Lukijoilta: TEKSTATEN

Isoot poijat ovat oikeasti vaarallisia! Valitsette vanhoja paappoja päättäjiksi ja karehditte Vaasan satamaa vaikka teillä on Rengonharjun rahakenttä johon saatte vettä kantaa selät väärinä. Viisaus asuu Antti Tuurin haastatteleman henkilön mukaan vanhoissa naisissa. Valitkaa heitä, niin moni asia pykääpyy, eli rakentuu yhteistyö.

Lopettakaa jo se minkkitarhaus. Kissat ja koirat ovat lemmikkejä, ystäviä. Niitä rakastetaan ja tarvitaan. Minkkejä ei tarvita. Se on rääkkäystä. Ja ihmiset kyllä huolehtivat toistensa tuhoamisesta.

Mikä maksaa, kun ei laiteta Lapuan ja Seinäjoen välisen tien ohituskaistahommaa jo alkamaan. Kevään lehtijutun jälkeen ei ole ilmestynyt tien varteen kuin muutama aurauskeppi. Kurvinen ja Pöntinen, hehkutitteko asiassa liian aikaisin? Sjoen Itäväylään uponneilla rahoilla oltais tehty ohituskaistaa niin Lapuan kuin Ilmajoen suuntaankin pitkiä matkoja. Itäväylä täysin yliampuva tieosuus näillä liikennemäärillä.

Ajatteleminen se vasta tosi raskasta työtä on, koska niin harva viitsii sitä tehdä.

Autoissa alkaa olla etuvaloja riittävästi mutta mistä saatas suuntavilkkuja.

Mummit ja paapat hoitaa aikalailla lapsen lapsia tänä päivänä. Jotkut ihan väsymiseen saakka, koska haluaa auttaa. Toisen puolen vanhemmat eivät auta yhtään. Mikähän olisi oikein kaikkia kohtaan?

Elisa, yllätit jälleen. Nyt tuli paperilasku ja veloitus siitä 3,90 euroa. Olen jo vuosia maksanut e-laskuna. Ja taas pitää jonottaa asiakaspalveluun ja siitäkin Elisa laskuttaa, tietenkin.

Mulle saa kyllä valehdella, se on eriasia mitä minä uskon.

On se hyvä, kun on tämä mielipire-palsta, johon voi ihmiset kirioottaa ja maraata.

Apteekkareille oikeus perustaa taxfree-viinakauppa apteekin yhteyteen.

Ilmajoella virkamiesjohdon ja luottamusjohdon suhtautuminen perussuomalaiseen kansanedustajaan on ala-arvoista. Syynä on se, että kun siellä vuosikaudet istuu pelkästään vastarannan kiiskenä, ei mikään kunta halua puolueesta riippumatta riveihinsä ainaista valittajaa, joten olisko peiliin katsomisen paikka?

Jännä, että kaupungin talousarvio on rakennettu ”talous keskiön keskiössä”, vaikka se on ensimmäisen kerran 1980-luvun jälkeen kasattu ”kuntalaisten todelliset tarpeet” edellä. Ketä kaupungin viestintä yrittää harhauttaa? Itseään? Tuore kaupunginjohtaja ja uusi rahoitusjohtaja ovat saaneet johtoryhmän ”vanhat vellihousutkin” tekemään työnsä!

Onpas jännä juttu, ettei Etelä-Pohjanmaan shp:n laskuun mahdu minkäänlaista puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta, johon voisi ottaa laskusta yhteyttä. Voiko näin olla, kun on kyse julkisoikeudellisesta maksusta. Muutoksenhakuosoite kyllä on saatu mahtumaan. Netittömät ihmiset eivät kykene laskun tiedoilla ottamaan yhteyttä yhtään mihinkään. Huolissani kaikkien vajaakykyisten puolesta.

Tuttavaperhe täällä Pietarsaaressa on ihmeissään siitä, minne ovat kadonneet asianmukaisesti postitetut äitienpäivä-, isäinpäivä- ja syntymäpäiväkortit, sekä useat kirjeet. Kyselyt ja selvittelyt eivät ole tuottaneet tulosta. Postissa on lähinnä ihmetelty ja tarjottu korvaukseksi postimerkkejä. Jäävätkö katoamiset mysteeriksi. Vai pitäisikö vielä lompsia Seinäjoella sijaitsevan lajittelukeskuksen ”roskiksia” tonkimaan?

Seinäjoen perussuomalaisten kiinteistöveron ryhmäpuhe nostosta on helppo tarkistaa 26.10. kokouksen nauhoituksesta. Seuraavassa kokouksessa he esittivät epämääräisesti tarkentamattomia leikkauksia hankerahoihin, siis pois nuorilta, kyliltä ja maaseuturahoista. Onneksi muut ryhmät ovat järkeviä ja äänestivät esityksen nurin. Missä vastuunkanto, PS?

Mutta hyvä duunari! Kunnanjohtaja tekee kahta vuoroa ja usein myös nukkuu huonosti öisin. Hän ansaitsee palkkatason 6 tonnia/kk. Sinä et vaikka tekisit 4-vuorotyötä.

Seinäjoen kaupungin kartta hulevesilaskun soveltamisalueesta näytti ihan mustetahratestiltä. Onko nyt varma, että maksua puoltaneet asuvat alueen ulkopuolella. Ainoat, jotka ryhdikkäästi puolustivat tavallisia kuntalaisia vielä myöhemmissäkin äänestyksissä, olivat perussuomalaiset. Seuraavia kunnallisvaaleja ajatellen jäi valitettavan vähän vaihtoehtoja. Toivottavasti tulee paljon uusia ehdokkaita, että saadaan kumileimasimet vähemmälle.

Ehdotan vakavasti, että jokainen perhe rakentaa puulämmitteisen saunan ja hankkii motin halkoja. Pysyy edes hengissä, kun pahempi kyberhyökkäys pimentää it-yhteiskunnan paukkupakkasilla.

Ja on lapsia, jotka eivät ole hyviä omille vanhemmilleen.

Vaasassa Rantamaantien ja Malmönkadun risteyksestä tuli todella vaarallinen, kun siitä kuljetaan nyt myös moottoritielle. Risteykseen pitää nopeasti saada liikenneympyrä ennen kuin kolahtaa!

Pyöräilijät ja jalankulkijat! Valot päälle ja kunnon heijastimet vaatteisiin, että me autoilijat näemme teidät pimeässä ja varsinkin vesisateessa. Jäätte aina toiseksi, jos auton kanssa osutte ja sitä vahinkoa kukaan ei halua. Autoilijat, ne takavalot myös päälle.

Aina on ponnistettu mitä vaikeimmista olosuhteista. Rohkeutta ihmiset! Päivä kerrallaan. Asia kerrallaan.

Poliisilla näyttää olevan uusi, hieno strategia aselupien vähentämiseksi. Jos on uusi aseen hankkija, tai jos edellisen aseen ostosta on kulunut yli 10 vuotta, on käytävä poliisiasemalla kuulustelussa. Mutta ainakaan netin kautta aikoja ei saa varatuksi. Allakka ei aktivoidu, ja jos siinä jotain lukee, niin ”ei vapaita aikoja”. Kun ei ole vapaita aikoja, ei pääse kuulusteluun, ja kun ei pääse kuulusteluun, ei saa uutta aselupaakaan. m.o.t.

Se on tuo avioliitto tai parisuhde näin, että toisinaan ei tunnu miltään, joskus ärsyttää, kipunoi tms. Ja taas tulee parempia aikoja. Peruskiintymys pysyy ja paranoo! Ja kun tulee isoja ongelmia tai suruja, ne pikkuväännöt näyttäytyy uudessa valossa.

Ihmettelen kaupunginjohtajan päätöstä peruuttaa Uudenvuoden ilotulitukset. Nyt jos koskaan tätä olisi tarvittu ankean vuoden jälkeen antamaan toivoa vuodelle 2021.

Mitähän ”ruotsinkielinen Vaasa” oikein yleisönosastossa rutisee? Peli on jo menetetty. Vaasalaiset kylläkin itse tietävät, että Vaasan kaupunki on kaksikielinen, mutta sairaanhoitopiiri on ruotsinkielinen. Siksi Vaasan keskussairaalassa on kyltit ensin ruotsiksi, sitten vasta suomeksi. Mutta kuinka moni tämän tietää edes Seinäjoella, Hämeenlinnasta tai Rääkkylästä puhumattakaan? Kun television valtakunnanverkossa puhutaan Vaasasta ja kuvaa menee sairaala-alueelta, jossa kyltit ovat vaasalaisittain väärin päin, niin lähes kaikki televisionkatselijat huomaavat sen ja päättelevät, että Vaasa on ruotsinkielinen kaupunki. No mitäs siitä; voitto Es-Ef-Peelle eli Ruotsin kansanpuolueelle.

Nastarenkaat paras, muut tulee peräs...

Taloussademetsitetään koko hiilijalanjälkemme, ja haastetaan muut maat mukaan. Ilmastonmuutos olisi siinä. Ei päivitellä, vaan valjastetaan nykytieto.

Kaupunkisuunnittelun pitäisi kysyä neuvoa Tekstaten-palstalle kirjoittavilta. Tulos olisi seuraava: Vaasan ei tule suunnitella mitään eikä osallistua minkäänlaiseen projektiin. Mihinkään ei pidä investoida eikä mitään rakentaa. Pysäköiminen keskustassa tulee olla täysin ilmaista. Hovioikeudenpuistikko pitää avata autoilulle ja keskustan pyörätiet poistaa. Myös ylä- ja alatori on avattava autoliikenteelle ja näin mahdollistetaan 60-luvun tyyppinen kortteliralli. Ja näin Vaasan ydinkeskusta saadaan sitten todella eläväksi.

Onko koronavilkusta ollut mitään hyötyä? Vaasassakin oli paljon tartuntoja, mutta en ole kuullut koronavilkusta mitään juttua.

Turkistarhaajien ja heidän järjestönsä olisi pitänyt jo kesällä käynnistää kampanja kotimaisen työvoiman saamiseksi nahoitukseen! Edes osa olisi löytynyt. Marjanviljelijät onnistui kohtuullisesti.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa