Leirintäalueen paikka on Vaskiluodossa

Kaupungis pitää olla leirintäalue, Vaasaski. Merenrantakaupunki sentään. Ja onhan se täälä ja hyväs paikas. Löytääkö joku leirintäaleelle nykyystä paremman paikan. Uskon, jotta ei.

Rakennusfirmakki uskoo täs asias omallalaillansa. Ne uskoo, jotta ne saa Vaskiluoros uusista asunnoosta kovan hinnan. Niin ne voii saarakki, mutta kaupunki maksaa siitä raskahan hinnan, vaikka siäki ne uskoo ja luuloo saavansa uusia ja rikkahia veronmaksajia.

Ei ne saa ja vaikka saiski, niin kallihiksi se silti kaupungille tuloo. Monella lailla. Miettikää itte.

Ei Vaasan kasvusuunta voi olla merelle päin. Sieläpäin lähin mainittava paikkakunta on Uumaja ja son turhan kaukana. Vähäkyrö liittyi Vaasahan ja Mustasaariki joskus.

Kyllä Vaasa vetoonen alue lähiaikoona muorostuu sinne päin. Taitaa olla välttämätööntäki.

Yleeskaavan suunnitelmat ja Vaasan kasvu kauas ihimisistä jättää Vaasan keskustan ahtahalle rautatien ja meren välihin. Ja on siä muitaki väyliä, jokka on haitallisia kantakaupungille.

Keskustan kehittämiselle ja uusille ireoolle on runsahasti tilaa ja pakko. Asiaa ei auta asuntojen rakentaminen Vaskiluotohon. Pikemminki päinvastoon. Leirintäalue siä tarvitahan. Ja muuta ihimisille sopivaa.

Mä en näe yhtäkää hyvää syytä leirintäalueen ja muiren paikkojen antamiselle omaa etuansa ajavien rakennusliikkeetten temmellyskentäksi. Rakennusliikkeen etu ei oo aina eikä eres useen kaupungin etu. Ei ainakaa Vaskiluoros.

Vaskiluoros on monipuolinen luonto koululaasten oppia, lenkkeilijöören liikkua, meri-ihimisten harrastaa, turistien ja muiren asua hotellis tai teltas ja palio muuta. Son hyvin kehityskelepoonen paikka monille aktiviteetiille.

Siinon suunta, joka on Vaskiluorolle luontaasta ja kehittämisen arvoosta.

Surullista oli lukia kaharen entisen vaasalaasen kokemuksista leirintäalueen palaveluusta. Ei niitä vissihin enää voi palaveluuksi eres sanua. Alasajo on pantu oikeen voimalla käyntihin.

Eikö luottamusmiesten tai suoraselekäästen virkamiesten joukosta löyry ketää, joka lähtöö ajamahan Vaskiluoron kehittämistä nykyyseltä pohojalta iliman utopioota suurista äkkirahoosta.

Vaskiluoto luonnosta ja liikkumisesta tykkääville ihimisille, merellisille harrastajille, turisteille ja muille ihimisläheesille toiminnoolle.

Kyllä munki mielestä rahalla on merkitystä, muttei se saa kumminkaa alistaa eikä syriäyttää laarullisia ja toiminnallisia arvoja. Vai onko joku eri mieltä. Mitä?

Moon maalta kotoosin

Vaasa