Alskatintie siltoineen on hyvä ja hieno kuin mikä. Säälittää jo nyt millaiseksi se on ensi kesänä jyrsitty nastarenkailla.

Kohta alkaa taas Merikaarrossa kova itku ja valitus kun kyläkauppa lopetti. Turha valittaa koska se on ihan oma syynne. Olisikohan kyläläisten kannattanut käydä ostamassa sieltä muutakin kun ne kaupungin markettireissulla unohtuneet tulitikut?

Voi hyvät hyssykät tuota Amerikan Trummia. Antoi itse itselleen lopputilin ja sitte kitisee kuin pahainen teini: Mua kiusataan.

Joku kirjoitti, että kunnalliset luottamushenkilöt ovat kovapalkkaisia. Ei ainakaan Seinäjoella. Vain viisi valtuutettua ylitti 100 000e julkaisurajan (Risikko, Nuottivaara, Heinonen, Hokkanen ja po-tuloissa Kuisla). Kokoupalkkioilla ei kukaan rikastu.

Kok. putoaa alaspäin, kuin se kuuluisa häntä, ja vielä laskee lisää, jos teette kiusaavia välikysymyksiä vielä, ja häiritsette täysistuntoja olemattomilla kysymyksillä!

Sairastunko vakavasti: Olen kirjaimellisesti kurkkuani myöten tukehtumaisillani, kun ei omassa kodissaan voi olla ilman tupakan ja takkojen savun vuoksi. Aamulla ei voi tuulettaa ja koko päivän vähän väliä saa haukkoa henkeä kun takat sytytetään vuoron perään. Eikö näitä voisi ohjeistaa kuinka se tuli sytytetään ja vielä tarkistaa onko nuohooja käynyt kun pukkaa niin mustaa ja katkeraa savua piipuista. Sitten vielä tupakan savut väliaikoina, niin ei ihme vaikka sais syövän. No onhan mulle sanottu, että muuta metsään, mutta kun asun siellä, en tiedä minne lähtisin.

On kyllä käsittämätöntä että tv-maksut otetaan verorahoista, kuitenkin urheilu ym. käsketään katsoa C-moresta, joka ei taviksen koneesta edes näe. Olisi uudelle tietosuojavaltuutetulle hommia.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa