10 vuoden takaiset aprillipilat

Aina silloin tällöin eteen tulee uutinen, jonka olisi ihan varmasti vielä 10 vuotta sitten voinut kuitata aprillipilaksi.

Olisivatko nämä nykypäivän tosiasiat voineet olla vuoden 2005 järviseutulaisia aprillipiloja?

1. Honkarakenne lakkauttaa tehtaansa : Kokonainen hirsirakentamisen tehdasalue hiljenee vuoden 2013 aikana keskellä Hoiskon kylää Alajärvellä.

Alue on ollut siitä lähtien autio. Saha alueella oli toiminut 1910-luvulta, mutta ei toimi enää. Vuonna 2005 tämä olisi ollut aprillipila, joka ei naurata.

2. Vimpelistä koripallojoukkue SM-sarjaan: Vaikka sata suuta olisi vuonna 2005 väittänyt, että Vimpeli pelaa kymmenen vuoden päästä koripallon korkeimmalla aikuisten sarjatasolla, en olisi uskonut.

Eihän Vimpelissä pelata ikinä muuta kuin pesistä?!

3. Iso tuulivoima-alue Alajärvelle ja Soiniin: Jopa 90 tuulimyllyn muodostama tuulivoima-alue kuulostaa sen verran utopistiselta tieteiselokuvalta näillä leveysasteilla, että eipä tullut mieleen sellaisen toteuttaminen täällä keskellä sisämaata.

Toki tämän asian toteutumista ei ole vielä kirkossa kuulutettu ja joidenkin mielestä asia saisikin jäädä huonon vitsin asteelle.

4. Evijärven ja Pietarsaaren kuntaliitos: Kaikenlaista kuntaliitosta voi veikata, mutta ei näyttänyt kristallipallo vielä 2005, että Evijärven ja Pietarsaaren liitto etenee kuntaliitosneuvotteluihin saakka.

Saati sitten sitä, että väliin jäisi Pedersören verran ihan muiden maata. Siis ei yhteistä rajaa ja kunnantalojen etäisyys 57 kilometriä. Kyllä tämä olisi aprillipilalta vielä 2005 kuulostanut.

5. Vimpelin Lakeaharjulle ampumahiihtokeskus: Ottaen huomioon, että en ole ikinä kuullut järviseutulaisesta, joka harrastaa ampumahiihtoa, tämän hankkeen toteutuminen on vähintään pienimuotoinen ihme.

Uskokaamme ihmeisiin myös muulloin!

6. Alajärvelle rakennetaan uimahalli: Aika monena vuonna olisi voinut vääntää aprillipilan sanoen: ”Oletko kuullut, että Alajärvelle rakennetaan uimahalli?”.

No nyt se on totta, ei ole pila eikä vitsi, vaan ihan oikea uimahalli. Ei siihen puhumisvaiheeseen mennytkään kuin karkean arvion mukaan 30 vuotta.

7. Vimpeli aina hopealla: Kuka olisi uskonut, että vastikään Superpesikseen vuonna 2005 noussut Vimpelin Veto voisi saada turpiinsa neljästi peräkkäin finaaleissa ja vielä samalta joukkueelta vuosina 2011–14.

Hyite, mikä typerä pila!

8. Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alue:

– Niin, että Alajärvi (ja Lehtimäki), Soini ja Vimpeli tekisivät ”vähän niinku” kuntaliitoksen, mutta ei kumminkaan?

Näin olisi saattanut vuoden 2005 kylänmies päivitellä yhteistoiminta-alueen synnyttämisestä tehtyä aprillipilaa.

Ja jatkaa: ”Mitäs järkeä siinä sitten olisi, riitahan siitä vaan tulisi?”

Justiin niin! Eiköhän nyt ole se tilanne, että olisimme valmiit ottamaan näihin kuntayhteistyökuvioihin jo uusia piloja vastaan.

JOHANNA KATAJA

johanna.kataja@i-mediat.fi

Kommentoi