Lukijoilta: TEKSTATEN

Olisiko Ilmajoen päättäjien syytä käyttää paikallisen kansanedustajan palveluja, kun meillä sellainen on, vai painaako kunnanjohtajan rannalle jääminen edellisissä eduskuntavaaleissa? Todella hyvä, että Terhi Pirilä-Porvali palkittiin suoraselkäisyydestä, hän ei lähtenyt kunnan johdon ohjailtavaksi.

Kyllä kaupunginjohtaja Häyryllä on muuta tekemistä kuin pällistellä päivittäin julkisuudessa koronaluvuista kertomassa. Koronatiedottamisestahan on huolehtinut hyvin johtava lääkäri, Kaukoranta. Mihin Vaasa enää Lumiota kaipaisi?

Erään jäteaseman vapaana olevan työpaikan hakijalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa. Piilorasismiako vai kielirasismia?

Seinäjoen Suurmarkkinoiden covid-järjestelyt olivat oikein hyvät! Suomi saadaan kyllä pitkäksi aikaa jumiin ja juntturaan, jos pk-yritykset jätetään ilman tiliä. Samana päivänä Ideaparkissa pelkästään käytävillä isommat riskit. Miten laajasti ottaen esim. suurmyymälöiden hotspotit, eli irtokarkkien polkumyynti? Pakattujakin olisi kuormakaupalla. Kauppiaiden ja ”asiakasomistajaketjun” vastuu on hukassa.

Kuortanelaiset menkää twitteriin seuraamaan viestintää kunnantalolta!

Yleisönosastolla sinä, joka mollasit Atriaa Kiinan kaupoista, asiasta on kyllä infoa ollut lehdessä, ei ollut laatuongelmia, laivakuljetuksin viedään, niin itse kuin I-P.stä. Atria työllistää valtavan määrän ihmisiä, ja palkkakin on kohtuullisen hyvä. Etkö tajunnut, kuinka monen työpaikan kyseenalaistit. Harmi jos kaupat eivät yrityksillä menee aina putkeen, niiden seuraus voi tuntua sinunkin kukkarossa, ei tule veroeuroja valtiolle joilla pyöritetään tätä Suomen hyvinvointiyhteiskuntaa sosiaaliavustuksin.

Kasvispihville uusi nimi ja EU-komissio miettii asiaa? Ei se niin vaikeaa voi olla. Kävisikö ’pahvi’?

Komppaan Isonkyrön Tuuria ja kysyn lisäksi: Miksi Wanhan markkinapaikan ranta piti pilata kaivinkoneella?Häpeekö joku upeaa rantakasvillisuutta vai tuleeko siihen droneille kiitorata. Toivottavasti sitä ainakaan ei vesiluvatta ja verorahoilla tehty!

Nuorisojoukko käyttää huvikseen raakaa väkivaltaa sivullisia kohtaan. Koska eivät alaikäisinä ole rikosoikeudellisessa vastuussa, kokoomus esitti jonkinlaista arestia. Ministeri Henriksson piti liian rajuna ja pelkäsi YK:n lastenoikeusjärjestön reagoivan. Hoh-hoiaa, mihinkä tämä lepsuilu oikein johtaa?

Nenäpäivästä. Onko niin että jos varoja kerjättäis esim. kotimaan vanhuksille, niin julkkisten retket kotimaahan on vaatimattomia. Pitää päästä itkemään kurjuuden takapihoille vaikka kotimaas avustusta tarvitaan ihan etupihoilla. Kuinka tekopyhää touhu on? Eikö verovaroista annettu liki 800 miljoonaa e riitä? Onko julkisuus se tärkein?

Toimittajan mukaan Valkealammilla tehtiin 5–6 000 kuutiota lumea viikossa. Vuokatissa tehtiin lunta, mitä eroa aineilla on hiihtäjän kannalta katsottuna?

Miksi käyttöpäivä viimeinen on niin vaikeassa paikassa luettavissa. Ja lisäksi hyvin pienellä tekstillä. Nämä aiheuttaa turhaa purkin, pakkauksen kääntelyä. Maito piimä tölkeissä on viimeinen pv hyvin selvästi merkattu. Kaupassa olen usein käännellyt kyseistä tuotetta enkä ole löytänyt viimeinen käyttöpäivä. Olen jättänyt tuotteen ostamatta. Etenkin lääkkeissä toivoisin päivän näkyvän selvästi.

Niin se maailma muuttuu, Eskoseni! Ennen EKP ja sen mukana Suomen Pankki yrittivät hillitä inflaatiota. Nyt ne yrittävät saada sitä kiihtymään. Mutta niille on syynsä. Ennen talous ja ostovoima kasvoivat ja hintataso sen mukana, nyt talous ei kasva eikä ostovoima parane, koska EKP:n setelimyllyn ”elvytys” ohjautuu vain osakemarkkinoille, ei aitoihin investointeihin.

Odottaisin presidentti Niinistön voimakasta kannanottoa nuorisojoukon käyttäytymiseen, jotka hakkaavat ja potkivat viattomia sairaalakuntoon. Vastaamon tietomurrosta hän käytti ilmaisua ääretöntä julmuutta. Mitä tämä sitten on?

Yhdysvalloissa liittovaltion ja osavaltioiden vaaliviranomaiset kertovat, ettei vaaleissa ilmennyt minkäänlaista vilppiä. Sehän on kuin N-liitossa aikoinaan, että vaalit olivat 99,9% rehelliset. Nyt eletään totuuden jälkeistä aikaa, sanottiin eräässä tv-ohjelmassakin.

Vaasan kaupungissa on todella monia katuvaloja pimeänä ja on vuoden pimein aika. Estääkö korona lamppujen vaihdon?

Koska kerätään kotimaan vähäosaisille eronneille yksinhuoltajille, että lapset saavat esim. tarvittavat harrastusvälineet. Kerta kaikkiaan, miksi me keräämme kaikki aina ulkomaille? Suomessa on paljon avun tarvitsijoita.

Poppamiesten aikaan enemmän ihmisiä kuoli lääkkeisiin kuin tauteihin. Joskus sitä miettii, onko nytkään toisin?

Iso kiitos toimittajille. Lehtenne on monen vanhuksen ainoa ilo ja pitää heidät elämänsyrjässä kiinni.

Tuntuu oudolta, että ahneita maanviljelijöitä tuetaan rahtaamaan ulkomailta sairaita ihmisiä huonolla palkalla alkeellisiin oloihin, kun kukaan suomalainen ei niillä ehdoilla työhön suostu! Onhan meillä valtava määrä työttömiä, joita voitaisiin normaaliehdoilla ja -palkalla työllistää!

Oppilaan kouluympäristö voi olla kiusaamisen osalta turvallinen vain mikäli rehtori ja opettajat tekevät työnsä. Kun osa teistä ei ilmeisimmin sisäistä asiaa eli ei työhönsä sovellu – on se potkujen paikka. Yksikin koulukiusattu on liikaa ja osaamaton palkattu tulee niin kalliiksi. Veronmaksajat maksavat joka tunnista palkanne, joten lopettakaa vihdoinkin se lässytys.

Vai niin on Annika aatellu, jotta Jussin pormestariehdokkuus olisi pois persujen maakuntakiinnostuksesta? Kyllä Jussi joukkoineen on todistanut aivan muuta maakuntamatkoineen ympäri Suomen elikkäs elämää on muuallaki ku Helesingis!

Tähänkö on päädytty Suomen hyvinvointivaltiossa? Kari Ojasen mielipidekirjoituksen jatkeeksi voisin lisätä, että rikosilmoitus pitää nykyään tehdä netissä. Siihen saa kyllä vastauksen. Vastaus on, että poliisilla ei ole resursseja hoitaa asiaa.

Uutisointi nuorisorikollisuudesta on kuten ”asiantuntijat” sanovat. Meillä ei niinku ole mitään niinku nuorisojengejä. Meillä niinku on vaan niinku nuorisoporukoita.

Kiitokset vaasalaiselle I-P-lehden toimittajalle Anne Laurilalle sunnuntain 15.11. kolumnista. Siinä oli enemmän hyvää uutista ja asiaa Vaasasta ja ympäristöstä, kuin mitä on ollut koko vuonna. Tuollaista me vaasalaiset kaivataan!

Nuorisoväkivallasta puhutaan. Myös pienet lapset voivat saada raivokohtauksia. Mahtaako pelimaailma, ajankuluna, olla yksi syy ongelmiin.

Polkupyöriin on määrätty näkyvä takavalo. Voitaisiinko myös nykyautoihin tehdä samoin turvallisuuteen vedoten?

Huumeiden välityskeskuksia ovat jopa vankilat. Rikollisjengit käyttävät hyväkseen jopa muitakin yhteiskunnan laitoksia ja saman aikaan perheet voivat huonosti. Hallituksen toimet ovat löperöitä tilanteen vakavuutta ajatellen. Huumeet vaan leviävät entistä tehokkaammin ja samalla ongelmat lisääntyvät.

Jos nyt lopultakin ymmärrettäisiin, että omavalvonta tarkoittaa useimmiten satujen kirjoittamista tietyin väliajoin. Terveydenhuollossa siitä pitäisi olla tarpeeksi näyttöä.

Vaasan poliisilaitoksen puhelimista vastaavanlaisia kokemuksia. Joku ei tee hommiaan. Nämä pitää tutkia.

Hei eduskunta, työnantajanne Suomi tarvitsee nyt johtamistanne siihen mikä varjeli Suomen itsenäisenä sodassa. Korona on vaarallinen.

Ei Alskatintietä ja sen pyöräteitä nastarenkaat tuhoa vaan talviauraus. Ovat syviä uria täynnä aurauksen jäljiltä, jos aurauksen laatu on entisellään.

Vaasan päättäjien ja suunnittelijoiden strategia on aivan oikea. Jokainen fiksu, moderni ja kehittyvä kaupunki pyrkii rajoittamaan ydinkeskustan autoliikenteen minimiin.

Mitä hyötyä oppivelvollisuuden pidentämisestä on mihinkään? Vanhaa viisautta mukaillen: Ei kannettu oppilas koulussa pysy.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa