Lukijoilta: TEKSTATEN

Oi Kaukoranta, päästä meidät jo maskeista! Henki ei kulje ja päätäkin särkee. Alunperin valkoinen maskikin on jo musta ja naamakin näppyjä täynnä. Oi Kaukoranta, armahda jo meidät!

Vaasan edellinenkin kävelykatu tai moottoriajoneuvotie on täysin ilman hoitoa? Uutta suunnitellaan ja vanhakaan ei toimi. Sopisiko pyörätie torille? Tultaisiin Uumajasta asti polkemaan.

Arja Miettinen, hyvä kun tuot esiin tämän tärkeän vaitoehdon varsinkin nuorten miesten koulutukseen.

Kyllä minä niin hyvän mielen sain! 2.11. Seinäjoen keskussairaalassa Olka-palvelun naishenkilö vei äitini pyörätuolilla ortopedian polille! Iso kiitos tälle vapaaehtoisvoimin toimivalle toiminnalle!

Kai ne sudet nyt metsän siimeksessä voi koirankin napata. Missä ihmeessä susien pitäisi olla, talojen liepeillä vai? Se riski kuuluu metsästykseen, että joku menettää henkensä, koira, hirvi tai ihminen.

Koskahan rysähtää, pahimmassa tapauksessa vakavin seurauksin. Kyse Jouppilantie 13:n kohdalla pysäköidyistä autoista, usein autot puoliksi ajoväylällä! Olisiko aiheellista liikennemerkillä kieltää pysäköinti?

Muuta Vöyrille sanotaan suomenkielisessä mainoksessa? Mahtaakohan suomenkieliset perheet innostua vaikka koulut lopetetaan! Noloa tai ylimielistä!

Nuorisoväkivallan tilastoissa näkyy vain jäävuoren huippu. Poliisin tilastoissa ei näy koko karmeus koska poliisin tietoon ei tule kaikki väkivaltarikokset. Osaksi ilmoitukset jäävät tekemättä kun uhrit eivät uskalla tehdä ilmoituksia.

Kunpa hallinnossa tehtäisiin muuallakin yhtä loistavaa yhteistyötä maan johtavien asiantuntijoiden kanssa kuin terveydenhuollossa korona-aikana tehdään. Moni mummo kiittää viisasta Marinia hengestään.

Ei hirvenmetsästys mitään koiraa tarvitse! Eipä paljon koirastaan välitä joka susialueella sen metsään laittaa.

Uusi tieliikennelaki: 4. ja 29. pykälät kaatavat vastuuta huomattavasti autojen tms. kuljettajille lähestyttäessä lapsia, vaikka nämä toimisivatkin vastoin sääntöjä.

Kuuntelin puhetta nuorten syrjäytymistä päihteistä ja väkivallasta ja kuinka pitää auttaa, olen myös jonkun verran seurannut näiden ongelmahenkilöiden palautumista yhteiskuntakelpoiseksi veronmaksajaksi, aika pieni prosentti. Eikö olisi syytä aloittaa hoito päiväkodeista ja neuvolasta ja ellei lasta tuoda neuvolaan on terveydenhoitajalta oikeus käydä tarkistamassa tilanne, puututaan juurisyihin eikä aina syytettä yhteiskuntaa. Suomessa ei tänä päivänä kuole kukaan nälkään siihen ajaudutaan hallitsemattoman rahan käytön vuoksi. Ja siihenkin yhteiskunta auttaa. Kaikista ei tule raharikkaita mutta elämän voi rikastaa avoimin silmin ja kantamalla oman kortensa kekoon.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa