Lukijoilta: TESTATEN

Nyrkillä on tiukat joulunviettosuositukset. Voi kun sitä nyrkkiä tarvittaisiin myös monilla työpaikoilla! Toimistotyössä vierivieressä ilman maskia, isojakin työyhteisöjä. Ei ihme kun korona leviää, missä työnantajan vastuu. Tiukka nyrkki työpaikoille ja etätöihin ken voi!

Toivo Leskinen, olen kans odottanut niin että saisi muurahaisten puuhastelua katsella mutta kun lumi maassa meilläpäin. Ei niitä enää nää, se harmittaa mutta sinä se saat nauttia niistä. Tähdet kyllä näkyy ja tuikkii kans.

Vuoden odottelun jälkeen joku on perustanut kanavan tv:ssä vanhuksille, jotka eivät pärjää tietotekniikassa. Itku pääsi ilosta. Löytyisi nyt sille rahat jatkossakin!

Kauniit kiitokset sinulle, mökillä viihtyvä eläkeläinen, kun saat kirjoituksillasi meidät muutkin ihanan rauhoittaviin mökkitunnelmiin! Huomaa ajattelevansa, että onko tässä oikeasti näin kiire...

Suomi on pieni ja lyhyt maa. Kuitenkin paljon ongelmia, joka asiassa.

Ajatelkaapa, jos meillä olisi presidentti, jolla tarkoitus pyhittää keinot.

Joka suhteessa Suomen ykkösnainen! Näin perusteltiin aivan oikeutetusti, kun kansa valitsi vuoden inspiroivimman naisen Suomessa. Todella voimaannuttavaa tekemistä ja esimerkkiä naisille ja tytöille Sanna Marin!

Moni on täällä kysellyt valtion koronatukien perään. Matias Mäkynenhän kertoi tällä palstalla, että maksettava koronatuki ei perustu millään tavalla koronaan vaan on yleistä kunnille maksettavaa valtiontukea. Eli mielenkiintoinen koronatuki!

Lipputanko, viiritanko, mainostanko, maakuntatanko, valotanko. Kuka näitä erottaa? Rukouslauantait ja kaupat kiinni sunnuntaisin takaisin vai?

Joku mainitsi, että kirkko on paennut... Olen kans miettinyt, että missä kirkko on? Nyt tällaisina aikoina kirkon pitäisi olla kaiken tämän kauheuden keskellä näkyvissä lohduttamassa ja tuomassa toivoa, mutta...

Harmittaa, kun kehotetaan menemään lääkäriin. Budjetit on niin kireitä, että vain työikäiset miehet pääsevät heti hoitoon. Muut saa Buranaa.

Olipa hyvä, että Närpiön kaup.johtaja oikaisi persujen levittämät väärät tiedot. Eläköön Närpiön tomaatit!

Heräsi mielenkiinto to 17.12. tekstaten-palstasta: mistähän uusinnoista ja noita-akoista kirjoitettiin?

Moon justhin samaa miältä, perustuslakivaliokunnan on erottava. Tuamioistuumhin täysjärkiset lakimiähet.

Kiitos tärkeästä kirjoituksesta Kaisa Viitasalo (I-P 17.12.)! Tasa-arvoisempi maailma olisi onnellisempi meille kaikille.

Eronen hyvä johtava lääkäri, ilman hänen toimiaan Vanhan Vaasan sairaala olisi kuihtunut olemattomiin. T: Eläkeläinen.

Tarkoitus sanelee keinot.

Halla-aho osoitti tietämättömyydestä, vai onko vain poliittista yksisilmäisyyttä ottaa Närpiön maahanmuuttajat maalitauluksi.

Northvolt hamuaa suomalaista insinööriosaamista. Sen sijaan, että luotaisiin yhteisyritys, halutaan yksipuolisesti valmiiksi koulutettuja osaajia. Hanken tunnetusti ”vuotaa” Tukholman seudulle ja etelästä tulleet opiskelijat takaisin kotikonnuille. Kaikki täällä osaajiksi koulutettuja.

Hei sinä kotisairaalasta mainitseva. Olisiko sinulla hieman väärä käsitys asiasta? Olen ollut sekä kotisairaanhoidossa mutta myös kotisairaalassa Vaasassa työssä, siitäkin jo pitkä aika.

Pohjanmaalle Laihialle on avattava rautatie-asema. Syy: Tervajoen asema siirtyy Isonkyrön mukana Etelä-Pohjanmaalle.

Vielä yksi olennainen täydennys Kauhavan kansanedustajiin: ensimmäinen Kauhavalla syntynyt kansanedustaja on Juhani Orrenmaa. LKP:n edustajana hän laajentaa samalla puolueiden määrän kahdesta kolmeen.

Pekka Haavisto on käyttäytynyt ryhdikkäästi näihin keskustapoliitikkopelleihin verrattuna.

Onko perussuomalaisia ollut paljonkin tarjoutumassa töihin Närpiön vihannestarhoille? Monenlaisista asioista sitä tehdään ongelmia, jotta saadaan ainesta vaalipropagandaan!

On se niin väärin ja epäeettistä, että kansanedustajat, jotka kanteen ovat nostaneet, osallistuvat itse päätöksen tekoon. Näin perustuslakivaliokunnassa.

Ikävä yllätys, vähän rahaa tilillä, tilipäivä muutaman päivän päästä, pankki ottaa sen katevarauksiin. Ei velkaa, luottotiedot kunnossa, vain pieni palkka. Näinkö pankki toimii?

Kiitos Markku Jokisipilä kolumnista 17.12. Vihreiden suurin toive lienee saada Suomeen trumppilainen tiedonvälitys periaatteella, älä tunnusta mitään. Tosiasiassa kysymyksessä on autoritaaninen vallanhalu, siis näytellään maailman pelastajan näköisellä lempeydellä, mutta onko susi lampaiden vaatteessa?

Pandemiassa jotakin hyvääkin: ihmiset kaipaavat normaalia arkea. Eli aiemmin ehkä vähän tylsänäkin pidetyn ”normaalin elämänmenon” arvostus tuntuisi nousevan. Kun ei tämä sitten unohtuisi heti koronan jälkeen.

Kuinkahan moni meistä taviksista oikein mahtaa tuntea tämän Haavisto-tapauksen taustat oikeasti. Al-holin tilanteet, tragediat ja tapahtumat ja diplomatian käänteet jne. Tai myöskään näistä johtuneet päätökset ja juonteet? Sen sijaan tunnemme kyllä hyvin kotimaan puoluepoliittiset hyökkäykset ja muut manööverit ja sen mukainen media-herkuttelu. Ja tältä pohjalta tälläkin palstalla lauotaan ehdottomia ”totuuksia”. Itse en ole sitoutunut vihreisiin enkä muihinkaan puolueisiin.

Miksi pääministeri, SDP:n Sanna Marin luottaa vihreään Haavistoon mutta ei omiinsa Rinteeseen ja Paateroon? Miksi hallitus suojelee Haavistoa, hän on menettänyt jo luottamuksen kansalta.

Wasa Station kongressi-, musiikki- ja urheilutiloineen tarvitaan. Korkeasta hotelli- ja asunto-osasta tulee hieno maamerkki Vaasaan.

Heittäkää maskit roskiin.

Nämä kuolemattomat kovanaamat voisivat vihdoin laittaa maskin naamalle. Jos motiiviksi ei riitä lähimmäisten terveyden ja hengen suojeleminen, niin ehkä se, että noudattamalla suosituksia ja pitämällä maskia me kaikki pääsemme nopeammin normaaliin elämään.

Käyttäkää hyvät ihmiset heijastimia pimeällä.

Teiden suolaus, On se vaan ihme juttu täällä Vaasassa tämä kaupunkialueiden suolaus, eipä tuossa ole järkeä. Tulee 1–2 cm lunta niin heti uitetaan tiet ja kura lentää, Eikö riittäisi hiekotus risteysalueilla? Mutta tuntuu, että tiemestarilla kiire saada lumi pois, ettei vaan sula itsestään, kun lämpötila plussalla.

Eipä ole pitkään aikaan liputuspäiviä ja pimeä aika kun on, niin kyllä kauniisti laitetut valot ja lyhdyt ilahduttavat suuresti!

Hyvää Joulua kaikille ihanille tekstaajille! Purnaajille: toivottavasti helpotti, edes hiukan. Ja on saanut lukea myös ilonpilkahduksia, joskus hyviä vinkkejä ja muistutuksiakin! Kitistähän ja kiitellähän vastakin!

Näin korona-vuonna joulun tuntu on tullu palio ennemmin! Pois monta turhaa tohinaa.

Ihania sanoja näissä meille rakkaissa joululauluissa. Esimerkki: ”Hetken kestää elämää, sekin synkkää ja ikävää”.

Kylmä hiki tuli otsalle, kun katsoin uutisia. Kuulin, että ryyppyputki on poistettu, onneksi se oli vain eläkeputki.

Muistetaan antaa niille hoitajille myös joulurauha jotka joutuvat Joulun töissä viettämään, jos eivät ole vapaaehtoisesti, niin sitten pakosta töissä, kun muut saavat hiljentyä viettämään Joulua. He ovat ne jotka pitävät lähimmäisistämme huolta.

Vöyrin päättäjät eivät osaa katsoa nenäänsä pidemmälle (uusi koulu ruotsinkielisille). Sama vanhuspuolellakin. Mutta hiihtokeskus – sinne halutaan ja osataan satsata.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa